Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, sperial כתב:

זו בדיוק השאלה ששאלתי כאן לפני יום או יומיים: כיצד תיקפו את הפסיכומטרי, מה היו ה-end points ואוסיף - כיצד מתקפים מחדש כל וריאציה חדשה.

הכל שקוף אצלם, תבלה:

https://nite.org.il/files/rel_val.pdf

דוח סטטיסטי על ציונים:

https://www.nite.org.il/wp-content/uploads/2021/06/graphs_06-20_acc.pdf

ככל שהורים יותר משכילים כך ציוני הפסיכומטרי של הילדים גבוהים יותר. SURPRISE SURPRISE.

הפסיכומטרי הוא לא מבחן במתמטיקה ולא מבחן של הספק. זה שאנשים מנסים להספיק לענות על הכל זו מיסקונספציה.

הפרקים נקראים חשיבה כמותית וחשיבה מילולית ולא מתמטיקה ועברית מסיבה מסוימת. כאמור, הבחינה בוחנת כישורים קוגניטיביים מסוימים המנבאים די יפה הצלחה בלימודים אקדמאים. הכישורים באים לידי ביטוי בבחינה ביכולות קוגנטיביות כלליות, כגון: היכולת לזהות ולהגדיר בעיה (כמה מהאנשים העשירים בעולם מאוד מצטיינים ביכולת לא מוערכת מספיק זו), להפריד נתונים, לבצע אנליזה של הנתונים, לשלוף ידע רלוונטי ולתכנן ולבצע פתרון שיטתי ומסודר. מי שטוב בזה, לא צריך 20 דקות וגם לא 15. 

בלי להיכנס לחפירות כי אני בטוח שזה לא מעניין אף אחד - הבחינה הזו לא בוחנת מתמטיקה ולא עברית (כן אנגלית). מתמטיקה מאוד בסיסית ושפה עברית משמשים ככלים לבחינה הכישורים שציינתי לעיל. הם אף פעם לא העיקר. האם אפשר לרמות? כן. מי שתותח במתמטיקה כנראה יצליח מאוד בפרק הכמותי גם בלי להיות מאוד טוב בטכניקה הפסיכומטרית, אולם קשה להגיע כך לפרקים מושלמים וקשה לשמור על עקביות.

אגב מי שאמר שהזמנים לא משקפים כלום בעולם, זה רק מראה כמה גם לאנשים חכמים יש קושי בחשיבה רחבה. כל החיים שלנו מוגבלים בזמן. כל בעיה שאנו פותרים מוגבלת בזמן. בעיות גדולות מוגבלות בעבודה בימים, לעתים חודשים, אבל זה שם. פה זה אותו דבר אבל בקטן כי אי אפשר לבחון 5000 איש במשך שבועות רצוף. לכן צמצמו את זה לבחינה אחת של 3.5 שעות+-. נורא קל לחשוב שמדובר במסחטת כספים או עצלנות, אבל מאחורי הבחינה הזו עומדים אנשים מאוד חכמים, מאוד טובים בעבודה שלהם ועם המון ניסיון ביצירת כלי מדידה לכישורים שונים. למי שזה כן קצת מעניין אותו, יש המון מידע באתר שלהם. המרכז הארצי לבחינות והערכה.

לפני 13 דקות, Potato כתב:

החוויה שלי שונה לגמרי.

יש ים זמן פנוי רק צריך לבחור מה לעשות איתו.

החוויה שלך לא שונה, אתה פשוט לא מצליח להסתכל על החיים שלך מהצד כתמונה גדולה, שם אתה מוגבל בזמנים, פשוט בקנה מידה אחר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם זכור לי נכון עסקת לא מעט בהכנת מועמדים למבחן הפסיכומטרי.

הנתונים שהבאת מעניינים. אבל אני מוטרד מה-end point שנבחר לתיקוף - ציוני שנה א'. האם זה מדד מספק? מדוע לא נבדקו ציוני סיום התואר, ומה על אחוז הנשירה?

מעבר לכך - כיוון שהפסיכומטרי אינו עומד לבדו, האם יש סטטיסטיקות דומות לציוני הסכם שכל מוסד או מסלול דורשים לקבלה אליהם?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 17 דקות, vadim6385 כתב:

שמע

כסף לא קונה חברים, אבל הוא קונה את היכולת להיפגש איתם

כסף לא קונה בריאות, אבל הוא קונה אוכל איכותי, אורך חיים בריא וטיפולים רפואיים במידת הצורך

כסף לא קונה אהבה, אבל הוא קונה את היכולת להפוך לאדם מושך (מוצרי היגיינה, בגדים יפים, תחביבים מעניינים)

כסף לא קונה שכל ואינטליגנציה, אבל בהחלט קונה השכלה

יש המון בעיות בחיים שכסף בכיף יכול להעלים אותן. ואני לא מדבר על כסף ברמה של מגדלים/ואגיו/רולקס, אני מדבר רמת הכנסה של פלוס מינוס מעמד ביניים.

לדעתי אתה טועה. כסף לא מעלים ולא פותר שום דבר מעצמו. בלי דרייב ותכונות אופי מסויימות זה לא משנה כמה כסף ישפכו עליך.

כסף עוזר, אבל הוא לא עושה קסמים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, vadim6385 כתב:

פסיכומטרי זה עניין של לשבת, לחרוש ולפתור מבחנים.

מסכים לחלוטין. 

הורי מספרים על מכר שלהם, אחד האנשים ה, איך נאמר זאת, פחות חדים ממערוך.

בגלל שכל השנים צחקו עליו כל מי שמכיר אותו, הוא החליט שהוא עושה לכולם דווקא והלך ללמוד פאקינג פיזיקה גרעינית.

שינון נטו. הצליח.

לא יודע כמה הצליח, אבל עבר את הבחינות.

אי שם לפני שנים רבות, ניגשתי בעצמי לפסיכומטרי. כמובן עם קורס הכנה. 

אני לא חי הכי טוב בעולם עם מתמטיקה. היה לי קשה עם החלק הזה של הקורס, וכמובן זה החלק שהוריד לי את הציון דרמטית.

אותה המתמטיקה הייתה גם מה שבירווז אותי כשניסיתי ללמוד כימיה באו"פ לפני מעל עשור.

ועדיין, אם הייתי יושב על הפיטוסיק ומשנן כמו חמור בצורת תוכי, הייתי יכול גם לצלוח את החלק הזה בסופו של דבר. אולי במבחן הבא, אולי בהבא אחריו, ובמקום 570 לצאת עם 750. או משהו.

הנקודה- תהיה תוכי, ותצליח לעבור את הפסיכומטרי. ואם יש לך די כסף לקורסים נוספים+מורה פרטי, תצליח להיות חמור-תוכי טוב.

אבל אם לא נולדת להורים "הנכונים", יהיה לך הרבה הרבה יותר קשה ללמוד לבד את החומר. אני לא אומר שזה לא אפשרי, אבל נקודת הפתיחה שלך תהיה בקנטים אל מול מישהו עם אותה יכולת קוגנטיבית שגדל בבית עם הכנסה גבוהה יותר.

לפני כשעה, Pika007 כתב:

ובזאת מצאת את הסיבה שכל כך הרבה אנשים בישראל לא מצליחים להגיע לציון המיוחל- הם באמת חושבים שמה שכתבת נכון.

פסיכומטרי זה עניין של לשפר יכולות בסיס (באמת בסיס!)+ללמוד קצת ממה שאיזוטרי.

ללמוד טריקים במתמטיקה לא יעזור לך אם אתה לא יודע מתמטיקה.

אם אתה יודע מתמטיקה, לא תצטרך שום טריק.

הפסיכומטרי הוא בעיקר מבחן הספק, בהינתן מספיק זמן- רוב האנשים יכולים לפתור אותו ב 700+ בלי בעיה.

בדיוק מה שאמרתי.

רק מה, אם תגיד עכשיו למישהו שלמד לפני שנים למבחן מילים כמו חח, גזוטרא, שח-רחוק, לא זוכר כבר מה עוד (כבר הספקתי לשכוח מה שרבים עוד לא למדו לפסיכומטרי :shock2::lol:), הוא ישאל אותך למה אתה מקלל אותו. זו לא למידה. זה שינון. נטו. לזכור רק עד למבחן.

אני לא אוהב להיות חמור-תוכי. אני מעדיף להבין מה אני עושה. משם אפשר ללמוד, לגדול, להתפתח. תוכי תקוע כל החיים שלו בכלוב.:arrow:

היה לי מזל שיכלתי להרשות לעצמי את כל זה בצעירותי, ועוד יותר מזל שאני מסוגל להתמודד עם לימודים היום. היו לא מעט שנים שגם את זה לא יכלתי להרשות לעצמי בכלל, ולמעשה המגבלות האלו (ועליהן עוד כמה) מונעות ממני ללמוד את מה שאני באמת רוצה, לימודי בוקר (אין ערב) של מהנדס, במקום רק הנדסאי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 27 דקות, SlowRide כתב:

לדעתי אתה טועה. כסף לא מעלים ולא פותר שום דבר מעצמו. בלי דרייב ותכונות אופי מסויימות זה לא משנה כמה כסף ישפכו עליך.

זו אמירה מפוזיציה.

כסף עד רמה מסוימת מפשט המון המון בעיות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

אי שם לפני שנים רבות, ניגשתי בעצמי לפסיכומטרי. כמובן עם קורס הכנה. 

אני לא חי הכי טוב בעולם עם מתמטיקה. היה לי קשה עם החלק הזה של הקורס, וכמובן זה החלק שהוריד לי את הציון דרמטית.

אותה המתמטיקה הייתה גם מה שבירווז אותי כשניסיתי ללמוד כימיה באו"פ לפני מעל עשור.

ועדיין, אם הייתי יושב על הפיטוסיק ומשנן כמו חמור בצורת תוכי, הייתי יכול גם לצלוח את החלק הזה בסופו של דבר. אולי במבחן הבא, אולי בהבא אחריו, ובמקום 570 לצאת עם 750. או משהו.

הנקודה- תהיה תוכי, ותצליח לעבור את הפסיכומטרי. ואם יש לך די כסף לקורסים נוספים+מורה פרטי, תצליח להיות חמור-תוכי טוב.

רק שהסיפור הזה מתנגש לחלוטין עם המציאות, ועם אינספור אנשים שממשיכים לזרוק כסף על הפסיכומטרי, "משננים משננים משננים" ונתקלים בקיר שהם פשוט לא מצליחים לעבור ויהיה מה. ממשיכים לזרוק כסף על עוד בחינות ועוד קורסים, אבל הציון לא משתפר.

אפילו עם קורס ומה לא, אין מצבים של שיפור מ 500 ל 700 וכדומה. זה לא דבר שהוא לא אפשרי, אבל קורס ושינון לא יתנו לך את זה.

לא משנה כמה תשב על הפיטוסיק ותשנן, ל 750 לא תגיע. אם תשב עליו ותלמד, יש סיכוי שתגיע.

גילוי נאות: את הפסיכומטרי צלחתי, בלשון המעטה.

זמן ש"למדתי" לבחינה: 12 דקות (חיפוש חיבור לדוגמה באינטרנט, בדיוק הוסיפו חיבור לפורמט הבחינה)

פורסם

כבר שמעתי על די והותר אנשים שרצו ללמוד רפואה ולכן ניגשו שוב ושוב לבחינה, כשכל פעם משפרים את הציון במעט מרמה של 500 פלוס, דרך 600 פלוס ועד לרמה הנחשקת שתאפשר להם להגיע ללימודי הרפואה.

אני בטוח שכבר בשנה שעברה הם התחרטו על זה, אבל לא חשוב.

כרגע, אני שמח שבגילי המופלג המבחן הזה כבר לא מהווה שום תנאי קבלה ללימודים- עוד דבר שמעיד על ה"צורך" בו. אם הוא היה מדד כל כך קריטי, גם בגילי עדיין היו משתמשים בו ומכריכים את האנשים לעשות אותו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

כבר שמעתי על די והותר אנשים שרצו ללמוד רפואה ולכן ניגשו שוב ושוב לבחינה, כשכל פעם משפרים את הציון במעט מרמה של 500 פלוס, דרך 600 פלוס ועד לרמה הנחשקת שתאפשר להם להגיע ללימודי הרפואה.

אני בטוח שכבר בשנה שעברה הם התחרטו על זה, אבל לא חשוב.

כרגע, אני שמח שבגילי המופלג המבחן הזה כבר לא מהווה שום תנאי קבלה ללימודים- עוד דבר שמעיד על ה"צורך" בו. אם הוא היה מדד כל כך קריטי, גם בגילי עדיין היו משתמשים בו ומכריכים את האנשים לעשות אותו. 

המדד קיים.

זו סוג של אפליה על סמך גיל,לא מדד אמיתי לנחיצות של המבחן.

פורסם
לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

אבל אם כן יש עם מה לעבוד, אתה מסכים שכסף עושה את החיים הרבה יותר קלים?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מכיר אנשים ששיפרו את ציון הפסיכומטרי ב-100-150 נקודות על פני כמה מועדים, כאשר חלק נכבד מהעניין היה תרגול אינסופי. כנראה שטכניקה הבחנות נכונה משפרת את הציון (דרך אגב, לא רק בפסיכומטרי). אבל, כפי שנאמר, כסף עוזר, כי הגיבוי הכלכלי מאפשר נוחות לשבת וללמוד\לתרגל.

@Potato יש כל מיני הנחות למבוגרים מעל גיל מסויים. בעבר זה היה פטור מבגרות (חלק מהסיפור היה שבתי הספר בקיבוצים, כאידיאולוגיה, לא הגישו את הבוגרים למבחני בגרות). אז עכשיו למדנו מהברווז שהגיל מקנה גם פטור מהפסיכומטרי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, Potato כתב:

האקדמיה נגישה לכלל בערך 2.5 דורות וממה שאני זוכר משיעורי ביולוגיה זה לא מספיק בשביל לבסס עליונות גנטית כלשהי.

אתה מתבלבל בין בחינה אבולוציונית לבין הצגת קשר בין גנטיקה להתנהלות.

ליצור כלב רועים, לוקח דורות. להוכיח שהרעייה היא תכונה גנטית, לא צריך דורות

לפני 8 שעות, Pika007 כתב:

לימודים אקדמיים הם באופן מובנה ומוחלט תלויי הספק, ניהול זמן עצמי והתמודדות עם מצבי לחץ. אני לא חושב שהפסיכומטרי הוא כלי טוב מספיק ובטח לא "מנבא הצלחה באקדמיה", אבל הייתי חוקר את הנושא ואת יעילותו לפני שהייתי מבטל אותו במחי יד.

יש שתי תכונות אופי בסיסיות שקשורות באופן מובהק (מובהק במונחים של מדעי החברה, כן...?!) להצלחה כלכלית: IQ (ופסיכומטרי זה מבחן IQ. סוגשל) ומכלול תכונות שמוגדר: חריצות או מצפוניות (מכיר את האנשים שלא הולכים לישון אם הכיור מלא - כזהו).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

@Potato יש כל מיני הנחות למבוגרים מעל גיל מסויים. בעבר זה היה פטור מבגרות (חלק מהסיפור היה שבתי הספר בקיבוצים, כאידיאולוגיה, לא הגישו את הבוגרים למבחני בגרות). אז עכשיו למדנו מהברווז שהגיל מקנה גם פטור מהפסיכומטרי.

העובדה שמוותרים על המבחן לא מצביעה על הנחיצות/אי נחיצות שלו.

כשאני חושב על זה עכשו,פסיכומטרי דורש לשבת ולהשקיע זמן בשינון ולמידה והמבחן עצמו הוא ארוך(3 שעות שבהנדסות זה מבחן סטנדרטי).

היכולת לשבת על התחת,להתמיד ולשבת בבחינה.

שפשוף טוב לקראת האקדמיה.

פורסם
לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

הבחינה בוחנת כישורים קוגניטיביים מסוימים המנבאים די יפה הצלחה בלימודים אקדמאים

אז למה פורחת סביבה תעשייה של קורסי הכנה?

אני לא פוסל את מה שאתה אומר. לא יודע גם איך נראה קורס טוב לפסיכומטרי היום או איך נראית הבחינה ואולי אני חי בעבר. מה שאני מכיר הוא ברמה של "זהו תבנית של שאלה והנה הטריק כדי לפתור אותה" ושינון אינסופי של מילים. ואני אשמע רוסי סנוב מלנינגרד עכשיו כנראה, אבל בכל זאת: אוצר מילים זה חשוב. הבעיה היא שלוקחים שפה מתה שמאות או אלפי מילים בה קיימות רק ברמה המילונית אקדמית (או אולי בספרים של עמוס עוז) ובוחנים אנשים עם הכירות עם מילים שפשוט לא קיימות היומיומית. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 דקות, יבגניפ כתב:

הבעיה היא שלוקחים שפה מתה שמאות או אלפי מילים בה קיימות רק ברמה המילונית אקדמית (או אולי בספרים של עמוס עוז) ובוחנים אנשים עם הכירות עם מילים שפשוט לא קיימות היומיומית. 

על מה הם יבדקו את הנבחנים אם לא על משהו שהם לא מכירים או משתמשים ביוםיום?

אני רוצה לראות פסיכומטרי על חיי היוםיום,  סרטוני טיקטוק ומי ניצח בהישרדות או האח הגדול 

גם בתואר וגם בבחינה אתה בעצם לומד משהו חדש. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...