Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בכל שפה יש שכבות של מילים וביטויים, ואולי אפילו תחביר של ימי הביניים (וקודם) ועד המודרני ביותר. היכרות עם הביטויים האלה מעידה משהו על השכלה כללית, אולי גם את זה רוצים לבחון.

עניין של טכניקת בחינה חשובה גם היא. אמנם למדתי בטכניון לפנינלמעלה מ-40 שנה, אבל נדמה לי שבלימודי הרפואה שולטת גם היום שיטת ה-MCQ בוריאציה ספציפית שבה התשובה הנכונה חלק מהשאלות היא קומבינציה של תשובות. צריך להתרגל לשיטה הזו, וזה לוקח כמה מבחנים עד שלומדים זאת.

אישית נבחנתי בפסיכומטרי באיטרציה מוקדמת מאד, למעשה המחזורה ראשון של בחינה ארצית, ןהיא נועדה רק למועמדים לרפואה. מה שאני זוכר היה הרבה מאד שאלות פשוטות שדרשו תגובות מהירות מאד, והשאלון האחרון כלל איזה 300 שאלות אישיות שחזרו על עצמן לא מעט בנוסחים שונים, כנראה לבדיקת עקביות. כיוון שהיה מדובר במבחןמראשון מסוג זה לא היתה כל הכנה, אלא באת, נבחנת וזו היתה ההזדמנות היחידה לאותה שנה.

עריכה: @DareDevilברור שצריך איזה בסיס ידע למבחן. רועה צאן ממרכז אסיה, שנשר מבית הספר בגיל 10, מבריק ככל שיהיה, כנראה יחסר כישורים מספקים ללימודים אקדמיים. את הדרישות האלה מבטאת הדרישה למבחני בגרות, וגם חלק מהפסיכומטרי. תעשיית קורסי ההכנה מצריכה כיול מחדש של המבחן (בנוסף לנירמול הנבחנים על עקומת התוצאות).

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, Potato כתב:

זו אמירה מפוזיציה.

כסף עד רמה מסוימת מפשט המון המון בעיות

מפשט לרמה מסויימת, אבל את הבעיה אתה פותר. אם אין לך את היכולת הבסיסית להתמודד לא משנה כמה ישקיעו בך. באקדמיה אתה (עדיין) לא יכול לשלם למישהו שיבחן בשבילך.

לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

אבל אם כן יש עם מה לעבוד, אתה מסכים שכסף עושה את החיים הרבה יותר קלים?

ברור, אבל הנקודה שלא תמיד יש עם מה לעבוד. לא כל מי שרוצה יכול להיות מהנדס/טייס/נהג פורמולה 1 וכסף זה הדבר היחיד שמונע ממנו. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא קשור ככ למה שאני אומר..

אז מה כן?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 28 דקות, יבגניפ כתב:

אז למה פורחת סביבה תעשייה של קורסי הכנה?

אני לא פוסל את מה שאתה אומר. לא יודע גם איך נראה קורס טוב לפסיכומטרי היום או איך נראית הבחינה ואולי אני חי בעבר. מה שאני מכיר הוא ברמה של "זהו תבנית של שאלה והנה הטריק כדי לפתור אותה" ושינון אינסופי של מילים. ואני אשמע רוסי סנוב מלנינגרד עכשיו כנראה, אבל בכל זאת: אוצר מילים זה חשוב. הבעיה היא שלוקחים שפה מתה שמאות או אלפי מילים בה קיימות רק ברמה המילונית אקדמית (או אולי בספרים של עמוס עוז) ובוחנים אנשים עם הכירות עם מילים שפשוט לא קיימות היומיומית. 

אין סתירה בין הדברים. עצם העובדה שאתה מתאמן על הבחינה משפרת את אותם הכישורים שהיא מודדת. זה שצריך לחרוש כדי להצליח לא אומר שהבחינהמבטדקת רק שינון ולא חשיבה/הבנה. כמו כן שינון והבנה כרוכות זו בזו במידה מסוימת, אבל זה דיום ארוך ולא קשור.

אגב, גם חשיבה והבנה ניתן ללמוד. לכן מי שמתאמן הרבה יצליח יותר אן היה מתאמן פחות. זה לא אומר שזה רק מבחן שצריך לחזור עליו וכולם מקבלים 700. יש הרבה יותר כאלו שחוזרים ולא מצליחים ואז מתפשרים על מיקו לימודים/מסלול אחר. 

אוצר מילים בעברית אינו חלק מהותי בבחינה כבר משנת 2012 וככל שהשנים עוברות חלקו בפרק החשיבה המילולית הוא אפסי. אולי בשאלה אחת מתוך 23. אני מדבר על האוצר המיושן. הבחינה שינתה פאזה וגם דאלות היגיון פחתו, והחולפו בשאלות ניתוח פסקה (בכלליות יש פסקה ממאמר/כתב עת וצריך להבין אותה לעומק ולגזור מסקנה) ושאלות חשיבה מדעית (מתארים ניסוי/מסקנה וצריך לחשוב על ההיבטים של איך הגיעו אל המסקנה ו/או מה יכול לחזק או להחליש אותה). כמו כן מטלת הכתיבה בוחנת בין היתר כישורי חשיבה ביקורתית. זה כבר לא אותו פסיכומטרי שהיה ב2006. 

לגב טריקים - אין טריקים. כן יש תבניות, כי כשאתה יוצר בעיה (כותב שאלה) זה נעשה בתבנית, אז מן הסתם צריך גם לפתור על ידי זיהוי אותה תבנית, אלא שיש עשרות אם לא מאות תבניות שונות וצריך להשקיע הרבה שנים כדי להכיר את כולן. 

• מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

מפשט לרמה מסויימת, אבל את הבעיה אתה פותר. אם אין לך את היכולת הבסיסית להתמודד לא משנה כמה ישקיעו בך. באקדמיה אתה (עדיין) לא יכול לשלם למישהו שיבחן בשבילך.

לא ראיתי באקדמיה משהו קשה או מסובך,כל דבר מצריך זמן ותרגול אבל כל בחינה אפשר לעבור.

לדעתך יש איזה אתגר, נסכים שלא להסכים.

לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

ברור, אבל הנקודה שלא תמיד יש עם מה לעבוד. לא כל מי שרוצה יכול להיות מהנדס/טייס/נהג פורמולה 1 וכסף זה הדבר היחיד שמונע ממנו. 

יכול להיות שאתה אלוף העולם הבא בפורמולה 1 ובבדיקות התאמה תציב רף חדש ביחס לנהגים שיש היום אבל זה לא רלוונטי כי לא תגיע להתחרות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 48 דקות, ניקו פ. כתב:

אין סתירה בין הדברים. עצם העובדה שאתה מתאמן על הבחינה משפרת את אותם הכישורים שהיא מודדת. זה שצריך לחרוש כדי להצליח לא אומר שהבחינהמבטדקת רק שינון ולא חשיבה/הבנה. כמו כן שינון והבנה כרוכות זו בזו במידה מסוימת, אבל זה דיום ארוך ולא קשור.

בוודאי, אני לא חושב גם שרק שינון יוביל כל אחד ל750. 

לפני 51 דקות, ניקו פ. כתב:

זה כבר לא אותו פסיכומטרי שהיה ב2006. 

מעולה. אם כי זה גם מעיד על מגבלות הפורמט לדעתי.

...

השאלה שאני רוצה לשאול היא האם יש סיכוי לאדם מוכשר ברמה סבירה לבוא להפגיז בפסיכומטרי בלי שכבות ההכנה שנבנות סביב. נניח מישהו שבזכות קורס הכנה מוציא 720 ובלי קורס היה מוציא 600. אני לא מדבר על מקרים בודדים שגם אני מכיר, של אנשים שהצליחו ללא הכנה. אני מניח שהרוב היום - תקן אותי אם אני טועה - לוקחים קורס כלשהו. זה קורה גם עם מבחני הקבלה למסגרות שונות בצבא. ואני מביא שוב את הדוגמא שאני מכיר: לפני 20 שנה אני לא פגשתי מישהו שהלך למכון לעשות קורס הכנה למיון לבסמח (להוציא איזו מסגרת ששמעתי עליה בפריפריה). זה פשוט לא היה קיים. היום מסתבר שיש תעשיה סביב זה. ומה שמעניין אותי זה האם הפרופיל של אנשים שמצליחים להגיע למסגרת השתנה בגלל זה. ובמקרה האוניבריסטאי - אם היינו מבטלים לחלוטין את מכוני ההכנה והמבחן היה כזה שאי אפשר להתכונן אליו - היינו סדר קצת שונה בתוצאות.

לפני כשעה, sperial כתב:

בכל שפה יש שכבות של מילים וביטויים, ואולי אפילו תחביר של ימי הביניים (וקודם) ועד המודרני ביותר. היכרות עם הביטויים האלה מעידה משהו על השכלה כללית, אולי גם את זה רוצים לבחון

עברית היא לא כל שפה. אי אפשר להשוות אותה לרוסת או אנגלית או צרפתית (למרות שגם בהן האדם המודרני לא ידע כל כך לקרוא טקסט מהמאה ה-13, נניח). ואני יכול להעיד על עצמי שאני אדם שקורא המון, ובכל פעם שאני מנסה לקרוא בעברית, בטח ספרות מקור, אני לא נהנה, כי זה מרגיש מלאכותי לחלוטין - משהו שאני לא חווה לא ברוסית ולא באנגלית.

הכירות עם מילים וביטוים מעידה על השכלה כללית. אבל המבחן הוא לא בהשכלה כללית. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, Potato כתב:

לא ראיתי באקדמיה משהו קשה או מסובך,כל דבר מצריך זמן ותרגול אבל כל בחינה אפשר לעבור.

לדעתך יש איזה אתגר, נסכים שלא להסכים.

יכול להיות שאתה אלוף העולם הבא בפורמולה 1 ובבדיקות התאמה תציב רף חדש ביחס לנהגים שיש היום אבל זה לא רלוונטי כי לא תגיע להתחרות.

זה לא דיבור מפוזיציה? מה שבעיניך לא קשה או מסובך זה סינית למישהו אחר.

בניגוד לספונסרשיפ לפורמולה 1, השכלה בארץ נגישה גם למי שלא מגיע ממשפחה עם גב כלכלי חזק. יש סבסודים ותכניות הצטיינות ומלגות ומענקי שחרור מהצבא וכל מה שצריך זה רצון ויכולת. את זה אין לכל אחד, אחרת כולם היו אסטרונאוטים ולא היה מי שיעביר דירות וישתול פרחים בכיכרות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

זה לא דיבור מפוזיציה? מה שבעיניך לא קשה או מסובך זה סינית למישהו אחר.

מצד אחד זה כן,מצד שני יש מאות אלפי סטודנטים אז כנראה שמשהו קשה באמת אין שם.

לא מדבר על לסיים חשמל פיזיקה בטכניון בהצטיינות ולא BA במדעי הדשא,משהו באמצע.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

בניגוד לספונסרשיפ לפורמולה 1, השכלה בארץ נגישה גם למי שלא מגיע ממשפחה עם גב כלכלי חזק. יש סבסודים ותכניות הצטיינות ומלגות וכל מה שצריך זה רצון ויכולת. את זה אין לכל אחד, אחרת כולם היו אסטרונאוטים ולא היה מי שיעביר דירות וישתול פרחים בכיכרות.

נגישה בתקופה האחרונה ובגלל זה רואים שינוי.

כי יש כספים שמוקצים לחיזוק הפריפריה ולחינוך טכנולוגי.

זה דברים חדשים ורק מוכיח את הנקודה שכסף וחינוך יקנו את הכניסה.

עריכה אחרונה על ידי Potato

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא כל מי שמתחיל מסיים, יש הבדל בין התארים, יש הבדל ברמה באוניברסיטאות/מכללות ויש הבדל בממוצעים של הבוגרים.

מה זה בתקופה האחרונה, פעם לא היה מענק ופקדון שחרור מהצבא? מי שחכם ינצל את זה, מי שטיפש יבזבז את זה. הכסף זה מקפצה, אבל צריך לדעת לקפוץ.

פורסם
לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

לא כל מי שמתחיל מסיים, יש הבדל בין התארים, יש הבדל ברמה באוניברסיטאות/מכללות ויש הבדל בממוצעים של הבוגרים.

מה הפירוק הזה רלוונטי?

אתה רוצה להגביל את הדיון למסיימי תואר מדמח-מתמטיקה בטכניון בממוצע של 90+? אז כן,בשביל זה צריך שילוב של כסף+חינוך טכנולוגי+כישרון.

אבל בשביל לצלוח תואר כלשהו צריך התמדה בישיבה על התחת.

לפני 11 דקות, SlowRide כתב:

מה זה בתקופה האחרונה, פעם לא היה מענק ופקדון שחרור מהצבא? מי שחכם ינצל את זה, מי שטיפש יבזבז את זה. הכסף זה מקפצה, אבל צריך לדעת לקפוץ.

פעם סדרי העדיפויות היו שונים,כל תקופה והאפשרויות שלה.

בשנות ב80 מהנדס היה "וואו" והנדסאי היה איש מקצוע.

עכשו מהנדס זה "עוד אחד" והנדסאי זה כמו מגמה בבגרות.

פורסם

השכלה תמיד היתה נגישה בישראל, חוק חינוך חובה חינם הוא מהחוקים הראשונים, ואחד מהחוקים הסוציאליים החשובים ביותר. כמובן שהחוק התאים לזמנו (אאל"ט נחקק ב-1952), ועם השנים, כאשר דרישות ההשכלה הלכו וגדלו, הוא הותאם.

גם הדרישות הכספיות מבחינת שכר לימוד ללימודי תיכון ולימודים אקדמיים תמיד אפשרו נגישות, גם לתלמידים ממשפחות לא אמידות. זכור את המונח "שכר לימוד מדורג" שאפשר לימודים תיכוניים, ואת ריבוי המלגות.

דרך אגב, @SlowRide, מענק השחרור בהיקף המאפשר לימודים אקדמיים הוע עניין די חדש, לדעתי לא יותר מ-20-30 שנה.

ועניין אחרון - הדרישות מבעלי מקצוע הולכות וגדלות עם השנים. אמי מניח שמי שכתב כאן על הנגשת הלימודים האקדמיים מתכוון לפריחת המכללות - אבל הן פתחו את הדרך בעיקר כמותית, כי שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי או יותר מזה, בהתאם לסבסוד המכללה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

מצד שני אדם שמסוגל ללמוד אבל אין לו איך (ולא יודע מה אפילו, כי הוא פשוט לא נחשף להזדמנויות) זה כמו גולף GTI בלי דלק ועם ג׳נטים עקומים.

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

להשקיע בקורסים ושיעורים פרטיים בבן אדם שלא מסוגל ללמוד זה כמו לשים אוקטן 98 בחיפושית.

מה עדיף להיות חולה עשיר או עני בריא?

כסף עוזר למצות את הפוטנציאל שלך. ברור שיש גאונים שנולדו עניים וטיפשים שנולדו עניים. אבל למי שלהורים שלו יש כסף יכול להגיע יותר טוב למיצוי הפוטנציאל שבו. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

השאלה שאני רוצה לשאול היא האם יש סיכוי לאדם מוכשר ברמה סבירה לבוא להפגיז בפסיכומטרי בלי שכבות ההכנה שנבנות סביב. יש. נניח מישהו שבזכות קורס הכנה מוציא 720 ובלי קורס היה מוציא 600. יש גם כאלו. אני לא מדבר על מקרים בודדים שגם אני מכיר, של אנשים שהצליחו ללא הכנה. אני מניח שהרוב היום - תקן אותי אם אני טועה - לוקחים קורס כלשהו. נכון, לדעתי. זה קורה גם עם מבחני הקבלה למסגרות שונות בצבא. ואני מביא שוב את הדוגמא שאני מכיר: לפני 20 שנה אני לא פגשתי מישהו שהלך למכון לעשות קורס הכנה למיון לבסמח (להוציא איזו מסגרת ששמעתי עליה בפריפריה). זה פשוט לא היה קיים. היום מסתבר שיש תעשיה סביב זה. ומה שמעניין אותי זה האם הפרופיל של אנשים שמצליחים להגיע למסגרת השתנה בגלל זה. ובמקרה האוניבריסטאי - אם היינו מבטלים לחלוטין את מכוני ההכנה והמבחן היה כזה שאי אפשר להתכונן אליו - היינו סדר קצת שונה בתוצאות.

המבחן תוכנן ככזה וסביר להניח שללא הכנות דברים היו משתנים והמרכז הארצי נלחם בהכנות עד כמה שהוא יכול, כולל "מחקרים" ומניפולציות סטטיסטיות כדי לנסות להוכיח אי-יעילותן של הכנות. יחד עם זאת, אתה פרקטית לא יכול להוציא הכנות מהחוק כי זה אין כאן משהו לא חוקי. אדם מתיימר להיות מדריך פסיכומטרי כמו שאדם מתיימר להיות מדריך נהיגה. מה הרקע שלו, היכולות שלו או מידת ההצלחה שלו, יקבעו על ידי ביקוש. שוק חופשי. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

עדיין יותר אנשים מסוגלים להיות מהנדסים מאשר טייסים או נהגי פורמולה 1. ויש גם הרבה יותר דרישה למהנדסים מאשר ליחידי סגולה שיהיו נהגי פורמולה 1.

אבל הדיון לא על פורמולה 1, או אפילו לא על טייסים, ששם צריך להיות עילוי בתחום, או הרבה מעל הממוצע.

וכן, יש המון כאלה שכן מסוגלים להיות מהנדסים, אבל אין להם את הכסף, זמן ואנרגיה להשקיע בלימודים, מסיבות כאלה ואחרות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 32 דקות, עדי-אל כתב:

מה עדיף להיות חולה עשיר או עני בריא?

חולי זה מצב זמני.

אם כבר, מה עדיף להיות? חכם שנולד לעוני או סתום שנולד עם כסף? 

לפני כשעה, Potato כתב:

בשביל לצלוח תואר כלשהו צריך התמדה בישיבה על התחת.

מה זה תואר כלשהו? לא מדברים על תואר מקצועי שיאפשר לך לפתח קריירה ולהתפרנס? לא כל תואר מספיק ישיבה על התחת.

לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

וכן, יש המון כאלה שכן מסוגלים להיות מהנדסים, אבל אין להם את הכסף, זמן ואנרגיה להשקיע בלימודים, מסיבות כאלה ואחרות

יש גם המון שאולי רוצים אבל לא יכולים כי הם לא מסוגלים לעמוד בדרישות של הלימודים האלה ולא משנה כמה כסף יהיה להם.

זה מזכיר לי שבטירונות היה איתי איזה אחד סתום, אבל ממש גולם. כל הזמן דיבר על זה שהוא רוצה ללכת לקורס מפקדים או קצינים. היה מתנדב לכל התפקידים הכי מסריחים וקופץ בראש בכל פעם שרצו משהו. ממש רצה את זה. בסוף ההכשרה החליטו שהוא לא מתאים כמובן. מה זה אומר? Can't fix stupid.

• תוכן חדש...