Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, FARM כתב:

מסכים לגמרי עם מה שנכתב. בנוסף יש את האנשים שאומרים 'אני טיפוס הומני' ובעצם מתכוונים ל: "אני מתקשה במתמטיקה ומדעים".  לא נתקלתי בהרבה/ בכלל באנשים 'ריאלים', שמתקשים בלימודים 'הומנים' (אולי זה לא מעניין אותם, אבל בהחלט לא מתקשים)

מתקשה מאוד.

אני מעולה עם לשון ותחביר אבל לנתח יצירה ספרותית נראה לי כמו חירטוט מארץ החירטוטים והמוח שלי לא מוכן לשתף עם זה פעולה.

גם אם מסתתר שם איזה הגיון הוא לא מתעכל אצלי במערכת.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

^^

עדיף כבר מומנט אינרציה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 20 שעות, Potato כתב:

כמה אנשים בעלי פוטנציאל נולדו להורים הלא נכונים או נקלעו לנסיבות חיים קשות?

מי שבא ממצב סוציו אקונומי סביר וחינוך מהבית יילך לאקדמיה ויצליח.

ציטוט

אתה צריך בשביל זה להגדיר מהי 'הצלחה'. 

דבר שני, קבעת שהרקע הכלכלי והחינוכי הוא הקובע, אבל אולי בכלל הגנטיקה היא שקובעת? 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

גם זו כשלעצמה טבלה, רק של מומנטי האינרציה השניים של השטח. אני ממליץ באופן כללי לדעת לחשב כל סוג אפשרי של מומנט אינרציה, גם של צורות לא סטנדרטיות- זה שימושי להמון דברים גם מעבר לתכן פשוט ואנליזות חוזק. אינטגרל כפול לא מסובך, ומשאיר אותך רענן על התיאוריה.

בחיים לא שמעתי על מהנדס שלא יודע מה זה מומנט אינרציה, ואפילו עבור יוצאי סמי שמעון זה מפתיע אותי ממש.

עוד לא הגענו לחישוב מומנט האינרציה. רק ביקשתי שיחלץ מהנוסחא מספר שאיתו ניליט על החיזוקים הדרושים. כבר שם זה נתקע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 13 דקות, falou כתב:

אתה צריך בשביל זה להגדיר מהי 'הצלחה'. 

יתחיל ויסיים תואר.

לפני 13 דקות, falou כתב:

דבר שני, קבעת שהרקע הכלכלי והחינוכי הוא הקובע, אבל אולי בכלל הגנטיקה היא שקובעת? 

מה הקשר גנטיקה?

פורסם
לפני 23 דקות, Night Driver כתב:

עוד לא הגענו לחישוב מומנט האינרציה. רק ביקשתי שיחלץ מהנוסחא מספר שאיתו ניליט על החיזוקים הדרושים. כבר שם זה נתקע.

לא סתם מהנדסי מכונות אלו המהנדסים עם מנעד השכר הגדול בשוק, יש בוקים כאלו בקצה אחד ואלופי זרימה/מעבר חום/טורבו/מיקרומכניקה בקצה השני.....

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, Potato כתב:

מה הקשר גנטיקה

אה? יכולות וכישורים של אדם לא מושפע מגנטיקה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אה? יכולות וכישורים של אדם לא מושפע מגנטיקה?

נניח והם מושפעים.

אבל החסם מלהגיע לאקדמיה ולהצליח בה הוא לא יכולות וכישורים אלא בעיקר מצב סוציו אקונומי.

אני יכול לטעון שיכלתי להיות נהג פורמולה 1 מצוין.

אין לי אבאל'ה מליונר אז הדרך שלי לשם בגדול לא קיימת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא נכון. לא משנה כמה כסף יש לאבא, אם אין לך סט תכונות מסויים שנולדת איתן אתה לא תהיה נהג פורמולה 1.
אותו דבר באקדמיה. כסף יכול לשפר ביצועים עד לרמה מסויימת, אבל אי אפשר לקנות אינטליגנציה.

פורסם
לפני 47 דקות, Potato כתב:

מה הקשר גנטיקה?

מה הקשר לחינוך?

אולי מאן דהוא מצליח באקדמיה כי יש לו תכונות מולדות מתאימות יותר לאקדמיה, אותן ירש מהוריו, שגם הם מצליחים. אנשים מצליחים עושים ילדים עם דומים, וכו׳.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

לא נכון. לא משנה כמה כסף יש לאבא, אם אין לך סט תכונות מסויים שנולדת איתן אתה לא תהיה נהג פורמולה 1.

אין לי דרך לבדוק את זה.

אולי יש לי את אותן תכונות אבל בגלל חוסר כסף לא ייצא לי לחשוף אותן/לאמן אותן לרמה גבוהה?

לפני 20 דקות, SlowRide כתב:

אותו דבר באקדמיה. כסף יכול לשפר ביצועים עד לרמה מסויימת, אבל אי אפשר לקנות אינטליגנציה.

כסף קונה לך כרטיס כניסה פנימה.

האם תהיה פרופסור או תנשור ואחרי שנתיים זה כבר בידיים שלך.

לפני 9 דקות, falou כתב:

מה הקשר לחינוך?

אם דחפו אותם מגיל קטן ללכת לאקדמיה אתה בסבירות גבוהה תלך לאקדמיה או לפחות תהיה מודע לאפשרות ותראה בזה חשיבות.

לפני 9 דקות, falou כתב:

אולי מאן דהוא מצליח באקדמיה כי יש לו תכונות מולדות מתאימות יותר לאקדמיה, אותן ירש מהוריו, שגם הם מצליחים. אנשים מצליחים עושים ילדים עם דומים, וכו׳.

אבל גם יש לא מעט אנשים לא מצליחים שחסכו וחינכו את הילדים שלהם ללכת לאקדמיה.

בשביל שיהיה להם עתיד טוב יותר.

האם להורים יש תכונות שתרמו לילדים להצליח? אולי כן ואולי לא.

אלה פרמטרים לא מדידים.

הכנסה חציונית של ההורים של מי שלומד באקדמיה לעומת זאת מדידה.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם
לפני 9 דקות, Potato כתב:

השאלה היא, מה הסיבה ומה המסובב?!

אולי ההכנסה של ההורים היא תולדה של העליונות הגנטית שלהם, אותה הם מעבירים לצאצאים?

פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

האנלוגיה הזו לא נכונה, כי פסיכומטרי זה לא כמו למדוד דג לפי טיפוס על עץ.

פשוט הזכרת לי משהו. ואולי זה יעזור להבהיר את כוונתי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 דקות, SlowRide כתב:

גם אם אתה נוהג כמו חבר קארספורום ממוצע, בלי בוחטות של כסף מאבא/בוס/ספונסר לא תהיה נהג פורמולה בשום צורה.

ואם גדלת בשכונת עוני בירוחם עם אבא נכה 100%, אמא קופאית בחצי משרה וחמישה אחים בדירת עמידר, יהיה לך פי כמה יותר קשה להגיע לתואר מאשר לבן של הורים הייטקיסטים.

כסף לא קונה כישרון, אבל חוסר כסף לגמרי יחסום אותך מלממש אותו.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה בדיוק העניין, הבן של ההיטקיסטים לא יגיע לתואר רק כי יש להורים שלו הרבה כסף אלא כי הוא ירש מהם תכונות מסויימות.
אם הוא יצא סתום, לא משנה כמה כסף הם ישקיעו בו - הוא לא יהיה מוצלח כמוהם.

לפני 16 דקות, Potato כתב:

כסף קונה לך כרטיס כניסה פנימה.

האם תהיה פרופסור או תנשור ואחרי שנתיים זה כבר בידיים שלך.

זה לא נכון. אם אין לך ציון פסיכומטרי ובגרויות מספיקות, אתה לא תתקבל לאוניברסיטה. לא משנה כמה כסף יש לאבא.

לפני 16 דקות, Potato כתב:

אולי זה בגלל שלמי שיותר חכם בדרך כלל גם יש יותר כסף? סביר להניח שהילדים שלו גם חכמים כי זה תורשתי, יש להם את התכונות שצריך בשביל ללמוד באקדמיה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...