Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחשבה שעלתה במוחי.
בעידן שלנו של רכבים עם מערכות בטיחות מתקדמות מה קורה כאשר השמשה נשברת מסיבה מסויימת?
המערכות האלה הרי עוברות כיול במפעל. לא ראיתי שהפרמיה שלנו על ביטוח שמשות השתנתה, אז אני מניח שהזגגים מקבלים את אותו תשלום - ניחוש שלי: תשכחו מכיול.

המאמר הבא אישש את חששותי.
כמה פנינים:

"For the ADAS safety systems to work properly, your windshield needs to be calibrated and aligned with your car’s numerous sensors and cameras. When you purchase a new car, the OEM (Original Equipment Manufacturer) glass will already be calibrated and ready to rock and roll down the highway."
היצרן אכן מבצע תהליך כיול לכל רכב.

"The answer is that your windshield has to be situated perfectly in relationship to the cameras and sensors mounted in your car. Certain areas of the glass are tinted or un-tinted in order to allow this technology to “see” the road and potential obstacles in the vehicle’s path."
עם איכות המראות התחליפיות שפגשתי אני לא בטוח שכיול יעזור...

"If someone doesn’t properly perform your ADAS calibration, then there’s a chance the car’s system could fail to alert you or even alert you at the wrong time, causing you to make a quick decision based on false information."

"The time needed to run these tests varies based on the specific make and model of the vehicle. A good rule of thumb — for either one of the methods — is around one to two hours.

The tools and equipment needed do require extensive technical skill and knowledge, but thankfully you don’t need to be an expert — you just need to find an expert."

איך הנושא הזה אף פעם לא זכה לצומת לב או שאני מפספס משהו ולכל הזגגים יש ציוד כיול+עברו הכשרה ונהיו מומחים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה במדינת ישראל. אף אחד לא מכייל כלום.

תתעקש, יסתכלו עליך בצורה מוזרה, ינסו לשכנע אותך שזה מיותר.

תמשיך להתעקש - ישלחו אותך למוסך מורשה או מתקין מובילאיי.

שום מתקין שמשות לא מכייל ולא יודע לכייל. עובדים שם בשיטת הסרט הנע.

נקודת אור - יש אנשים שדורשים ועושים תוספת בביטוח לשמשות מקוריות רק בגלל הסיבה הזאת.

יש מעט מכוניות, כמו סובארו לדוגמא, שהמערכת לא יושבת על השמשה ואז בעת ההחלפה אין צורך לכייל את המערכת ( למרות שמומלץ מאוד) אבל רוב היצרנים מתקינים את המצלמה על השמשה וזה מחייב כיול.

פורסם (נערך)

גם שמשה מקורית לא מבטיחה שום דבר. המערכות האלה דורשות לעיתים כיול אקטיבי.
ברור לי שאף זגג לא מכייל. אני גם לא מאשים אותם. הם מקבלים גרוש וחצי מהביטוח ועוד דחפו להם את האלמנט של המצלמה הזו שהם צריכים לפרק ולהרכיב בלי שום תוספת מחיר, אז שהם יכיילו?

אני באמת שואל מה ניתן לעשות, למה הנושא הזה לא צף.
לא נתקלתי באף מקום בארץ שמחזיק ציוד ומומחיות כדי לכייל את העזרים האלה תמורת תשלום. כאילו הנושא הזה בכלל לא עלה, וזה נושא חושב, הרי העזרים האלה לא שווים כלום בלי כיול.

פורסם
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

גם שמשה מקורית לא מבטיחה שום דבר. המערכות האלה דורשות לעיתים כיול אקטיבי.
ברור לי שאף זגג לא מכייל. אני גם לא מאשים אותם. הם מקבלים גרוש וחצי מהביטוח ועוד דחפו להם את האלמנט של המצלמה הזו שהם צריכים לפרק ולהרכיב בלי שום תוספת מחיר, אז שהם יכיילו?

אני באמת שואל מה ניתן לעשות, למה הנושא הזה לא צף.
לא נתקלתי באף מקום בארץ שמחזיק ציוד ומומחיות כדי לכייל את העזרים האלה תמורת תשלום. כאילו הנושא הזה בכלל לא עלה, וזה נושא חושב, הרי העזרים האלה לא שווים כלום בלי כיול.

בסדר,אבל לפחות תוכל ללכת למוסך מורשה/מומחה של היצרן של הרכב שלך ולעשות שם כיול,לפחות יש את החומרה והמערכות בטיחות יעבדו ,זאת בדיוק הסיבה שהוספתי כסף כדי להיות מבוטח בשמשות מקוריות.

פורסם

אצלי החליפו שמשה קדמית לאחר שאבן שעפה ממשאית עשתה לי סדק. לאחר ההחלפה התקבלה תקלה במערכות בטיחות והן היו מנוטרלות.

נכנסתי למוסך היבואן באחריות הפנו אותי חזרה לזגג כי התקלה נגרמה מההחלפה. אכן היה צריך לבצע כיול מחדש למערכת כדי שהתקלה תעלם.

הייתי נוכח כמעט בכל התהליך של הכיול אצל הזגג, להגיד לך שהזגג ידע מה הוא עושה? אני בספק. הוא עשה את זה בעזרת הטלפון עם מישהו שהדריך אותו.

בסוף זה הסתדר והמערכת עובדת תקין אבל ניכר שיש חוסר ידע אצל אנשי המקצוע ועוד מדובר על מקום גדול ומוכר במרכז הארץ.

• מעניין 1

פורסם
לפני 36 דקות, TZR84 כתב:

אצלי החליפו שמשה קדמית לאחר שאבן שעפה ממשאית עשתה לי סדק. לאחר ההחלפה התקבלה תקלה במערכות בטיחות והן היו מנוטרלות.

נכנסתי למוסך היבואן באחריות הפנו אותי חזרה לזגג כי התקלה נגרמה מההחלפה. אכן היה צריך לבצע כיול מחדש למערכת כדי שהתקלה תעלם.

הייתי נוכח כמעט בכל התהליך של הכיול אצל הזגג, להגיד לך שהזגג ידע מה הוא עושה? אני בספק. הוא עשה את זה בעזרת הטלפון עם מישהו שהדריך אותו.

בסוף זה הסתדר והמערכת עובדת תקין אבל ניכר שיש חוסר ידע אצל אנשי המקצוע ועוד מדובר על מקום גדול ומוכר במרכז הארץ.

יש מצב שהוא עשה איפוס ולא כיול?

בכל מקרה, רכבים הופכים להיות מכשיר מאוד מאוד מורכב, לא רחוק היום שכל ביקור במוסך יעלה אלפי שקלים ולא מאות

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, ronrcz כתב:

בסדר,אבל לפחות תוכל ללכת למוסך מורשה/מומחה של היצרן של הרכב שלך ולעשות שם כיול

אתה חושב שאצל מוסכים מורשים יש את הציוד והידע כדי להתעסק בזה?

אני בספק.

או יש לנו מקרה מבחן ראשון, אז המוסך שלח את הלקוח לזגג.

לך תסמוך על זגג שלא מבין כלום מהחיים שלו ומקבל הכוונה מרחוק שהוא באמת עשה כיול כמו שצריך.

פורסם
לפני שעתיים, ronrcz כתב:

בסדר,אבל לפחות תוכל ללכת למוסך מורשה/מומחה של היצרן של הרכב שלך ולעשות שם כיול,לפחות יש את החומרה והמערכות בטיחות יעבדו ,זאת בדיוק הסיבה שהוספתי כסף כדי להיות מבוטח בשמשות מקוריות.

הבעיה שבשמשה לא מקורית עקב השתקפות שונה החומרה לעיתים פשוט לא עובדת.

לכן כן ממליץ לעשות ביטוח שמשות מקורי, עלות זניחה

פורסם
לפני 5 שעות, TZR84 כתב:

ללא שום מכשור נוסף?

יש כיול סטטי שמבוצע עם לוחות ושטיחים כמו כאן:

adas.thumb.jpg.818f483b559ab6c09439ae06cb3d13ff.jpg

ובחלק מהרכבים נדרש בנוסף כיול דינמי - בנסיעה.

• אהבתי 2

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם (נערך)

לא חושב שמבחינה אופטית דרוש כיול רציני. כשמדובר במצלמה בודדת המערכת מקבלת תמונה ומנתחת אותה וגם אם המצלמה לא בדיוק בדיוק כפי שיצאה מהמפעל זה לא אמור לשנות הרבה כל עוד הכיוון הכללי יחסית מדוייק (ז"א מבט קדימה לכיוון הכביש ולא בנטיה מוגזמת של Pan/Tilt). אם\כאשר\אולי יהיו מערכות שמבוססות על 2 מצלמות עם ניתוח סטראו, אז הכיול יהפוך להיות קריטי ביותר.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
לפני 7 שעות, GTאי כתב:

יש מצב שהוא עשה איפוס ולא כיול?

בכל מקרה, רכבים הופכים להיות מכשיר מאוד מאוד מורכב, לא רחוק היום שכל ביקור במוסך יעלה אלפי שקלים ולא מאות

אין ספק. אפילו צמיגים, היום כל משפחתית מגיעה עם ג'אנט 18 ורביעיית צמיגים טובה תעלה באזור ה-3K שקלים. נניח PS4.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, f31 כתב:

ללא שום מכשור נוסף?

יש כיול סטטי שמבוצע עם לוחות ושטיחים כמו כאן:

adas.thumb.jpg.818f483b559ab6c09439ae06cb3d13ff.jpg

ובחלק מהרכבים נדרש בנוסף כיול דינמי - בנסיעה.

לקח כשעה בערך הסיפור לא יודע בדיוק מה עשה בתוך הרכב כי הייתי בחדר המתנה והסתכלתי מרחוק.

הם שמו מול הרכב כמו לוח על גלגלים עם סימונים (אני בקושי זוכר זה היה מזמן והייתי רחוק אבל נראה כמו קווים של נתיבים בצדדים ובאמצע כמו עיגול מטרה) ואז בתוך הרכב התעסק עם משהו שלא הצלחתי לראות. נראה שרב הזמן הוא היה בטלפון והדריכו אותו מה לעשות ככה שאולי מתוך השעה 10 דקות עבד בתכלס על הכיול / איפוס.

בכל מקרה המערכת עובדת מצוין עכשיו כבר מעל שנה בלי בעיות והיא מאוד מדויקת.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
בתאריך 4.10.2021 בשעה 08:25, TZR84 כתב:

הבעיה שאין לך באמת מושג אם זה עובד תקין או "אין מנורה דלוקה"

בתאריך 4.10.2021 בשעה 09:43, farkash7 כתב:

אתה חושב שאצל מוסכים מורשים יש את הציוד והידע כדי להתעסק בזה?

אני בספק. 

אני לא בספק שלוש מוסכים מתמחים בסיטרואן כולל מורשה הראו בפועל. ושניים הודו בפה מלא שאין להם שמץ של מושג איך בודקים תקלות או מתקנים אותם במערכות האלו.

גם בסובארו מנהל מוסך מורשה הודה בפניי שאין לו שמץ של מושג מה עושים במקרה תקלה באייסייט.

• תוכן חדש...