Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי שיש מושבים נוחים ותומכים בקטגורית הסופר מיני.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

לא יודע עד כמה אפשר לקרוא להם נוחים,

ֿאבל אני בספק, אישית גם איביזה ופולו החדשות לא הרשימו אותי במיוחד, אולי בגלל שאני בחור גבוה 191 🙃

עריכה אחרונה על ידי IMILANO
  • מבאס 1
פורסם

כול אחד והנוחות שלו, אבל אי אפשר על סמך קטגוריה להגיד שאין מושבים נוחים.

• אהבתי 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 24 דקות, IMILANO כתב:

מושבים נוחים האמת לא תוכל למצוא ברכבי סופר מיני

מבחינת אמינות, אז זה תלוי במזל והרבה מזל

מבחינתי כמעט כל מושב זה נוח. אני נוסע ביאריס 2001, והמושב מצוין מבחינתי. מה שעשו עם המושב ביאריס החדשה זה חריג מאוד. זאת הפעם הראשונה והיחידה שנתקלתי במושב, שלא היה לי נוח.

לגבי אמינות אגב, מתוך העשרים שנה שהיאריס הישנה שלי על הכביש, היא הייתה אצלי בעשר השנים האחרונות. בכל השנים האלה מעולם לא קרה שהיא לא הניעה או עצרה, חוץ מכאשר המצבר התרוקן. היא נוסעת כמו חדשה.

פורסם
לפני שעתיים, dotSYS כתב:

טורבו לא מהווה בעיה? ספר את זה לכל בעלי הטוסון 1.6 טורבו שמחפשים אמא ואבא אחרי 5 שנים. ותשובה כמו ״צריך לדעת לעבוד עם טורבו״ היא לא תשובה מבחינתי - הרכב צריך להיות idiot-proof, אשתי לא תעמוד ב-parking כמה דקות לפני שהיא מכבה את הרכב כדי שלטורבו יהיה נעים… היא ממהרת!

וכפולי מצמדים זה לא באמת בעיה שנפתרת, הם נאכלים יותר מהר בעיר ואין הרבה מה לעשות עם זה חוץ מלקחת בחשבון שתצטרך להחליף גיר בהמשך.?אתה רציני?????

אכן רכב אמור להיות idiot-proof ללא ספק. וכל עוד לא יהיה כזה נאלץ לחיות עם "מגבלות".

ולא, מצמדים כפולים מתבלים, אבל מכאן להחלפת הגיר כולו המרחק רב מאד. 

טורבו מת לא רק עקב קירור לא מספיק. טורבו מת , למעשה נשחק כתוצאה מאבק שנכנס למערכת כתןצאה מפילטר לא ראוי. התופעה שמושכים משתמשים בפילטרים תחליפיים במקום מקוריים זו צרה בפני עצמה. את הקש אוכלי בעלי הרכב כעבור כמה שנים ולא בתקופת האחריות. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לפני שבוחרים רכב אמין כדאי קודם לקבוע תחת איזו תחזוקה (מונעת/לפי הספר/שבר/"פותח מכסה מנוע פעם בשנה בטיפול"). אחרי שהגדרת את התחזוקה בה אתה בפועל מתכנן לטפל ברכב, כדאי להגדיר איזו אמינות אתה מצפה (מופתית/תקלות קלות עד נסבלות/"הרכב נוסע על גרר").

מכיוון שאתה מדבר על רכב חדש, רוב המערכות העיקריות שלו יהיו מכוסות באחריות (בהנחה והרכב מטופל לפי הספר), אז אם אתה מתכנן להחזיק רכב רק לאורך תקופת האחריות ולמכור בסופה אזי לא הייתי דואג מסעיף האמינות יותר מידי (כמובן שיש חריגים, אבל ככלל אצבע זה נכון). 

אם אתה מתכנן להחזיק את הרכב ליותר מתקופת האחריות אזי שצריך להכניס פאקטור משמעותי לא פחות וזה היחס של היבואן (והיצרן) כלפי הלקוחות/מוצרים שלו. טיפול ב"מחלות ילדות", ריקולים "שקטים", השתתפות מ"רצון טוב" הם לא מעט גורמים שיכולים להוזיל את תחזוקת הרכב באלפי שקלים לאורך הזמן.

בנימה אישית, רכב שאינו נוח לי, ולא מתאים לשאר דרישות שלי היה נפסל וזה לא משנה אם יש סמל של יפנית מקדימה. 

אני מצטרף לשאר החברים, קודם כדאי להגדיר תקציב ודרישות. מכאן תוכל לבנות את עץ השיקולים שלך ולבחור רכב בהתאם. להתחיל מ"רק יפני" ואז ללכת לשנות מושבים נשמע לי לא יעיל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, IMILANO כתב:

מושבים נוחים האמת לא תוכל למצוא ברכבי סופר מיני

208 החדשה נוחה יחסית לדעתי, ה-C3 גם נחשבת מאוד נוחה.

לפני שעתיים, traveler1 כתב:

לגבי אמינות אגב, מתוך העשרים שנה שהיאריס הישנה שלי על הכביש, היא הייתה אצלי בעשר השנים האחרונות. בכל השנים האלה מעולם לא קרה שהיא לא הניעה או עצרה, חוץ מכאשר המצבר התרוקן. היא נוסעת כמו חדשה.

כן, רק שבין היאריס שלך לבין היאריס החדשה אין שום קשר למעט השם והסמל.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין לך דרך בטוחה לדעת עם רכב חדש יראה אמינות או לא.

לעומת זו אתה כן יכול לראות באיזה מכלולים הרכב משתמש (מנוע, גיר, וכו..) ובמידה שהמכלול קיים ברכבים אחרים להסיק את מידת האמינות שלו מזה.

בנוסף נראה לי שאתה יותר מידי נותן משקל לאמינות וככל הנראה שאם תבחר רכב עם מכלולים אמינים לא תראה בעיות אמינות יוצאות דופן גם אם תחזיק את הרכב לאורך זמן.

לדעתי אתה יותר מפחד מהמכירה וירידת ערך מאשר אמינות אבל זה סתם ניחוש.

טסלה 3 2022

פורסם

חבל שהדיון הזה לא מסמך על נתונים. אם היה לנו מידע מהמוסכים / יבואני החלפים כמה נמכרו עבור כל רכב ובאיזה מחיר, יכלנו לחשב כדאיות ועלויות תחזוקה לפי מספר הרכבים שעל הכביש עבור כל דגם. 

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

כנס ללקסוס, קח לנסיעת מבחן את הדגם הזול ביותר שלהם  ux לדעתי, וברר אם יש להם משומשת מדגם ct200h ויש לך את כל מה שרצית, אמינות של טויוטה, בטיחות גבוהה, נוחות, חסכון, גודל והנאה. תעדכן צנ ההתרשמות שלך

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
בתאריך 11.9.2021 בשעה 15:03, yulianx כתב:

הבעיה שגם דגמים מוצלחים אך עם סטגימה לא אמינה, לא שומרים על מחירם.

לגבי היאריס, הבת של חבר מעבודה החזיקה ביאריס 2017, רמת אבזור גבוה, מכרה תוך יומיים.

כך שליאקיס תדמית מעולה, לכן דומרת על ערכה וכניראה יהיהקל למכור מאשר רכב צרפתי לנשל גם אם הוא אמין.

קצת נחמה בימים קשים אלה לאוכלי באגטים, גם קקטוסים טובים עפים די מהר. חבר טוב רוצה דווקא קקטוס 2019 - 20, בחודשיים האחרונים היו כמה חתיכות כאלו, לא הרבה, בקושי הספיק להרים טלפון והופ, אין. אז כן יאריס, לא יאריס, יש מסתבר גם צרפתיות נחשקות, מי היה מאמין.

פורסם (נערך)

טוב, אז הסתובבתי היום בסוכנויות רכב.

קודם כל קצת רקע. בהתחלה הייתי די נעול על היאריס. לא ציפיתי לבעיות מיוחדות עם הנוחות ולכן מאוד הופתעתי כששמתי לב שהמושב לוחץ לי על הצלעות. זה היה כ"כ מוזר ובלתי צפוי שהחלטתי אז ללכת לסוכנות טויוטה אחרת ולבדוק שוב. הלכתי לסוכנות טויוטה בעיר אחרת, ישבתי ביאריס שלהם, ואכן המושב לחץ לי על הצלעות. היום הלכתי שוב לסוכנות טויוטה הראשונה, בעיקר כי רציתי להסתכל על הקורולה. הפעם הייתה שם יאריס אחרת, היברידית במקום בנזין, שהייתה בעבר בשתי הסוכנויות. להפתעתי הרבה, המושב שלה לא לחץ לי על הצלעות. הוא עדיין לא היה הכי נוח, ועדיין הייתה שם בליטה באותו המקום, אלא שהפעם זה הרגיש שהבליטה הייתה טיפה קטנה יותר, ברמה שהכיסא היה סביר. שאלתי את אנשי המכירות, והם לא ידעו להגיד על שום שינוי בכיסא. אין לי מושג זה הבדל בין גרסת בנזין להיברידית, אם הם טיפה שינו את המושב במכוניות החדשות או שאלה פשוט הבדלים אקראיים בייצור. עדיין הכיסא של יאריס לא היה נוח במיוחד, אבל הוא היה בתחום הסביר. אין לי ספק גם שאם אניח על משענת הגב אפילו כרית דקה, זה ישפר את המצב. זה אבל עלול לפגוע בבטיחות, וודאי במקרה של פגיעה מאחורה. הכיסא של הקורולה הרגיש טיפה יותר נוח. אז הלכתי גם לסוכנויות של סקודה, פולקסווגן ויונדאי. בכולם המושבים הרגישו נוחים יותר מטויוטה. בוודאי בפולקסווגן וסקודה, אבל אפילו המושבים הפשוטים של יונדאי i20 הרגישו בסדר.

עכשיו השאלה מה לקנות. יש את היאריס. נשאר אבל הסיכון של איזה מושב אני אקבל. חשבתי גם על דגם בנזין, ובשתי יאריס בנזין שראיתי, המושב לא היה נוח. אולי זה סתם צירוף מקרים ואולי לא. יש לי גם מחשבות שניות שלבי רמת הבטיחות של יאריס. מעל זה יש את הקורולה ההבירדית. היא משמעותית יותר יקרה, אבל אני שוקל אותה כי היא בטוחה הרבה יותר. גרסת גג רגיל עולה 139,900 וגרסת גג זכוכית נפתח עם עוד קצת שיפורים עולה 141,900. זה די המקסימום של התקציב שאני מוכן לשים כרגע על רכב. יותר מזה נראה לי מוגזם וזה גם עובר עד דרגת רישוי, ומעלה עוד את האגרה השנתית. עדיף אבל כמובן לשלם כמה שפחות, כל עוד מקבלים רכב טוב. בסקודה ראיתי את קאמיק ובפולקסווגן את גולף. על הנייר וגם מבחינת נוחות המושב, הם נראים יותר שווים מהטויוטות והם זולים יותר. השאלה היא אבל אמינות. המוכרים כמובן טענו שכל הבעיות נפטרו. האם ועד כמה זה נכון?

ויש גם את יונדאי i20. היא זולה כמו יאריס. המושב שלה פשוט, אבל נורמלי. ברמות הגבוהות היא מאובזרת יותר מהיראיס. היא אבל צורכת יותר דלק ואין לה עדיין תוצאות מבחן ריסוק. כמו פולקסווגן וסקודה, גם יונדאי באה עם מנוע טורבו ותיבה רובוטית כפולת מצמדים. האם אצלה הם אמינים?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

קח בחשבון ליאריס גם מתלים נוקשים יחסית, ואם עדיין לא ישבת ברכב ואמרת שנוח לך- תוותר.

פורסם

סליחה שאני הקטון מתערב...

אבל למה אתה הולך להשתמש ברכב? לנסיעה יומיומית או לדפוק נסיעות כל שבוע? מה התקציב שלך?

וכמו שאמרו פה למעלה טויוטה רכב אמין ביותר ובטוח ביותר אומנם יש גם את הסקודה סופרב (יש גם את ה 4X4) שהיא גם אמינה וגם בטוחה וגם כיפית (ולמי שחובב קצת סופרט וביצועים היא יכולה לתת לו קצת מזה...) הכל תלוי בתקציב שלך ובתקציב הטיפול לך בה ובתקציב הדלק שתיתן לה לשתות...

• תוכן חדש...