Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מנסה להחליט איזה רכב חדש לקנות ומתקשה להגיע למסקנה. אחת הנקודות שלא ברורות לי היא אמינות. שמעתי וקראתי כל מני דעות שונות ומשונות לגבי מה לא לקנות. איך אני באמת יודע מה אמין? מותגים אמינים יותר ופחות? דגמים אמינים יותר ופחות? רכיבים(מנוע, תיבת הילוכים) אמינים יותר ופחות? כאן למשל אנשים כתבו להתרחק מתיבות הילוכים רובוטיות. זה פוסל די הרבה רכבים(יונדאי i20, פורד פומה, ניסאן ג'וק, פוקסווגן גולף\פולו, סקודה ועוד). האם הם כולם לא אמינים? מה באשר לפיג'ו 208 \ אופל קורסה? אין להם גיר רובוטי, אבל אני יודע שיצא להם שם לא אמין. האם זה עדיין נכון?

אני מכוון רק לרכבים חדשים ולא למשומשים.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

הבעיה פה היא לא אמינות ברכבים החדשים, ברובם כבר אין בעיות של ממש עם המערכת עצמה של הגיר אבל יש בלאי.

ברכב עם תיבה כפולת מצמדים יש לך מצמדים שכמו ברכב ידני יש להם בלאי וההחלפה שלהם עולה כסף, והם לא זולים - אם הנסיעה היא ברובה עירונית אז המצמדים מתופעלים יותר ויש סיכוי מהיר יותר להחלפה מהירה יותר שלהם, זה הכל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

מאוד פשוט.

הולך לסוכנות טויוטה ומזמין שם מה שמתאים לדרישות ולתקציב. אם לא טויוטה אז הונדה, אם לא הונדה, אז מזדה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

או שאתה לנהוג בחוכמה, לבודק באינטרנט על הדגמים במידה והם משווקים מספר שנים, כל ניתן לדעת על מחלות ילדות.

ולא לשלם סכום גבוה ולקנות רכב שאתה לא נהנה ממנו אבל יש לך סמל של טיוטה/הונדה.

במידה ומדובר על דגם חדש עם מכלולים חדשים אז פה לא ניתן לדעת.
אם אתה מחפש המלצה, תציין תקציב, דרישות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 18 דקות, yulianx כתב:

ולא לשלם סכום גבוה ולקנות רכב שאתה לא נהנה ממנו אבל יש לך סמל של טיוטה/הונדה.

ומי אמר שלא תהנה ממנו?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אולי כן, אבל לא ללכת באופן עיוור ישירות לסוכניות הללו.

ולהפסיד מה ששאר המתחרות מציעות.

• אהבתי 2

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבחור רוצה אמין, לא?

אז טויוטה זה אמין

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

פורסם

יש עוד רכבים אמינים טובים יותר בחלק מהקטגןריות,  לכן הכי נכון זה לבצע סקר שוק.

• רעיון טוב! 1

פורסם

כמה כללי אצבע :
לא דגם שהושק לאחרונה, עדיף דגם שקיים כבר כמה שנים ונפתרו לו "מחלות הילדות"

כמה שיותר פשוט - מה שאין, לא מתקלקל (למשל גיר אוטומטי/רובוטי, טורבו וכו')

בקיצור, הכי קרוב למריצה שאתה מוכן לסבול :)

• אהבתי 2

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 31 דקות, vadim6385 כתב:

הבחור רוצה אמין, לא?

אז טויוטה זה אמין

היה לי טויוטה רק צרות תקלה בממיר הקטליטי 3 פעמים בוצה במנוע דגם בעייתי. 

אז לא, כל דגם לגופו,לבדוק בצורה חכמה ולא ללכת עיוור. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

משהו חשוב שלא אמרת זה לכמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב?

אם אתה מתכווןל להחזיק 3-4 שנים, זה לא באמת משנה איזה רכב תבחר. האמינות של כמעט כולם טובה בהתחלה, וגם אם לא , יש אחריות. 

פורסם

כפי שנאמר - מנוע אטמוספרי, גיר אוטומטי פלנטרי.

בקיצור, אם רק באמינות חשובה להרבה שנים - מאזדה.

יש מגוון דגמים, בהתאם לצרכים שונים ולתקציב ( 2 ,3 cx3, cx30, cx5).

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 5 שעות, vadim6385 כתב:

מאוד פשוט.

הולך לסוכנות טויוטה ומזמין שם מה שמתאים לדרישות ולתקציב.

זה בדיוק הדבר הראשון שעשיתי. למעשה בהתחלה הייתי בטוח שאני רוצה לקנות טויוטה יאריס. אלא שהמושב ביאריס לא היה לי נוח. לא יודע מי לעזאזל תכנן את המושב הזה. זאת הפעם הראשונה והיחידה שנתקלתי ברכב עם מושב לא נוח. עניין אחר עם היאריס היא שהבטיחות בסדר, אבל לא יותר. בכל זאת רכב קטן. אז התחלתי לחשוב לבדוק ברשת מאפיינים של דגמים של חברות אחרות. מאזדה 2 עם אבזור בטיחות חלש. מאזדה 3 סדאן עם בטיחות מרשימה מאוד, אבל הוא ארוך לי מדי. אני גר בעיר, ולפעמים צריך לחפש חניה. מאזדה 3 האצ'בק גם קצת ארוך, אבל הייתי שוקל לקנות אותו בגלל הבטיחות הגובהה והאמינות של יפנית אם היה אותו ברמת גימור בסיס כמו של סדאון. הבעיה היא שיש אותו רק ברמה גבוהה יותר, יקרה הרבה יותר, ועם חלון בגג שהוא פתח לצרות. דגמים אחרים של מאזדה לא נראה שנותנים משהו יותר טוב. הונדה נראית סתם מתומחרת גבוה, וגם לא מצאתי משהו שנראה יוצא דופן. אולי אלך לראות גם טויוטות אחרות. זכור לי שברובן הכיסאות היו דומים, אבל הרגישו קצת שונה. על הנייר אולי טויוטה קורולה האצ'בק יכולה להתאים. המושב שם אבל יותר מדי הזכיר את יאריס. אני אבדוק. ב-CHR המושב נראה דומה, אבל איכשהו הרגיש יותר נוח. אני אבדוק שוב. היא נראית לי אבל סתם יקרה ללא סיבה ולא כזאת פרקטית. 

הבעיה היא שיש לי שתי דרישות סותרות. אני רוצה רכב כמה שיותר בטוח ואני גם רוצה רכב לא גדול מדי, שאני יכול לחנות איתו בעיר. מה לעשות אבל, שהנתון שהכי תורם לבטיחות הוא אורך הרכב. אם אני מסתכל על רכבים אחרים, אז יש רכבים שנראים שמציעים שילוב טוב יותר של גודל ובטיחות. למשל פולקסווגן פולו, גולף, פורד פומה, סקודה קאמיק, ועוד רכבים אירופאים. הבעיה היא שהם גם של חברות, שהברה אומרים שפחות אמינות, וגם כולם עם גיר רובוטי, שהרבה אומרים שהוא לא אמין. אז מה עושים?

מבחינת התקציב, אני גמיש ומוכן לשלם יותר אם אני מקבל תמורה ראויה לכסף, אבל לא רוצה להוציא סתם כסף אם זה לא מוסיף הרבה. אני כן רוצה רכב בטוח. לגבי כמה זמן אחזיק ברכב, אני לא יודע. יכול להיות מעט ויכול להיות הרבה, והייתי מעדיף רכב שלא תהיה בעיה למכור אותו.

פורסם

לא רשום כמ ק"מ יומי אתה מתכוון לנסוע?

כי יש לך אפשרות לעמדת טעינה פרטית, רכב חשמלי יהיה הכי אמין.

מנוע ללא חלקים נעים, לא צריך מערכת שימון, אין ראדיאטור.

אין גיר.

הכי אמין

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

כפי שנאמר - מנוע אטמוספרי, גיר אוטומטי פלנטרי.

זה היה נכון אולי פעם,

היום יש עוד אינספור דברים שיכולים להתקלקל ברכב מעבר למנוע וגיר.

הרכבים היום הרבה יותר מסובכים מאלו שהיו לפני עשור או שני עשורים.

אז סבבה, הגיר והמנוע אמינים, אבל השאר גם עלול להיות פוטנציאל לתקלות (מערכות בטיחות למשל) או התקלה המוכרת שהייתה בדור הקודם של ה-3 עם המראות שלא נפתחות כראוי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...