Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קח לנסיעת מבחן את הchr, היא להיט מכירות, ביקוש גבוה, חסכונית בדלק, טויוטה כמו שאתה אוהב, לא ממש גדולה והמושב יותר נח מהיאריס. חפש ב-0 קילומטר או יבוא מקביל ונכנס לך בתקציב בול.

עריכה אחרונה על ידי avilior
פורסם
לפני 56 דקות, traveler1 כתב:

ששמתי לב שהמושב לוחץ לי על הצלעות

אני היחיד שלא מבין איך מושב לוחץ על צלעות?

שואל ברצינות כדי להבין, לא בעקיצה חלילה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם אהבת קאמיק וכו', ממליץ שתבדוק מבחינת נוחות את היונדאי וניו Venue - מנוע ללא טורבו, תיבה רציפה שאמורה להיות אמינה למדי.
בזכות המחיר לדעתי הוא תמורה טובה לכסף.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני שעה, avargel כתב:

אני היחיד שלא מבין איך מושב לוחץ על צלעות?

שואל ברצינות כדי להבין, לא בעקיצה חלילה

הם עשו מושב, שלא רק תומך בגב, אלא גם עוטף את הגוף מהצדדים. זה כמו בגד צמוד. הבעיה היא שקשה לעשות בגד צמוד במידה אחת, שמתאים לכולם, גברים ונשים בכל הגדלים. נראה שלי זה לא כ"כ מתאים. המושב בא במגע עם הגוף שלי מהצדדים רק בחלק התחתון של הצלעות. שם הוא גם לוחץ(לפחות בגרסת הבנזין, שבדקתי בהתחלה). בשאר המקומות נשאר מרווח בין הגוף שלי למושב. זאת תחושה לא ממש נעימה.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם
לפני 22 שעות, avilior כתב:

קח לנסיעת מבחן את הchr, היא להיט מכירות, ביקוש גבוה, חסכונית בדלק, טויוטה כמו שאתה אוהב, לא ממש גדולה והמושב יותר נח מהיאריס. חפש ב-0 קילומטר או יבוא מקביל ונכנס לך בתקציב בול.

אם הולכים על טויוטה, מה הסיבות להעדיף בין קורולה האצ'בק ל-CHR? שניהם באורך דומה. CHR גבוה יותר וכבד יותר וצורך מעט יותר דלק. מחיר המחירון של גרסת הביניים של chr, שנראה הכי קרוב באבזור לקורולה, הוא 8,000 ש"ח יותר. לזה מתווספת אגרה שנתית יקרה יותר ב-320 ש"ח. ל-CHR חלונות קטנים מאוד מאחורה. מבחני בטיחות שתיהן קיבלו ציונים דומים בהגנה על מבוגרים, אבל קורולה קיבלה ציונים טובים יותר בהגנה על ילדים במושב בטיחות ועל הולכי רגל. יש סיבה להעדיף את CH-R?

פורסם
לפני 3 דקות, traveler1 כתב:

מה הסיבות להעדיף בין קורולה האצ'בק ל-CHR?

כאן זה נטו מתנקז לרוכש הרכב, אני יכול לדבר על מפרטים מפה ועד הודעה חדשה, אבל בסוף אתה תקנה את הרכב על סמך מה ש אתה אוהב. 

פורסם
לפני שעתיים, traveler1 כתב:

אם הולכים על טויוטה, מה הסיבות להעדיף בין קורולה האצ'בק ל-CHR? שניהם באורך דומה. CHR גבוה יותר וכבד יותר וצורך מעט יותר דלק. מחיר המחירון של גרסת הביניים של chr, שנראה הכי קרוב באבזור לקורולה, הוא 8,000 ש"ח יותר. לזה מתווספת אגרה שנתית יקרה יותר ב-320 ש"ח. ל-CHR חלונות קטנים מאוד מאחורה. מבחני בטיחות שתיהן קיבלו ציונים דומים בהגנה על מבוגרים, אבל קורולה קיבלה ציונים טובים יותר בהגנה על ילדים במושב בטיחות ועל הולכי רגל. יש סיבה להעדיף את CH-R?

גובה / עיצוב / איכות חומרים בתוך הרכב / נוחות ישיבה מאחור.

לא יודע לגבי צריכת דלק מול קורולה ומשקל, אבל הרכב חסכוני מאוד ברמה של 1:20.

הכי פשוט, קח את שתיהן לנסיעת מבחן, אם בחרת קורולה הרווחת כסף, בכל מקרה לא תצא מופסד עם טויוטה.

פורסם

היתרון בקורולה הוא שלא תפסיד הרבה כסף אם תחליט למכור עוד שנה. מה לגבי לקסוס?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני כשעה, Michazzz כתב:

מה לגבי לקסוס?

אני פחות מתלהב מהרעיון של לשלם על מותג. זה לא שאני לא יכול לקנות לקסוס, אבל מרגיש לי בזבזני. התחלתי בכלל מלחשוב על הגרסה הכי פשוטה של יאריס, וויתרתי בגלל המושב, שלא היה לי נוח. אולי אלך לראות מאזדה 3 האצ'בק. היא יותר ארוכה ויותר יקרה ממה שתכננתי, אבל נראה לי זה משהו שכדאי לבדוק לפני שבכלל חושבים על לקסוס. טויוטה קורולה זולה יותר וחסכונית הרבה יותר, אבל יש לה גם נקודות חולשה. היא בטיחותית, אבל לא ברמה של מאזדה 3. המושב שלה היה הרבה יותר נורמלי מזה של יאריס, אבל אני חייב להגיד שבכל הטויוטות החדשות המושב הרגיש לי פחות נוח מהמושב הפשוט של יאריס 2001, שאני נוסע בה עכשיו. באירפאיות החדשות המושבים הרגישו לי מאוד נוחים, אבל אנשים הפחידו אותי לגבי האמינות שלהן.

פורסם (נערך)

יפניות בהחלט אמינות יותר, וקל למכור אותן. חפש לקסוס יד שניה ct200 ותראה אם נוח לך, יש להם הרבה בלקסוז סלקט שזה טרייד אין של לקסוס עם אחריות ורכבים נקיים לגמרי. אני חושב שזה יתאים לך. אחרת קנה קורולה היברידית רגילה ולא הצ׳באק  שתמיד תוכל למכור ולא להפסיד כמעט

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

פות״ש שאלה קטנה, למה ההתעקשות הזאת על האמינות המופתית ? 

יש הרבה דגמי רכב טובים, למשל בעיני הגולף כחבילה כללית הינה מצויינת, נושא האמינות שופר בשנים האחרונות, אמנם היא לא קרובה לטויוטה אבל היא בסדר. 

כאשר אתה בוחר רכב עם מכלולים אמינים נטו, אתה תיאלץ להסתפק בטכנולוגיה פשוטה ובסיסית. 

אני במקומך הייתי מעדיף לקנות רכב שהוא טוב יותר מכל ההיבטים ולהסתפק באמינות סבירה פלוס. 

לא חייב מושלם. 

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, חולה רכב#1 כתב:

פות״ש שאלה קטנה, למה ההתעקשות הזאת על האמינות המופתית ? 

יש הרבה דגמי רכב טובים, למשל בעיני הגולף כחבילה כללית הינה מצויינת, נושא האמינות שופר בשנים האחרונות, אמנם היא לא קרובה לטויוטה אבל היא בסדר. 

כאשר אתה בוחר רכב עם מכלולים אמינים נטו, אתה תיאלץ להסתפק בטכנולוגיה פשוטה ובסיסית. 

אני במקומך הייתי מעדיף לקנות רכב שהוא טוב יותר מכל ההיבטים ולהסתפק באמינות סבירה פלוס. 

לא חייב מושלם. 

על פניו גולף נראה כמתאים בצורה טובה לצרכים שלי. לא גדול, ואפשר לחנות בעיר. בטיחות גבוהה מאוד יחסית לאורך. יש רכבים בטיחותיים יותר, אבל הם גם ארוכים יותר. מושבים נוחים מאוד(לפחות בגרסה היקרה, שזה מה שהיה בסוכנות) , חסכוני בדלק, ומחיר סביר לגרסת הבסיס. נראה מושלם. אלא שבדיוק היום דיברתי עם בעל מוסך והוא אמר לי להתרחק מפולקסווגן\סקודה ודומיהם. הוא אומר שהוא רואה בעיות קשות גם עם רכבים חדשים יחסית של הקבוצה. הוא גם לא הראשון, שאמר זאת. חיפשתי מידע ברשת. מצאתי כל מני מקורות עם נתונים שונים. איכשהו אבל פולקסווגן לרוב קיבלו דירוג נמוך מאוד באמינות, הרבה פעמים באחד המקומות האחרונים מתוך עשרות מותגי מכוניות. בגלל זה אני כ"כ קרוע במה לקנות. הרכבים שהיו עד עכשיו בבעלותי הם הונדה וטויוטה, שהם שני המותגים שנוטים להוביל בסקרי אמינות. הם באמת היו אמינים. מעולם לא קרה לי שהרכב נתקע או לא הניע בגלל סיבה, שהיא לא מצבר ריק. זאת למרות ששני הרכבים שהיו לי היו די ישנים. היאריס שלי כבר בת עשרים והיא כבר עשר שנים אצלי. אני לא יודע איך זה עם רכב לא אמין.

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

אתה צודק, האירופאיות פחות אמינות. עכשיו השאלה היא האם אתה מעדיף לקחת

סיכון במחיר של חבילה כוללת טובה יותר (זה משהו שאתה צריך לבדוק עם עצמך כי לא כל אחד בנוי למוסכים ותקלות ובאירופאיות זה קורה יותר) או ללכת על בטוח ולהתפשר. במבחן התוצאה רוב הציבור מעדיף ללכת על בטוח ולהתפשר כי לרוב אין סבלנות/זמן/עצבים למוסכים. אם אתה עונה לקריטריון הזה או לא רק אתה יודע. רק תזכור שאתה קונה רכב חדש ויש אחריות ל3 שנים הראשונות. ודבר אחרון גם ברכב האמין ביותר יכולות להיות תקלות, נכנס כאן גם אלמנט של מזל. בהצלחה.

פורסם

אני חושב שאיפשהו באמצע בין אירופאיות ליפניות יש את הקוראניות שמשלבות בצורה לא רעה את הטוב משני העולמות.

מנועי טורבו עם גירים משוכללים יחד עם אבזור עשיר ומוניטין אמינות טוב יותר מהאירופאיות.

הייתי בוחן גם רכבים כמו יונדאי i30 , איוניק, סטוניק , Xceed וכו'.

לקיה על חלק מהדגמים יש אחריות 7 שנים מה שיתן לך עוד קצת שקט נפשי.

• תוכן חדש...