Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי בודק אופל קורסה ופיגו 208, זריזות מאוד, הפיגו נוחה יותר אך עם הנדסת אנוש פחות טובה, ההגה לחלק מסתיר את לוח המחוונים.

סיטרואן c3 בין הזולות הקטגוריה, מאוד נוח, אם כי הגיר גורם למעט רעידות בתחילת נסיעה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שלום. נראה שהיצרנים היום מתכננים לבריאות הגב ולא לנוחיות. היה לי מאזדה 3 2021, הסיגמנט האחורי במושב הנהג ( לא המשענת), היה עם רווח וזה הפריע. אבסורד שהייתי צריך לשים כיסוי על המושב כדי למלא את הרווח. קנינו טויוטה יאריס חדשה, שם לפחות לא היו רווחים במושב והנוחות הייתה סבירה, לא בהרבה פחות ממאזדה 3). 

מעבר לכך, מה שקובע בסופו של דבר, זה איך שהמשתמש מרגיש ולא לוותר כמובן על נסיעת מבחן.

בהצלחה.

פורסם (נערך)

אני לא רואה מצב בו בין שני רכבים במחיר דומה דגם בנזין משתלם יותר, גם אם לא נוסעים הרבה.

א. בכל זאת יש חסכון 

ב. רכב היברידי עם קילומטראז' נמוך מבוקש מאוד במכירה עתידית.

לא הייתי קונה שום רכב עם מושב לא נוח לי.

תבדוק הונדה ג'אז.  יש לה מערכת היברידית קצת שונה, אבל מאוד חסכונית בעיר.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 שעות, markb205 כתב:

ההמלצה מיועדת למי שנרתע מגיר רובוטי ומנוע טורבו. 

יש סיבה להירתע? לא נהגתי על כאלה בעבר, לא שאני יודע לפחות.

אני חושב ללכת לראות יונדאי i20. גרסת supreme נראית מאובזרת יחסית, גם במערכות בטיחות וגם בכלל. התהיות שלי לגביה רק ש:

1) ממה שהבנתי, אין לה עדיין תוצאות של מבחן הבטיחות. איך יודעים אם היא בטיחותית?

2) יש לה צריכת דלק גבוהה יחסית לגרסת הבנזין של יאריס.

אבדוק לפי המלצתך גם קיה סטוניק. אני תוהה אם זה משמעותי שיש לה רמת אבזור בטיחותי של 6 לעומת 7 ביאריס והגרסות הבכירות של i20. יש לה גם צריכת דלק מאוד גבוהה יחסית ליאריס בנזין ואפילו ל-i20.

פורסם

ככלל - נסיעה עירונית/ בפקקים מקצרת חיי המצמדים בגיר הרובוטי. לכן לסוג הנסיעות הזה פחות מומלֶץ.

בנהיגה אתה גם יכול לא לדעת שלרכב יש גיר רובוטי דו מצמדי ( כמו ב I20, רנו קליאו, סקודה פאביה , סיאט איביזה ועוד). הגיר מתנהג קרוב לאוטומטי בהרגשה. 

ב I10/ פיקאנטו החדשות כבר לא יהיה לך ספק - הגיר הוא עם מצמד בודד ולא חלק בהעברת הילוכים. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מוזמן לקרוא את המיני מבחן שלי על היונדאי:

יונדאי i20

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 27.8.2021 בשעה 10:21, traveler1 כתב:

התכוונתי שניסיתי גם את המושבים ב-C-HR, והם איכשהו הרגישו נוחים יותר, למרות שנראו דומה. כתבתי בטעות ראב4. יש באמת הבדל בין המושבים של יאריס\קורולה\C-HR?

העניין עם המושב ממש מוזר כי מעולם לא זכור לי שמושב של רכב הרגיש לי לא נוח, לא כנהג ולא כנוסע, וזאת בעיה שלא ציפיתי לה.

לגבי המושבים: אם אתה כבר נמצא בסוכנות טויוטה, תשב ותרגיש ברכבים השונים. אם אין בתצוגה, תבקש שידגימו לך ברכב אחר הנמצא במוסך היבואן.

מציע שתעשה טבלת השוואה עם יתרונות וחסרונות לכל הרכבים הרלבנטיים, של כל פרמטרי הרכב, כולל יחס משקל להספק (לדוגמא: יוונדאי i20 היחס נמוך בכ 20% ביחס לטויוטה יאריס), כולל סוג הגיר (רצוי מאוד לא רובוטי, רובוטי חד מצמד לשלול על הסף, הוא לא נוח חד משמעי, תנסה ותווכח).

מניסיון אישי, חיפשתי רכב לא גדול מדי, נסועה של פחות מ 10,000 ק"מ בשנה, לא היברידי ( עקב אי וודאות על השפעת הקרינה האלקטרומגנטית) וכמובן לא עם גיר רובוטי.

בדקתי:

מאזדה 2 - חסרון: אמצעי בטיחות בהתקנה מקומית.

ניסן מייקרה - חסרון: מתלים קשים מדי.

טויוטה יאריס  - יתרון: חבילת בטיחות מקורית, חסכונית (רק  30% פחות ביחס להיברידי)

החלטתי בסוף: טויוטה יאריס החדשה (הוספתי חיישני חניה המשתלבים עם המצלמה האחורית המקורית).

הרכב ברשותי כארבעה חודשים ומאוד מרוצה (גם מהתייחסות היבואן).

בהצלחה

פורסם

בשביל מה לעשות יחס הספק/ משקל בתור רשימה?

אתה מרגיש בנסיעת מבחן את ביצועי הרכב.

פורסם
לפני 53 דקות, Basko כתב:

לגבי המושבים: אם אתה כבר נמצא בסוכנות טויוטה, תשב ותרגיש ברכבים השונים. אם אין בתצוגה, תבקש שידגימו לך ברכב אחר הנמצא במוסך היבואן.

מציע שתעשה טבלת השוואה עם יתרונות וחסרונות לכל הרכבים הרלבנטיים, של כל פרמטרי הרכב, כולל יחס משקל להספק (לדוגמא: יוונדאי i20 היחס נמוך בכ 20% ביחס לטויוטה יאריס), כולל סוג הגיר (רצוי מאוד לא רובוטי, רובוטי חד מצמד לשלול על הסף, הוא לא נוח חד משמעי, תנסה ותווכח).

מניסיון אישי, חיפשתי רכב לא גדול מדי, נסועה של פחות מ 10,000 ק"מ בשנה, לא היברידי ( עקב אי וודאות על השפעת הקרינה האלקטרומגנטית) וכמובן לא עם גיר רובוטי.

בדקתי:

מאזדה 2 - חסרון: אמצעי בטיחות בהתקנה מקומית.

ניסן מייקרה - חסרון: מתלים קשים מדי.

טויוטה יאריס  - יתרון: חבילת בטיחות מקורית, חסכונית (רק  30% פחות ביחס להיברידי)

החלטתי בסוף: טויוטה יאריס החדשה (הוספתי חיישני חניה המשתלבים עם המצלמה האחורית המקורית).

הרכב ברשותי כארבעה חודשים ומאוד מרוצה (גם מהתייחסות היבואן).

בהצלחה

אוהו אם הייתי מגיע למוסך ורואה שהיבואן הפך את הרכב שלי לרכב תצוגה לעוברים והשבים הייתי כועס - וואו כמה הייתי כועס.

• אהבתי 2

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

אחרי שראיתי שאין עדיין שום מבחן בטיחות ל-i20, וראיתי את המבחן הדי מחריד של i10 החדשה, החלטתי לרדת מיונדאי עד שיהיו תוצאות. הסתכלתי קצת גם על רכבים מעט יותר גדולים ויקרים ודגם ששמתי לב אליו הוא סקודה קאמיק. הוא מקבל ציוני בטיחות מאוד גבוהים. גרסת הבסיס עולה 128,000, שזה יקר יותר משמעותית מגרסת הבסיס של היאריס שחשבתי עליה במקור. אני יכול לקנות אותו, אם זה שווה את זה. האם זה שווה לדעתכם?

עריכה אחרונה על ידי traveler1
פורסם

דעתי היא שאתה מתפזר ללא צורך.

החלטת לקנות רכב חדש. הדרישות הן קטן, בטיחותי, אמין וזול לתחזוקה. זה הסדר שבו אתה כתבת את הדברים ואני מניח שיש להם משקל לפי הסדר הזה.

לשימוש עירוני המליצו לך כאן להימנע מרכבים עם גיר רובוטי דו מצמדי שסובל משחיקת מצמדים מהירה בפקקים ועומסי תנועה, אז איך הגעת לסקודה קאמיק?

תתחיל מהרכב הכי קטן שיכול להתאים לך - סוזוקי איגניס. בדקת? הוא קטן, בטיחותי, אמין וזול לאחזקה. לא מתאים? נקסט.

יאריס בדקת - מושבים לא נוחים. מה עוד יש בסביבת הגודל והמחיר של היאריס? הציעו לך כאן אופל קורסה ופיג'ו 208. יש להן רק 4 כוכבים אבל בחלק מהגרסאות שנמכרות בישראל אבזור בטיחות עשיר מזה שנבחנו איתו ביורו אנקאפ. לשתיהן גיר אוטומטי פלנטרי והקורסה מציעה תמורה טובה למחיר. לא מתאימות? תעבור למשהו אחר.

הונדה ג'אז שהציעו לך כאן בדקת? חסכונית מאוד, מרווחת, בטוחה וללא גיר רובוטי. גם לא מתאימה? תעבור לג'יפונים.

לפני קאמיק יש קיה סטוניק שזול משמעותית והוצע לך כאן. הוא מאובזר לא רע בכל הדגמים וקיבל 5 כוכבים במבחן ריסוק.

כמו שהבנת, לדעתי אתה קופץ גבוה מדי, מהר מדי, וסיכוי לא רע שבסוף תקנה רכב שבכלל לא מתאים לדרישות המקוריות שלך. לחלופין אם אתה רוצה משהו גדול ויקר יותר, תעשה סדר מחדש בדרישות שלך מהרכב.

• רעיון טוב! 3
פורסם

עוד אופציה רנו קליאו עם גיר רציף, בטיחות טובה, המנוע מספק ביצועים די טובים, אבזור טוב.

פורסם
לפני 1 דקה, yulianx כתב:

עוד אופציה רנו קליאו עם גיר רציף, בטיחות טובה, המנוע מספק ביצועים די טובים, אבזור טוב.

אני זוכר שבדקתי לפני שנים ולפי כל המקורות שראיתי זה היה חד משמעי שהיפניות הכי אמינות, והצרפתיות הכי פחות אמינות, ובהפרש ענק. מהנתונים שראיתי, אין לי ספק שזה היה נכון, לפחות בעבר. לכן תמיד פחדתי להתקרב לצרפתיות. שמעתי טענות שזה השתנה ומאז וגם טענות מאחרים, כולל מבעל מוסך, שזה לא השתנה ואסור להתקרב אליהן. יש גם שאלה של מה זה צרפתית בכלל, כי בנגוד לטויוטה יאריס הישנה שלי, שהיא תוצרת יפן, הבנתי שהטיוטות החדשות, שנמכרות בארץ, הן תוצרת צרפת.

פורסם

לרובוט שבונה את הרכבים לא משנה איפה הוא נמצא.

את היאריס גם בנו בצרפת.

פורסם
לפני 7 דקות, yulianx כתב:

לרובוט שבונה את הרכבים לא משנה איפה הוא נמצא.

את היאריס גם בנו בצרפת.

אבל מה לגבי מכוניות של חברות צרפתיות? הבנתי שבעבר לפחות הן היו הרבה הרבה פחות אמינות מיפניות.

• תוכן חדש...