Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, ראינו השבוע בית שמוצא חן בעינינו. בית בן כ25 שנים שדורש כמובן השקעה.

לדברי המתווך, ב300-400 אלף שקל, אפשר להביא אותו למצב טוב. כמובן שלמתווך יש אינטרס להפחית בהערכה.

לי אין מושג בעלויות. ממי אני יכול לקבל הערכה קרובה למציאות?

האם אני יכול להביא שיפוצניק שיתן הערכת מחיר, או שאני זה שצריך להכין רשימה של שינויים ולקבל משיפוצניק רק את עלות העבודה והחומרים?

האם מקובל להביא שיפוצניק לבית שעוד לא רכשתי ואלי גם לא ארכוש?

ובכלל, אם יש המלצות למישהו אמין וטוב באיזור רחובות, זה בכלל מעולה.

בגדול מדובר בבית בנוי כ220 מטר, שדורש ריצוף, מטבח חדש, חלונות, דלתות וכמובן צביעה פנים וחוץ.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

באתר מדרג (ואולי גם בדומים לו) יש מחירונים בסיסיים לעבודות האלו, תוכל לחשב סכום גס משם. 

אחרי שתגיע לסכום, תוסיף (הערכה שמרנית מאד) 25% לתיקונים נוספים (איך החשמל? הצנרת? עוד הפתעות שלא רואים בעין אלא רק אחרי בדיקה).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תלוי בשיפוץ. 

תביא מפקח בניה שיתן הערכה אמיתית ובטח גם יזהה עוד דברים שדורשים שיפוץ שבכלל לא חשבת עליהם. 

רק חלונות בבית של 220 מר יכול להגיע ל 100 אלף ש"ח וגם יותר. 

דלת פנים סביב ה 2000.

דלת כניסה יכולה להגיעה גם ל 7, 8 ויותר. 

חשמל 30 אלף בלי להתפרע. 

ריצוף כמובן תלוי במה שתבחר. 

כנל מטבח. 

מה עם שירותים ומקלחות? לא תרענן? 

גופי תאורה? 

מזגנים? 

יש חצר? גדר? 

באמת שאין לזה סוף. 

ממליץ בחום שתביא מישהו מטעמך שיהיה בעל המקצוע שלך מול קבלני השיפוץ. 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, SurfHigh כתב:

ממליץ בחום שתביא מישהו מטעמך שיהיה בעל המקצוע שלך מול קבלני השיפוץ

למה זה קבלנים ברבים?

אין כאלו שיכולים לעשות את כל העבודה, למעט אולי המטבח?

מי זה שיכול לתת הערכת מחיר ריאלית?

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לפני 8 שנים שיפצתי דירה בגודל דומה - כולל כל האינסטלציה (מים, חשמל, תקשורת), כלים סניטריים, דלת כניסה ו-11 דלתות פנים, ריצוף, הזזת כמה קירות (פירוק בלוקים והקמת גבס), רוב (אבל לא כל) החלונות, החלפת חלק מהמזגנים. כמובן מטבח קומפלט. שיפוץ הגג והקירות החיצוניים נעשה יותר מאוחר. אני מעריך שהעלות הכוללת היתה קרובה ל-500,000 ש"ח. 

העניין הוא שהעלות תלויה מאד באיכות השיפוץ. היו פריטים שקניתי את הביוקר, היו כאלה שדווקא את הזול. היו פריטים שקניתי בהתחלה בזול ואחר כך שדרגתי, כמו תאורה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, פינדר כתב:

האם אני יכול להביא שיפוצניק שיתן הערכת מחיר, או שאני זה שצריך להכין רשימה של שינויים ולקבל משיפוצניק רק את עלות העבודה והחומרים?

לפני שעתיים, פינדר כתב:

האם מקובל להביא שיפוצניק לבית שעוד לא רכשתי ואלי גם לא ארכוש?

כן, הזוג שקנה את הבית של ההורים שלי הביאו שיפוצניק עוד לפני חתימת ההסכם, קיבלו הערכות ולוחות זמנים לביצוע.

כנראה דיי דומה לבית שאתה מתאר, ישן יותר (34 שנים), גדול יותר (250 מ"ר בנוי + 80 מ"ר יחידת דיור שלא בתוכנית לשיפוץ + חצר של 100 ומשהו מ"ר).

יותר מזה, לפני שהביאו את השיפוצניק זה היה על השולחן שאולי העסקה לא תצא אם הערכת השיפוץ תהיה גבוהה מדי.

בסוף השיפוצניק הציע להם לשפץ בשלבים, אז הם מתכננים להתחיל בקומה העליונה ולגור בתחתונה, ולצבור עד אז כסף שיאפשר להם לשפץ את התחתונה.

זה לגמרי מקובל בתחום של בתים שהם בני 2-3 עשורים ומעלה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 56 דקות, פינדר כתב:

למה זה קבלנים ברבים?

מי זה שיכול לתת הערכת מחיר ריאלית?

כי לאור חוסר ההבנה שלך בתחום (אל תיעלב) אני מעריך שעדיף לך להביא איש מקצוע מטעמך ועל חשבונך כדי להגן על האינטרסים שלך. הוא כבר יבחר את אנשי המקצוע וישבור את הראש מולם. 

תחום השיפוצים רווי בחרטטנים עם מוסר מפוקפק ומקצועיות מוטלת בספק, וסליחה מה 5% שהם לא כאלו. 

עדיף לך להביא מישהו מנוסה שיעשה את המלחמות מולם. 

חפש המלצות על מפקחי בניה באיזור שלך, אני בטוח שחלקם הגדול יהיה מוכן לקפוץ לחצי שעה לבית כדי להעריך על מה מדובר גם ללא תשלום. 

• אהבתי 1

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

ולא לשכוח אדריכל\ית. יש לא מעט ניואנסים שאתה לא חושב עליהם, אבל הם קריטיים. רוחב של מעברים, תקנים של מעקות או של ריצוף וכו'.

האדריכלית שתכננה לי את הדירה הצטרפה אלי לקניית כל האבזרים. טענה שמקבלת הנחה מיוחדת אצל הספק (אבל בענף הזה נותנים "הנחה" בכל קניה - אז לך תדע מה מחיר השוק האמיתי), אבל האינפוט שלה בשטח - בבחירת האבזרים לפי הדרישות - היה קריטי. האדריכלית שלי גם שידכה לי את הקבלן, שהיה פנטסטי. לצערי עזב את הארץ.

דרך אגב, מקום שבולע הרבה כסף הוא המטבח, אנחנו לקחנו עיצובים מלפחות תריסר יצרנים, ובסופו של דבר האדריכלית סינתזה מהן את העיצוב הסופי, שבוצע בנגריה פרטית בשליש עד חצי המחיר.

@SurfHigh המפקח או מי שלא יהיה יוכל לאמוד את עלות העבודה (וגם את זה הקבלן עלול לפרוט לפרוטות - אחת ההצעות שקיבלתי היתה למ"ר קיר, רק בלי שום אומדן של כמה מ"ר צריך לקרצף ולצבוע, וכו'), ואולי את עלות החומרים ה"שחורים" (אלה שנכנסים לקירות ולרצפות, כמו תשתיות חשמל ומים). אבל חיפויים, כלים סניטריים, אבזרי תאורה וכיוצא באלה נתונים לבחירתך, וטווח המחירים עצום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צריך להביא מפקח או מישהו אחר שיודע לעשות אומדנים של עלויות שיפוץ/בניה. 

תציג לו את התוכניות, הוא יידע להגיד לך סדר גודל של עלויות לפי כמות החומרים שצריך. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

למה זה קבלנים ברבים?

יש. ב99% מדובר בחאפרים, יש מעט מאוד יחידי סגולה שיודעים גם חשמל, גם אינסטלציה, גם ריצוף, וגם טפסנות...
הרוב מביאים קבלני משנה, הגיוני, כל דבר דורש מומחיות ספציפית ושונה.
אומר לך את זה מנסיון. עשיתי שיפוץ קטן עם מישהו "שיודע לעשות הכל". תאמין לי במבחן המציאות עדיף להביא איש מקצוע לכל דבר בנפרד.
אתה כמובן יכול לעשות את זה לבד, בסכומים האלה ובגלל שזה שיפוץ ראשון אני אומר חד משמעית אל תעשה את זה לבד, רק תפסיד מזה כסף, שערות בראש, שנתיים מהחיים והרבה שעות שינה.

תביא מפקח לאחר שקיבלת המלצות וראית עבודות בפועל.
תשלם עוד 50K ואל תתעסק עם זה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לשאול כמה עולה שיפוץ זה כמו לשאול, איך שאבא שלי אומר: כמה עולה חליפה ליתום.

פערי המחיר יכולים להיות מאוד גדולים, תלוי מה אתה רוצה לעשות, איכות החומרים, עלות המעצב/אדריכל ועוד. אתה יכול לקבל הצעות מחיר עם פערים מאוד גדולים. אני מכיר מישהו שהוא קבלן שיפוצים, עובד עם מעצבות באופן בלעדי, והן יודעות שמביאים אותו לפרוייקטים מרמת איכות מסויימת ומעלה. הוא יכול לעלות כפול מההצעה הכי זולה (ויותר) על אותה תוכנית, אבל הוא יודע להסביר למה, ומי שרוצה לוקח אותו.

מכמה שיחות איתו הבנתי, אתה קודם כל צריך להחליט מה רמת הסיבוך של השיפוץ ומה האיכות שאתה מצפה לה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, farkash7 כתב:

תביא מפקח לאחר שקיבלת המלצות וראית עבודות בפועל.
תשלם עוד 50K ואל תתעסק עם זה.

אני באותו המצב, מה שהבנתי משיחה עם מעצבת ואדריכל זה שבעצם הם אחראיים על פרויקט השיפוץ, כולל הפיקוח. האם ההמלצה על מפקח בנייה היא בנוסף או במקום?

תודה 

פורסם

לפני הכל צריך להיות בסיס הגיוני שממנו תעברו שיכלולים והתאמות נכונות על בסיס המלצות של אנשי המקצוע.

אני מניח שכבר אתה יודע כמה שקעים תצטרך או מה לא תרצה שיהיה לך בכל חדר.

בתור התחלה הייתי מתמקד בקומה אחת או חלק קטן מקומה בשביל להרגיש מה זה לחיות באתר בנייה, בשאיפה שזה יתרחב לשאר הקומה או הבית במידה וזה מתאים לאישה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בקיצור

ה"פ לאיציק ולrazmel ושיהיה בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...