Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג׳ו 2008 חשמלית - חוות דעת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם
אחרי שחרפתי לכם כאן כמה פעמים, חושב ללכת לכיוון אחר לחלוטין.
שוקל לרכוש פגו 2008 חשמלית (חדשה), טרם עשיתי נסיעת מבחן.
נוסע בממוצע כל יום בין 90 ל 100 קמ. עובד באזור נתב"ג וגר בתל מונד.
שעות הנסיעה הם בבוקר המוקדם (סביב 6 בבוקר), בדרך כלל אין פקקים בכלל ובדרך חזור סביב 16:00, שעות יחסית פקוקות אך חלק מהנסיעה היא רציפה (נניח 20 דקות נסיעה בפקק וכל השאר רציף).
הכביש הראשי שאני נוסע בו הוא כביש 4. נמצא על הכבישים בממוצע כשעתיים ביום.
בגדול, אני רוכש את הרכב לעצמי כנהג עיקרי, אך אנחנו משפחה של 4 נפשות. 2 ילדים קטנים שזה בעצם 2 כסאות בטיחות מאחור. האם אפשר גם שלוש?

אשמח לשמוע דעתכם על הרכב למי שיש איתו ניסיון, האם הרכב נחשב לטוב? אמין? בעיות שיש בו? וכל דבר אחר שיכול לעניין.
עד רגע זה לא התעניינתי כלל ברכבים חשמליים אבל לאור מבצע שיש דרך ״חבר״ הרכב המדובר נכנס לרשימת הפוטנציאל שלי.

יש לי פחד לקנות פג׳ו לאור ניסיון עבר לא טוב ולאור השם הלא כל כך טוב (לדעתי) שהם צברו במהלך השנים.
אשמח שתשברו לי את הסטיגמה!

תודה גדולה
דור
פורסם (נערך)

השם הלא טוב נצבר על מערכות בנזין . פה זה סיפור חשמלי חדש ואין מספיק היסטוריה לקבוע. 

עריכה אחרונה על ידי save
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

נשמע לי שמתאים לך כמו כפפה ליד, אני מניח שעמדת הטענה תהיה לך בבית. זה יופי של פתרון, אני לא יודע לגבי הרכבים החשמליים האחרים מבחינת הנוחות, אבל אין ספק שלנסועה שלך זה פתרון מעולה

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

אין ספר שחשמלית זה פתרון מצוין אבל אני באמת לא סגור על פג׳ו....

ברמה שכל החיים בחרתי להתרחק מהם ולדעתי די בצדק.

השאלה אם יש איזשהו שינוי משמעותי בחברה?

האם ה 2008 הלא חשמלי נחשב לטוב לטווח הארוך?

כל הוריאציות של ה 2008 ממש נדירות על הכביש ואני בקושי פוגש בהן.

פורסם

1. אני רואה לא מעט 2008 על הכבישים, בכל מקרה אפשר גם לבדוק, גם כאן בפורום מתפרסמים מעת לעת נתוני המכירות לפי דגמים.

2. אם אתה חושב שהתרחקת בצדק מפז'ו, ממליץ על התמדה בענין. לא שלטעמי יש סיבה לפחד הזה, אבל ל"נאחס" כידוע חוקים משלו. יהיה פנצ'ר, תתלה את זה באוטו, ייכנס חלילה מישהו מאחור, גם. ככה זה עובד. יש מספיק חשמליות מהמזרח, קונה, נירו, איוניק, איוניק 5, לא חסר. 

3. בעיקרון אוטו חשמלי זה גם חיסכון מסיבי בהוצאות אחזקה, גם נסיעה שקטה וכיפית יותר. הרעיון נכון.

פורסם

אתה לא פוגש הרבה כי ראשית זה פיגו, והסטיגמה עליה היא לא בדיוק כמו של טיוטה.

לא מדובר על יצרן רכב מכר בארץ, אני חושב שחלק אולי מעט נרתעים מהעיצוב האגרסיבי שלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני חושב שהמוניטין של פיג׳ו הוא באמת לא בכדי.

אבל האמת היא שיש מספר דגמים בעבר שכן הפגינו אמינות די טובה,לי אישית הייתה פיג׳ו 206 ידנית שלמעט כמה גליצ׳ים חשמליים הפגינה אמינות מעולה גם בקילומטראג׳ מתקדם יחסית.

לעומת זאת בימינו אנו יש לי פיג׳ו 208 טורבו, שהמנוע שלה החליט למסור נשמתו לבורא כעבור בסה״כ 4 חודשים אחרי שקניתי אותה ובאופן מאוד פתאומי,

ככה שאני יכול לחלוטין להבין את החשש של אנשים מלהתעסק עם הרכבים האלו.

במקרה של דגמים חשמליים קרוב לוודאי שהאמינות ברבות השנים תהיה הרבה יותר טובה מדגמי הבעירה הפנימית,ובהרבה.

• אהבתי 1
פורסם

בקשר לחסכונות, זה נכון חלקית.

החסכון החודשי של רכב חשמלי הוא משמעותי יותר זול, אבל ההוצאה הראשונית (לפחות כאן) היא הרבה יותר גבוה.

אם אתה קונה רכב ב20000 שח פחות מאותו רכב חשמלי ששניהם על אותו סטנדרט, אתה בעצם עושה עסקה זהה מבחינה תקציבית.

בנסיעות שאני עושה למשל, בערך 90 קמ ליום, אתה משלם על דלק כ-24000 שח בשלוש שנים.

לעומת זאת על חשמל לאותו טווח אתה תשלם בין 6000-8000 שח. נניח 6000 אז שילמת יותר מ 18000 על דלק. 

טסטים גם אתה משלם יותר על רכב בנזין לעומת חשמל.

טיפולים להבנתי בחשמליות יותר זולים, אין לי מושג מה ההפרשים.

אבל מה בנוגע לירידת ערך? אף אחד עדיין לא יודע לנבא כמה תהיה ירידת הערך של הסוללה. ככה שאם כרגע אחרי 3 שנים הפער בין שני הרכבים כמעט זהה (18000 + ההפרש של הטסטים + טיפולים)

דלק (נניח והרכב עושה 15 לליטר והחשמל 10-13 אגורות לקילומטר) 

זאת אומרת שאם קנית רכב ב 140000 בנזין או 160000 חשמל, הוצאת בסופו של דבר אחרי 3 שנים על שניהם סביב ה 170000 שח לפני ירידת ערך (ואני מדבר רק על מה שרשמתי כאן, בלי דברים מסביב.

נב

החישובים נעשו לפי 2 רכבים

סקודה קאמיק לעומת פג׳ו 2008e.

פורסם

דעתי תהיה פה שונה - אני חושב שאתה צריך ללכת על קיה נירו 

נתחיל מהחברה - קיה הוכיחה את עצמה מההתחלה כחברה  אמינה שהתחזוקה של הרכבים שלה זולים, חלקים נגישים ורכבים מפנקים ומותאמים לכל קבוצה אפשרית מנהגים חדשים עד ג'יפים עצומים.

הנירו יפיפייה, הנוכחות שלה על הכביש עצומה, אין מצב שתראה אחת ולא תסתכל עליה, גם אם היא בצבע לבן פנינה, יש בה משהו יפה 

הרכב עצמו מפנק בטירוף, הטווח נסיעה שלו גדול, כל מי שיש לו את הרכב לא מוכן לשמוע על להחליף דגם אלא אם זה לחדש 

אתה מדבר על רכב משפחתי - יש לו תא מטען רחב, מושב אחורי שמתאים לשני כיסאות בטיחות ונשאר לך מקום, החלק הקדמי ממש רחב ומפנק 

בקיצור, צא מהפיג'ו, מבלי לזלזל חלילה, יש אלטרנטיבות שבעיניי יותר טובות 

• רעיון טוב! 1
פורסם

עזוב רגע את עניין המקום ושטח האחסון, למה לקנות קיה נירו ב 180 אלף כשאפשר כבר עוד השקעה קטנה לקנות טסלה?

בכל מקרה, הרבה מעבר לתקציב שלי, גם הפגו מעבר לתקציב אבל אני יכול איכשהו לגרד את זה כי ההוצאה החודשית היא נמוכה יותר.

פורסם

@yuvals1

אתה טוען שהטיפולים זולים, יש לך קבלה על טיפול מסוים שתראה את זה? לא רק בנירו אלא בכלל?

לפני כמה ימים מישהו פרסם בפשפוק רכב קבלה על טיפול בפיקנטו ביבואן, זול זה לא היה.

ניירו עם נוכחות עצומה? שמע, טעם וריח אבל קשה לי להאמין אנשים מסובבים ראשים אחרי הרכב הזה. בטח ברכב נפוץ שאנשים כבר רגילים אליו.

איזה חלקים לא נגישים בפיגו?

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, yuvals1 כתב:

דעתי תהיה פה שונה - אני חושב שאתה צריך ללכת על קיה נירו 

נתחיל מהחברה - קיה הוכיחה את עצמה מההתחלה כחברה  אמינה שהתחזוקה של הרכבים שלה זולים, חלקים נגישים ורכבים מפנקים ומותאמים לכל קבוצה אפשרית מנהגים חדשים עד ג'יפים עצומים.

הנירו יפיפייה, הנוכחות שלה על הכביש עצומה, אין מצב שתראה אחת ולא תסתכל עליה, גם אם היא בצבע לבן פנינה, יש בה משהו יפה 

הרכב עצמו מפנק בטירוף, הטווח נסיעה שלו גדול, כל מי שיש לו את הרכב לא מוכן לשמוע על להחליף דגם אלא אם זה לחדש 

אתה מדבר על רכב משפחתי - יש לו תא מטען רחב, מושב אחורי שמתאים לשני כיסאות בטיחות ונשאר לך מקום, החלק הקדמי ממש רחב ומפנק 

בקיצור, צא מהפיג'ו, מבלי לזלזל חלילה, יש אלטרנטיבות שבעיניי יותר טובות 

דווקא אצלי הפוך אין מצב שרואה נירו וכן מתעכב עליה. אולי זה בגלל שהיא לא באמת יפהפיה, אולי בגלל שיש המון, לא באמת יודע, אבל גם שכיכבה כאן במספרים קטנים, לא זוכר שהנשימה נעתקה מרוב ריגוש. מה שנכון הוא שטעם הוא באמת ענין אישי ונדרשתי לתגובה רק בגלל שהפכת אותו לסוג של עובדה ניצחת. לגבי המותג, בהחלט יצר לו שם מצוין וכן, יש לו גם דגמים מוצלחים למדי, ספורטאז' למשל. הפז'ו מהצד השני לא קוטלת קנים ויש לה גם איזה אס או שניים בשרוול. לענין התחזוקה, ככל שמדובר ברכב חשמלי לא רואה הבדל כלשהוא בין קיה לפז'ו או כל רכב אחר. מדובר בטכנולוגיה אמינה ומועדת הרבה פחות לפורענות מאשר בעירה פנימית. אצלי אישית אין גם עדיפות לקיה כשמדובר בהנעת בנזין או דיזל, אבל חוזר על המלצתי למתלבט כאן לעזוב את הצרפתיה, פשוט בגלל שלדעות קדומות יש איזו נטיה נאחסית, לקיים את מה שהן מבטיחות. 

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

פות"ש שלום, 

אינני מסכים עם כל המגיבים ולכן אגיד מראש כי כל אדם ייתן את דעתו על מוצר מסוים בהתאם לחווייתו האישית בלבד, משמע הכל פה סובייקטיבי חוץ מהעובדות בשטח. 

ז"א, נוחות, נראות וכל דבר המשתנה מאדם לאדם יש לקחת בערבון מוגבל, מאוד. 

מה שכן אמליץ לך לבצע:

1. רשימה של דרישות מהרכב.

2. תקציב שאתה יכול לעמוד בו. 

3. בדיקה עם חשמלאי מוסמך האם ניתן להתקין עמדת טעינה בביתך, אחרת אנחנו טוחנים מים. 

4. האם קיימות נסיעות לטיולים/ לא שגרתיות שמצריכות טווח גבוה ?

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...