Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7747 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
התקשרתי עכשיו.

שאלתי מה העלות של המצחיה - הוא שאל אם אני יושב...

המחיר בדיוק 999.99 ש"ח לדבריו.

רק המצחיה (בלי עבודה).

אתה רואה ההיתי קרוב....פיספסתי רק ב0.01.....

sani

פורסם
דכאון תופת.

טוב בנתיים רק נחליף נוריות בלוח שעונים שלי.

שום דכאון.

אם יש לך 2 ידיים טובות וחוש טכני, תוכל לשפץ את המצחיה שלך.

בתור התחלה אתה צריך להדביק את כל החלקים יחדיו באמצעות דפק אפוקסי לפלסטיק - ורצוי מאוד שהדבק יהיה מעט אלסטי (!!!) שבניגוד למצחיה תהיה לו אפשרות להתרחב ולהתכוון באופן כזה שלא כל נגיעה בו תסדוק אותו כמו זכוכית בעובי 0.0001 מ"מ.

שנית - שפכטל עדין. אתה ממלא את כל הסדקים כמו שצריך ומשלים את העבודה (לאחר ייבוש) עם נייר שיוף מים.

השלב השלישי - ניקיון יסודי של המצחיה וצביעה בצבע שמכיל פרימייר (יסוד) לפלסטיק (חפש את השרשור שצבעתי בו את הטאסות לרכב).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שום דכאון.

אם יש לך 2 ידיים טובות וחוש טכני, תוכל לשפץ את המצחיה שלך.

בתור התחלה אתה צריך להדביק את כל החלקים יחדיו באמצעות דפק אפוקסי לפלסטיק - ורצוי מאוד שהדבק יהיה מעט אלסטי (!!!) שבניגוד למצחיה תהיה לו אפשרות להתרחב ולהתכוון באופן כזה שלא כל נגיעה בו תסדוק אותו כמו זכוכית בעובי 0.0001 מ"מ.

שנית - שפכטל עדין. אתה ממלא את כל הסדקים כמו שצריך ומשלים את העבודה (לאחר ייבוש) עם נייר שיוף מים.

השלב השלישי - ניקיון יסודי של המצחיה וצביעה בצבע שמכיל פרימייר (יסוד) לפלסטיק (חפש את השרשור שצבעתי בו את הטאסות לרכב).

איציק

איציק תוכל להסביר מה הוא דבק אפוקסי ומאיפה ניתן להשיג אותו?

מה ההבדל בין שפכטל עדין לשפכטל רגיל (ברור לי שתהיה תגובה "הוא יותר עדין") מבחינת צורת עבודה איתו...הוא נוזלי מוצק מה?!

ונייר שיוף מים הכוונה לנייר שיוף עדין מאוד?

sani

פורסם

מצטרף לשאלותיו של 2fast4ever, ועוד:

איך בדיוק אני מדביק עם האפוקסי? רק מלמעלה?

ואיך אני שומר על לחץ (עדין) מ-2 הצדדים של הפלסטיק?

כמה זמן הייבוש?

ועוד פרטים טכניים ייתקבלו בברכה.

מצ"ב תמונה של המצחייה הסוררת...

205_head.jpg

פורסם

טוב, לכל האופטימיים למיניהם, הנה דרך הפעולה שעבדה אצלי.

אני אציין שאני עבדתי עם המון סבלנות ויש לי חוש טכני מפותח, בנוסף, הייתי בעברי מכונאי רכב ואני מהנדס מכונות בהכשרתי.....

הבעיה: לוח שעונים, דש וקונסול שבור במספר מקומות ב 205 GTI.

הפתרון: הצתייד בספר היינס (עדיף אבל לא הכרחי) וצא לעבודה.

משוך בעדינות את 3 כפתורי הבוררים של מע' החימום.

באופן קבוע אחד מהם (לפחות) לא יסכים לצאת, בעדינות מירבית חלץ אותו בעזרת מברג.

כל העדינות בעולם לא תעזור, רשום ברשימת החלקים לקניה, כפתור עגול אחד כי שברת אותו!

לאחר מכן פרק את הפנל , פרק את 4 הברגים בקצוות ושחרר את הקליפסים של הכבלים.

הוסף לרשימה 2-4 קליפסים שנפלו לך ואין סיכוי שתמצא אותם!

שחרר בעדינות את הברגים של המצחיה. ברגע שתשלוף אותה, תגלה בעצם שמה שנשבר עם המצחיה אלא התושבות שאליהן אמורים הברגים להתחבר בדש-בורד ועכשיו אתה עומד בפני דילמה.

להוסיף לרשימה מצחיה ב 999.99 ש"ח ולדעת שהיא לעולם לא תשב כמו שצריך, או לחפש דש-בורד חדש (שיצריך פרוק יסודי ואני חושב שכבר הבנת מה קורה כשממשיכים לפרק...) או פשוט לסגור בחזרה ולחיות עם זה ככה.

אפשרות ביניים היא לרכוש את החלקים שהיו שבורים + החלקים ששברת במהלך הפרוק וההרכבה ולהרכיב מחדש.

קח בחשבון שגם אז, כל מלאכת התפארת שעשית לבד ואתה כ"כ גאה בה, תחזיק חצי שנה.

בקיצור..... עסק מקולל.

שישברו הידיים והרגליים של בולע הצפרדעים (ברוטב שום) שתיכנן את הדש הזה, ובאותה הזדמנות, שילך בעיקבותיו, חברו הדביל שתיכנן את הגלגל ספר. מישהוא יכול לגלות לי איך אתם ממלאים אויר בגלגל מדי פעם?

בשכיבה מתחת לאוטו?

הרי באופן קבוע כשיש פנצר אתה מגלה שגם בספר אין אויר כי מי זה צולל מתחת לאוטו (ועוד בתחנת דלק מזוהמת) באופן קבוע?

בברכה, יניב

עריכה בנימה קצת יותר רצינית... אני אחפש אצלי איזה חוברת FAST CAR ישנה שבה יש הסבר מפורט איך לפתור את הבעיה אחת ולתמיד.

החלפה של הדש בדש של גולף MK2 תוך שמירה על לוח השעונים המקורי.

עבודה ארוכה ומייגעת (אם אני זוכר נכון הם ביברו שם על משהוא כמו 50-65 שעות עבודה) אבל לפחות נותנת מענה סופי לבעיית הדש של ה 205.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...