Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

P0420 - אופל אסטרה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברה, נדלקה לי לפני כמה ימים נורת מנוע, סרקתי עם הOBD ויש לי 2 קודים. P0420 וP0171

אני סבור שיש לי דליפה איפשהו וזה למה יש לי את הקודים האלו, אני לא מוסכניק עכשיו אבל מנגד אני לא מעוניין להכניס את הרכב כל שני וחמישי למוסך כי נמאס לי לזרוק עליו כסף ובנוסף יש לי 2 ידיים טובות ואני מוכן לקחת על עצמי פרוייקטים.

עשיתי קצת מחקר על מקור התקלה, כיצד אפשר לתקן וכו' ועלו לי כמה רעיונות

להביא את הרכב לטמפ' רגילה אחרי נסיעה של חצי שעה ולבדוק בOBD את הנתונים בחיישן חמצן, משם אוכל להסיק אם יש בעיה באזור הזה ואז לבדוק אם זה בסך הכל דליפה/חיישן חמצן תקול או הממיר הקטליטי.

אשמח אם יש לכם עוד רעיונות איך לבדוק מה מקור התקלה, בנוסף - ראיתי שכשבודקים דליפה אנשים מכניסים שואב אבק שיכול לדחוף אוויר ושמים באגזוז, אין לי שואב כזה, אני יכול פשוט להניע ולעבור עם שפריצר מים וסבון על אזור הממיר הקטליטי לבדוק דליפה כשעוד המנוע קר או שאי אפשר? ואיך אוכל באמת לדעת אם זה רק החיישן או הממיר, איזה עוד נתונים אפשר להסתכל שיצביעו?

עריכה: מוסיף שהרכב עבר טסט לפני חודש וקצת, מה הסיכוי שהממיר הקטליטי הלך אם עבר בלי בעיה בדיקת זיהום אוויר? לפני הטסט היה לי מנורת מנוע שהלכתי למוסך לבדוק, הוא טען שזה בגלל שהוחלף טורבו ממש לא מזמן והוא שכח לעשות clear במחשב לתקלות ובאמת לא חזרה הנורה מאז, עכשיו שאני מנסה לנקות הנורה חוזרת.

תודה רבה :)

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

תתחיל בלבדוק אם יש בריחה של ואקום ברכב - ברכב הזה בד"כ יש דליפה באטם מכסה שסתומים - תתחיל בלבדוק אותו , אח"כ תעבור על כל סעפת היניקה תבדוק שאין בריחת ואקום.

- אח"כ תבדוק חייישן חמצן (תנסה לקרוא את הנתונים שלו ולראות אם הם תקינים).

- שים תוסף דלק.

- לא עזר? תבדוק ממיר קטליטי.

פורסם

תעבור על השרשור הזה שהיה פה לפני כשבוע.

הקוד P0171 נפוץ מאוד ברכב הזה ולרוב זה מסתכם במכסה שסתומים תקול. P0420 גם יכול להצטרף אליו במצבים מסויימים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 5 שעות, dalet11 כתב:

תעבור על השרשור הזה שהיה פה לפני כשבוע.

הקוד P0171 נפוץ מאוד ברכב הזה ולרוב זה מסתכם במכסה שסתומים תקול. P0420 גם יכול להצטרף אליו במצבים מסויימים.

לפני 6 שעות, netanel1014 כתב:

תתחיל בלבדוק אם יש בריחה של ואקום ברכב - ברכב הזה בד"כ יש דליפה באטם מכסה שסתומים - תתחיל בלבדוק אותו , אח"כ תעבור על כל סעפת היניקה תבדוק שאין בריחת ואקום.

- אח"כ תבדוק חייישן חמצן (תנסה לקרוא את הנתונים שלו ולראות אם הם תקינים).

- שים תוסף דלק.

- לא עזר? תבדוק ממיר קטליטי.

בדקתי דליפה במכסה שסתומים - אין

בדקתי חיישן חמצן - תקין:

O2S1V - עולה ויורד כדי לווסת (לפי מה שהבנתי התנהגות תקינה לחלוטין)

O2S2V - יציב (במידה והיה משתנה כמו הראשון - בעיה)

טמפ' של ממיר קטליטי - 433 מעלות - תקין

חיישן מד זרימת אוויר - 3 גרם לשניה בסרק (idle) - תקין

הדבר היחיד שנשאר לי זה לבדוק דליפות, לצערי אין לי שואב אבק עם אופציה לדחיפת אוויר, או מכונת עשן יקרה.

יש דרכים אחרות לבדוק דליפות שהם לא מסוכנות? (שוב הייתי משתמש באופציה עם הסבון והמים אבל הבנתי שבלי לחסום את האגזוז האוויר פשוט יצא ממנו כי הוא פתח גדול)

הבנתי שזה אוטם קצת את הדליפות ואז אפשר לשמוע את לפי זה הרעש של המנוע - אבל אין לי שמיעה טובה ברכבים, בשבילי 700 ו900 סלד ישמע כמעט אותו דבר..

פורסם
בתאריך 6.7.2021 בשעה 16:02, netanel1014 כתב:

להשפריץ ספריי קרבורטור (בזהירות) על צינורות ואקום / סעפת יניקה ולשמוע את המנוע.

השפרצתי, שמעתי את המנוע נחנק כשריססתי על הצינור רדיאטור (או התחתון או העליון אחד מהם) והוא כמעט נכבה. ניסיתי שוב ליצור את ה"חניקה" אבל לא הצלחתי. קראתי לאבא שלי שיבוא לשבת באוטו שיסתכל על הסלד בזמן שאני משפריץ שיראה אם יש שינויים. אמר לי שהסלד יציב אבל אין בכלל מנורת מנוע דולקת 😆

באותו רגע ידעתי כבר מה זה אומר, אני לא מומחה אבל לדעתי הספריי קרבורטור פשוט אטם את הדליפה זמנית לכן לא הצלחתי לייצר שוב את הסיטואציה של החניקה וגם הסיבה שהנורה נעלמה.

הכנסתי OBD באותו רגע לנקות תקלות קודמות שאולי היו במחשב וסרקתי מחדש (בשלב הזה כל תקלה שיש אמורה להופיע, במקרה שלי מנורת מנוע הייתה חוזרת לדשבורד אבל לא! 😁)

עכשיו אני מקווה שאני צודק וזה אחד מהצינורות רדיאטור, הרכב גם ממילא ישן ואני לא רוצה לזרוק עליו מלא כסף, אקנה משהו חליפי - באתר חלקי חילוף מצאתי גם את העליון וגם התחתון ב70-80 שקל ליחידה. האם לרוץ לקנות?

שאלה נוספת - כמובן שריססתי על מלא צינורות וביניהם על הסעפת יניקה, כשריססתי על הצינורות רדיאטור התוצאה הייתה מיידית משמע שזה בטוח הצינורות ולא איזה משהו אחר שלקח לו כמה רגעים נכון?

פורסם
לפני 12 שעות, Aviv13467 כתב:

השפרצתי, שמעתי את המנוע נחנק כשריססתי על הצינור רדיאטור (או התחתון או העליון אחד מהם) והוא כמעט נכבה. ניסיתי שוב ליצור את ה"חניקה" אבל לא הצלחתי. קראתי לאבא שלי שיבוא לשבת באוטו שיסתכל על הסלד בזמן שאני משפריץ שיראה אם יש שינויים. אמר לי שהסלד יציב אבל אין בכלל מנורת מנוע דולקת 😆

באותו רגע ידעתי כבר מה זה אומר, אני לא מומחה אבל לדעתי הספריי קרבורטור פשוט אטם את הדליפה זמנית לכן לא הצלחתי לייצר שוב את הסיטואציה של החניקה וגם הסיבה שהנורה נעלמה.

הכנסתי OBD באותו רגע לנקות תקלות קודמות שאולי היו במחשב וסרקתי מחדש (בשלב הזה כל תקלה שיש אמורה להופיע, במקרה שלי מנורת מנוע הייתה חוזרת לדשבורד אבל לא! 😁)

עכשיו אני מקווה שאני צודק וזה אחד מהצינורות רדיאטור, הרכב גם ממילא ישן ואני לא רוצה לזרוק עליו מלא כסף, אקנה משהו חליפי - באתר חלקי חילוף מצאתי גם את העליון וגם התחתון ב70-80 שקל ליחידה. האם לרוץ לקנות?

שאלה נוספת - כמובן שריססתי על מלא צינורות וביניהם על הסעפת יניקה, כשריססתי על הצינורות רדיאטור התוצאה הייתה מיידית משמע שזה בטוח הצינורות ולא איזה משהו אחר שלקח לו כמה רגעים נכון?

אתה בטוח שזה על הרדיאטור? כי בצינורות של הרדיאטור יש מים ואם הייתה בעיה היה לך איבוד נוזל קירור.. אתה אולי בדקת איזה צינור וואקום שזה יותר הגיוני. נסה לבדוק שוב או לעלות איזו תמונה של הצינור.

פורסם

לא הגיוני בשום צורה שזה צינור רדיאטור, השפרצת בטעות על משהו אחר לידו או מאחוריו.

או שאתה מתבלבל בין צינור רדיאטור לצינור אינטרקולר

יום טוב גם לך

פורסם

^ בדיוק.

בנוסף, ספריי קרבורטור ממש לא חומר איטום בשום צורה ולא יכול לפתור שום בעיה כמתואר.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, netanel1014 כתב:

אתה בטוח שזה על הרדיאטור? כי בצינורות של הרדיאטור יש מים ואם הייתה בעיה היה לך איבוד נוזל קירור.. אתה אולי בדקת איזה צינור וואקום שזה יותר הגיוני. נסה לבדוק שוב או לעלות איזו תמונה של הצינור.

לפני 8 שעות, Igalz כתב:

לא הגיוני בשום צורה שזה צינור רדיאטור, השפרצת בטעות על משהו אחר לידו או מאחוריו.

או שאתה מתבלבל בין צינור רדיאטור לצינור אינטרקולר

לפני 7 שעות, dalet11 כתב:

^ בדיוק.

בנוסף, ספריי קרבורטור ממש לא חומר איטום בשום צורה ולא יכול לפתור שום בעיה כמתואר.

image.thumb.png.a6b9990df8b379a9fecdebcf8b62cc27.png

צירפתי תמונה, באדום - הצינורות שעליהם השפרצתי והרכב נחנק ורעד

כחול - ריססתי על הסעפת פליטה, יותר נכון על המגן חום כי אין לי את הבוקסה המתאימה להוציא אותו, ייתכן וזה קשור? (כשריססתי על הצינורות באדום במיידי הרכב נחנק וזה היה לפחות אחרי 20 שניות שריסתתי בכחול)

כן P0420 לעומת P1071 שגם היה, גם מרמז על קשר לממיר הקטליטי, ייתכן פשוט שעד שהחומר נזל למקום המתאים לקח זמן בגלל המגן חום?

עריכה: מזכיר המנורת מנוע נכבתה אחרי זה, אני כנראה תכף יוצא להתאמן ויש לי נסיעהש ל 15 דק לכל כיוון, אעדכן אם היא קופצת שוב.

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

הצינור העליון שסימנת באדום הוא די בוודאות צינור שחוזר מהאינטרקולר. זה לא צינור מים של הרדיאטור.
הצינור שמתחתיו אני לא מצליח להבחין מה הוא.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 8 דקות, Igalz כתב:

הצינור העליון שסימנת באדום הוא די בוודאות צינור שחוזר מהאינטרקולר. זה לא צינור מים של הרדיאטור.
הצינור שמתחתיו אני לא מצליח להבחין מה הוא.

העלתי עוד כמה תמונות שלקחתי עכשיו

ה2 צינורות המדוברים

בנוסף כשאני לוחץ על הצינור השמאלי יש רעש מהחלק השמאלי של האוטו

Screenshot 2021-07-13 173740.png

Screenshot 2021-07-13 173756.png

Screenshot 2021-07-13 173813.png

Screenshot 2021-07-13 173834.png

פורסם

הצינור שאתה לוחץ עליו זה באמת צינור מים שהולך לרדיאטור.

הצינור שמעליו זה בודאות צינור אויר שחוזר מהאינטרקולר

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 6 דקות, Igalz כתב:

הצינור שאתה לוחץ עליו זה באמת צינור מים שהולך לרדיאטור.

הצינור שמעליו זה בודאות צינור אויר שחוזר מהאינטרקולר

הבנתי, כלומר אין מצב שיש קשר לצינור מים של הרדיאטור, ממליץ לנסות שוב לרסס ואם שוב זה קורה זה כנראה הצינור אינטרקולר?

איפה ניתן להשיג? באתר חלקי חילוף לא מצאתי הזכר לצינור כזה

בנוסף מה יכול להיות הסיבה שהנורת מנוע נעלמה פתאום אחרי שריססתי כאשר הייתה דולקת שבועיים רצוף? ולמה הרכב רעד כאשר התוצאה המצופה הייתה שהסלד יעלה?

פורסם (נערך)

ריסוס ספרי קרבורטור על סעפת הפליטה כפי שאתה מתאר בסופו של דבר תגרום לשריפה בתא המנוע ואף פציעה גופנית.

אינך מבחין בין סעפות יניקה לפליטה ובין צינורת מנוע השונים.

עדיף שתפנה לבעל מקצוע מומחה או שתעזר במישהו מבין.

שימוש בספרי קרבורטור לאיתור דליפות זה רעיון גרוע ומסוכן, זה כמו לאתר דליפת גז עם נר דולק.

ישנם כלים וציוד הרבה יותר ידידותי ומדוייק לאבחון.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...