Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט 500 1.4 2011 גיר רובוטי לא משלב להילוך

מעבר לפיתרון נפתר ע"י niryado,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פיאט 500 1.4 לאונג' מודל 2011.

לפני כשנה שיפצתי את הרובוט של הגיר עקב נזילות.

אחרי כשבועיים מידי פעם קרתה לי תופעה שכשהייתי מניע את הרכב, גם כשהייתי מעביר למצב נסיעה הגיר לא עובר ותמיד מראה על N.

כשהייתי מכבה את הרכב ומניע מחדש זה היה מסתדר.

התופעה הייתה קוראת פעם בהרבה זמן ולא הלכתי למוסך שטיפלתי בו ברובוט, כמו כן לא קיבלתי את הרושם שהיו הכי ישרים אתי ולא רציתי לחזור לשם.

לאחרונה התופעה החמירה וזה קורה כמעט בכל התנעה בבוקר.

אין שגיאות במחשב שאני מחבר obd.

אני מניח שזו בעיה שקשה לטפל בגלל שהיא לא קוראת כל הזמן.

אולי למישהו יש ניסיון קודם ומכיר את התופעה?

לי זה נשמע כמו בעיה במחשב של הגיר ואני מפחד להיכנס לזה, אבל אני חושב שכבר אין לי ברירה.

תודה

פורסם

שפצת גיר או רק החלפת צובר לחץ ("בומבה") ?

כשאתה פותח את דלת הנהג, יש "צליל" של הגיר שבונה לחץ שמן, האם שמת לב לשינוי כלשהו בצליל הזה מאז שהתחילה התקלה ?

מנסיוני, אל תחכה, כי מה שנראה לך "יציב סלע" שקורה רק בהנעות, יפתיע אותך באמצע נסיעה יזרוק את הגיר ל N ולא תצליח להחזיר להילוך.

לי זה קרה ברמזור בשעת עומס (הייתי ראשון ברמזור, הרמזור התחלף לירוק, לחצתי גז והגיר עבר לN וסירב להשתלב להילוך, רק אחרי 15דק' ואינסוף נסיונות הואיל בטובו)

כדי לתקן תיקון ש"יחזיק" - מנסיוני, לצער כיסך, תצטרך מוסך מורשה יבואן.

(מוסך שמשון ביהוד זה אחד המורשים שיודעים את העבודה)

פורסם
לפני שעתיים, רפי לין כתב:

מה אתה מחבר לשקע OBD לבדיקה?.

מחשב האיבחון המקורי של פיאט הוא בעל יכולות איבחון עמוקות יותר.

מי והיכן ביצע את שיפוץ הרובוט?

בברכה  -  רפי לין

תודה על ההתייחסות.

חיברתי מתאם obd סטנדרטי elm 327 ובדקתי לוגים בעזרת אפליקציית torque, למרות שאני מהמר שלא היה מתגלה משהו עם מחשב של היצרן כי התקלה לא קוראת כל הזמן.

לא רוצה ללכלך על המקום שעשיתי כדי לא לגרום נזק למישהו, אני התרשמתי שהעבודה לא הייתה טובה בשל העובדה שהתופעה התחילה לאחר השיפוץ הגדול, וגם שניסו להוסיף עוד עבודות מומלצות לבצע ברכב שלא היה בהם צורך.

לפני שעתיים, stum כתב:

שפצת גיר או רק החלפת צובר לחץ ("בומבה") ?

כשאתה פותח את דלת הנהג, יש "צליל" של הגיר שבונה לחץ שמן, האם שמת לב לשינוי כלשהו בצליל הזה מאז שהתחילה התקלה ?

מנסיוני, אל תחכה, כי מה שנראה לך "יציב סלע" שקורה רק בהנעות, יפתיע אותך באמצע נסיעה יזרוק את הגיר ל N ולא תצליח להחזיר להילוך.

לי זה קרה ברמזור בשעת עומס (הייתי ראשון ברמזור, הרמזור התחלף לירוק, לחצתי גז והגיר עבר לN וסירב להשתלב להילוך, רק אחרי 15דק' ואינסוף נסיונות הואיל בטובו)

כדי לתקן תיקון ש"יחזיק" - מנסיוני, לצער כיסך, תצטרך מוסך מורשה יבואן.

(מוסך שמשון ביהוד זה אחד המורשים שיודעים את העבודה)

אני רק יודע ששופץ הרובוט, אני כן שומע צליל בפתיחת הדלת, לאחר השיפוץ הוא הפך להיות יותר חלש, לא מהותית.

קראתי באחד החיפושים בגוגל שיתכן שזה חוסר שמן ברובוט, אפשרות נוספת עדכון תוכנה, ומה שהכי נראה לי הגיוני זה שיש מתאם לגיר שמצריך החלפה.

אכן שמעתי הרבה טוב על חיים ממוסך שמשון ביהוד.

פורסם (נערך)

אהלן

החזקתי בעבר דגם דומה 1.4 משנתון 2010.

הבעיה הזו היא אכן הגיר, וזה ילך ויחמיר, כלומר הצובר לא בונה מספיק לחץ ככל הנראה ויש ממנו נזילה, כדאי לבדוק מתחת במידה ותצליח לראות.

בכל מקרה נראה שהמקום שעשה לך את השיפוץ אולי לא הכי מקצועי שקיים.

אני ביצעתי את ההחלפה אצל שמשון ביהוד, הסכום היה יקר מאוד כ 10,000 ש"ח.

החליפו את כל היחידה הרובוטית, שיפוץ פשוט לא היה שווה את זה וגם לא הבטיחו שזה יהיה מושלם כי לדבריו חלקים אחרים בלויים יכולים להיהרס או שנפגעו בגלל חוסר הלחץ שהיה במערכת.

ובנוסף עלות שיפוץ היתה 9000 ש"ח. לכן לא היה משתלם.

במשך כשנה וחצי לאחר ההחלפה הגיר עבד ללא דופי עד שמכרתי את הרכב.

נ..ב - כאשר יש בעיה ביחידה הרובוטית עושה רושם שה"צליל" של הרובוט בפתיחת הדלת משתנה, כלומר ארוך יותר, זכור לי שהיה לוקח כ 10 שניות לצליל להסתיים כשהתקלה היתה נוכחת. כאשר היה תקין היה לוקח כמה שניות פחות.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

אני עשיתי שיפוץ לרובוט בעלות של 3300 לא כולל מע''מ.

אכן הזמן של הרעש נעשה די ארוך בפתיחת הדלת.

אגב התייעצתי עם חיים ממוסך שמשון והוא ייעץ לי לחזור אליו מתי שהבעיה תחמיר כי במצב הנוכחי יהיה לו קשה לאבחן את הבעיה.

אם אני אצטרך לתקן בעלות כזו אני אנסה להמיר את הגיר לידני.

תודה על המידע

פורסם

לגבי המרה של גיר לא מכיר כלל כאלו שעברו הסבות או את הנושא, זה תצטרך להתייעץ גם עם שמשון.

בנוגע לזה שהגיר לא נכנס - לי היה קורה מצב כזה שאם הייתי מניע את הרכב ואחרי כמה שניות מעביר להילוך, היה רעש קשה של גריסה כלומר הילוך מנסה להכנס ולא מצליח, ואז הרכב פשוט נכבה. כמו הכנסה לא תקינה של גיר ידני והמנוע דומם לאחר מכן.

הסתדר רק לאחר המתנה של 2-3 דק' בעמידה בניוטרל שכנראה המערכת צברה מספיק לחץ שמן בתיבת ההילוכים.

זה למקרה אם זה קורה גם אצלך.

Opel Adam S 2017

פורסם
לפני 10 שעות, liav12 כתב:

לגבי המרה של גיר לא מכיר כלל כאלו שעברו הסבות או את הנושא, זה תצטרך להתייעץ גם עם שמשון.

בנוגע לזה שהגיר לא נכנס - לי היה קורה מצב כזה שאם הייתי מניע את הרכב ואחרי כמה שניות מעביר להילוך, היה רעש קשה של גריסה כלומר הילוך מנסה להכנס ולא מצליח, ואז הרכב פשוט נכבה. כמו הכנסה לא תקינה של גיר ידני והמנוע דומם לאחר מכן.

הסתדר רק לאחר המתנה של 2-3 דק' בעמידה בניוטרל שכנראה המערכת צברה מספיק לחץ שמן בתיבת ההילוכים.

זה למקרה אם זה קורה גם אצלך.

אכן להמיר לידני ממש לא פשוט ויותר קל לקנות אחת ידנית.

כתבתי בלי להבין מה זה מצריך.

בקיצור רובוטי פעם ראשונה ואחרונה, בפרט ברכב איטלקי.

• רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
  • פיתרון
פורסם

הי,

זה אמנם שרשור ישן, אבל חשוב לי לעדכן באם עוד מישהו יתקל בתופעה הזו.

מסתבר שהמצבר היה חלש וגרם לכל התופעות האלו.

הכי הזוי שבדקתי את המצבר במכון מצברים והוא התגלה כתקין, אך מסתבר שהבדיקה הזו לא תמיד נותנת מענה לכל הבעיות, לפעמים מצבר חלש הוא מצבר חלש.

לאחר שהחלפתי קלאץ ושיפצתי גיר זה המשיך לקרות לי, חייב לציין שפרט לפורום אחד של אבארטים אף אחד לא אמר לי שזה יכול להיות המצבר.

לפני כחודש המצבר פשוט קרס, לאחר ההחלפה התופעה נעלמה.

עדכנתי את מכון הגירים לאחר שהתופעה נפתרה, הוא אמר לי ישר שהוא מכיר את התופעה וזה מוכר (לא היה מוכר לפני החלפת הקלאץ)

לא בא אליו בטענות, הקלאץ היה לא במיטבו ממילא.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...