Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם זה מציאותי להתקין ברכב בקרת שיוט אדפטיבית כשיש לרכב רק בקרת שיוט רגילה, ללא בלימה אוטונומית וכו'?

ואם כבר בקרת שיוט, כשאני מגביל את הרכב לקמ"ש מסויים ואני בירידה, האם הרכב משתמש בבלמים בשביל לשמור אותי על המהירות הזאת, או שרק בגז, ואם בגלל הירידה הרכב משייט מהר יותר אין לבקרת שיוט את היכולת להאט אותי?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

בקאיה קרניבל הרכב בולם בירידות עם הבלם
מעצבן ומפחיד

יש רכבים שבשלב מסויים הגיר מוריד הילוך לבלימת מנוע.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 37 דקות, save כתב:

ב. תלוי ביצרן אבל אם כן: בקרת שיוט בירידה תבלום בעזרת הורדת ונעילת הילוך.

לא כול בקרת שיוט יודעת לבלום את הרכב. 

בספייסטאר למשל, היא לא עושה את זה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, המהיר הזהיר כתב:

האם זה מציאותי להתקין ברכב בקרת שיוט אדפטיבית כשיש לרכב רק בקרת שיוט רגילה, ללא בלימה אוטונומית וכו'?

אם קיים באבזור של הדגם (איפה שהוא בעולם) בקרת שיוט אדפטיבית אז זה אפשרי. לא כלכך זול אבל אפשרי. 

אם בדגם לא קיים בכלל בקרת שיוט ( כמו במזדה 323 בשנתון 1998) אז זה לא אפשרי.

מניסיון שלי, עדיף למכור ולקנות רכב עם בקרת שיוט אדפטיבית.  כי זה פשוט יותר זול.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שטויות, אתה רק צריך LIDAR, מצלמה או 2 ומחשב מיועד לשימוש ברכב שידע לחשב את הכל, אחרי זה צריך לחבר את הנ"ל למצערת, לבלמים ולעוד כמה מכלולים, לבצע אינטגרציה של הכל לרכב ולהריץ כיולים במשך כמה שבועות ולדבג את המערכת.

50-60 אלף שקל ואתה מסודר.

• מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

שכחת שצריך גם לכתוב את האלגוריתמים שירוצו על המחשב ויקבלו את הקלטים מכל החיישנים / מצלמות / רדארים / מערכות הרכב, יעבדו אותו ויקבלו החלטות (פלטים) למערכות רכב שונות

• מצחיק 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אפשרי כמו שקלארקסון "העתיק" את הרכב של גוגל ב Grand Tour

עריכה אחרונה על ידי Ranis7
פורסם (נערך)

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שכחת שצריך גם לכתוב את האלגוריתמים שירוצו על המחשב ויקבלו את הקלטים מכל החיישנים / מצלמות / רדארים / מערכות הרכב, יעבדו אותו ויקבלו החלטות (פלטים) למערכות רכב שונות

לא צריך להיות ציניים, אנחנו לא בתיכון, וגם זה חוטא למטרה העיקרית של פורום התייעצות.
אם למשל מישהו שואל אם אפשר להוסיף מולטימדיה + שליטה מההגה+מצלמת רוורס, הוא לא מתכוון לתכנת ולבנות מערכת, הוא שואל אם יש מוצר אפטרמרקט ייעודי מוכן (ויש).
לא כולם מכירים את הנושא בשביל לדעת שהמורכבות הטכנולוגית של בקרת שיוט אדפטיבית לא מאפשרת כרגע לייצר מוצר גנרי אפטרמרקט.
בשביל זה שואלים בפורום ועונים עניינית ובצורה מכבדת.

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

המערכת אכן לא בנויה כעת לשימוש בתור תוספת אפטרמרקט. 

עריכה אחרונה על ידי Dan786
פורסם

בהחלט אפשר להיות ציניים, כל עוד זה לא מתוך כוונה לפגוע.
לא רמזתי שפות"ש טמבל חלילה, אני לא חושב כך, אני כן מאמין בלהריץ חצי שניה חיפוש בגוגל לפני שנכנסים לנושא וללמוד על מה מדובר.
אבל כמו שראית פירטתי בפירוט די טוב את מרכיבי המערכת. מן הסתם שאם יש לרכב אופציה, כזאת מהחברה זה כל יותר, כי אתה לא צריך להמציא רק לקנות חלקים ולהחליף, עדיין בארץ אני מאמין שהאופציה של לקנות רכב זהה עם המערכת היא הכלכלית כי להבדיל מרוסיה או מזרח אירופה איפה שלאנשים יש ידיים\ביצים\מוסכניק זול - פה זה לא המצב.
ואם המטרה היא להרכיב את המערכת על רכב שאין בו אחת כזאת, מדובר בחתיכת מבצע שיעלה כמו רכב שכבר יש לו את המערכת, אגב לא צריך שום קוד, מפרקים מערכת מרכב קיים עם המחשב והקוד.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 4 שעות, shellcase כתב:

שטויות, אתה רק צריך LIDAR, מצלמה או 2 ומחשב מיועד לשימוש ברכב שידע לחשב את הכל, אחרי זה צריך לחבר את הנ"ל למצערת, לבלמים ולעוד כמה מכלולים, לבצע אינטגרציה של הכל לרכב ולהריץ כיולים במשך כמה שבועות ולדבג את המערכת.

50-60 אלף שקל ואתה מסודר.

אפשר גם לסמוך על איזה קיט ב-$300 מעלי אקספרס שלא יתקע אותך ברכב שלפניך. תוכל להשתמש בכסף שחסכת לשכור אחות פרטית במחלקת השיקום.

דרך אגב, אין LIDAR באף רכב שנמכר באופן מסחרי כיום. מה שיש זה רדאר פשוט ובקרוב בטסלה גם את זה לא יהיה.

פורסם

מעניין מה שאתה אומר, אני יודע שאפשר עם LIDAR ומצלמה אחת, או רדאר פשוט ו2 מצלמות, תוהה מה ההבדל באיכות הקריאה של פני השטח.

לפני 3 שעות, Ranis7 כתב:

אפשרי כמו שקלארקסון "העתיק" את הרכב של גוגל ב Grand Tour

הם גם עשו חיישני רוורס דומים:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 16 שעות, דור-- כתב:

לא צריך להיות ציניים, אנחנו לא בתיכון, וגם זה חוטא למטרה העיקרית של פורום התייעצות.
אם למשל מישהו שואל אם אפשר להוסיף מולטימדיה + שליטה מההגה+מצלמת רוורס, הוא לא מתכוון לתכנת ולבנות מערכת, הוא שואל אם יש מוצר אפטרמרקט ייעודי מוכן (ויש).
לא כולם מכירים את הנושא בשביל לדעת שהמורכבות הטכנולוגית של בקרת שיוט אדפטיבית לא מאפשרת כרגע לייצר מוצר גנרי אפטרמרקט.
בשביל זה שואלים בפורום ועונים עניינית ובצורה מכבדת.

זה בכלל לא היה בציניות, הייתי רציני לחלוטין.

התייחסו לכל החומרה, אבל לא התייחסו לתוכנה.

לפני 13 שעות, shellcase כתב:

ואם המטרה היא להרכיב את המערכת על רכב שאין בו אחת כזאת, מדובר בחתיכת מבצע שיעלה כמו רכב שכבר יש לו את המערכת, אגב לא צריך שום קוד, מפרקים מערכת מרכב קיים עם המחשב והקוד.

זה נכון רק אם אתה קונה מערכת שלמה עם כל הסנסורים והרדארים כולל המחשב וצריך רק להרכיב הכל.

אם לא, אז הקוד שיש שם לא בהכרח יידע להתחשב או להיות מכויל ספציפית לפי הסנסורים שאתה קנית (כלומר אם עשית Mix & Match של חלקים)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...