Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, מחפש רכב עד 30 אלף שח, העיקר שיהיה כמה שיותר חסכוני בדלק (נסיעות של 190 קמ כ-3-4 פעמים בשבוע) ואמין. 

מדובר ברכב שני כך שאני נוסע בו לבד, הגודל באמת לא משנה לי כך שזו יכולה להיות סוזוקי סלריו או רכב מנהלים היברידי וכן השנתון או הסוג מנוע...

מה שכן, צריך להיות אוטומטי בשביל שגם הגברת תוכל לסוע בו. 

כפי שאתם רואים אני ממש אבל ממש לא סגור על כלום והתגובות שלכם יעזרו לי מאודתודה למגיבים.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היות ואלטו/סלריו יהיו ממש עינוי בנסיעה של 190 ק"מ, הייתי מציע משהו קצת יותר איכותי (אם אפשר להגיד את זה על...) מיקרה או ספייסטאר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

פחות חסכוני ויותר ישנה כך שתהיה גם כנראה פחות אמינה.

אטראז זאת אופציה שמתאימה בדיוק לדרישות שלכם היא גם יותר זולה לרוב מהמיקרה ומהספייס סטאר ויש מבחר של אטראזים בלוחות.

פורסם (נערך)

ואיך בצריכת דלק של האטראז׳?

אגב, ראיתי טויוטה אאוריס היברידית (שמשום מה נראה לי שהיא זולה יותר מהיאריס...) עם קילומטרז של 150-200k שנכנסת לתקציב... היא לא יותר חסכונית ובעצם אמינה כי זה טויוטה?...

עריכה אחרונה על ידי דניאל88
פורסם

חבר אינני מעוניין להיכנס לך לכיס רק אגיד שבנסועה כזאת אני ממליץ לך להתחשב גם בעניין של נוחות הנסיעה ובטיחות הרכב מה גם שנוחות זה לרוב אומר גם בטיחות.

אמליץ לך לבדוק רכבים גדולים יותר מרכבי מיני ואולי תוספת של מערכת גז כדי לחסוך באמת, לגז יהיה מומלץ לקחת מנוע אטמוספרי פשוט ללא הזרקה ישירה ויש המון רכבים שעובדים מאוד יפה עם גז, אישית מחזיק ברכב עם מערכת גז כרגע בתור רכב שני(היה ראשי עבורי במשך 3 שנים כמעט).

רכב דיזל גם יכול להיות פתרון טוב, אינני יודע מה התקציב אבל נראה כי רנו פלואנס תתאים רק לראות שטופלה בצורה טובה ולקחת בחשבון אופציה לבלאי טבעי של הגיר הרובוטי כפול מצמדים, מאמין שבנסיעה כמו שלך שהיא בטח יותר בין עירונית הוא ישמר טוב להמשך קדימה

פורסם

אם צריכת דלק זה הדרישה העיקרית הספייס תהיה מעולה בזה.

הרכב עצמו אמין ולא יקר לאחזקה, בבין עירוני המנוע תודות לגיר הרציף נמצא בסל״ד נמוך.

מסוף 2014 הרכב קיבל תוספות אבזור.

בבין עירוני אפשר לקבל 1/18-21 תלוי איך אתה נוהג.

בעיר הרכב נוח תודות למתלים הרכים אבל מצד שני יש זווית גילגול מוחשית, בהאצה או מאמץ הרכב רועש.

סיכום 6 שנים ספייס סטאר.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, markb205 כתב:

מיקרה

איך זה בדיוק מתכתב עם הדרישה של פות"ש לרכב אמין כשהמיקרה סובלת מבעיות בגיר הרציף?

בכל מקרה, צריך לקחת בחשבון שרכב בתקציב הזה כן יבלה מדי פעם במוסך על איזה בלת"ם או בלאי שוטף, זה יכול לקרות.

לא הייתי קונה ספייס סטאר ולא מיקרה למי שנוסע כמעט 200 ק"מ בכל נסיעה. לכל הפחות סופר מיני שתהיה מספיק נוחה.

אני מצטרף להמלצה על הפלואנס דיזל שהוצעה כאן (כמובן תחת הידיעה לגביי הגיר) ומציע לבדוק את שאר אופציות הדיזל עם אותו מנוע - מגאן ומגאן אסטייט. אפשר גם את הקליאו סטיישן והקפצ'ור (לא בטוח שהן יכנסו בתקציב) עם אותו קוד מנוע (K9K) אבל עם הספק נמוך יותר (110 כ"ס בפלואנס ובמגאן, 90 כ"ס בקפצ'ור ובקליאו).

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שים לב כאשר אתה מבקש רכב חסכוני לבין-עירוני ומרחקים גדולים, זה מאוד תלוי באיזו מהירות אתה נוסע.

סתם לדוגמה, סוויפט שעל הנייר יותר חסכונית מרכב משפחתי, במהירות שיוט של כביש 6 תהיה פחות חסכונית מרכב עם מנוע גדול יותר. 

הצלחתי להגיע עם פורד גלקסי לצריכה יותר טובה מאשר פיאסט ידנית. שתיהן היו חודש אצלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לנסיעות של 400 קילומטר בחצי מהשבוע עדיף דיזל, יהיה הרבה יותר חסכוני.

הפלואנס יכולה להיות הימור בגלל הגיר. 

הייתי מציע סיטראון c3 פיקאסו דיזל, אמינות לא רעה בכלל, גיר פלנטרי ביחד עם מנוע שהוא יחסית אמין. המושבים שם גם יהיו נוחים לנסיעות הארוכות.

פורסם

C3 פיקאסו מגיעה עם גיר רובוטי חד מצמדי, לא פלנטרי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תודה רבה על ההמלצות חברים, אז ממה שאני מבין מההמלצות זה ש-:

1. האטרז׳ יכול להיות מתאים, רק צריך לבדוק את הנוחות שלו... אני יעשה סיבוב באחת בשביל לבדוק.

2. אופציה הרבה יותר נוחה לכל הדעות תהיה רכב צרפתי עם מנוע דיזל כשההמלצות הן על מגאן, פלואנס (גיר בעייתי?), ו-c3 פיקאסו (גיר רובוטי חד מצמדי?...) אז הצרפתיות האמת די מפחידות אותי, והשאלה היא האם מישהו יכול להצביע על אחד מהדגמים ואולי אף על שנתונים מסויימים בהם ידוע שגם המנוע אמין (dorsht אמר משהו על k9k...) וגם הגיר אמין...

ושוב תודה רבה ושבת שלום לכולם

פורסם

אין סיבה לחפש אטרג, כדאי להתמקד בספייס סטאר.

דיזל כמו הפלואנס תהיה מעולה, אבל יהיה קשה למצוא דיזל שמורה בתקציב נמוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדיוק עכשיו ראיתי שדברת על הספייס סטאר ולא על האטראז.... אז זה נראה שהמנוע בשניהם הוא אותו המנוע, ורק האטראז טיפה ארוך יותר, רק מניח שטיפה נוח יותר לנסיעה, והמצחיק שהמחיר זהה ולפעמים נמוך יותר באטרז... השאלה היא האם יש יתרון באחד מהם על השני?

פורסם
לפני 8 דקות, דניאל88 כתב:

2. אופציה הרבה יותר נוחה לכל הדעות תהיה רכב צרפתי עם מנוע דיזל כשההמלצות הן על מגאן, פלואנס (גיר בעייתי?), ו-c3 פיקאסו (גיר רובוטי חד מצמדי?...) אז הצרפתיות האמת די מפחידות אותי, והשאלה היא האם מישהו יכול להצביע על אחד מהדגמים ואולי אף על שנתונים מסויימים בהם ידוע שגם המנוע אמין (dorsht אמר משהו על k9k...) וגם הגיר אמין...

הגיר במגאן ובפלואנס הוא גיר רובוטי כפול מצמדים.

ב-C3 פיקאסו חד מצמדי.

בשניהם יש קלאצ'ים בדיוק כמו בגיר ידני ויש לזה בלאי.

בנסועה שרובה בינעירונית צפוי הרבה פחות בלאי לקלאצ'ים.

העניין הוא שאתה לא יודע איך נסעו ברכב לפנייך, אז זה דבר שצריך להילקח בחשבון או שתחפש רכב שעבר לאחרונה החלפת מצמדים.

מנועי הדיזל של הצרפתים (הן של סיטרואן והן של רנו) נחשבים אמינים עבור שלושת הדגמים המדוברים.

• תוכן חדש...