Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן ברכב שקניתי לאחרונה (900 סמ"ק ידני שנת 2014 ) זורק זריזיפי אויר קר מידי פעם אבל רוב הזמן נכנס אויר חם מבחוץ  ,נבדק ואין חוסר של גז ביום  חם ,לא ניתן לנסוע ברכב ואני אחד שלא סובל מחום ולא אוהב שמזגן מקפיא

דיברתי עם אורן וגם עם ויטאלי ממוסך אורן - לטענתם יש צורך בהחלפת המדחס בעלות של כ 3000 ש"ח ! הבעיה הגדולה שהם טוענים שמדחס של רנו קליאו מחזיק מעמד לכשנה בלבד (חלק עדין שמתקלקל בקלות ) ומשופץ מחזיק מעמד לכמה חודשים בודדים .

בקיצור אין אפשרות לנסוע ברכב (במיוחד בקיץ הישראלי) , אלא אם כן מחליפים כל שנה מדחס ????

ידעתי שיש בעיה עם המזגן שלא מספיק  מקרר ,אבל זה שאצטרך להחליף על ימין ועל שמאל מדחסים לא הגיוני וממש מבאס ,אובד עצות!!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, moshe+ כתב:

המזגן ברכב שקניתי לאחרונה (900 סמ"ק ידני שנת 2014 ) זורק זריזיפי אויר קר מידי פעם אבל רוב הזמן נכנס אויר חם מבחוץ  ,נבדק ואין חוסר של גז ביום  חם ,לא ניתן לנסוע ברכב ואני אחד שלא סובל מחום ולא אוהב שמזגן מקפיא

דיברתי עם אורן וגם עם ויטאלי ממוסך אורן - לטענתם יש צורך בהחלפת המדחס בעלות של כ 3000 ש"ח ! הבעיה הגדולה שהם טוענים שמדחס של רנו קליאו מחזיק מעמד לכשנה בלבד (חלק עדין שמתקלקל בקלות ) ומשופץ מחזיק מעמד לכמה חודשים בודדים .

בקיצור אין אפשרות לנסוע ברכב (במיוחד בקיץ הישראלי) , אלא אם כן מחליפים כל שנה מדחס ????

ידעתי שיש בעיה עם המזגן שלא מספיק  מקרר ,אבל זה שאצטרך להחליף על ימין ועל שמאל מדחסים לא הגיוני וממש מבאס ,אובד עצות!!

אין צורך להכנס לפאניקה. 

נסה לברר איזה מדחס של איזה יצרן מתקלקל מהר, ופשוט הזמן מחו"ל מדחס מספק אחר. 

לפי דעתי תוכל למצוא מדחס חדש איכותי במחיר של 200-300 יורו באינטרנט. 

עריכה אחרונה על ידי tamir3000
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני רק שאלה.איזה מין דבר זה מדחס שמתקלקל כל כמה חודשים?

ואם מתקינים מדחס אחר אז גם יתקלקל כל כמה חודשים ?ואם לצורך העיינין מתקינים מדחס של אופל קורסה(לדוגמא ) אז כן יחזיק ?

לא הבנתי את הדיאגנוזה.כל הקליאו מתקנים מדחסים כל כמה חודשים ? תשובה הזויה 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 דקות, shlo66 כתב:

ואם מתקינים מדחס אחר אז גם יתקלקל כל כמה חודשים ?ואם לצורך העיינין מתקינים מדחס של אופל קורסה(לדוגמא ) אז כן יחזיק ?

גם אם נניח שיש כשל סידרתי מסוים עדיין יש מספר יצרנים למדחסים שרמת אמינותם תהיה שונה אני מניח. 

לי אישית זה נשמע יותר שמי שהרכיב את המדחס החדש לא ביצע שטיפה של המערכת והחלפת הפילטר, וייתכן ששבבים מהמדחס הישן שנשארו במערכת חדרו למדחס החדש והרסו אותו. 

פורסם
לפני 8 דקות, shlo66 כתב:

לטענתם אין אפשרות לשים מדחס אחר ,זה לא יתאים 

פורסם
לפני 5 דקות, tamir3000 כתב:

גם אם נניח שיש כשל סידרתי מסוים עדיין יש מספר יצרנים למדחסים שרמת אמינותם תהיה שונה אני מניח. 

לי אישית זה נשמע יותר שמי שהרכיב את המדחס החדש לא ביצע שטיפה של המערכת והחלפת הפילטר, וייתכן ששבבים מהמדחס הישן שנשארו במערכת חדרו למדחס החדש והרסו אותו. 

הי כנראה שלא הובנתי כיאות ,עדיין לא הותקן מדחס חדש ,רק מולא גז לפני מס' חודשים על ידי המוכר וכרגע אין חוסר בגז

לפני 2 דקות, חולגי כתב:

"נכנס אויר חם מבחוץ..."

האם נבדקה המערכת של המיזוג / איוורור - אולי התריס שמכניס אויר מבחוץ נתקע על מצב פתוח ?

גם כשזה על סרקולציה פנימית אין קרור והאויר יחסית חם זה כמו שמדליקים איורור ללא מיזוג

פורסם

מה זה לא ניתן להתקין אחר ?

בסהכ זו תושבת ברזל שניתן להתאימה לגודל המדחס ואם לא מתאים אז אפשרי בתושבת אחרת .

זו לא חייב להיות סט של מדחס קליאו ותושבת קליאו ואם מתאים משהו מהקונצרן הצרפתי או תושבת תואמת לאותו המדחס .

אבל כל זה אני כותב מהירהורי ליבי 

ולאו דווקא לסתור את דיברי המכונאים 

פורסם
לפני 2 דקות, shlo66 כתב:

בסהכ זו תושבת ברזל שניתן להתאימה לגודל המדחס ואם לא מתאים אז אפשרי בתושבת אחרת .

עברנו את ימי הסובארו DL והפיאט 131 עם התקנות מזגן מקומיות וכל מיני תושבות מאולתרות.

לכל רכב יש את הדגם של המדחס שמתאים לו. בחלק מהמקרים התושבות של המדחס על גבי הרכב הן חלק בלתי נפרד מהמנוע או אגן השמן (יש "אוזניים" יצוקות שעליהן מוברג המדחס). אין מקום לאילתורים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קשה לי להאמין שיש איזשהו רכב שצריך להחליף לו מדחס כל שנה, אפילו לא רנו קליאו.

בניחוש, הזמנים שאתה מדבר עליהם נשמעים יותר כמו האחריות שתקבל על מדחס מקורי / משומש, בטח לא הזמן שהם מחזיקים בממוצע. אבל אולי @אורן שרותי רכב יוכל להסביר במדויק למה הוא התכוון, למה לנו לנחש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

ממש לא דובר על אחריות 

נאמר לי שמדחס מזגן חדש מחזיק שנה ואילו משופץ מחזיק חודשים בודדים .

פורסם

אחד הדברים ההזויים ששמעתי

מנסיון הייתה לנו במשפחה קליאו 2016 במשך כשלוש שנים אשר הוחלפה גם כן בקליאו חדשה (ליסינג) ולא היו תקלות מזגן

פורסם

אם אתה מאיזור הדרום ותוכל לקפוץ למוסך שבו אני עובד נוכל לבדוק לך את הבעיה הזו שמוכרת לנו היטב ונמצא לך את הפתרון הטוב ביותר.

מהתיאור בעיה האבחנה של מי שבדק לך לא נכונה, ובדרך כל הפתרון זול יחסית.

אבל מבלי לבדוק לא אוכל לענות לך כאן בצורה וודאית. מה שכן וודאי זה שאם המזגן לעיתים כן מקרר זאת בעיית פיקוד שלה מספר גורמים אפשריים.

מי שמכיר את הרכב ידע לטפל.

• תוכן חדש...