Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גריל גז basics

method
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1945 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלומות לשוכני העוף.

הנני עתיד לקבל גריל גז ממש בקרוב.

מעולם לא היה לי גריל גז, ולא ראיתי אחד בפעולה. בעצם... אולי ראיתי בפעולה, אך זה לא עניין אותי בזמנו.

בכל מקרה, ברצוני להכין את הקרקע להגעתו, וצצו להן כמה שאלות:

1) בלון גז: איזה? -אני לא מעוניין לחבר את הגריל לשום תשתית גז קיימת ואני מעדיף לקנות בלון גז קטן.

1.1) ראיתי בלוני גז 2.5-5ק"ג... כמה מינגולים הם מחזיקים? בכדי שאדע לאיזה לכוון. אני מתכוון למנגל פעם-פעמיים בחודש. הגריל עם 3 מבערים.

2) חיבור הגריל: קראתי פה ושם שיש צורך בטכנאי גז שיחבר לי הגריל. האם זה נכון? האם זה נכון רק למקרה ואני מעוניין לחבר לתשתית ביתית וצריך פיצולים למיניהם?

3) צינור גז: בהערכה גסה אני רוצה את הבלון כ-2 מטר מהגריל(לפחות). האם הגרילים מגיעים עם צינור? אולי הם מגיעים עם צינור קצר ועליי לשדרג לצינור באורך הראוי בכדי שכולם יהנו ממנו?

4) כשהמנגל לא בשימוש, האם רצוי לנתק את הבלון לגמרי ולאחסן אותו במקום בטוח? או שמא סגירת השסתום\ברז מספיקה ואני סתם מגזים?

5) האם שולחן אדום בחושך מוחלט ימשיך להיות אדום?

6) האם תושב מדינה קרה מתפקד יותר טוב מתושב מדינה חמה כי הוא שואף אויר קר יותר?

7) מה השעה בנרניה עכשיו?

9) לאן נעלמה שאלה מספר 8?

מדובר בגריל הזה:

image.thumb.png.ae164586261ba1d0bc9b7a7ec3501ee6.png

ושיהיה המשך אחלה סופ"ש ושות'

5NGr.gif

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם

1. תלוי איפה ימוקם.במרפסת בבניין משותף מותר עד 5 קילו. בחצר פרטית מותר לחבר 12 קילו.

1.1. תלוי מה זה "מינגול" אצלכם? צולים 4 נקנקיות זוגלובק? נתח של אסאדו שמתבשל כל הערב?

קילו גז= 46.5 אלף btu.

הגריל שלך צורך 30 אלף לשעה (לפי אתר היבואן), דהיינו, שכל שעה וחצי "הולך" לך קילו גז.  

2. אני לא מכיר את החוק. אני מזמין בלונים מחברה רצינית, והבחור משאיר לי אותו ליד השער. (לא מחבר).

3. לא. הם לא. ואם אתה קונה בלון של יותר מ-5 קילו, אתה צריך גם ווסת.

מי שימכור לך את הבלון, ישמח למכור לך גם אביזרים.

צינור 2 מטר זה סבבה לגמרי. תמקם הכל ככה שאף אחד לא יתקל במשהו ויהפוך עליו את הגריל/ינתק את הבלון.

4. ממש ממש לא. להיפך. רק צשחוק את כל האטמים וההברגות ותגרם דליפה.

סגור את הבלון ושכח.

5-9 התשובה היא 5.66 מטר לשפן.

• אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

פספסתי לגמרי את ה 30,000BTU של הגריל. נתת לי אמדן טוב לצריכה.

יש המלצות למקומות שמוכרים בלוני גז ואביזרים באיזור ראשון-רחובות-בת ים-חולון? או שכל מקום של גרילים יהיה מספיק טוב?

5.66 מטר לשפן... כמה זה ביטקוין לנקניקייה?

• מצחיק 1
פורסם

1. אתה צריך בלון גז 5 ק"ג (זה המקסימום המותר בבניין משותף) + ערכת חיבור מלאה עם מד גז:

מיכל גז 5 ק"ג - כולל ערכה מושלמת לגרילים ומכשירי גז לחצר ולמרפסת במחיר חסר תקדים ! (electrogas.co.il)

אל תחשוב שזה הרבה כי זה ממש לא. 

הגז נגמר די מהר, ורצוי (לדעתי זה חובה) לקנות עוד בלון גז של 5 ק"ג.

במקרה שנגמר, אתה מבצע החלפה מהירה וממשיך לעבוד.

2. חיבור הבלון גז לגריל הוא די פשוט.

בחוברת הגריל אמור להיות רשום לך וגם מאויר איך מחברים בלון.

אתה יכול לחבר לפי ההוראות בחוברת של הגריל, ואל תשכח לבדוק דליפת גז.

יש לי של נפוליאון, אז הכל מוסבר באופן ברור וגם סרטונים ביוטיוב.

זה איך לבדוק דליפת גז:

Grill Tips: How to Check Your Gas Grill for Leaks - YouTube

אבל בכל מקרה, לפעם הראשונה אתה יכול להזמין טכנאי גז שיעשה התקנה ראשונית לבלון גז.

ואז החלפות בלונים באופן עצמאי.

3. אתה קונה בלון גז 5 ק"ג חדש + ערכת חיבור שמגיע עם כל מה שאתה צריך (הלינק למעלה).

רק לחבר הכל כמו שצריך לפי ההוראות- לבדוק דליפת גז- אם הכל טוב, להתחיל למנגל.

4. בסיום השימוש, סגור את ברז הבלון וזהו.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אישית הבלון "פיקסי" הכי נוח לי (גם שקוף שאפשר לראות כמה נשאר בו, גם הווסת מתחבר לבלון בקליק נוח, ולכן גם מתנתק בצורה בטיחותית ונוחה, וגם ה"ברז" שלו נסגר בקלות ממש, והוא גם יחסית קל).

זה כמובן כובל אותי לחברת גז מסוימת, אבל זה לא נורא בשבילי, הבלון עולה יותר יקר מהגז שבפנים, אז אתה מוציא איזה 400 ומשהו שקל פעם ראשונה (מקבל בלון + ווסת מתאים, הווסת של הפיקסי לא תואם לבלונים אחרים), ומילוי (או למעשה החלפה של בלון מלא מול בלון ריק) עולה איזה 130 שקל.

אתה יכול לחבר בעצמך את הווסת למנגל עם צינור (צינור גז שמיועד לבחוץ), זה סופר פשוט. לחיבור לתשתית קבועה צריך טכנאי גז.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כשכתבתי "תמקם הכל ככה שאף אחד לא יתקל במשהו ויהפוך עליו את הגריל/ינתק את הבלון" התכוונתי לזה:

https://fb.watch/4dIEV8rX2o/

:-P 

• מצחיק 1

פורסם

טוב, יש חדש.

הגריל הגיע, ולקח לי כשעתיים וחצי להרכיב אותו. הרבה דברים להרכיב, אך סך הכל ההוראות היו מובנות.

image.thumb.png.7913ae0f4839cf339ff6671577fcf248.png

קניתי בלון 5קג+צינור 2.5מטר+ווסת - כל העסק עלה 500שח

image.thumb.png.4e48d10d01f95bbbe11926a8804d8e87.png

כמו כן, קניתי כיסוי פשוט ב 140שח

image.thumb.png.626218867b09030caf3e5415fbf54d38.png

הכנת הגריל להפעלה ראשונה:

1) הכנסה של קצוות צינור הגז למים חמים(עפ"י ההוראות) והלבשה+חבקים.

2) העברה של כל הבוררים למצב off.

3) פתיחת ברז הבלון ובדיקת אטימות החיבורים והצינור בעזרת מים וסבון.

4) הדלקת כל המבערים בעוצמה מקסימלית לחצי שעה עם מכסה פתוח.

5) שימון הרשת ועוד חצי שעה עם מכסה סגור.

מה בתפריט?

שוקיים עוף בסויה

פרגיות עם רוטב גריל

אנטריקוט זול חתוך לרצועות(80שח לקילו- סליחות ממביני העניין ואניני הטעם)

שרימפס ופטריות לנשנוש

השוקיים נדבקו חזק לרשת :(  והאמת שלא טעמתי אותן.

הפרגיות היו הצלחה!

image.thumb.png.b19b87703ae03212eee47c2098a74511.png

image.thumb.png.c6b7b45e570829eaa941be5bd467e5c6.png

image.thumb.png.e2f288419e921d04095efb6b9da0d42a.png

האנטריקוט היה צריך לעזוב את הגריל הרבה יותר מוקדם. עד שהגיע לצלחת הוא היה כבר well done וזה לא כיף...

image.thumb.png.1da14264af8593df61e4f8ed4a8c9b01.png

השרימפס טעים(אבל זו לא חכמה, שרימפס תמיד טעים). אך הייתי צריך להשקיע קצת יותר ולקנות שרימפס יותר גדולים+לשים אותם על שיפודים.

image.thumb.png.0a4d22a037ac97998b03bf2954d8c38f.png

image.thumb.png.1fd82bbf07ec6cf1d1bb3249f1b2febb.png

תובנות, מסקנות ושות'

* הגריל מגיע לטמפ מקסימלית של 230 מעלות(מכסה סגור, כל המבערים מקסימום, חצי שעה פעולה). - נשמע לי די מעט...

* פרגיות כ 25דק הכנה על עוצמה מקסימלית(מכסה סגור רוב הזמן)... הרבה זמן!

* רצועות האנטריקוט היו מוכנות זריז.

* האיזור שיותר קרוב לגב הגריל יותר חם מהאיזור שיותר קרוב לצד המשתמש- הבדל ניכר.

* ב 3 שעות עבודה עם הגריל הבלון השיל 1.25קג ממשקלו.

* את הרשת קשה לנקות.

* הגריל נורא קל לתפעול. לא צריך להתלכלך, לנופף, להתעסק... מאוד פרקטי!

* מילוי חוזר של הבלון(5קג) עולה כ 110שח, ובהערכה גסה שהבלון מספיק ל 8-9 שעות עבודה יוצא שהפעלת הגריל עולה כ 12-14שח לשעה.

בהשוואה לגריל פחמים:

יתרונות- קלות תפעול, שליטה על עוצמת חום.

חסרונות- יש הרבה חלקים לנקות, וכנראה טעם פחות אותנטי מגריל פחמים(לי זה לא משנה).

בשביל ישיבה ספונטנית בקטנה היה מוצלח, יש לאן להשתפר מבחינת תוצאות. אני לגמרי רואה את עצמי קונה כמה סטייקים אחרי עבודה באמצע השבוע ומכין לקראת צפייה באיזה משחק או משהו. עם מנגל פחמים מבחינתי האופציות הספונטניות לא קיימות בכלל- אבל אולי זה רק אני.

זהו.

סופ"ש מוצלח לכולם.

פורסם

תתחדש.

עם הזמן, יהיו לך הרבה פחות הדבקויות.

הרשת "תתפוס" שכבת שומן מספיק עבה, ותשחרר את הבשר יותר בקלות.

נתחים פחות שומניים תמיד נדבקים קצת.

הרשתות דווקא נראות (לפחות בתמונה) איכותיות וכבדות יחסית.

הפרשי הטמפ' שאתה מתאר אופייניים למבערי צינור. אין לך הרבה מה לעשות בעניין.

חוץ מזה, לפעמים זה טוב שיש בגריל כל  מיני איזורים חמים יותר ופחות. אפשר לנייד נתחים מכאן לכאן לפי הצורך.

זה שהטמפ' קצת נמוכה, זה בגלל שהbtu יחסית לשטח הצליה קצת נמוך בגריל הזה.

גם כאן אין לך הרבה מה לעשות.

(כלל אצבע - צריך 18 btu לסמ"ר כדי להגיע לטמפ' צליה איכותית).

לגבי מה שאמרת על ההבדל בין פחמים לגז - אני מסכים איתך ב100 אחוז.

כרומני, כמעט שללו ממני את האזרחות כשעברתי מפחמים לגז (אבא שלי עד היום מתייחס אלי בספקנות כשאני מזמין אותו לעל האש :-) ).

אבל אין ספק שזה הרבה יותר נוח.

ברמה שגם אשתי (לא מדבר על הילדים שחוגגים עליו חופשי) לפעמים מדליקה אותו באמצע השבוע בצהרים, וזורקת עליו כמה נתחי חזה עוף במרינדה, או אפילו צולה עליו חצילים/גמבות במקום להסריח את כל המטבח.

אגב - אני רואה שהוא מוצב בחצר.

יכולת להזמין גם בלון 12 (לא קרה כלום -אני בטוח שבחברה בה הזמנת ישמחו לשדרג לך ל12 עבור כמה עשרות שקלים במילוי הבא).

זה פשוט יחזיק יותר זמן, והמילוי עולה כמעט אותו הדבר - כ130 שקלים (דהיינו זה חסכוני משמעותית)

פורסם

הרשת אכן כבדה ונראה שתחזיק הרבה זמן. שמח לשמוע שעם הזמן יהיו פחות הדבקויות! האנטריקוט למשל לא נדבק כלל... כמו שאמרת, זה תלוי בנתח.

לגבי פיזור החום זה לא דרמטי וכפי שציינת- אפשר לנצל את זה לטובתי. העניין הוא שהאיזור הכי חם לדעתי קצת לא מספיק חם... אך גם על זה אתגבר.

לגבי הבלון, אתעניין באם אפשר להגדיל אותו במילוי הבא 😊

בגדול אני מרוצה מאוד, עוד סיבה לשבת באויר הפתוח- שזה תמיד כיף.

פורסם

נראה כל כך טוב וטעים.

בהחלט מורגש החיסרון של טעם הפחמים, אבל תמיד אפשר לשלב קופסת עישון עם שבבים בטעמים שישפרו את הטעם של הבשר.

אם אתה באזור נחל עירון, יש בברטעה מהצד הפלסטיני מפעל גז שעושה מילוי 5 ק"ג 35 ש"ח.

פורסם

ממליץ לקנות משהו כזה, הסטייקים שלי יוצאים מושלמים עם זה. 

image.png.b4a127b2dcb8f4fab8370cf931e743d8.pngהסט

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)

נסיון מספר 2:

מה בתפריט?

פרגיות(השרתי ברוטב גריל של יד מרדכי)

קבבים מאיזושהי קצביה באיזור חיפה(הביאו לי אותם, אני רחוק מחיפה)

לבבות

כנפיים(בתבלין עוף)

תפו"א

זמן עבודה כולל: באיזור 1.5-2 שעות

כמות גז: 0.8ק"ג בדיוק

IMG_6704.thumb.JPEG.05be074be29c43113a38fdfda8fc5f03.JPEG

IMG_6705.thumb.JPEG.33c11c79250dfac5bfe64b9724493db6.JPEG

IMG_6709.thumb.JPEG.8ce96fce0111f65b5c64355611562b62.JPEG

IMG_6711.thumb.JPEG.9efc5c4ad7569eeae29a7d7d94fe7471.JPEG

IMG_6712.thumb.JPEG.184eb967d2273458fda9769fd98102df.JPEG

IMG_6713.thumb.JPEG.f70f75640a8201b343c5fd2aed3b8a9d.JPEG

תובנות, מסקנות ושות'

* הפעם הפרגיות היו מוכנות בפחות זמן. להערכתי 15-18דק.- לדעתי מכיוון ששמתי אותן במקומות היותר חמים(שהרי עכשיו אני יודע היכן למקם דברים!)
* הפרגיות לא נדבקו כלל.- כנראה כי הרשת כבר לא בתולית+ הפעם הפרגיות נחתו על הגריל  עטופות ברוטב(מה שאולי יצר שכבה חוצצת?).

* הפרגיות היו טעימות ו tender בפנים.

* הכנפיים ברשת העליונה נדבקו ממש קצת.

* לא התלהבתי מהכנפיים בכלל. עטפתי אותן בתבלין עוף, מה נקרא dry rub בעגה המקצועית... וזה פשוט מעפן. אולי אני לא משתמש בתבלין הנכון, אולי עדיף wet rub? בכל מקרה- אף פעם לא הבנתי את ההתלהבות מכנפיים. כמעט ואין בשר, הרבה התעסקות, הבשר שיש לא tender כמו בפרגית... קיצר לא מבין למה בכלל לקנות כנפיים.

* הלבבות meh. גם פה, לא ממש מבין למה לקנות אותן...

* הקבבים אחלה. צרבתי משני הצדדים והנמכתי עוצמה עד שהיו מוכנים. אפשר היה להוציא קצת יותר מוקדם, אבל גם ככה היה בסדר. בתמונות זה נראה שצרבתי יתר על המידה אך די בטוח שזה חלק מהרוטב של הפרגיות שהיו שם לפני הקבבים, לא הרגשתי שזה חרוך בהגזמה.

* התפו"א היה מוצלח ביותר ואני בהחלט אכין שוב.

* פעם הבאה צריך לנסות בטטה. אין על בטטה.

עכשיו... לגבי בלון הגז 5ק"ג. סיבכתי את עצמי.

משקל בלון גז ריק: 5.6ק"ג.

משקל הבלון המלא כשקניתי אותו: 9.7ק"ג.

סוג הגז למיטב הבנתי: פרופן נוזלי.

עכשיו, לאור הנתונים:

האם הבלון המלא היה צריך לשקול 10.6ק"ג?

התיאוריה קצת בלבלה אותי. למיטב הבנתי בתוך הבלון הגז נוזלי, כאשר השכבה העליונה במצב צבירה גזי. הגז בטמפ חדר שוקל יותר מאוויר ומכאן אני מסיק שכל חלקיקי הגז מפעילים כח כלפי כדוה"א ולכן משקל הבלון המלא צריך לשקול 10.6ק"ג.

מצד שני... אם נחמם מעט את הבלון, אזי שהגז ירצה להתפשט, ומכיוון שהוא כלוא בנפח קבוע הוא יתחיל להפעיל כח גם כלפי מעלה והצדדים- מה שתיאורטית יוריד ממשקלו?!

או שאותן המולקולות שרוצות לברוח למעלה בעצם מפעילות את אותו הכח כלפי מטה ולכן שקול כוחות תמיד יהיה אפס ואני סתם ממציא פה דברים...

בכל מקרה, מה אמור להיות משקלו של הבלון המלא?

עריכה אחרונה על ידי method
פורסם
לפני 5 דקות, method כתב:

אותן המולקולות שרוצות לברוח למעלה בעצם מפעילות את אותו הכח כלפי מטה ולכן שקול כוחות תמיד יהיה אפס

אשתי מדברת על מנגל גינה דיי הרבה זמן (היא רוצה שאטגן בחוץ ולא במטבח...) אז זה מתחיל להיות מעניין. והשאלה היא: האם ניתן לחבר בלון גז סטנדרטי (12 ק"ג) למנגל?

פורסם

על הפיקסי הקודם (אולי גם החדש) זה היה מוטבע על הפלסטיק, מה משקל הבלון הריק והמלא

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...