Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1934 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ידעתי אם לפתוח או לא, כי זה נושא קצת נפיץ, אבל נורא מעניין אותי הצד השני.

שימו לב, נושא השירשור הוא רק שימוש במילים, או ביטויים - לא מדבר על תנועות כאלה ואחרות, על דמויות כאלה ואחרות, העדפות מיניות, מגדריות או כול דבר אחר - אלא שימוש בשפה.

רובינו כבר בטח נחשפו לשינויים קלים (יש כאלה שלא יסכימו לגבי ה"קלים") בשפה ובשימוש במילים מסויימות ביום-יום, או לפחות שמענו על תופעה זו.

בעקבות השינויים האלה, יש קול עולה שמתנגד אליה, שחלק מקריאותיו הן "טירלול ה PC" "אינדוקרנציה" ועוד מילים. (וגם החביבה עלי: "סנואופלייק")

דוגמא לשינוי:

יוניליבר החליטה להוריד את המילה "נורמלי" מהמוצרים שלה [מקור] , כי:

ציטוט

It comes as global research into people’s experiences of the beauty industry reveals that using ‘normal’ to describe hair or skin makes most people feel excluded.

גם בפורום הזה, אנחנו נתקלים מדי פעם בשירשור שנגרר להאשמות בנוגע לפגיעה בפות"ש/מגיב מסויים, שיח לא נעים וכו'.

ולאנשים מסויימים זה מפריע.

לאנשים מסויימים גם מפריע, שבשיח מנסים להפוך את "גבירותי ורבותי" לביטוי חסר זהות מינית לדוגמא "נוסעים נכבדים"/"מבקרי מוזיאון נכבדים" וכו'.

או למשל לכול מיני שינויים שהכניסו בשיח אחרי תנועות כאלה או אחרות (כי הדיון הוא לא בנושא הזה), למשל שהבראנצ' הראשי בגיט הפך מ master ל main.

נראה לי - ואולי אני טועה - שאלו אותם האנשים שמאוד לא שמחים על זה שבזמן הזה, שיח פוגעני מקבל הגדרה רחבה יותר, ושדברים שהם זוכרים ונראים להם נורמלים, כיום כבר פחות מקובלים.

זאת אומרת שנראה לי שגרעין הבעיה הוא דומה/זהה.

מעניין אותי מאוד לשמוע דעה מגובשת, על למה זה מפריע. ומה הביג דיל.

ואסביר למה: 

עד עכשיו, לא אכפת לי שעל השמפו רשום "נורמלי"/"רגיל" , גם לא אכפת לי שיקראו לי "מבקר מסעדה נכבד" במקום "אדוני", את האמת? אני יכול גם להסתדר עם פניות בגוף שני פורמלי (סטייל sie בגרמנית, вы ברוסית וכו').

מבחינתי זה ממש לא ביג דיל, ואם זה עוזר למישהו אחר להרגיש טיפה יותר טוב - אז תפדל. אבל אולי אני מפספס משהו...

וגם אני לא רואה בעיה, בשינוי השיח כדי שיהיה נעים יותר ופוגעני פחות. לא יודע כמה אני מוכן שישנו - אבל מה שקורה עד כה לא מפריע לי. 

מעבר לזה, לפני מספר ימים נחשפתי לפוסט של שף שאני מעריך בנושא השיח הפוגעני של גורדון רמזי, והטענה הייתה שאפשר להגיע לאותן התוצאות עם שיח פחות פוגעני - ואני לא רואה בזה שום טירלול.

דעתכם?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

דעתי היא שלכל דבר צריך פרופורציות,

שדברים יוצאים מפרופורציה זה מתחיל לעצבן.

עריכה-

קופצים לי לראש עוד כמה סיבות,

1. יש משהו בכל התיקונים ושינויי הלשון שגורם למי ש"לא בקטע" להרגיש מיושן, פרימטיבי, או פחות טוב באופן כללי, אנשים פחות אוהבים את זה ונלחמים בזה אינסטינקטיבית.

2. יש בזה משהו חופר, עיין ערך מרב מיכאלי, כאילו בואי כולנו הבנו את הקטע עכשיו הגיע הזמן לזרום.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

פשוט מאוד:

ההבדל בין האיסור *לעשות אי-אילו דברים לבין האיסור *לחשוב בצורה מסוימת.

ההבדל בין מעשה פוגעני (אשכרה באת וחבטת במישהו) לבין ״מחשבה פוגענית״ (גדלת עם עולם מושגים כלשהו שמישהו נעלב ממנו).

דוגמה פשוטה:

אסור לך *לחשוב שיש רק שני מגדרים (+אחוז זעיר של טעויות גנטיות שנופלות בין הכיסאות). עזוב מה המדע גילה עד עכשיו...

לא טירלול. מלחמה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3
  • מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש מילה אחת שלדעתי די מפספסת את המטרה והיא herstory ולא history.

הניסיון התלוש הזה מונע משינוי תרבותי אמיתי כמו שהם רוצים, לא צריך לדעתי להכניס את המשולש לתוך הצורה המרובעת

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 8 שעות, David32 כתב:

גם לא אכפת לי שיקראו לי "מבקר מסעדה נכבד" במקום "אדוני"

אני דווקא מרגיש לא נוח עם "אדוני" ושאר התארים שמרימים אותך מעל אחרים.

מי שנעלב מ"מבקרים יקרים" במקום מ"מהקרות ומבקרים יקריות ויקרים" הוא אדם חסר ביטחון שזקוק לתארים כדי להרגיש חשוב.  לא התארים עושים את האדם.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

המעצבן בכל התנועות האלו שהחופש שלהם תמיד ברוטאלי וחד כיווני.

ונוגע בשטויות של משועממים/ות "שלטים אנטי מגדריים" נו באמת.

מי שנפגע מכך שהוא גבר/אשה שיטפל בעצמו או ימיר את מינו, וישחרר אותנו מלקיחת אחריות על מעשיו ודעותיו.

לי בא לחשוב (ויש לי סימוכין לכך מרוב העולם בערך) שיש הבדל בין נשים לגברים. זה לא "נעלה" ו"נחות" זה שונה. 

מי שרוצה מוזמן להיפגע.

פורסם
לפני 9 שעות, David32 כתב:

מעניין אותי מאוד לשמוע דעה מגובשת, על למה זה מפריע. ומה הביג דיל.

אני אנסה ממש לקצר ולפשט, כי זה ארוך ומורכב ובאופן מוזר נעוץ בהוגים ששייכים לעולם ההומני, ספרות, פסיכולוגיה, מהזרם הפוסט מודרניסטי.

החשיבה הפוסט מודרניסטית טוענת (שוב, הכל בהכללה) שכל התודעה, התרבות והחברה שלנו מוכתבים ע"י השפה, ושכל היחסים בחברה מבוססים על מאזני כוח בין קבוצות שונות (פיתוח של רעיון המעמדות הקומוניסטי). לפיכך, הקבוצה השלטת (לענייננו, גברים לבנים), שולטת באמצעות השפה. לא באמצעות השליטה על חופש הדיבור, אלא עצם מנגנון השפה עצמו בנוי סביב החשיבה שנועדה לשרת את שימור כוחה של הקבוצה ההגמונית. כ

לומר, למשל, שפה משפטית נועדה לשמר את מערכת המשפט מעבר ליכולת ההבנה של החלשים (או כמו שמנסים לשנות עכשיו, את "המוחלשים". זו דוגמא לאיך מנסים לשנות את השפה כדי לקדם את החשיבה הפוסט מודרניסטית על כך שהחלשים למעשה מוחלשים בכוונה). כל בניית הדיאלקט (דו שיח) הרציונאלי, נועד לשרת חשיבה גברית ולשמר את הרעיונות שבסיס כוחה של הגבריות הלבנה. זה מוביל עד לטענה שהשפה (והחשיבה) המדעית נועדה גם היא לשרת את עמדות הכוח (מכאן, מתמטיקה היא גזענית וכלי לניצול ואפליה של אלו שאינם מוכשרים מתמטית).

מכאן נגזרים שני דברים:

1. יש לעשות שינויים בשפה, על מנת לשנות את תודעת המציאות ולקדם את הקבוצות החלשות במאבק הכוח שלהן. מכאן העיסוק האוססיבי בהגדרת חתכים באוכלוסיה לפי מידת החולשה שלהם, וכינוסם לקבוצות (גייז שהפכו ל-LGBTQKFHSKHFXY, העיסוק בטרנסים, במהגרים, וכו') ו...

2. החשיבה המערבית, שהחברה שלנו מבוססת על דיאלוג של שיח חופשי, להגעת פשרה, איננה מקובלת. למעשה, לפי התפיסה הפוסט מודרניסטית, אין אפשרות לדיאלוג, כי עצם תפיסת הדיאלוג בין שווים היא רעיון שנועד לשמר את הפטריאכליה. מכאן השימוש בהפגנות כאמצעי העיקרי לשינוי, השימוש בחרמות וכו'.

דוגמאות לחשיבה הזו בפוליטיקה שלנו אפשר למצוא במירב מיכאלי, והשימוש  של בזכר/נקבה. אפשר לשמוע איך היא מייחסת חשיבות לשפה בריאיון הבא (דקה 0:48)

היא גם מסבירה כאן את מהות התפיסה הפוסט מודרניסטית, רצון לפרק "מוסדות" חברתיים. במקרה הזה, המשפחה הגרעינית, ולהעביר את האפוטרופסות על ילדים לידי המדינה. למעשה, כל ההיסטוריה שלנו היא היסטוריה של הקבוצה השלטת, הפטריאכליה הלבנה הגברית, המדכאת. זו כל התרבות שלנו, וצריכה להיות הפיכה. הריאיון הזה מדגים יפה את הקשר בין החשיבה הקומוניסטית (ביטול האוטונומיה של הפרט והעברת השליטה לקבוצה "הנכונה" עם הרעיונות "הנכונים") לפוסט מודרניסטים.

עכשיו, זה לא דיון פוליטי בעד או נגד מירב מיכאלי, זו רק הדגמה של האופן בו קושרים פוסט מודרניסטים את מהות השפה ואיזה מין שינויים הם רוצים לראות בחברה.

למעשה יש כאן מצב בו חשיבה שנולדה בפקולטות הומניות, שחלקן נוצר במיוחד על בסיס ההגות הפוסט מודרניסטית (לימודי "מגדר" בארץ, לימודים אתניים בחו"ל וכו'), עברה לתרבות ומשם לפוליטיקה (בישראל עם הצלחה מאוד מועטה פוליטית, אבל שימו לב לשיח).

עכשיו קצרה היריעה מלהכנס לניתוח ארוך על הפילוסופיה הפוסט מודרניסטית עצמה, ולמה היא שגויה מהיסוד, אבל מי שזה מענין אותו אני מציע לו לקרוא/לשמוע את נועם חומסקי. אחד מאנשי הרוח הבולטים של השמאל האמריקאי. הוא לעיתים כונה שמאל קיצוני, אבל הוא ממש לא קיצוני, ולזכותו עומד האינטגריטי שלו. הוא טוען שפוסט מודרניזם זה ערמת שטויות, והוא מבין משהו בשפה, כי ההתמחות שלו, במקור, היא חקר השפה, והוא נחשב אחד החשובים בהיסטוריה בהבנת התפתחות השפה בבני אדם:

אז מה לעשות?

להתנגד.

ה-PC הרים ראש לראשונה בשנות ה-90', נקבר, ועלה מחדש.

אז לקבור אותו שוב, עם דיבור חופשי, כי אם יש משהו טוב בפוסט מודרניסט, זה שאפשר לחרפן פוסט מודרניסט או מישהו שחוזר על רעיונות PC, בשלושים שניות של הצגת עובדות.

• אהבתי 5
  • מעניין 4

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קשה לי לשפוט את החשיבות של טרנדים בטיקטוק, אבל אני חושב שאפשר להניח בביטחון שהרב המוחלט לא ייצאו עם טרנסג'נדר, לא חשוב מה הנטייה המינית הראשונית שלהם.

לגבי טרנדים כאלו, אני לא בעד.

אני חושב שזה לנסות לנהל את המלחמה הרעיונית במונחים של המהפכנים.

התשובה ללינגו שנועד לשנות תודעה הוא שימוש בחשיבה מובנת ורציונאלית ועובדות.

למי שרוצה לראות תגובה יפה ועניינית לשיח פוסט מודרניסטי, שמדבר על שפה במונחים של פגיעה ממשית, יכול לחפש את הריאיון של ארז דריגס לדנה וייס. מופת של שיח ממוקד, מפוכח, לא מתנצל (היכן שלא צריך) ומכבד.

https://www.mako.co.il/news-israel/2021_q1/Article-fe3063cb4f50871026.htm

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה דפוק לגמרי שבן אדם מחליט שמשהו פוגע לו ברגשות ומבחינתו כולם חייבים להתיישר כדי לא לפגוע בו. אם זה וולנטרי לא אכפת לי בכלל, שיחליפו את המלל שמופיע על מוצרים ושידברו כמו מירב מיכאלי כמה שבא להם.

הבעיה מתחילה שמכריחים את כולם לדבר ולחשוב ככה ואם אתה לא מוכן להתיישר, נו, אז אתה פוגע ברגשות!!

למשל זה תרגיל נחמד בעיצוב/טיפוגרפיה או איך שזה לא נקרא, אבל אם כך הולך להראות הכתב העברי הרשמי עוד כמה שנים, משהו פה דפוק.

IMG_20210311_095429.jpg

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, David32 כתב:

למשל שהבראנצ' הראשי בגיט הפך מ master ל main.

לא האמנתי עד שראיתי בעצמי

image.png.fe24c0985a2dc451cb6e34bb06bffb71.png

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ספציפית לגבי המיצג הטיפוגרפי, לטעמי הוא מבריק ויצירתי, בלי קשר לדעתי על אותה אידאולוגיה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 59 דקות, falou כתב:

קשה לי לשפוט את החשיבות של טרנדים בטיקטוק, אבל אני חושב שאפשר להניח בביטחון שהרב המוחלט לא ייצאו עם טרנסג'נדר, לא חשוב מה הנטייה המינית הראשונית שלהם.

לגבי טרנדים כאלו, אני לא בעד.

אני חושב שזה לנסות לנהל את המלחמה הרעיונית במונחים של המהפכנים.

התשובה ללינגו שנועד לשנות תודעה הוא שימוש בחשיבה מובנת ורציונאלית ועובדות.

למי שרוצה לראות תגובה יפה ועניינית לשיח פוסט מודרניסטי, שמדבר על שפה במונחים של פגיעה ממשית, יכול לחפש את הריאיון של ארז דריגס לדנה וייס. מופת של שיח ממוקד, מפוכח, לא מתנצל (היכן שלא צריך) ומכבד.

https://www.mako.co.il/news-israel/2021_q1/Article-fe3063cb4f50871026.htm

זה התחיל מטוויטר, ולא חושב שהרעיון הוא להילחם, זה יותר פארודיה, "מנצחים" אותם עם הטיעונים שהם בעצמם מביאים ואין להם מה להגיד.

SS3.JPG

ss2.JPG

SS1.JPG

• מצחיק 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לפני 4 דקות, hans כתב:

ספציפית לגבי המיצג הטיפוגרפי, לטעמי הוא מבריק ויצירתי, בלי קשר לדעתי על אותה אידאולוגיה.

רעיונית - בהחלט, ביצועית קצת פחות. הפונט פשוט לא עובד כפונט זורם קריא.
למשל במילה 'רבים/רבות'. קשה מאוד לקרוא אותה כרבים משום שהנטיה שלנו היא להתעלם מהשבר באות ו/י ופשוט לקרוא אותה כ-ו' (גשטלט). כנ"ל ם/ת, או באות ם/ן שבמבט שטחי קראתי כק'.
בקריאה רגילה זה לא עובר.

ובסופו של דבר, טכנית ורעיונית התוצאה זהה לכתיב רבים/ות (או השיקוץ שמחליף את הלוכסן בנקודה). לא רואה איך זה מכליל קבוצות שלא נכללות בכתיב המקובל. מרגיש לי יותר כמו רצון לשנות סדרי עולם לשם השינוי מאשר צורך אמיתי.

• אהבתי 2

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מצחיק כי זה מפגר, אבל לדעתי זאת לא הדרך הנכונה לשנות את התפיסה שלהם, זה הופך אותה ללגיטימית.

יש רק 2 מינים. נטיה מינית זה משהו אחר. גם אם אתה נמשך מינית לסכו"ם מד פעמי שקוף, אתה עדיין זכר או נקבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...