Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, nathun כתב:

אז אתה אומר שברחוב עם 3 נתיבים (למשל אבן גבירול בת"א) כל הרכבים בכל הנתיבים צריכים  להמתין שהולך הרגל יגיע למדרכה?
אני בספק אם זו כוונת החוק.

אני לא אומר הרבה. אני בסך הכל מצטט את התקנה (שלא אני כתבתי או ניסחתי), ובסך הכל מפנה לפסקי דין של העליון.

לפני 51 דקות, nathun כתב:

כאשר הולך רגל חוצה משמאל לימין ברחוב כזה ואני בנתיב השמאלי (מספר 3), אני מתחיל בנסיעה כאשר הולך הרגל הגיע לנתיב הימיני (מספר 1). לא נראה לי שאני מהווה סכנה ומרגיש לי שהוא ישלים בבטחה את חציית הכביש.

ייתכן שאתה לא מרגיש שאתה מהווה סכנה.

העליון, כאמור, קבע כי עליך, כנהג, לצפות שהולך הרגל ינהג ברשלנות. סתם, לדוגמא, ירדוף אחרי טופס הלוטו הזוכה שעף מידיו, מבלי משים לתנועה. העליון קבע שבמצב מסוג זה, חלה עליך האחריות. נשמע אבסורד? אולי. אבל זו לשון התקנה, וזו הפרשנות 🤷‍♂️

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אדוני הביא פסק דין של העליון בנושא?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

על פי הלכת שטרייזנט (ע"פ 8827/01):

״הנה-כי-כן, נהג רכב המתקרב למעבר חצייה חייב ליתן דעתו ולצפות אף אפשרות של התנהגות רשלנית מצידו של הולך הרגל.
            חובה זו קיימת לא אך במצב שבו עומד הולך הרגל על סף מעבר החצייה, פניו אל-עבר הכביש, והתנהגותו מבטאת כוונה לחצות
            את הכביש. חובה זו קיימת גם במצב שבו מתעורר ספק אם אדם הנמצא בסמוך למעבר החצייה מבקש לחצות את הכביש אם
            לאו. ...״

https://www.ruling.co.il/ע"פ-8827-01-ישראל-שטרייזנט-נ.-מדינת-ישראל_70864f9a-2049-a264-5ee0-cec32f129bd1

פורסם (נערך)

מעבר חציה הוא טריטוריה שלהולך הרגל יש זכות קדימה ,רשלנות כפי שנכתב בפסק הדין שהבאת ובנושא הרשלנות זה ציטוט מפסק דין אחר 558/97 אינה מכוונת לכך שהולך רגל יחליט לחזור בו אחורנית.

כי הוא יכול להחליט כך גם אם הגיע למדרכה.

הכוונה שלא ישים לב לתנועה המתקרבת יתפרץ לכביש וכו' וכו'

עריכה אחרונה על ידי ישה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לפני 14 שעות, nathun כתב:

אז אתה אומר שברחוב עם 3 נתיבים (למשל אבן גבירול בת"א) כל הרכבים בכל הנתיבים צריכים  להמתין שהולך הרגל יגיע למדרכה?

פה נכנסת התפלפלות משפטית.

כי אם היה כתוב רק ״להשלים את החציה״, אז התשובה היא כן, גם אם יש 6 נתיבים, כולם צריכים להמתין לסיום החציה.

אבל כתוב ״להשלים בבטחה״, כך שניתן לטעון, שאם הוא היה 3 נתיבים ממני כשהתחלתי לנסוע, עדיין קיימתי את הוראת ״בבטחה״ כי לא סיכנתי אותו בכך שהתחלתי לנסוע. 

וכאן כמובן מתחיל הויכוח הפרטני של כל מקרה ומקרה, כמה נתיבים היו, כמה רחוק היה הולך הרגל מהרכב, האם כבר עבר אותו, האם מדובר בילד שיכול בקלות לאבד ריכוז ולחזור לאחור וכו׳ וכו׳..... לרוב השופטים מתייחסים למעבר חציה כאל מקום שבו יש אחריות קפידה מיוחדת, אבל עובדה היא ששוטרים טורחים לרוב לציין את הפרטים הללו בדו״ח, כי יש להם משמעות בכל זאת.

הנה ציטוט מזיכוי במקרה של התחלת נסיעה לפני השלמת החציה:
״המדובר בסיטואציה של הולך רגל יחיד במעבר. הולך הרגל חלף גם את רכב הנאשם וגם את הרכב שלצדו כאשר קביו כבר מונחים על המדרכה שלפניו.

במצב זה רכבו של הנאשם היה רחוק מגופו של הולך הרגל ומבחינת הנאשם אפשר הוא את השלמת החצייה בבטחה. רכבו של הנאשם לא מנע את השלמת החצייה ולא יצר כל סיכון ביחס להולך הרגל, ככל שגרסת הנאשם נכונה ומדויקת.״

פורסם

אז נראה שבאמת צריך לתת להולך הרגל להשלים בבטחה את החצייה, ואין צורך הכרחי שיעלה על המדרכה.
טוב לדעת :wink:
אני רק מבין כמה חשוב מצלמת רכב כי זה יכול להיות לפעמים גבולי 2 מטר לכאן או לכאן או שוטר שבכלל מסתכל מרחוק, כמו אצל פות"ש, כדי לקבל דוח לא מוצדק.

פורסם

עקרונית כן, אבל כשזה מגיע לבית משפט, קשה לדעת מה יקרה.

זה לא אומר שאם הולך הרגל נמצא 3 נתיבים ממך אתה צריך לחכות, אבל יצא לי לא מעט להתקל בנהגים במתחילים ״להתגלגל״ כשאני עדיין על הכביש, לא רחוק מהם, ולפעמים הכלב נמצא צעד מאחורי, וזה בהחלט לא נעים.

פורסם

הכלב מתייחס לנהג או לכלב על ארבע שלך

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כזה על ארבע, @Be roo ידועה כמי שמגיבה בשרשורי כלבים באוף טופיק

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

ערב טוב חברים,
תודה רבה לכל מי שהגיב, חווה את דעתו, נתן עצות וסתם התעניין.
רק בשביל לסגור את הסיפור, אעדכן אתכם שלאחר שמילאתי טופס ערעור באתר המשטרה וביקשתי שיצפו בסרטון שברשותי, פנה אליי נציג של מרכז פניות נהגים וביקש שאלשח לו את הסרטון. כמה ימים לאחר מכן קיבלתי הודעה שלאור "הנסיבות האחרונות" החליט התובע לבטל את הדו"ח.

עריכה אחרונה על ידי VTL
  • אהבתי 4
פורסם

מתנה יפה לפורים

ושוב הוכחה חשיבות צלמניה ברכב

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...