Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

רכשתי לאחרונה כבל לסריקה (obdlink ex בקרוב אפרסם סקירה כשיגיעו כל המתאמים) ותוכנת סריקה למחשב ( multiecuscan) והתחלתי קצת להסתכל פרמטרים. כיוון שבתוכנה לא קיים אפשרות לפרמטרים של fuel trim, אז התחלתי פשוט להסתכל על פרמטרים קשורים, חיישן חמצן למשל (אני מודע לזה שבמקרה של תערובת עשירה למשל, אני לא יכול לגלות משהו מהסתכלות בחיישן הקדמי. אני כרגע סתם משחק עם התוכנה).

כיוון שיש יותר מדי דיס-אינפורמציה ברשת, רציתי לדעת האם הדפוס של החיישן חמצן האחורי (זה שאחרי הממיר) תקין. מצרף גרף שלו יחד עם החיישן הקדמי (שהדפוס שלו נראה תקין בסך הכל) פעם אחת עם פילטר לחיישן האחורי (movemean, יעני low-pass עם חלון של 80 דגימות, רק בשביל לראות תמונה כוללת וקצת פחות רועשת) ופעם אחת בלי. בנוסף, מצורף גרף של סל"ד.

הנסיעה הייתה רובה בעיר, הגרף הוא החל מרגע ההתנעה ועד שחזרתי הביתה. כשחזרתי הביתה, העליתי את הסל"ד ל3800 בערך והחזקתי אותו ככה למעט זמן. לאחר מכן החיישן האחורי התייצב על בערך 0.78 V. שמתי לב שבמהלך הנסיעה (2500 פלוס מינוס 100 סל"ד) החיישן האחורי מראה 0.68V בערך. בזמן שאני מאט עד כדי עצירה, ובזמן העצירה (סרק) החיישן מראה 0.159V בערך.

בשורה התחתונה, כמו שאמרתי, מעוניין לדעת האם הדפוס תקין ועל הדרך האם מישהו עבד עם התוכנה multiecuscan ויודע איך אפשר להשיג fuel trim data.

אני רק אציין שהרכב עבר טסט ולא נמצא משהו הקשור לזיהום אוויר. בנוסף, אין לי שום קוד תקלה. אני יודע, לא לחפש צרות איפה שאין; זה בעיקר מסקרנות.

postPrefilter.jpg

postPreNofilter.jpg

rpm.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gal Atun

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם

מצרף תקריב של הגרפים (אחורי וקדמי + סל"ד) בדקה שהעליתי את הטורים אחרי הנסיעה. 

closeUPpreANDpost.jpg

closeUPrpm.jpg

פורסם (נערך)

😀 זהו, זה נראה לי ככה לפי העיצוב. היה ממש עוזר עם היית משתמש ב xlabel ylabel ו legend, כדי להוסיף יחידות ומקרא לגרפים, קשה לקרוא ככה למרות שרשמת בהסבר (מה היחידות של ציר ה X ? ).

1. מה קצב הדגימה שקבעת? אני לא יודע אם הגרפים שתוציא מהתוכנה הם ברמה של גרפים שתקבל באוסילוסקופ. רק לדוגמה, אם החיישן מגיב בערך בקצב של 1 הרץ, אז לפי נייקוויסט אנחנו חייבים לדגום לפחות בפי 2 ומומלץ גם פי 5 ומעלה כדי לשחזר גם את עוצמת האות בצורה טובה (ולא רק כדי למנוע התחזות).

2. הגרפים הראשונים נראים לי ממש ב ZOOM OUT , והשני כבר מתקרב אבל עדיין לא מספיק, שוב, אין יחידות לציר ה-X , אז אני מניח שאלו שניות?. הנה דוגמא למוצא עם סקלת זמן טובה: 

gt128-example-waveform-01.png  

3. למה בחרת להפעיל פילטר דווקא על החישן שאחרי הממיר? החיישן שלפני הממיר מגיב מהר מאוד (על פיו נקבעים הכיוונים) ואם כבר פילטר אז עדיף לך אולי להשתמש ב Low Pass Filter  בעזרת פקודת lowpass למשל במטלאב (https://www.mathworks.com/help/signal/ref/lowpass.html) , ולא בממוצע נע, כדי לקבל אפקט דומה למה שרואים בהדגמה כאן :

4. משני הגרפים האחרונים שלך (אלו שיחסית בזום), רואים שכאשר אתה לא מעלה סל"ד (בסרק, כאשר המחשב באמת מבצע תיקונים) החיישן שאחרי הממיר סביב 0.1 וולט שזה נראה לי תקין. ראה כאן הערות לגבי הערכים הצפויים:

https://www.picoauto.com/library/automotive-guided-tests/zirconia-pre-post-cat/

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובה המפורטת! 

כן, הייתי יכול להוסיף legend, אבל בגלל הדפוסים של שני האותות השונים יצאתי מנקודת הנחה שזה ברור מי זה מי. 

היחידות הן בערך שניות (כל נק זמן בציר x היא בערך 1.6 שניות). לא מצאתי כל כך איפה הקצב דגימה ב multiecuscan. אם תוכל לכוון אני אשמח! 

החיישן מגיב בקצב של 1hz 

תיארתי לעצמי שזה setup לא אידאלי בכלל לעיבוד איכותי (יש לי ידע יחסית מוגבל בנושא, השתמשתי בזה בעיקר כשעסקתי בעוקב עיניים והייתי צריך לפלטר טיפה את הדאטה).

מכיר את הפילטר, אבל קיבלתי איתו אפקטים מוזרים (היום אני אנסה לשחק שוב עם הפרמטרים). האמת שאני צריך לפתוח סקריפטים ישנים שלי כדי לראות איך השתמשתי בכל דבר; זכור לי שהשתמשתי בפילטר אחר מlowpass. אבל, הממוצע נע נתן יחסית תמונה כללית סבירה. 

בחרתי להשתמש בפילטר על האחורי כי האות היה נראה יחסית רועש בגלל נפילות קטנות ל0 פתאום, מה שהקשה עלי לראות, ויזואלית, איך החיישן מתנהג. החיישן הקדמי מתנהג בסדר גמור, ולא כזה עניין אותי להתעמק בו כרגע למטרה הזו (ברגע שאדע איך לעזעזל לבדוק fuel trim בפנדה, אז אתעמק בקדמי קצת יותר). 

עריכה: 

אנסה אולי פילטר של חציון, הוא יכול להיות יתאים יותר לסיטואציה ולאות בחיישן האחורי

פורסם (נערך)

בבקשה. תראה, עם זמן דגימה של  1.2 שניות (קצב של פחות מ1 הרץ) אני לא אופטימי, זה אפילו לא עונה על תנאי נייקוויסט, אתה מבקש לבצע דיאגנוסטיקה "מתקדמת" וצריך את הכלים המתאימים. אני די בטוח שמחשב הרכב דוגם בקצב גבוה בהרבה מזה שאתה מקבל בתוכנה, ואני לא יודע גם איזה נתון בדיוק התוכנה מציגה, אני מניח שדגימה רגעית, אבל לך תדע. גם לי יש את multiecuscan וזו באמת תוכנה נהדרת, אבל צריך להבין את המגבלות שלה. כבר נתקלתי בנתונים שלא ממש עוזרים חוץ מלתת אינדיקציה בגלל רזולוציה לא מספקת או קצב דגימה. אני אנסה לבדוק אצלי אם יש אפשרות לשחק עם קצב הדגימה, לי זכור שאם בוחרים כמה שפחות פרמטרים להצגה קצב הדגימה עולה (וזה הגיוני סך הכל בגלל מגבלת רוחב פס).

לגבי הפילטר, יותר מדי פילטור ותיישר את האות קרוב לערך ה DC (במיוחד עם ממוצע נע), אני בכלל לא בטוח שיש טעם להשתמש בפילטר עם קצב דגימה כל כך נמוך, וגם בזום אין, האות לא נראה לי כזה תזוזתי.

אני לא אומר שהנתונים חסרי תועלת, הם כנראה נותנים אינדיקציה טובה בעיקר למי שיש ניסיון עם הנתונים באיכות הזו  , אבל אתה כנראה דורש מהציוד שלך קצת יותר ממה שהוא מסוגל לתת, נראה לי שאתה צריך להתחבר עם סקופ ולקבל בדיוק את מה שאתה רוצה. כמובן, שאפשר גם לסמוך על מחשב הרכב שיוציא קוד תקלה ברגע שהוא יאבחן שמשהו באות לא תקין. לצערי לי אין נסיון עם דיאגנוסטיקה, אבל אולי מישהו שכבר ראה כמה גרפים כאלו יוכל להעריך, על פניו לי אישית החיישן נראה תקין, מצד אחד הוא מסוגל להגיע לערכי מתח בתחום הגבוה (רואים את הקפיצות) ומצד שני הוא סביב 0.1 וולט בסרק, וכנראה גם בשיוט (אני משער).   

נ.ב. מה זה עוקב עיניים?

עריכה אחרונה על ידי innvision
פורסם (נערך)

אתה קראת את המחשבות שלי... התחלתי להסתכל על סקופ, אבל כרגע זה ממש אוברקיל ונראה לי שעדיף להתעמק ב multiecuscan קצת יותר.

לגבי הפילטר, לסיגנל מהחיישן הקדמי הייתי אולי מריץ high pass, אבל כמו שאמרתי - אני די סבבה עם האות כמו שהוא וכנראה שפילטר כאן לא יתן דבר. 

לגבי הסיגנל מהחיישן השני, הרצתי טרנספום פורייה על האות והסתכלתי על תחום התדר. הרצתי את low pass יחד עם הpass band המתאים. כמו שאמרת, לא נותן כלום. פילטר עם חציון נתן דווקא תוצאות יותר טובות. חשבתי על זה, ובסך הכל הייתי צריך שם פילטר כדי להעיף כמה outliers. 

לגבי תקינות החיישן, שים לב שבסוף הוא נשאר קבוע על 0.76 בערך. אז לא הצלחתי כבר להבין האם זה טוב או לא. כאילו באופן כללי תערובת עשירה אומרת שהממיר באמת ממיר את החמצן. אבל, לפעמים הוא קבוע על 0.16, כמו שאפשר לראות בזמן שאני ברמזור או קצת לפני העליה האחרונה (סוף הסיגנל). 

שורה תחתונה, יש לי יותר מדי זמן פנוי להעביר כנראה 

• תוכן חדש...