Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום ,

הסביר את הכותרת , איזה רכב היום מגיע (באופן יחסי רק לפיצר הזה) עם בקרת השיוט האקטיבית הכי טובה , שכוללת פקקים , עצירה מלא וכדומה , וכמובן בשילוב עם מערכת למרכוז הרכב בנתיב , אחת שעובדת חלק ולא מזגזגת אותך מצד לצד , בקיצור הכי קרוב לדבר האמיתי , אשמח לשמוע את דעתכם .

***כמובן שאפשר לקטרג את זה לפי מחירים , ולא רק טסלה ומיליון שקל מרצדס.

מכונאי BMW

BMW X5 4800 V8 2010 - N62

פורסם

המערכת של וולבו היא אחת המערכות הכי טובות בשוק וזה עוד משנת 2016.

הבנתי שהג'נסיס החדשות מצויידות במערכת מאוד מאוד איכותית ואני ממתין לנסיעת מבחן על הGV80.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

לא חושב שיש אוטונומיות ממש בארץ. לדעתי מחייבים את היצרנים לדרוש מהנהג להחזיק את ההגה.
אם זאת... המערכות הכי טובות במכוניות עממיות לדעתי אצל הואגיות ויונדאי/קיה (כמובן מבין אלו המצוידות בבקרת שיוט אדפטיבית).
בחנתי בשנה האחרונה מגוון רכבים עם דגש על מערכות אלו, וזו המסקנה שאליה הגעתי.
אך עדיין אחרי איזה 10 שניות שאינך מחזיק בהגה, אצל כולן צצה התראה שמערכת שמירת הנתיב תתנתק בקרוב אם לא תתפוס את ההגה, כך שאוטונומיות אין שם. רק מערכות שמאפשרות לך להיות לא מרוכז לכמה שניות כדי לתפעל ווייז או משהו ללא חשש.

פורסם

אם אני זוכר נכון בכתבה אחרונה שהתייחסה לנושא הזה, קאדילק מובילה בתחום הזה ועקפה את טסלה עם מערכת הסופר קרוז שלה. 

פורסם

בהינתן שעובדתית לא קיים דבר כזה קוד ללא באגים,

לא מפריע לאף אחד שההבדל בין להגיע הבייתה להגהה-עד-הסוף-ימינה ב130 קמ"ש תלוי בכמה שורות קוד ?

פורסם
לפני 32 דקות, yoav911gt2 כתב:

אם אני זוכר נכון בכתבה אחרונה שהתייחסה לנושא הזה, קאדילק מובילה בתחום הזה ועקפה את טסלה עם מערכת הסופר קרוז שלה. 

אכן, לא טעית:

https://www.cnbc.com/2020/10/28/gms-super-cruise-tops-teslas-autopilot-in-consumer-reports-testing.html

• מעניין 1

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

נכון להיום, מערכת סופר קרוז של קאדילק היא היחידה שקיבלה אישור המאפשר לנהג באופן חוקי שלא להחזיק את ההגה. הבעיה של המערכת הזאת זה שהיא מבוססת מפות לידר כך שהיא פעילה בצורה הזו רק בארה"ב וקנדה (לאורך של 320,000 ק"מ). כאשר מערכות לידר יהיו זולות יותר, וזה כבר קורה, המערכת תולבש על הרכב ותפיק בעצמה מפות של הסביבה בזמן אמת. 

באופן אישי, למעט פקקי תנועה, אלו סתם מערכות מטופשות לנהגים שלא אוהבים לנהוג. הן עדיין לא פועלות ב-100% ולא מבין את הטעם במערכת שאני צריך להשגיח עליה ולחשוש שלא תקרא נכון סיטואציה מסוימת וזה קורה לא מעט בכל מה שהוא לא פשוט. 

פורסם
לפני 11 שעות, ch2856 כתב:

באופן אישי, למעט פקקי תנועה, אלו סתם מערכות מטופשות לנהגים שלא אוהבים לנהוג. הן עדיין לא פועלות ב-100% ולא מבין את הטעם במערכת שאני צריך להשגיח עליה ולחשוש שלא תקרא נכון סיטואציה מסוימת וזה קורה לא מעט בכל מה שהוא לא פשוט. 

מחזק. הבעיה שרוב האנשים הם אנשים שלא אוהבים לנהוג, לכן משקיעים בזה כ"כ הרבה זמן ומשאבים, וזה בעצם העתיד.

גם כשאני מפעיל את הבקרת שיוט האדפטיבית (בקאדילק, אגב) שגם עוצרת לבד וכו', אני כל הזמן משגיח על המערכת ועם רגל על הבלם ב"היכון", במיוחד כשהיא מאטה לפני עצירה. לך תדע.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

אני מאוד אוהב לנהוג ועדיין מאוד נהנה מהמערכות הללו, בפקקים זה מדהים, בנסיעות ארוכות ומשעממות זאת תוספת מאוד מבורכת וכשממש מתחשק לי לנהוג רגוע אז אני מכוון את הניווט למהירות מסויימת ונוסע לי בכיף על הימני.

לא מזמן יצאתי לטיול של 5500 ק"מ בסופש אחד, מזל פרנסיסקו לניו יורק דרך הדרום, עם וולבו XC90, עשיתי את זה בעבר עם מספר רכבים אך בלי המערכות המדוברת, הבדל מהותי.

יש לי 2 רכבים עם מערכת שמירה על נתיב ובקרת שיוט אדפטיבית, מרצדס S והוולבו, בנוסף יש לי רכבים שונים כשהישן ביותר כרגע כבר בן 46, להגיד שזה מפריע לי שאין את הטכנולוגיה המודרנית? לא מסוגל, אבל בשעות העומס אני יודע איזה רכב אני אקח.

זה גם מזכיר לי את הסלידה שהייתה לי בהתחלה מABS ובקרת שיוט באופנוע, היום אני מעריך את בקרת השיוט שיש לי בגולדווינג והABS בקטמ מציל אותי בשטח כשאני סוגר את הבלם הקדמי בירידות תלולות עם אחיזה נוראית.

מתרגלים להכל וכל מערכת אפשר לנתק, בקורבט אני מנתק את בקרת האחיזה בכל נהיגה למעט בגשם.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

מנסיון ברכב שכור, ה-assisted driving של במוו לא רע. חייב להשאיר ידיים על ההגה אחרת מתחיל מופע אור-קולי, אבל נחמד לנסיעה מונוטונית/משעממת (הזדחלות, נסיעה בנתיבים צרים לצד מכוניות אחרות, דוגמת מנהרות וכו'). דרוש שיפור בקטע של התאמת מהירות שמשתנה תו"כ (שלט מהירות), האוטו ישר בולם בניגוד לשאר התנועה שפשוט מורידה רגל מהגז, עלול להפתיע נהגים מאחוריך. 

• תוכן חדש...