Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבועיים הבחנתי שהראלי לא "סוחבת" בטורים גבוהים. ההיתי בטוח במאת האחוזים שמדובר ב- MAP SENSOR תקול. כמובן שלפני ההחלטה שהחיישן דפוק בדקתי את צינורות הואקום ושמגיע מתח לחיישן. בכל מקרה פירקתי את הפילטר אויר , ניקיתי את הצינורות ואת החיישנים ואת הקונקטורים. והגעתי למסקנה הזאת :

בהתחלת נסיעה אחרי התנעה הרכב נוסע כמו שצריך , תגובת מנוע מעל 5000 סל"ד תקינה

ואילו אחרי מספר דקות ( כ- 10 דקות ) הרכב כבר לא מושך כמו מקודם.

ויש עוד תופעה , לוחצים על הגז בסרק , לחיצה עד ל 2000 סל"ד המחוג ממשיך לרדת טיפה מתחת ל- 1000 סל"ד. כאשר לוחצים יותר חזק בין 3000 ל -4000 המחוג יורד יותר מתחת ל - 1000 סל"ד. וכך הלאה.

במצב תקין , ובדקתי את זה , לא משנה לכמה הטורים מגיעים המחוג תמיד חוזר ל - 1000

סל"ד.

אין שום בעיה של טורים בסרק שעולים ויורדים ( מנוע צעדים ).

ולא נדלקת שום נורית בלוח שעונים.

והבאק פיירים נשארו. :D

כל נסיון לעזור יתקבל בברכה.

תודה אייל

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

פורסם

נסה להחליף את הצינורית וואקום מהמאפ סנסור לסעפת יניקה

אל תקנה צינורית וואקום מקורית

תיגש לדרום ת"א (רחוב צ'לנוב) לאחת מהחנויות שמוכרות מוצרי גומי

זה עניין של שקלים בודדים, אני בחרתי בצינרית גומי רחבה יותר וכנראה גם יותר עמידה וחסינה יותר לסתימות.

היום הגיע אלי חבר שרכש ראלי 98 יד 1 אותו אחד שמכר לי את הראלי שלי...

עם בעיית סל"ד סרק לא יציב, החלפת צינורית הוואקום פתרה את הבעיה לחלוטין.

בדוק גם מה מצב כבלי ההצתה, סט מקורי עולה 160 ש"ח וכדאי להחליף אם הם עדיין המקוריים או יבשים.

בהצלחה.

http://www.motorica.net - מוטוריקה.נט

פורסם

איזה מודל הראלי ? האם המחשב הוא מדגם MM 8P ? אם כן ההיתי חושד גם במחשב.

כאשר המחשב מתחמם דרגת היציאה למזרקים נשארת ללא פיקוח ,דלק מוזרם לתא השריפה ומרטיב את המצתים.

החלף מחשב לבדיקה וצא לנסיעה ארוכה לבירור הענין. [אולי ליטל יוכל לעזור בנושא מחשב לבדיקה בלבד].

בענין הצינורית רכוש מתוצרת פירלי נמכרת גם לפי ארך.

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם

כאשר המחשב מתחמם דרגת היציאה למזרקים נשארת ללא פיקוח ,דלק מוזרם לתא השריפה ומרטיב את המצתים.

החלף מחשב לבדיקה וצא לנסיעה ארוכה לבירור הענין. [אולי ליטל יוכל לעזור בנושא מחשב לבדיקה בלבד].

התופעה שאתה מדבר עליה זרה לי ולא מוכרת

אם זה היה נכון כל תפקוד המחשב היה משתבש ולא רק מפות הזנת הדלק.

אין טעם וגם לא מומלץ לשחק עם מחשב ניהול המנוע ללא ידע מעמיק בנושא, זאת לא הבעיה.

אני מהמר על צינורית הוואקום למאפ סנסור.

פורסם

האם מישהו יכול לתת הסבר בנוגע לצינורית?

מה תפקידה?

היכן היא ממוקמת?

הבנתי שהיא אמורה להגיע לסעפת היניקה. האם זו צינורית שחורה דקה שמתחברת לסעפת? (בראלי)

גם אצלי הסל"ד לא תמיד יציב אחרי שהרכב מגיע לטמפ' עבודה המחוג עומד על 900 סל"ד. בעבר עמד על 1000 סל"ד.

מישהו בעל ראלי יכול לצלם את הצינורית המדוברת ולהעלות אותה לפורום?

אני אודה לו מאוד.

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם

אין טעם וגם לא מומלץ לשחק עם מחשב ניהול המנוע ללא ידע מעמיק בנושא, זאת לא הבעיה.

זה שהתופעה זרה לך לא אומר שהיא אינה קיימת. שים לב שכתבתי שהבעיה נוצרת בדרגות היציאה למזרקים ולא במפות הזכרון . הבעיה ספציפית לדגם מחשב זה .הסברתי גם כיצד מסירים את הספק. כמובן שלא מחליפים מחשב לבד ללא ידע לכן הצעתי שיגש למוסך .

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם

זה שהתופעה זרה לך לא אומר שהיא אינה קיימת. שים לב שכתבתי שהבעיה נוצרת בדרגות היציאה למזרקים ולא במפות הזכרון . הבעיה ספציפית לדגם מחשב זה .הסברתי גם כיצד מסירים את הספק. כמובן שלא מחליפים מחשב לבד ללא ידע לכן הצעתי שיגש למוסך .

שים לב שהפלט בקונקטור לאינג'קטורים מחושב עפ"י המפות שצרובות בצ'יפ ניהול המנוע (27c512) האינג'קטורים הם למעשה שסתום חשמלי (סולונואיד) שנפתח ונסגר, זמני הפתיחה מבוקרים ע"י מחשב ניהול המנוע הקישור בין המחשב המנוע לאינג'קטורים הוא באמצעות קונקטור פשוט למדי.

בהנחה שקיימת בעיה בפיקוח על זמני הפתיחה/סגירה של האינג'קטורים הבעיה נעוצה במחשב המנוע במיפוי לא נכון (תוכנה לא מתאימה בצ'יפ) או כשל במחשב ניהול מנוע (מגנטי מרלי ו-ecu של texas instruments)

פורסם

הראלי מודל 97

קשה לי להאמין שזה המחשב , למרות שבדקתי בשבע עניים את הצינורית בין החיישן להזרקה.

בכל מקרה נתחיל מהקל לכבד , אני אחליף את הצינורית ונראה מה יקרה.

ונמשיך הלאה , מה שבטוח זה לא החיישן.

תודה

אייל

המהירות היא רוע השטן, הסיבובים הם אהבת האלוהים.

• תוכן חדש...