Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, ישה כתב:

אז הבנו ש 90 ש"ח זה הרבה אבל גזל זה לא.

אני טוען בדיוק ההיפך - זה לא הרבה, אבל זה כן גזל כי גובים ממני תשלום על תשלום וגם זה כשהמוצר כבר "בן ערובה" בידיהם

• מעניין 1

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תבחר את המסלול שלך(תחשוב שמדובר בדואר) :D  :

עריכה אחרונה על ידי Electron

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם
לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

ישה לא יודע במה אתה עוסק, אבל אני בדרך כלל אומר ללקוח שלי מה העלות ולא דוחף לו אח"כ הפתעות ועל זה אנחנו מתלוננים כל הזמן על חברות השילוח.

שאני מזמין מוצר מחו"ל נותנים לי מחיר ועלות שילוח.

אני יודע שיש להוסיף עליו מע"מ ומס לפי הצורך ומזמין.

עלות המוצר ושילוח נפלא אבל זה לא כולל את השחרור של המוצר ממלתעות המכס!!

וכאשר המוצר מאוחסן במחסן מישהו צריך לשלם עבור האיחסון

לכן יש עלויות שלא הבאת בחשבון ואח"כ אתה מתרעם.

לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

ואז שפתאום מוסיפים לי כל מיני תשלומים שלא ידעתי עליהם, אז אני כועס. 

למה DHL ושות' שיודעות שלכל חבילה יש עמלות של אגרת מחשב, שחרור מכס וכו' - לא משקללות את זה במחיר המשלוח הראשוני? תחשוב על זה.

פקיד המכס מבקש לראות את הסחורה שהבאת פיזית בעיניים שלו , האם זה לדעתך אמור לעלות כמו שחרור ללא בדיקה. 

לפני 57 דקות, MiniMiz3r כתב:

התעריפון של DHL מופיע בספר החוקים של מדינת ישראל? זה חדש לי.

יש הבדל בין חובת תשלום מסים ועמלות למדינה (מע"מ, מכס, מס קניה, עמלות מכס וייבוא וכד') לבין עמלות תיווך שגובות חברות מסחריות שמרשות לעצמן להכנס בנעלי אותו אדם שלכאורה מייבא את המוצר לישראל.

לחברות האלו מותר לגבות כל תשלום שהמדינה דורשת, אבל לא שקל מעבר לכך - וזה בדיוק מה שהן עושות, גובות עמלות מופרכות על "הטיפול" (למרות שקיבלו תשלום מראש על עצם המשלוח) ומסתירות את העמלות "האמיתיות" שגובה המדינה.

שים לב שהתעריפים משתנים בין חברה לחברה - זה לא בגלל שמדינת ישראל מחייבת אותן בתעריפים שונים, אלא בגלל שכל אחת בוחרת לגבות סכום שונה מעבר לתשלום הקבוע למכס. זה תשלום מסחרי נטו ואין סיבה שהלקוח, שכבר שילם על עצם המשלוח, ישלם אותו.

יש מחירון לאגרת מחשב , איחסון נקבע לפי גודל החבילה ולפי הזמן בו היא נמצאת במחסן.

כתבת בהודעה קצרה שטויות רבות.

כתבתי למעלה לא שילמת על השיחרור מהמכס שילמת על המשלוח מיהופיץ לנתב"ג ומשם לביתך באמצע יש הליך שעליו לא שילמת ולכן גובים ממך כסףףףף  מע"מ מכס אם צריך וכן דמי אחסון אגרת מחשב ושחרור מהמכס.

מה לעשות רצית להיות יבואן 

לפני 15 דקות, Yellow Engine כתב:

אני טוען בדיוק ההיפך - זה לא הרבה, אבל זה כן גזל כי גובים ממני תשלום על תשלום וגם זה כשהמוצר כבר "בן ערובה" בידיהם

אתה רשאי לשחרר לבד את החבילה שלך תראה כמה זה יעלה לך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני שעה, MiniMiz3r כתב:

לחברות האלו מותר לגבות כל תשלום שהמדינה דורשת, אבל לא שקל מעבר לכך - וזה בדיוק מה שהן עושות, גובות עמלות מופרכות על "הטיפול"

אני לא מבין למה אני עונה לך, אולי עדיף שאפסיק. אתה פשוט טועה בכל משפט בערך.

ע״ע התשובות המדויקות להפליא של ישה.

רוצה לשחרר לבד ממכס? בבקשה. תבדוק כמה זה עולה לך באמת בתור אדם פרטי.

רק אתה והמדינה. זהו. בלי שום תיווך. תבדוק. יש כל מיני חוכמולוגים פה ששיחררו לבד,

מספר השעות שהם הקדישו לכך מעבר לתשלום על הדלק ושאר העמלות שבכל מקרה היו משלמים, הוא פשוט מצחיק. או עצוב.

אם אתה מובטל משועמם ומישהו אחר שילם לך על הדלק - תפדאל, תעשה מה בראש שלך.

אבל אל תייעץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מבחינתי זה היטלים ואגרות נסתרים.
גם אם זה רשום באתר של dhl

אני רוצה לקנות מוצר. לקבל מחיר ״עד הבית״.

תענה לי בבקשה ישה, מדוע dhl ושות׳ שיודעות שלכל מוצר שנשלח דרכן יש תוספת עלות של x שקלים קבועה ככל הנראה לא משקללת את זה בעלות המשלוח, אלא גובה את זה שאתה בן ערובה פה בארץ?

הרי אם אתה מכונאי אתה לא אומר ללקוח הטיפול הוא 300 שקל ומגיש חשבונית על 600 כי הטיפול הוא 300 אבל החלפים הם 300 ושמתי כבר אותם ברכב...
גם אם יש מחירון באתר שלך.

ועובדה שלא פעם ולא פעמיים נפתחים ת׳רדים פה. בפייס ואיפה לא על הדבר הזה.

אני גם נפלתי עם מוכר צד ג׳ מאמאזון. למדתי.
גם עם פדקס.
למדתי.

אבל זה לא עושה את זה בסדר.
לשבת לצקצק ולהגיד ״הרי זה ברור שיש עמלות נסתרות, מאיפה חשבת שנשלם את הדברים שאמורים להיות כוללים בעלות המשלוח?!״ זה נחמד. אבל יותר נחמד זה להגיד לי כמה המשלוח יעלה מראש.
תראה, עובדה שאמאזון יכולים לעשות את זה.
איביי גלובל שיפינג יכולים לעשות את זה.
אז שרוצים אפשר. שתדע.

פורסם (נערך)

איביי ואמזון הם שתי חברות עצומות שחברות הבלדרות מחזרות אחריהן בשביל שיתופי פעולה.

העבודה של אמזון מול חברות השילוח היא שונה לגמרי, מתוך עמדת כוח _הפוכה_.

קח את החנות האינטרנטית הכי גדולה שאתה מכיר במערב שאיננה איביי/אמזון ותנסה לבדוק

האם הסידור שלה עם dhl או חברת שילוח אחרת הוא ״הכול כלול מראש״.

בבקשה, אני מחכה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

וכרגיל, הקורלציה המושלמת בין הטוענים לגזלנות לבין אלה שלא ניהלו עסק מימיהם...

פורסם

בוא תסביר לי. באמת.

הם יכולים לתת לאמאזון ולאיביי מחיר כולל הכל עד הבית.
לך לא. אתה תקבל מחיר משלוח והלקוח שלך עוד קצת עמלות בהפתעה, שהן לא בהפתעה כי הן חלות על כולם אבל לא מצויינות בשום מקום או נכללות במחיר המשלוח.

למה dhl לא יכולה להגיד לך - מר hans עלות המשלוח היא 100 שקל.
50 שקל משלוח
25 עמלת מחשב.
25 עמלת אחסון.
תגבה בהתאם מהלקוח שלך.

גם התירוץ של ״יש לי עסק ולכן אתה לא תבין אותי״ זה לא תירוץ שתופס.

תסביר לי למה זה בסדר לא לתת לי את המחיר מראש שברור לחלוטין שזה אפשרי (הם עושים את זה עבור לקוחות גדולים).

אין לי ספק שאמאזון תשלם פחות על משלוח בגלל הנפח עבודה שלה. אבל הבעיה שלי היא לא עם מחיר המשלוח, אלא עם העובדה של האגרות הנוספות שהם יודעים שהם ייגבו.

פורסם

נקמצ'י

מה לא ברור

כל משלוח יש לו מאפיינים ייחודיים שלו

כמובן שגוף שמשנע מליון חבילות ביום יכול להגיד לבלדרות שלו 

צ'מע בו נעשה ממוצע פעם תפסיד ועשר פעמים תרוויח וכך בונים מחירון הכל כלול

וגם משלחים בהיקפים קטנים יותר אתה חושב שיש להם זמן לעשות תחשיב "עושק " על כל משלוח.

הפרטים מוזנים המחשב פולט את החישוב ובאה הדרישה לשלם.

אחרי שתשלח עשר חבילות תדע לבד כבר להוסיף X אחוזים לתמחיר שלך כדי לדעת כמה זה יעלה לך. וגם אז תקבל הפתעות אבל במידה פחותה בהרבה מאשר לפתוח שרשור אכלו לי שתו לי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המאפיינים המיוחדים של המשלוח גם כוללים משקל, נפח ועוד אלף קריטריונים שחברות השילוח יודעות לתמחר יופי יופי לפני המשלוח.

אגרת מחשב? היא משתנה לפי מה? לפי הכמות בייטים? היא קבועה הרי.

עמלת שחרור משתנה? אתה בטוח? 

שחרור ממכס והקצאת אשראי? זה משתנה? 

אתה מאוד לא שכנעת אותי. כמו שחברת השילוח יכולה לתת מחיר ספיציפי לחבילה שהיא שולחת היא יכולה להכניס בזה את ההיטלים שלה.

התשובה שלך מזכירה תשובות של משרדי ממשלה לפני 20 שנה. אנחנו כבר לא שם. לדעתי זה גם עניין של זמן עד שמישהו ירים את הכפפה הזאת.

אגב, זה לא רק אמאזון. יש המון חברות שילוח ששולחים למחסנים שלהן בארה"ב והן נותנות לך מחיר עד הבית כולל מיסים. 

אני לא שולח חבילות. אני מקבל אותן.

ואני לא מוסיף כלום לתמחיר כי אני משתדל להזמין דרך חברות שנותנות לי מחיר עד הבית.

ומי שלא - מפסיד אותי כלקוח ועוד רבים אחרים.

"שרשור אכלו לי, שתו לי"?  אני אכבד אותך ולא ארשום את מה שבאמת חשבתי.

• אהבתי 1
פורסם

1. תמיד לוודא מי המשלח בקנייה של יותר מ75$

2. אתה יכול להתמקח על עמלות שלהם, אבל מע"מ וכו' לא ניתן למיקוח... לרוב הם לא גמישים

פורסם

@ישה @Nakamichi חברות השילוח יכולות לעשות בדיוק מה שעושות חברות הביטוח: לחשב את העלות הגלובלית של השילוח, כולל עלויות השחרור ממכס והאחסנה, ולחלק את זה על כלל המשלוחים. כך מחיר המשלוח המוצהר בעת ההזמנה יכלול את כל העלויות והלקוח יוכל לבחור אם להזמין או לא. אם מבחינת חברת השילוח עלות בדיקה היא 100 ש"ח וההסתברות שתעצר במכס היא 10% תגבה מראש 10 ש"ח (פלוס רווח) מכל החבילות שבאותה קטגוריה. אם המדינה תשנה  מדיניות ותבדוק 20% מהחבילות חברת השילוח תתמחר מחדש.

גביית עמלות על עבודה שנעשית מוצדקת. השיטה של הפתעות ממש לא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ציטוט

למה dhl לא יכולה להגיד לך - מר hans עלות המשלוח היא 100 שקל.
50 שקל משלוח
25 עמלת מחשב.
25 עמלת אחסון.
תגבה בהתאם מהלקוח שלך.

כי זה לא מעניין אותם. DHL אומרים לך את עלות המשלוח. מאין ל-DHL ארצות הברית לדעת אילו מיסים יש במדינת ישראל?  

עריכה אחרונה על ידי SchnitzelLova
פורסם (נערך)

כי הם חברה בינלאומית ויש להם מידע על המיסים ופעילות המכס בכל מקום בו הם פועלים. אם אמאזון יודעים לחשב את המיסים גם DHL/FEDEX/UPS יכולים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...