Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט סוניק rs 2014 - קוד 89

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברשותי רכב מסוג chevrolet sonic rs שנת 2014 

לאחר נסיעה של עשרים דקות -חצי שעה 

נדלק בשעון תקלה מספר 89 code 

והרכב הפסיק לסחוב כמו שצריך 

טיפול אחרון בוצע לפני כחודש , בנוסף החליפו לי מיכל עיבוי ומכסה אטם שסתומים וטורבו במוסך המרכזי של שברולט 

מה הקוד הזה אומר ומה הסיבה שהרכב לא סחב טוב לאחר הדלקת השגיאה?

יש לציין שבדקתי שמן ומים והכל נמצא תקין . (הרכב לא התחמם )

CE3FC0ED-A9DA-4E44-A0C1-A5032EA864CB.jpeg

עריכה אחרונה על ידי Orelav
פורסם

גם לי זה קרה. כיבתי את הרכב חיכתי שהתקרר. הדלקתי וזה נעלם. אחכ החלפתי את המים במערכת למים על דילול יותר נמוך מ50 /50 כי התחיל הקיץ והתופעה לא חזרה על עצמה.

פורסם (נערך)

@netanel1014 אין טיפת קשר בין יחס הדילול של נוזל הקירור לקוד שגיאה הזה. בלי לבדוק את קוד התקלה שמאחורי "קוד 89" על לוח השעונים אין דרך לדעת מה הכיוון לתקלה בכלל.

קוד 89 זה קוד כללי שאומר לגשת למוסך לאבחון, בסריקת מחשב מתקבל הקוד האמיתי שמאחוריו שיכול להגיד או לכוון למקור התקלה.

הקוד תקלה הכי נפוץ מאחורי המספר הזה הוא P0299 - TURBO UNDERBOOST.

כל מה שאני כותב הלאה מתייחס לכך שאכן קוד התקלה הוא P0299 לאחר סריקה במחשב:

במוסכי היבואן ימהרו להאשים את הטורבו למרות שהוא ב90% מהמקרים לא יהיה אשם (מנסיון).

כל משמעות הקוד הוא שהמחשב מצפה לקבל לחץ X מהטורבו ובפועל מקבל לחץ נמוך יותר משמעותית, הדבר הסביר ביותר זה שיש בריחה של לחץ בדרך בין הטורבו לסעפת היניקה, או מסעפת היניקה עצמה.

הנקודה הכי נפוצה לבריחת לחץ משמעותית היא שסתום PCV המובנה בתוך סעפת היניקה, שנוטה להתפרק עם השנים ולגרום לבריחת לחץ משמעותית מהסעפת.

קרא מה שכתבתי בנושא כאן:

וגם כאן את החלק לגבי סעפת היניקה:

וגם כאן:

אם רק לפני חודש החלפת טורבו במוסך המרכזי, תחזור אליהם ודרוש שיעשו בדיקה בלחץ למערכת היניקה, פעולה פשוטה שתוך שניות תאתר את מקור הדליפה.

אם אתה מהצפון צור איתי קשר בפרטי יש לי כלי לבדוק את העניין די בקלות.

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
בתאריך 9.11.2020 בשעה 14:16, dalet11 כתב:

@netanel1014 אין טיפת קשר בין יחס הדילול של נוזל הקירור לקוד שגיאה הזה. בלי לבדוק את קוד התקלה שמאחורי "קוד 89" על לוח השעונים אין דרך לדעת מה הכיוון לתקלה בכלל.

קוד 89 זה קוד כללי שאומר לגשת למוסך לאבחון, בסריקת מחשב מתקבל הקוד האמיתי שמאחוריו שיכול להגיד או לכוון למקור התקלה.

במוסכי היבואן ימהרו להאשים את הטורבו למרות שהוא ב90% מהמקרים לא יהיה אשם (מנסיון).

כל משמעות הקוד הוא שהמחשב מצפה לקבל לחץ X מהטורבו ובפועל מקבל לחץ נמוך יותר משמעותית, הדבר הסביר ביותר זה שיש בריחה של לחץ בדרך בין הטורבו לסעפת היניקה, או מסעפת היניקה עצמה.

הנקודה הכי נפוצה לבריחת לחץ משמעותית היא שסתום PCV המובנה בתוך סעפת היניקה, שנוטה להתפרק עם השנים ולגרום לבריחת לחץ משמעותית מהסעפת.

קרא מה שכתבתי בנושא כאן:

וגם כאן:

אם רק לפני חודש החלפת טורבו במוסך המרכזי, תחזור אליהם ודרוש שיעשו בדיקה בלחץ למערכת היניקה, פעולה פשוטה שתוך שניות תאתר את מקור הדליפה.

אהלן חברים 

הלכתי למוסך המרכזי  umi 

ואיבחון התקלה הייה השסתום pcv שאמרת ..

יצאתי מהמוסך לאחר שתיקנו לי אותו שם נסעתי ברכב והכל הייה מרגיש תקין , לאחר שלושה ימים נדלקה המנורה שוב 

אני כבר לא יודע מה לעשות 

(הטורבו הוחלף כבר על ידי הבעלים הקודמים לפני חודש הם ייבאו אותו מח״ול והעבודה רק נעשתה בארץ. ) 

בumi אמרו לי שהתקלה לא מהטורבו ולא מהתרמוסטט בוודאות.

למה התקלה הזו חזרה?  

אשמח שתעזור לי 🥺

פורסם

אם הם אומרים שזה לא קוד תקלה שקשור לטורבו אז איזה קוד תקלה הם רואים?

האם ניסו להחדיר לחץ למערכת היניקה בכדי לאתר בריחות?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם
לפני 9 שעות, dalet11 כתב:

הבוקר הייתי במוסך ולטענתם המכשיר של הבדיקת לחץ נשלח לתיקון ואמרו לי לחזור רק ביום רביעי כנראה ראו חייל אז הם מנסים לערבב אותי קצת.. 

לא הבנתי את העניין שאמרת עם הקיט שהאמריקאי המציא

כמו שאמרתי החלפתי את השסתום עם הצינור שנמצא מעל המכסה של האטם שסתומים..

יכול להיות שיש סדק בסעפת?

אשמח שתפרט לי יותר ואם תוכל בווצאפ ממש יעזור לי כי לא מצליח לראות כאן את השיחות..

אוראל 0524215320.

פורסם
לפני 41 דקות, Orelav כתב:

הבוקר הייתי במוסך ולטענתם המכשיר של הבדיקת לחץ נשלח לתיקון ואמרו לי לחזור רק ביום רביעי כנראה ראו חייל אז הם מנסים לערבב אותי קצת.. 

לא הבנתי את העניין שאמרת עם הקיט שהאמריקאי המציא

כמו שאמרתי החלפתי את השסתום עם הצינור שנמצא מעל המכסה של האטם שסתומים..

יכול להיות שיש סדק בסעפת?

אשמח שתפרט לי יותר ואם תוכל בווצאפ ממש יעזור לי כי לא מצליח לראות כאן את השיחות..

אוראל 0524215320.

יש על זה יוטוב. הבחור שהגיב לך (DALET) מומחה לזה . אתה יכול להזמין את החלקים מאליאקספרס אפיו זה לא מסובך לסדר לבד.

פורסם
בתאריך 15.11.2020 בשעה 08:18, dalet11 כתב:

לאחר ששוחחתי עם המוסך אמרו שעשו את הבדיקה של הלחץ והגזים ואין דליפה משום איזור 

כנראה שהטורבו נהרס..

(חוזר ואומר שהתקלה במחשב הינה p2099)

האם זה הגיוני שטורבו ייהרס תוך פחות מחודש?

ואם הטורבו נהרס איפה אתם ממליצים להחליף?

תודה מראש אוראל.

פורסם

לא נשמע הגיוני כלל שטורבו יהרס תוך פחות מחודש, ואם אכן הורכב רק לפני חודש ועוד במוסך מרכזי של שברולט, שיקחו אחריות ויחליפו על חשבונם.

פורסם
לפני 45 דקות, dalet11 כתב:

לא נשמע הגיוני כלל שטורבו יהרס תוך פחות מחודש, ואם אכן הורכב רק לפני חודש ועוד במוסך מרכזי של שברולט, שיקחו אחריות ויחליפו על חשבונם.

הטורבו יובא מחו״ל על ידי בעלים קודמים

והעבודה בוצעה במוסך פה בארץ.

אשמח אם תתן לי את המספר פלאפון שלך רק שאני אוכל לדעת מה ואיך לעשות וכמובן איפה

זה ממש ממש יעזור לי אני כבר התייאשתי מהאוטו הזה תודה לך .

פורסם

על פי מה קבעו שהטורבו "נהרס"? פירקו אותו לבדיקה ויזואלית?

הטורבו החדש שהבעלים הקודם התקין, הוא מקורי או תחליפי?

פורסם
לפני 12 שעות, dalet11 כתב:

על פי מה קבעו שהטורבו "נהרס"? פירקו אותו לבדיקה ויזואלית?

הטורבו החדש שהבעלים הקודם התקין, הוא מקורי או תחליפי?

הטורבו שהוחלף על ידי הבעלים קודמים הינו תחליפי ..

והגיעו למסקנה הזו לאחר שבדקו את כל ה״מסביב ״ ולטענתם הכל תקין ומה שלא תקין זה הטורבו

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 20.11.2020 בשעה 02:19, Orelav כתב:

הטורבו שהוחלף על ידי הבעלים קודמים הינו תחליפי ..

והגיעו למסקנה הזו לאחר שבדקו את כל ה״מסביב ״ ולטענתם הכל תקין ומה שלא תקין זה הטורבו

היי אחי..האם הסתדר? אני לפני קניה של בדיוק רכב כזה שנת 2014. מה אומר?

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 9.11.2020 בשעה 14:16, dalet11 כתב:

קרא מה שכתבתי בנושא כאן:

וגם כאן:

יש לי תקלת 89 בסוניק 2014. כמובן שבמוסך ישר האשימו את הטורבו  לא מוכנים לבדוק משהו אחר כי זאת התקלה. יש מצב לעזור לי בנושא? @dalet11

• תוכן חדש...