Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

ברצוני לשאול מספר שאלות

1. נתון שגודל הצמיג אצלי 215/45R18 האם אפשר להחליף לצמיג יותר רחב ?  לדוגמ 235\45\R18 על גבי אותו ג'אנט או צריך להחליף גם את הג'אנט

2. צביעת ג'אנטים האם בעד או נגד? או עדיף לקנות אחר?   מדובר בגאנ'ט מקורי שבא אם הרכב בגלל זה אני לא בטוח האם שווה להחליף אותו.

3. במקרה ומחליפים גא'נט איזה חברות אתם מציאים לתת עליהם דגש ומה מחיר של רבייעה +-?

4. ידוע לי שיש גודל מסויים שמותר לשים על גלגל גם ג'אנט וגם גלגל. יש אופצייה לוודא את זה אכשהו ללא נסיעה למכון רישוי ?

אני לא בטוח שמותר לשאול פה אבל אני אשאל , האם יש איזשהו מקום שאתם ממליצים מניסיונכם האישי ללכת אליו בשביל החלפת ג'אנט \צביעה ?

תודה רבה לכל העונים.

פורסם (נערך)

1. תבדוק מה רוחב הגאנט שלך ואז תבדוק האם הרוחב צמיג שאתה רוצה לשים עליו מתאים- גם אם כן עדיף שיהיה בטווח האמצע של ההתאמה ולא בקצוות הגבול של ההתאמה

2. אם אתה תוהה אם להחליף את הגאנט- אל. אלא אם כן כסף לא מהווה הגבלה ויש לך עשריה לפחות להשקיע בנושא אל תתעסק עם זה כי מה שתקבל יהיה ירידה קיצונית ברמה לעומת מה שיש לך כרגע(בהנחה שהם מקוריים)

3.החלפת גאנטים מייצרן אמיתי תעלה 6 בטווח תחתון, אבל מדובר בגודל גדול אז כנראה שגם יותר, לגבי חברות מוזמן לחפש באינטרנט. בארץ לא תמצא אותם אני בספק אם יש בכלל מקומות בארץ שמחזיקים מלאי של גאנטים מיצרניים אמיתיים(כלומר אם אתה מחליט לקנות גאנט מייצרן אמיתי- אתה תצטרך כנראה לייבא מחול, עצמאית או בעזרת יבואן כזה או אחר)

4. תבדוק איזה גדלים היבואן מכר בארץ- כנראה אלו הגדלים שתוכל לשנות במשרד הרישוי ללא בעיה.

לגבי צביעה, אין לי נסיון עם זה אבל בזמנו כשהתעניינתי- נאמר לי שזה סדר גודל של 1500-2000 לרבעייה. אם זה כיוון שאתה מעוניין בו(לגמרי עדיף על ההחלפה, למרות שאישית הייתי משאיר בלי צביעה- מקורי) תבדוק מחירים יותר לעומק.

ולמה בעצם שתגדיל את הרוחב של הצמיגים- זה יגרום בעיקר נזק

צריכת דלק מוגברת, סיבוב ההגה עלול להרגיש קשה יותר ולהרגיש לגמרי שונה.

מאזדה 3 זה לא רכב ספורט וגם לא רכב ספורטיבי (הוא כן על הצד הדינאמי) הרוחב שיש לך הוא לגמרי בסדר לרכב שלך.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

יש את שירשור המידות צמיגים בטכני אחזקה וטיפולים - תפרסם שם.

אחד החברה שעונים שם ישירות (קומפי) קשור למכון רישוי (אני אתן לך לנחש את השם שלו לבד :) ) ויכול להגיד לך בוודאות לפי דגם ושנתון מה אפשר לאשר חוקית ומה לא.

הייתי מתחיל משם.

לגבי המידת צמיג על הג׳אנט המקורי - אם תשתף אותנו ברוחב של הג׳אנט (מספר באינצ׳ים - רוב הג׳אנטים מציינים משהו כמו 17x7 כלומר 17״ גובה - 7״ רוחב) - אפשר יהיה לענות לך בצורה רצינית.

כמו שנכתב - א ל! תקנה ג׳אנטים זולים של חברות עלומות - הם לרוב כבדים יותר (משמעותית) ועמידים פחות (משמעותית).

כאלו טובים יעלו אכן בסביבות ה6 בארץ. דווקא יש מקומות שאפשר לבדוק בארץ - כמו פורטל וגם פיטסטופ בזמנו התעסקו עם זה.

ועכשיו החלק הזה של התשובה היא למיטב זכרוני ולפי השוק האמריקאי - לדעתי אתה במידה המקסימלית שהגיע על המאזדה 3 (זה לדעתי מה שיש לי על הדגם 2020 פה) אז קשה לי להאמין שתוכל להגדיל את המידת צמיגים מעבר.

(פה המידה אפילו לא רשומה ברישיון , ואני מחליף פעמיים בשנה בין מידות בקיץ ובחורף ...)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...