Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בן 30 ללא ילדים, מחפש רכב עד 55K, עם אפשרות לחרוג מעט.

מחפש רכב אמין שמצד אחד יהיה צעיר, מצד שני לא צעיר מידי שילדים אוהבים חורשים עליו (איביזה וכד')

- שנתון 2013 ומעלה, אוטומט 

- נהג יחיד, רוב הזמן אני היחיד שאהיה ברכב

- קשה לי עם רכבים קטנים (סופר מיני) שלא מרווחים בפנים (דוגמת מאזדה 2 או I20) , מצד שני קשה לי עם רכבים משפחתיים מידי (דוגמת מאזדה 3 סדאן).

- אני לא הולך לדפוק קיקים בערבה או לעשות עלייה ב 140 קמש אז ביצועים לא מעניינים אותי, אבל שלא יהיה עגלה שמרגיש שהיא לא זזה.

- פתוח להצעות גם על ג'יפון 

האידיאל מבחינתי זה מאזדה 3 האצ'בק (2013 ומעלה) אבל אני לא ממש מוצא בתקציב שלי (למרות הקורונה ועל פניו השוק הוא לטובת הקונים, אנשים עפים על עצמם במחירים)

הסתכלתי קצת על פג'ו 308 בעקבות המלצות כאן, אבל ראיתי שיש לה בעיות ברצועת טיימינג שהרוב שדיברתי איתם לא החליפו ולא ראיתי גם משהו נורמלי בלוחות..

שללתי גם הונדה סיוויק האצ'בק. 

שאלה נוספת - ראיתי שיש הרבה רכבים שהיו בליסינג (נניח יד 1 ליסינג ויד 2 פרטי) - שנים שלא חיפשתי רכב אבל אני באוטומט שולל אותם בגלל הסטיגמיה של פעם. השאלה האם זה עדיין ככה או שזה כבר סטדנרט? אני רואה פשוט בלי סוף כאלה

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי noamt4
פורסם

חברים/משפחה שרכשו רכבי שהיו בעברם בליסינג לא סבלו מתקלות, להפך הפגינו אמינות טובה.

כמו כן, הרבה תלוי כמה איך טופל גם אחרי הליסינג.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסה טויוטה אוריס 2013 ומעלה. הבנזין זולות מהדגם ההיברידי ואם אתה לא נוסע הרבה אז צריכת הדלק צריכה לקבל חשיבות משנית. היא לא נפוצה במיוחד אז יתכן שיקח קצת זמן לאתר רכב אבל מדובר במכונית מצויינת.

מאזדה 3 כמעט לא נמכרה ב-2013, זאת הייתה השנה האחרונה של הדור השני והפופולאריות שלו צנחה בתקופה הזאת.

תוכל לבדוק יונדאי i30  וגם מיצובישי לאנסר ספורטבק שמעניקה תמורה גבוהה למחיר ותהיה חדשה יחסית לשאר.

פורסם

נתחיל בליסינג: יש כמה בעיות עם חלק גדול מחברות הליסינג, אחת היא שלא כולן מבטחות ביטוח מקיף ולכן יהיה קשה למצוא עבר ביטוחי של הרכב כלומר לא בהכרח תדע כמה דפיקות\ תאונות\ החלפות חלקים הוא עבר, גם חברות שכן ביטחו לא תמיד הפעילו את הביטוח והעדיפו לתקן תיקון גרוע ובזול אצל איזה פחח בחצר אחורית. דבר שני הוא היסטוריית הטיפולים, בכל מקרה דרוש את היסטוריית הטיפולים לפני הקנייה, לחברות הליסינג אין שום סיבה לשים חלקים איכותיים ולעיתים קרובות הם מחפשים חלפים לא מקוריים, לעיתים גם דוחים טיפולים ובמקום 15K עושים טיפולים כל 20 (מניסיון של 7 שנים עם רכב חברה מאלדן לדוגמא), דוגמא נוספת היא הרכב שיש לי היום (אופל אסטרה K שקניתי ישירות מחברת ליסינג) שעשה טיפול 15 בחברה וטיפול 30 כנראה באיזה מוסך מדרכה כיוון שהוא לא מופיע כלל בהיסטוריית הטיפולים, ובמקרה של הרכב שאני קניתי החלפים הזולים גם גמרו על המנוע והוא עבר אובראול מבלי שהחברה (שוב אלדן) טרחה לעדכן אותי בנושא ולא טרחה לעדכן שקניתי רכב עם 44K אחרי אובראול מנוע מלא. 

גם בבדיקה לא עלו על כך שנפתח לאוטו מנוע וגיליתי את זה כשהוצאתי היסטוריית טיפולים ממוסך החברה ושם נאמר שהרכב עבר החלפת 4 בוכנות, 4 טלטלים וכו וכו

בנוסף קח בחשבון שרכבי ליסינג בדרך כלל נמצאים על הרף הנמוך ביותר מבחינת אבזור, לעיתים גם ברמה נמוכה ממה שהיבואן מוכר לשוק הפרטי.

במילים אחרות אם אתה קונה רכב עם היסטוריית ליסינג חשוב לבדוק הכול בעין חשדנית, לקחת לבדיקה מטעמך ולא להסתמך עם בדיקה של מגרש המכוניות, שהרכב יתכן עבר הרבה נהגים שלא בהכרח היה אכפת להם מהרכב, שהוא טופל תחזוקת שבר עם החלפים הזולים ביותר שיכלו למצוא...

מצד שני אתה מקבל מחיר טוב ושנתון גבוה באותו תקציב שיכלת למצוא רכב ישן יותר.

אני לא אומר שקנייה מחברת ליסינג לא נכונה או לא טובה רק שתדע לאן אתה נכנס ותעשה את החישובים שלך, ניתן למצוא רכבי ליסינג לשעבר מצוינים ללא תאונות וללא תקלות שיעשו עוד הרבה מאוד קילומטרים בלי בעיות. (לפני האופל הייתה לי יונדאי I30CW שקניתי משלמה סיקסט ומכרתי אותה לפני שנה עם 158000 ק"מ ואפס תקלות !).

לגבי ההמלצה על רכב:

למה שללת הונדה סיוויק ?

אני חושב שתוכל למצוא יונדאי I30 האצבק מודל 2014-15, לחלקן יש קרוז קונטרול וגג פנורמי והן מכוניות מאוד אמינות שיתנו לך שקט להרבה שנים, הן לא מצטיינות בשום קטגוריה אבל בחבילה כוללת מדובר באחלה רכב חזק ונעים. במנוע האטמוספרי יתן לך 135 סוסים לא רעים בכלל וגיר פלנטרי שמחזיקים ביחד מאות אלפי קילומטרים. החיסרון שלה הוא צריכת דלק גבוהה מהמתחרות בקטרוגיה בעלות מנוע הטורבו והגיר הרובוטי אבל מה שתשלם על דלק תפצה בביקורים במוסך להחלפת קלאצים וכדומה. 

פורסם

יצא לי לקנות כמה רכבים מליסינג ואף פעם לא היתה לי בעיה איתם. יש גם יתרונות מקניה מחברת ליסינג: בניגוד למוכר פרטי, יש כתובת למי לפנות במקרה של בעיה וגם אפשר לקבל יישור קו ואחריות מסוימת. אני לא הייתי פוסל רכישה כזו. כמובן שכדאי לקחת את הרכב לבדיקה, אבל זה נכון גם לקניה מפרטי.

אגב, גם לגבי רכב פרטי שנמצא מחץ לאחריות אי אפשר לדעת איך טופל.

פורסם

אפשר בהחלט לדעת איך טופל הרכב גם לאחר תקופת האחריות, במידה ובעל הרכב בחר להמשיך לטפל בו במוסכי החברה (יש הרבה כאלה) אז מבקשים ממנו להציג את היסטוריית הטיפולים ואם טופל במוסך אחר לבקש חשבוניות על טיפולים, כאשר רכב נכנס למוסך הוא נרשם, מקבל חשבונית עם פירוט טיפול, נרשם מהות הטיפול קילומטרים ואכלו חלקים הוחלפו וכדומה.

מי שלא יכול להוציא את האישורים הרלוונטיים כנראה שיש לו מה להסתיר או שטיפל במוסך מדרכה. ככה או ככה רכב בלי היסטוריית טיפולים מלאה לא קונים !

פורסם
לפני 3 שעות, Roycohen1979 כתב:

נתחיל בליסינג: יש כמה בעיות עם חלק גדול מחברות הליסינג, אחת היא שלא כולן מבטחות ביטוח מקיף ולכן יהיה קשה למצוא עבר ביטוחי של הרכב כלומר לא בהכרח תדע כמה דפיקות\ תאונות\ החלפות חלקים הוא עבר, גם חברות שכן ביטחו לא תמיד הפעילו את הביטוח והעדיפו לתקן תיקון גרוע ובזול אצל איזה פחח בחצר אחורית. דבר שני הוא היסטוריית הטיפולים, בכל מקרה דרוש את היסטוריית הטיפולים לפני הקנייה, לחברות הליסינג אין שום סיבה לשים חלקים איכותיים ולעיתים קרובות הם מחפשים חלפים לא מקוריים, לעיתים גם דוחים טיפולים ובמקום 15K עושים טיפולים כל 20 (מניסיון של 7 שנים עם רכב חברה מאלדן לדוגמא), דוגמא נוספת היא הרכב שיש לי היום (אופל אסטרה K שקניתי ישירות מחברת ליסינג) שעשה טיפול 15 בחברה וטיפול 30 כנראה באיזה מוסך מדרכה כיוון שהוא לא מופיע כלל בהיסטוריית הטיפולים, ובמקרה של הרכב שאני קניתי החלפים הזולים גם גמרו על המנוע והוא עבר אובראול מבלי שהחברה (שוב אלדן) טרחה לעדכן אותי בנושא ולא טרחה לעדכן שקניתי רכב עם 44K אחרי אובראול מנוע מלא. 

גם בבדיקה לא עלו על כך שנפתח לאוטו מנוע וגיליתי את זה כשהוצאתי היסטוריית טיפולים ממוסך החברה ושם נאמר שהרכב עבר החלפת 4 בוכנות, 4 טלטלים וכו וכו

בנוסף קח בחשבון שרכבי ליסינג בדרך כלל נמצאים על הרף הנמוך ביותר מבחינת אבזור, לעיתים גם ברמה נמוכה ממה שהיבואן מוכר לשוק הפרטי.

במילים אחרות אם אתה קונה רכב עם היסטוריית ליסינג חשוב לבדוק הכול בעין חשדנית, לקחת לבדיקה מטעמך ולא להסתמך עם בדיקה של מגרש המכוניות, שהרכב יתכן עבר הרבה נהגים שלא בהכרח היה אכפת להם מהרכב, שהוא טופל תחזוקת שבר עם החלפים הזולים ביותר שיכלו למצוא...

מצד שני אתה מקבל מחיר טוב ושנתון גבוה באותו תקציב שיכלת למצוא רכב ישן יותר.

אני לא אומר שקנייה מחברת ליסינג לא נכונה או לא טובה רק שתדע לאן אתה נכנס ותעשה את החישובים שלך, ניתן למצוא רכבי ליסינג לשעבר מצוינים ללא תאונות וללא תקלות שיעשו עוד הרבה מאוד קילומטרים בלי בעיות. (לפני האופל הייתה לי יונדאי I30CW שקניתי משלמה סיקסט ומכרתי אותה לפני שנה עם 158000 ק"מ ואפס תקלות !).

לגבי ההמלצה על רכב:

למה שללת הונדה סיוויק ?

אני חושב שתוכל למצוא יונדאי I30 האצבק מודל 2014-15, לחלקן יש קרוז קונטרול וגג פנורמי והן מכוניות מאוד אמינות שיתנו לך שקט להרבה שנים, הן לא מצטיינות בשום קטגוריה אבל בחבילה כוללת מדובר באחלה רכב חזק ונעים. במנוע האטמוספרי יתן לך 135 סוסים לא רעים בכלל וגיר פלנטרי שמחזיקים ביחד מאות אלפי קילומטרים. החיסרון שלה הוא צריכת דלק גבוהה מהמתחרות בקטרוגיה בעלות מנוע הטורבו והגיר הרובוטי אבל מה שתשלם על דלק תפצה בביקורים במוסך להחלפת קלאצים וכדומה. 

תודה רבה על המידע! טוב לדעת, זה מאוד יעזור לי לשקול במידה ואתקל ברכב כזה שאני מעוניין בו.

האמת אין יותר מידי סיבות טובות למה שללתי.. זה הרגיש לי גם רכב שילדים אוהבים לקרוע ואוהבים את המראה שלו (ואני באופן אישי פחות התחברתי)

אחפש I30, דלק פחות מעניין אותי כי אני לא נוסע כזה הרבה.. 

תודה רבה!

תודה לדעות של כולם, ממשיך לחפש מאזדה 3 ומקביל i30,  מיצובישי לאנסר ספורטבק ואם יש עוד הצעות אשמח לשמוע 

לפני 4 שעות, Mike808 כתב:

נסה טויוטה אוריס 2013 ומעלה. הבנזין זולות מהדגם ההיברידי ואם אתה לא נוסע הרבה אז צריכת הדלק צריכה לקבל חשיבות משנית. היא לא נפוצה במיוחד אז יתכן שיקח קצת זמן לאתר רכב אבל מדובר במכונית מצויינת.

מאזדה 3 כמעט לא נמכרה ב-2013, זאת הייתה השנה האחרונה של הדור השני והפופולאריות שלו צנחה בתקופה הזאת.

תוכל לבדוק יונדאי i30  וגם מיצובישי לאנסר ספורטבק שמעניקה תמורה גבוהה למחיר ותהיה חדשה יחסית לשאר.

אבדוק תודה רבה

פורסם (נערך)

I25 עם מנוע 1.6 או I30

לאנסר ספורטבק אחלה חבילה לפי דעתי, זולה מהמתחרות באופן משמעותי, רק הגיר מסרס את האוטו

סיוויק האצ'בק

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם

המאזדה 3 וההונדה סיוויק האצבק הן רמה אחץ מעל היונדאי בכל הקשור לאיכות נסיעה, שקט בנהיגה והתנהגות כביש, שתיהן גם חסכוניות יותר אולם בהתחשב בנסיעות שלך ההבדל מינורי.

מה שכן הן גם רמה מעל במחיר. שתיהן אמינות לא פחות מהיונדאי אבל הכול תלוי באיך טיפלו והתנהגו אליהן.

שווה לך לבדוק עקרונית ולהשוות עלויות ביטוח? יכול להיות שזה יטה את הכף לכאן או לכאן.

פורסם
לפני 1 דקה, Roycohen1979 כתב:

המאזדה 3 וההונדה סיוויק האצבק הן רמה אחץ מעל היונדאי בכל הקשור לאיכות נסיעה, שקט בנהיגה והתנהגות כביש, שתיהן גם חסכוניות יותר אולם בהתחשב בנסיעות שלך ההבדל מינורי.

מה שכן הן גם רמה מעל במחיר. שתיהן אמינות לא פחות מהיונדאי אבל הכול תלוי באיך טיפלו והתנהגו אליהן.

שווה לך לבדוק עקרונית ולהשוות עלויות ביטוח? יכול להיות שזה יטה את הכף לכאן או לכאן.

הביטוח של המאזדה וההונדה יקר מהיונדאי. אפשר לרכוש יונדאי חדשה בשנתיים שלוש מאשר מזדה או הונדה.

אני לא מצדד ביונדאי, אישית הייתי מעדיף את את האחרות, פשוט החבילה שהיא מציעה ב-1.6 שרובן היו פרטיות היא די טובה לפי דעתי. מאובזרת יחסית, לא איטית.

• תוכן חדש...