Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מקווה שאני פותח את השרשור בפורום הנכון 🙂

אני לא מצליח לקבל את היסטורית הטיפולים של ה-i30 של בת הזוג שלי. 
הרכב נרכש מכלמוביל טרייד בראשל"צ (עם חווית קנייה, אמינות ושירות מהגרועות שנתקלתי, אבל זה לנושא אחר) 
ולאחרונה עלתה האופציה של למכור את הרכב בעקבות הקורונה. אני אישית מעדיף שכשמגיע קונה פוטנציאלי,
הוא מקבל הכל לידיים מסודר, בלי משפטים כמו "הכל במחשב של המוסך" ולתת לו להיגרר לסחבת מיותרת. 

ניסיתי לדבר עם המוסך המטפל "אוטוויק" בירושלים, שם ענתה לי נציגה שיש חוק (שלא ידעתי על קיומו האמת) שמגן על פרטיות הבעלים הקודם (או משהו כזה) 
ורק עם אישור בכתב ממנו + צילום ת.ז אני אוכל לקבל את ההיסטוריה המלאה. הסברתי לה את המקרה ושאני יכול לשלוח לה רישיון רכב + ת.ז. שלי שתראה ותאמין שהרכב כרגע בבעלותי, אבל נעניתי בשלילה. 

מכיוון שאין לי שום קשר לבעלים הקודם, כי הרכב נקנה בכלמוביל טרייד, ניסיתי במשך כמה ימים לתפוס אותם, כולל השארת פרטים באתר, אבל אין מענה. 
ניסיתי גם ליצור קשר עם סוכן המכירות שמכר לנו את הרכב, כמובן שהוא לא ענה לשיחה ולא ענה בווטסאפ, אולי כי אחרי הקנייה אנחנו כבר פחות חשובים 😎

בסוף השארתי פנייה למכירות שלהם (כמובן שהם התקשרו תוך כמה דקות) והנציגה דאגה שיחזור אליי נציג שירות. 
הנציג שדיבר איתי פשוט ניסה להוריד אותי מזה ובמשך כמה פעמים שאל אותי "מה זה ייתן לך?", "למה אתה צריך את זה?"
כמובן שאמרתי לו שאני רוצה שיהיה לי את זה מסודר ולמה לעשות מזה סיפור כל כך מורכב כשבכל מקום אחר קיבלתי היסטוריה תוך דקה?! 
שאלתי אותו גם אם הם יוכלו להנפיק לי אישור כלשהו כדי שאוכל להעביר למוסך המטפל, ואז המוסך המטפל ישחרר אותי עם זה, גם כאן נעניתי בשלילה. 

מה עוד ניתן לעשות?

עריכה אחרונה על ידי Menro

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

למיטב ידיעתי כל מוסך ברשת היבואן חייב למסור לבעלים הנוכחי היסטוריה מלאה. בלי שאלות, בלי קשקושים. 

שבת הזוג תתקשר לשירות של כלמוביל - לא לשום מוסך. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

@Menro - בשביל זה יש את "חוק מכירת רכב משומש (זכאות למידע וגילוי נאות), תשס"ח-2008"

ואם נלך לסעיף השני בחוק נמצא את

"זכאות למידע על רכב משומש

2.       *(א)       מי שרכש רכב משומש זכאי לקבל מכל מוסך שבו תוקן או טופל הרכב ומכל מבטח שביטח אזת הרכב, כל מידע שיש בידיהם על הרכב.

(ב)  מוסך ומבטח רשאים לגבות תשלום בעד ההוצאות הכרוכות במסירת מידע כאמור בסעיף קטן (א)."

אני מציע שתשלח את החוק הנ'ל, עם הדגשת סעיף 2(א) עם (במידה וזה מוסך יבואן) העתק לשרות הלקוחות/לשכה משפטית של היבואן.

נשמח אם תחזור לדווח.

@shugiflex  זהו, שהחוק אומר בדיוק ההפך.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 2
פורסם

אני רכשתי בעבר רכב אאודי יד שנייה. כשניגשתי לצ'מפיון, כל מה שנדרשתי לעשות זה להציג להם רישיון רכב עדכני שאני רשום בו כבעלים של הרכב וקיבלתי את היסטוריית הטיפולים במקום לאחר מכן. 

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 2 דקות, shugiflex כתב:

אם באמת יש חוק שמגן על הפרטיות של הבעלים הקודמים, למה אתה חושב שתוכל לעקוף את זה?

1. לא ידעתי שקיים חוק כזה עד שהנציגה מהמוסך אמרה, כשהיא אמרה הבנתי שיש פתרון - אישור מ"כלמוביל טרייד", שלא משתפים פעולה. 
2. כל רכב שהיה לי / לאנשים שאני מכיר, הצלחתי לקבל היסטוריה אחרי הוכחת בעלות - כולל מיצובישי שהייתה לי (גם כלמוביל)

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

פורסם

אם אתה באמת אובד עצות, הייתי מנסה ליצור קשר עם סניף אחר של המוסך ומבקש מהם. יכול להיות ש"חוק" שמכירה אחת לא מכירה האחרת (הגיוני, כי מילולית אין חוק כזה).

2016 BMW M235i.

פורסם

לפי מה שדני666 פרסם כאן למעלה אין הגנת פרטיות על הבעלים הקודמים. אתה זכאי לקבל את כל המידע על הרכב. כמו שכבר נכתב, שלח להם את לשון החוק ותסביר שאם לא יתקבל תוך 3 ימים אתה פונה למשרד התחבורה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אתה סתם מסתבך. קפוץ לכל מורשה יבואן של יונדאי ותקבל היסטוריית טיפולים מלאה, בחלק מהמקומות בחינם בחלק אחר תמורת עמלה קטנה. התהליך של מסירה במייל קצת מתקדם ומורכב מידי עבור חלק מהנציגים

• רעיון טוב! 1
פורסם

מצטרף לכותב מעלי. סובארו עשו קצת בעיות בטלפון, קפצתי אליהם ותוך 5 דקות הייתי בחוץ עם הניירת בחינם. והרכב גם היה ע"ש אשתי.

פורסם (נערך)

בכל פעם שביקשתי - קיבלתי הסטוריית טיפולים,

ברכבים שונים ואף אחד מהם לא היה בבעלותי.

מבלי להגיע למוסך.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

למייטב ידעתי פעם היית יכול לקבל הסטוריה רק מתקופת בעלותך אבל לפני מספר שנים יצא חוק שמחייב מוסך למסור לבעל הרכב הנוכחי את כל המידע הקיים ברשותו אודות הרכב, זאת אומרת גם של הידיים הקודמות שכן המידע הזה ברשות המוסך. 

פורסם

מי שמשתמש בחוק הזה לרוב שבאמת נתקלתי אלו שמאי רכב/חברות ביטוח בעניין של תאונות.

לגבי היסטוריית טיךולים מעולם בכל הרכבים שהיו לי לא נתקלתי בדבר כזה!

בצ'מפיון ברגע שהרכב שלך אתה יכול לראות כל מה שעבר דרך אפליקציה. בלובינסקי גם אותו סיפור, רכשתי רכב יד שניה מאדם פרטי, שלחתי לשירות לקוחות מייל שכלל גם צילום רשיון רכב על שמי ולבקשתי החזירו לי היסטוריית טיפולים מלאה של הרכב. מעולם לא נתקלתי בבעיות עם זה.

זאת כנראה חוסר מקצועיות של אותו מוסך, כמו שכתבו פה כבר צור קשר עם כלמוביל.

צירפתי תמונה של האפליקציה של סיטרואן, יאמר לזכותם שזה נחמד.d0ea02772495c22fd0b1514503f507d0.jpg

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בטויוטה זה גם ככה, כל עוד הרכב טופל במוסך מורשה יבואן, ניתן לראות את כל ההסטוריה באפליקציה.

לגבי יונדאי לא הצלחתי למצוא מידע מסודר (זה מעניין גם אותי).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

שלא יבלבלו לך את המוח.

כל מוסך ברשת היבואן חייב לתת לבעלים הנוכחי את כל ההסטוריה של טיפולים שנעשו ברשת. בלי שום אישור של הבעלים הקודמים ובלי נעליים. 

הם יכולים לטשטש את פרטי הזיהוי של הבעלים הקודמים אבל לא את פרטי הרכב ומה שנעשה לו.

הבעיה בחוק הזה שהוא מאפשר רק לבעלים הנוכחי לקבל את ההסטוריה. ואילו מי שהכי מעניין אותו לראות את ההסטוריה זה קונה פוטנציאלי.

לא פעם כשקניתי רכב משומש או עזרתי לחבר, הייתי צריך לחפש חבר של חבר של חבר שעובד ברשת היבואן ומוכן להסתכן בשליפת המידע מהמחשב.

לא פעם אנשים כאלה הסכימו רק להקריא לי את החומר בטלפון, ולא להדפיס ולשלוח. מי יישמע איזה מידע מסווג.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...