Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מקרר קטן (BCH48) שעובד על לוח "פלטייה" (לוח טרמו-אלקטרי) . למקרר נשרף ה"פלטייה" ולאחר פירוק מצאתי שמדובר בלוח מדגם 12708 (זה אומר 12V וצריכת זרם של 8 אמפר, שאמור לתת לך הספק דיי טוב של קרוב ל 100W).

קניתי לוח "פלטייה" חדש (למעשה קניתי 2, שיהיה אחד רזרבה) ושמתי לב היטב לכל האזהרות באליאקספרס של משתמשים שדיווחו על צריכת זרם נמוכה יותר מ 8A והם חושדים בלוחות של 12706 שצורכים באיזור 4-6 אמפר בממוצע. לקחתי את זה בחשבון.

ניקיתי היטב את המשטחים, ולמרות שקניתי משחה טרמית דרך המוכר, רכשתי במקביל דרך KSP משחה טרמית של ARCTIC מדגם MX-4 ומרחתי לפי ההוראות בהצלחה רבה.

המקרר עובד וצריכת הזרם עומדת על 4.3A (זה אומר כ 52W הספק).
שמתי טרמומטר חוטי והוצאתי את המסך והנחתי על המקרר (ובדקתי גם עם טרמומטר אינפרא-אדום במקביל) לוודא טמפרטורות.
לא יודע אם זה שהחוט עובר דרך הגומיה של הדלת (שמונע סגירה 100% הרמטית) פוגע באטימה ובטמפ' הסופית, אבל -
מטמפרטורת התחלה של 25 מעלות הוא ירד לטמפרטורה חד ספרתית תוך כ-3 שעות. למחרת בבוקר עמד על 4.7 מעלות.
ששמים בפנים מוצרים הם בהחלט מרגישים קרים מאוד. הטמפ' מדוייקת גם עם אינפרא אדום.
היום אנסה להכניס את הטרמומטר פנימה לצורך וידוא סגירה הרמטית של הגומיה בדלת, ונראה אם יש הבדל.

לזכרוני: כשהיה חדש הטמפ' הצליחה להגיע אפילו ל-3 מעלות.

ו-לשאלה:
בהנחה ואני מתגבר על העניין הטכני (עובי) - 

אם אני מצמיד ללוח "פלטייה" אחד, לוח נוסף ועושה מעין "סנדביץ'" (זאת אומרת שהלוח הראשון דואג לקירור של הצד החם של הלוח השני) - האם אני משיג יעילות משופרת של הלוח שפולט קור לתוך המקרר ? כן זה יעלה את צריכת הזרם לאיזור ה 8A ואת ההספק (לכאורה) ל 100W בקירוב - השאלה אם יהיו תוצאות בשטח או שזה זניח ?

(מדובר במקרר עם מערכת סיחרור אויר מאולץ - ז"א יש מאוורר בפנים, ובחלק החיצוני יש פטנט שנראה כמו מעבה [ללא מדחס כמובן] שבתוכו יש מעט גז שתפקידו לספוח את החום מהצד החם של הלוח "פלטייה" ולפלוט אותו החוצה. ה"מעבה" מתוגבר גם הוא עם 2 מאווררים וזו הסיבה שהמקרר הזה נחשב למאוד חזק מבחינת קירור ולא כמו הצעצועים נטולי המאווררים לחלוטין.

תודה מראש לכל מי שיכול לתרום מניסיונו :-D 

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין צורך לשים לוח קירור לצד החם (אני גם לא בטוח כמה אפקטיבי זה יהיה)

מספיק לשים מאוורר קטן (כמו של מארז מחשב) כתגבורת

אצלי זה הצליח להגיע לטמפרטורה נמוכה (סביב 2-3 מעלות אם אני זוכר נכון)

להקפאה אתה בכל מקרה לא רוצה להגיע עם מקרר כזה

.

פורסם

יש 2 מאווררי "מארז מחשב" בחלק האחורי, פלוס אלמנט קירור דמוי מעבה. אין יותר טוב מהדבר הזה. הטמפ' הנמדדת בנקודה החמה ביותר היא לא יותר מ 30 וכמה מעלות בודדות. זה פנטסטי. 

בחלק הפנימי יש מאוורר "מארז מחשב" אחד. מכל הבחינות, פיזור החום בחוץ ופיזור הקור בפנים הוא לא פחות ממעולה. 

השאלה שלי היתה: 

אם מצמידים לוח נוסף ללוח הקיים, זה אומר שאנחנו יכולים לספק ללוח הנוסף טמפ' מאוד נמוכה בצד החם, מה שיגרום לו לקרר יותר חזק ומהר בחלק הפנימי. 

למקרר יש טרמוסטט כך שלא נראה לי שיש סיכוי לקיפאון וזו גם לא המטרה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואו שנים לא התעסקתי עם זה, מימי המאסטר.

בכלל השתמשתי בזה כדי לחמם משהו באופן מאוד מדוייק ויציב אם אני זוכר...

בעקרון התשובה היא כן. אפשר לשרשר לוחות פלטיה אחד לגב של השני. עושים את זה למרות שזה מסבך את כל הנושא של פינוי החום (מהצד החם וגם מהצד הקר).

מזכרוני הרעוע זה נותן מקס' מפל טמפרטורות של כ70 מעלות עבור לוח פלטיה בודד. קשה להגיע ליעילות כזאת והיא דורשת זרם רב יחסית, לוח לא איכותי יכשל. עם שני לוחות אפשר להגיע ל Delta t גדול בהרבה. לא זוכר מה המגבלות הפיזיקיליות.

פורסם

להבנתי, יש כאלה דברים מוכנים מהיצרן, הם נראים "Multi stage" וזה נראה ממש כמו 2 לוחות פלטייה מוצמדים אחד לשני.

בגדול, יכול להיות שאני אולי טיפה נסחף, אבל צריך לתת לזה קצת זמן (אגב, בכמה מקומות שקראתי יש הטוענים שיש "זמן התאחות" למשחה הטרמית והיא אפילו משתפרת מעט בהמשך הדרך כך שאולי יש עוד סיכוי לשיפור בביצועי פינוי החום וכתוצאה מכך גם בביצועי הקירור).

אחה"צ בדקתי שנית והטמפ' כבר ירדה ל 3.7 מעלות צלזסיוס (היה רק בקבוק מים אחד בפנים ששמתי בבוקר).

הלכתי ובדקתי מקרר אחר שאני משתמש בו כרגע (מקרר משרדי כזה בדיוק, של "נורמנדה" [תוצרת VESTEL התורכית] ) ולמרות שלמגע המוצרים בפנים קרים בהחלט (!) ואין לי איתו שום בעיה במוצרי חלב או קירור שתיה(יש לו מקפיא שעובד תקין ונותן מינוס-18 עד מינוס-20 מעלות) , במדידה של תא הקירור קיבלתי תוצאות שהן אפילו גבוהות ממה שראיתי במקרר הנ"ל שעובד על "פלטייה"- אז יכול להיות שקצת נסחפתי, אך בכל מקרה בפרוייקט הבא אכניס אותו לעבודה ונראה איך הוא מגיב.

בענין זרם העבודה: היצרן מדגיש שהזרם המוצהר של "8A" הוא *רק* ה Peak הראשון שהוא מקבל חשמל.
למעשה, מה שלקחתי בחשבון שכתבו בביקורות אנשים שקנו, הוא נכון.
ה 12708 מתנהג בפועל כמו 12706. זרם "התנעה" של 5.8A, זרם עבודה 4.3-4.6A ב 12V.

לא יודע אם זה נכון או לא, אך מאחר והמתח המקסימלי נע באיזור 15V, לטענת כמה אנשים שכתבו באינטרנט על הנושא, עבודה על 12V שקולה לעבודה על 75% מעוצמת הרכיב, מה שתורם להארכת חייו (עם כי במקרה שלי, מאחר ויש פינוי חום מעולה, היו יכולים לתת קצת יותר מתח על הלוח הזה).

כמובן שאם למישהו יש המלצה על *מותג* איכותי שמייצר לוחות פלטייה ושעומד מאחורי מה שכתוב על המוצר, אשמח לשמוע (במחיר שפוי אין לי בעיה להחליף את הלוח הנוכחי באחד חזק יותר או כזה שעומד בנתונים הרשומים עליו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 17 שעות, איציק נ. כתב:

בגדול, יכול להיות שאני אולי טיפה נסחף, אבל צריך לתת לזה קצת זמן (אגב, בכמה מקומות שקראתי יש הטוענים שיש "זמן התאחות" למשחה הטרמית והיא אפילו משתפרת מעט בהמשך הדרך כך שאולי יש עוד סיכוי לשיפור בביצועי פינוי החום וכתוצאה מכך גם בביצועי הקירור).

בגדול משחות טרמיות מגיעות למצב האופטימלי שלהם אחרי כמה מחזורים של התחממות וקירור, מה שהופך את המשחה לנוזלית יותר ואז מתקשחת חזרה בהתקררות.

קצת כמו מנוע בהרצה. 

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...