Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, Kreios כתב:

אנחנו סוטים מהנושא אבל אני חייב להבין את כוונתך.
אני מכיר באופן אישי שלושה אנשים שרזו מספר דו ספרתי של ק"ג בדיאטת פליאו.
נכון, מורידים סוכר, אוכל מעובד, פחמימה וכו' אבל - הם אוכלים מלא בשר, מלא שומן, מלא חמאה, טחינה, בוטנים ועוד ועוד מאכלים עתירי שומן וקלוריות.

עזוב לרגע את הדיון אם זה בריאותי או לא, אבל בגרם שומן יש 9 קלוריות לעומת 4 קלוריות בפחמימה וחלבון.
איך אפשר להיות במאזן קלוריות שלילי בדיאטה בה אתה יכול לאכול כמה שבא לך מהמאכלים האלה?

בוא גם אני רזיתי (וגם זה עזר לי מאוד עם מחלה כרונית שיש לי) בזכות תזונת פליאו. 
אבל קודם כל יש כמה דברים (להבנתי הדלה, לא מתיימר להיות מומחה):
1. צריך לקחת בחשבון שחלבון הוא נוטריאנט שאחד היתרונות שלו זה שהוא משביע מאוד. כשאתה אוכל בעיקר מוצרים מהחי, באופן טבעי אתה אוכל הרבה יותר חלבונים, מה שאומר 

שאתה יכול להיות בגרעון קלורי כי בפועל אתה אוכל פחות ממה שאתה אכלת מקודם למרות שאתה הרבה יותר שבע- גם אם אתה מוסיף לזה לא מעט שומן. 

2. אי אפשר להשוות בין אדם אחד לשני אנקדוטלית בלי לבודד את הפרמטרים הייחודיים לכל אחד, הרי יש לנו את נושא ההוצאה הקלורית, שזה די משתנה מאדם לאדם. ישנם אנשים שבאופן טבעי זזים הרבה יותר מאנשים אחרים (NAET) ולכן ההוצאה 

הקלורית שלהם גדולה יותר. ככה שמאוד יכול להיות שהם יאכלו 2500 קלוריות ליום ועדיין יהיו בגרעון קלורי, ויש כאלו שהם באורח חיים של 12 שעות ביום מול המחשב ולא זזים בכלל (🙋‍♂️), וההוצאה הקלורית שלהם נמוכה משמעותית. 

3. אני לא מכיר שבפליאו אומרים שאפשר לאכול "כמה שבא לך" הרעיון הוא ליצור תזונה מאוזנת שהיא דלת פחמימה מטבעה (מינוס אוכל מעובד, דגנים, סוכר וכד'), ולא בהכרח להעמיס שומן. מעבר לכך זה כבר תלוי מטרות, מי שרוצה להתחטב קרי לרדת בהיקפים- צריך להיות בגרעון קלורי

אז בתזונת פליאו ימליצו למשל להוריד מוצרי חלב שמנים בדיוק בגלל מה שאמרת שבגרם שומן יש יותר קלוריות מחלבון ופחמימה, ושם היחס הוא באופן ברור לטובת השומן. 

אגוזים למשל אותו סיפור. מי שלמשל כל ארוחה שלו מטגן סטייקים בחמאה ומוסיף על זה רוטב שמנת, והוא צריך לאכול 2000 קלוריות ביום כדי להיות בגרעון קלורי ומקנח ב-100 גרם פקאן, סביר להניח שהוא לא יראה תוצאות כמו שהוא מצפה. 

אז כן אפשר להיות בגרעון קלורי שלילי בתזונה הזו, אני אישית עושה את זה (ברציפות ובלי לחפף) כבר 3.5 חודשים ברמה שאני שוקל את האוכל והכל, כשהיתרון הגדול מבחינתי זו היכולת לתפקד ובלי תחושת רעב, ווואלה יש גם תוצאות (יצא משהו טוב מהקורונה הזו...).
לפני זה אגב זה בעיקר עזר לי רפואית אבל אחרי ירידה מסוימת זה די נעצר לתקופה ארוכה, עד שהתחלתי את התהליך לעיל . 

אין באמור לעיל המלצה לתזונה כזו או אחרת כמובן (לא רוצה להישמע כמטיף פליאו), זה נטו מהנקודה הסובייקטיבית שלי. 

(אגב במאמר מוסגר אחד הדברים החביבים בסיפור הזה זו השתנות הטעם, אני היום לא מסוגל לאכול חטיפים/שוקולדים (90% גודיבה, זהו)/אוכל תעשייתי, זה פשוט כמו לקבל פצצות טעם לפה בצורה נורא אגרסיבית. היתרון מצד שני זה שפתאום מבחינים בטעמים עדינים הרבה יותר בצורה מורגשת, כמו בקפה/יין/וויסקי בשר לסוגיו, וכד'). 

עריכה אחרונה על ידי netco
  • תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

זה לא רק הקלוריות אלא גם מתי אוכלים אותן.

תפעילו כתוביות אם אתם צריכים.

https://nutritionfacts.org/video/eat-more-calories-in-the-morning-than-the-evening/

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

לעלות 10% במשקל גוף בשנה אחת זו אחלה נורת אזהרה שכדאי לחשב מסלול מחדש, גם אם המדדים החיוניים תקינים.

מה תגיד על לעלות 25 אחוז ב3 חודשים? 

😁

בגיל 18 שקלתי 50 קילו על מטר 70. הייתי מקל. בטירונות התחלתי לאכול 3 ארוחות מלאות+ 3 ארוחות ביניים ביום, והעלתי תוך שלושה חודשים עוד 13 קילו 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

כמה בלבולים, הצילו.

אם בנאדם אוכל תמהיל מזונות מסוים בשעות מדויקות

ומפחית בצורה משמעותית את הכמות / משקל של אותו תמהיל בדיוק ויאכל באותן שעות בדיוק,

ולא יבצע שום שינוי בסדר היום ושום שינוי בפעילות,

הוא יהיה בגירעון קלורי ואחרי תקופה מסוימת הוא ירזה.

נ.ק.ו.ד.ה.

אם ישנה את התמהיל, יכולים לקרות כל מיני דברים אחרים. זה מסובך.

אבל העיקרון הבסיסי יישאר זהה לנצח. כמשווים, צריך להשוות תפוחים לתפוחים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ה 2 סנט הצנועים שלי בתור לא יועץ תזונה ולא חסיד פליאו/שמליאו/טבעונצמחוני/שואב אנרגיות קסומות מהיקום וכו' וכו'

התחלתי "דיאטה" עצמאית כי יום בהיר אחד קלטתי שוואלה, יש לי הרבה אוכל על הצלחת. אני באמת צריך כזה הר של אורז? המממ... לא ממש.

אז התחלתי לקחת אוכל, וברגע שסיימתי- הורדתי רבע מכמות הפחמימה ששמתי על הצלחת. אחרי בדיוק 3 ימים קלטתי שאני לא מרגיש פחות שבע. הורדתי עוד טיפה, הגעתי לאיזון טוב, ארוחת הצהריים משביעה אותי. 

בשלב מסוים התחלתי להתאמן תדיר, לא מכון כושר אלא כל יום משהו אחר- שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, סקוואטים פה ושם. ולאט לאט קצת יותר וקצת יותר, ממש 10-15 דקות מהיום סה"כ.

יש הליכון בעבודה- הוספתי רבע שעה כל יום אחרי ארוחת צהריים, ריצה קלה של 2 ק"מ סה"כ.

התוצאה- ירידה בשומן, עליה במסת שריר, הרבה יותר אנרגיה, מטבוליזם מהיר יותר, ושיפור ביציבה.

מה הפואנטה בסיפור? לעשות משהו בכלל עדיף מלא לעשות כלום, לא חייב לכוון ישר להיות מר ישראל. צעד קטן ועוד צעד קטן (ואלו באמת צעדים קטנים!), fast forward חצי שנה ואתה כבר סופרמן לעומת מה שהיית קודם. לעזור לו לבחור את הצעד הראשון ולהתמיד בו, לעזור לו לעשות את הצעד השני, את השלישי הוא כנראה יעשה כבר לבד. אני חושב שאצל הרבה האנשים הנסיון נכשל כי מנסים ישר לכוון גבוה מדי לאיזשהו "מהפך" מיידי, אבל האם זה באמת דרוש? אם לא מכוונים לקריירה בתור דוגמן בגדי ים, כנראה שלא ממש.

*עדיין מנשנש פיצה/המבורגר/גלידה וכו' שבא לי, פשוט הרגלתי את עצמי למצב שה "וואלה בא לי" מגיע באינטרוולים סבירים ולא כל 3 ימים. לעולם לא אנסה אפילו לוותר על זה לחלוטין, זה חלק מהכיף שלי בחיים, ולדעתי עדיף לאמץ שגרה טובה עם קצת צ'ופרים "רעים" במקום להוריד את הצ'ופרים אבל לא לשנות את השגרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לדעתי הרוב זה תזונה נכונה.

קשה מאוד לשמור על זה היום עם האוכל המתועש וחוסר הזמן, אבל הכל מתחיל שם לדעתי.

קודם כל, אם זה נראה לא בריא- סביר להניח שזה באמת לא בריא.

יכולים לרשום על האריזה מה שבא להם (חטיף אנרגיה, ללא סוכר..) בסופו של דבר הם רוצים למכור וזה בא על חשבון הבריאות (והכיס) שלך.

להימנע ממשקאות קלים, יש בזה מלא סוכר ובחלק מהמוצרים גם דברים אחרים אשר פוגעים בשיניים.

משהו שלא מדברים עליו בדרך כלל- כמות!

גם אם זה "אוכל ביתי" שבגדול לא משמין, אם תאכל הרבה אתה תעלה במשקל.

צריך להוריד בהדרגה את הכמות, רוב אנשים אוכלים יותר ממה שהם צריכים, לגוף אין מה לעשות עם זה.

עדיף לעשות ארוחות יותר קטנות אבל תכופות.

לא לנשנש בין ארוחות אלא אם כן זה ירק\פרי.

להימנע מתיבול חזק, זה גורם לצימאון של "משהו מתוק".

עם הזמן מתרגלים למינונים החדשים.

עם זאת חייב להוסיף שצריך להסתכל על זה כאורח חיים ולא כעל דיאטה.

לא "לאסור" על עצמך כלום, זה נשמע קצת סותר אבל הכל עניין של מינון.

אם אתה יושב עם החברה' ומחליטים להזמין פיצה, אתה יכול לאכול, אבל רק משולש-שתיים וצריך לדאוג שזה לא קורה הרבה.

אם אתה בארוחה משפחתית אפשר לסיים את הארוחה עם כוס קולה, אבל רק אחת! בסוף.

אם אפשר להוסיף לכל הסיפור הזה ספורט- עוד יותר טוב.

במידה ויש אפשרות לעשות את זה עם פרטנר (בן\בת זוג, אח\ות, חבר\ה..) אז אתה בכלל בדרך הנכונה.

They are trying to ban me...

פורסם

לדעתי האישית שגרה כמו שתיארת היא בדיוק מה שמרתיע את רוב האנשים מלנסות אפילו. אם פעם ב 3 שבועות הזמנת פיצה עם החבר'ה, זה ממש לא משנה אם תאכל 2 משולשים או 3 (או אפילו 4!), בתחשיב הגדול זה בקושי נרשם, אבל ההגבלה המחריפה הזו תגרום לזה שלא תצא מרוצה אפילו שכביכול "אכלת פיצה". 

להגביל את עצמך לכוס קולה -אחת- בארוחה משפחתית בשבוע, בול מסוג הדברים שיגרמו לך להרגיש כאילו הזמנת לעצמך שוטר 24/7. הנה רעיון טוב יותר- לאמץ שגרה של ממותק רק בסופ"ש, לדאוג שהכוסות שמשתמשים בהן יהיו קטנות יותר, ופטנט נהדר: תמיד להוסיף קרח.

לא רק כי משקאות ממותקים טעימים יותר שהם קרים ממש, אלא כי הכמות שבסוף תשתה בפועל תהיה קטנה יותר. כנ"ל הכוס הקטנה. אתה תרגיש ששתית "מספיק כוסות" ותתרצה מצד אחד, אבל מצד שני- הכוס קטנה יותר ולא כל הנפח שלה הוא המשקה, אז שתית פחות בצורה משמעותית.

לדעתי האישית הסוד להצלחה בהתמדה הוא למצוא שיטה שבה תצא מספיק מרוצה. אם תרגיש שאתה על רצועה כל הזמן- זה לא יחזיק יותר מדי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תשתה זירו או סודה, אין סיבה לשתות קלוריות, זה הרגל טוב לפתח, ואחרי שבוע או שניים מתרגלים ללא קושי מיוחד.

פורסם
לפני 11 דקות, Pika007 כתב:

לדעתי האישית שגרה כמו שתיארת היא בדיוק מה שמרתיע את רוב האנשים מלנסות אפילו. אם פעם ב 3 שבועות הזמנת פיצה עם החבר'ה, זה ממש לא משנה אם תאכל 2 משולשים או 3 (או אפילו 4!), בתחשיב הגדול זה בקושי נרשם, אבל ההגבלה המחריפה הזו תגרום לזה שלא תצא מרוצה אפילו שכביכול "אכלת פיצה". 

להגביל את עצמך לכוס קולה -אחת- בארוחה משפחתית בשבוע, בול מסוג הדברים שיגרמו לך להרגיש כאילו הזמנת לעצמך שוטר 24/7. הנה רעיון טוב יותר- לאמץ שגרה של ממותק רק בסופ"ש, לדאוג שהכוסות שמשתמשים בהן יהיו קטנות יותר, ופטנט נהדר: תמיד להוסיף קרח.

לא רק כי משקאות ממותקים טעימים יותר שהם קרים ממש, אלא כי הכמות שבסוף תשתה בפועל תהיה קטנה יותר. כנ"ל הכוס הקטנה. אתה תרגיש ששתית "מספיק כוסות" ותתרצה מצד אחד, אבל מצד שני- הכוס קטנה יותר ולא כל הנפח שלה הוא המשקה, אז שתית פחות בצורה משמעותית.

לדעתי האישית הסוד להצלחה בהתמדה הוא למצוא שיטה שבה תצא מספיק מרוצה. אם תרגיש שאתה על רצועה כל הזמן- זה לא יחזיק יותר מדי.

אנשים עושים את מה שאתה אומר ומשמינים, למה?

כי הם משחררים את המעצורים בסופ"ש ואז טוחנים בלי סוף.

מה, בסופ"ש לא משמינים? הקלוריות שומרות שבת?

אוכלים משולש-שתיים בשביל הכיף, עדיף לאכול בבית לפני שיוצאים, אפילו אם זה ישיבה בבית של מישהו.

הכוס קולה זה בשביל "לסגור" את הארוחה.

לא אוכלים ג'אנק בשביל לשבוע ולא שותים מתוק בשביל להרוות את עצמך.

צריך לבנות שגרה, ומה שאתה מתאר זאת לא שיגרה כי אתה בעצם שובר אותה כל פעם שמגיע הסופ"ש.

ברגע שאתה נכנס לשגרה עם אכילה נכונה לא יהיה לך אפילו מקום לכל הג'אנק, הכל זה עניין של משמעת עצמית.

פורסם

אף אחד לא יודע למה, אבל כבר די הרבה שנים ידוע קשר הין משקאות מוגזים לבין סכרת ומחלות כלי דם, גם אם מדובר במשקאות גלי או נטולי קלוריות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 10.9.2020 בשעה 17:30, hans כתב:

אם בנאדם אוכל תמהיל מזונות מסוים בשעות מדויקות

ומפחית בצורה משמעותית את הכמות / משקל של אותו תמהיל בדיוק ויאכל באותן שעות בדיוק,

ולא יבצע שום שינוי בסדר היום ושום שינוי בפעילות,

הוא יהיה בגירעון קלורי ואחרי תקופה מסוימת הוא ירזה.

כן, ירזה. אבל, שאר הדברים שיקרו: ירגיש חולשה, חוסר אנרגייה, עייפות מוגברת משמעותית, רעב מוגדל  ועוד כמה מריעין בישין. 

לעומת תזונה נכונה יותר (תמהיל שונה ומותאם אישית).

כמובן, ניתן גם להפחית קצת את הכמות בצורה הדרגתית ולראות איך מסתדרים עם זה. זה גם חלק קטן מהשינויים שאני בודק מדי פעם על עצמי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכי טוב מים. אף פעם לא הבנתי מה אנשים מתלהבים מקולה, גם כילד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כי אומנם המשקאות דלי\ללא סוכר, אבל בדרך כלל יש בהם חומרים אחרים שלא בריאים לגוף.

בזירו אין סוכר, אבל יש הרבה ממתיקים מלאכותיים שמי יודע מה הם באמת מעוללים לגוף שלך.

לא יודע אם זה נכון או לא, אבל פעם סיפרו לי שהמקור של הממתיק המלאכותי בכלל היה ניסיון יצירה של חומר הדברה לחקלאות.

פורסם (נערך)

יש כל מיני סיפורים. מעשית יש קשר סטטיסטי מבוסס בלי הסבר מדעי מניח את הדעת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...