Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה מעניין. השאלה האם יש ירידת ערך לרכב נכון להיום. כלומר - רכב שלא עבר החלפת החלקים הללו שווה X, הרכב שלך בשל החלפת חלקים שווה 0.8X- וזה הדבר היחיד שאמור לעניין אותך, כי רק במצב הזה יש סיכוי כלשהוא לקבל פיצוי, זאת בהנחה שהרכב נקנה במחיר מלא (מחירון לצורך העניין) מבעלים קודמים. מה מחירון הרכב נכון להיום? האם נקבעה ירידת ערך ב2013 בגין החלפת החלקים? 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 2 שעות, shugiflex כתב:

אם המכון לא עלה על החלפה של כל כך הרבה חלקים זה בהחלט מוזר מאוד ומעלה תמיהה.

מי אומר שכל החלקים האלה אכן הוחלפו? זה דוח השמאי שעל פיו נקבע האובדן. הבעלים קיבל פיצוי בגובה מחירון, הרכב התגלגל לסוחר ל״שיפוץ״, ולך תדע איך הוא בחר ״לתקן״ אותו. אני די בטוח שלא לפי דוח השמאי.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • רעיון טוב! 1
פורסם

^^^

זה ברור אבל במקרה של שטפון מה שלא יוחלף בפנים יתעפש

אפשר להמר למשל שמה שקשור בכרית אויר לא הוחלף

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הרכב נוסע כבר 7 שנים לאחר המקרה,כנראה שאכן החלקים הוחלפו או לכל הפחות יובשו היטב , אחרת האלקטרוניקה הייתה משתגעת כל הזמן

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, RBRB כתב:

אז לצורך העניין, אם נצא מנקודת הנחה שהרכב היה אובדן להלכה ולא אובדן מוחלט - עדיין טופס הבדיקה נראה לי עדין מידי.

לא הוחלף מכסה מנוע? לא הוחלפה כנף?

החבר כרגע מחפש אשמים, הוא עשה בדיקה לפני קניה וקנה את הרכב על סמך הבדיקה. 

השאלה אם מדובר פה על חוסר מקצועיות של המכון, ונזק בשווי כזה אכן יכול להיחשב כ"משמעות שולית".

אז הוחלפו פגושים וקורת רוחב (לפי טופס הבדיקה), נוסיף לזה צביעה, כמה קליפסים חסרים, ברגים ועלות עבודה.

לא רואה איך הגיעו לאיזור ה-50% מעלות הרכב. 

בוא ניקח תרחיש שנפגע הרדיאטור והמנוע נתפס.

כמה עולה מנוע חדש ומה ההשפעה של החלפתו על שווי הרכב?

עריכה: ראיתי את הדוח. שילך להתייעץ עם עו"ד.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מקרה די מסובך לדעתי - במיוחד אם הרכב (כרגע) יד שלישית, כלומר שמי שמכר לחברך את הרכב גם לא ידע על עברו.

תכל'ס אם נעשתה עבודה טובה בייבוש בפירוק ובהרכבה ללא פירוק של הרכב קשה לעלות על העובדה שהרכב עבר הצפה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא הייתי פונה למכון באופן עצמאי בשום אופן.

ישר לעו"ד שיוציא כתב תביעה או מכתב התראה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למי שיוציא מכתב התראה? למכון? האם המכון פשע? זה לא כזה פשוט...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

באמת מקרה לא פשוט, התייעצות עם עורך דין חובה.

אני מכיר רק מכון בדיקה אחד שיתכן והיה מזהה שזה רכב שהוצף, בשאר המכונים אין ממש סיבה שיזהו, אולי אם יש חלודה חריגה במקומות שונים ובולטים. מתי מתחילים להכניס לוביסטים לכלא? בזכותם קיים השיקוץ הזה וכמובן שגם הוספה של הרישום הזה ברישיון הרכב התמוסס. 

פורסם
לפני 12 דקות, zvit כתב:

למי שיוציא מכתב התראה? למכון? האם המכון פשע? זה לא כזה פשוט...

בשביל זה צריך להתייעץ עם עו"ד.

לא מן הנמנע שעו"ד ימליץ למכור את הרכב, וע"ס ההפרש בין המחירון הרשמי למחיר שיתקבל, לבסס תביעה בגין אובדן הכנסה עקב מכירת הרכב (בעקבות כל הסיפור שסופר בהודעה הראשונה). כל זה, כמובן, מבלי להתייחס לעובדה ש: 
א. יש כאן מישהו שפשע בגילוי נאות
ב. יש גם מי שבדק את הרכב ולא גילה (או שיתף פעולה ?)
ג. הנ"ל שילם מחיר X בידיעה שמצב הרכב סביר לגילו, ולא היה רוכש אותו אם ידע שהוא טבע והוכרז אובדן גמור\להלכה\וכד'.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זהו, שלהבנתי הוא רכש את הרכב ממישהו שמכר לו בתום לב.

1) המישהו שפשע בגילוי נאות עשה את לפני 7 שנים, וכנראה למי שמכר לו את הרכב.

2) כפי שציינתי בסטנדרט המקורבל בבדיקות קניה, לא בטוח שאפשר לעלות לתיקון כזה - אם הוא נשעה בצורה מקצועית.

3) אכן, אבל כפי שכתבתי כל הנוגעים במעמד שהוא רכש את הרכב עשו זאת כנראה בתום לב.

מי שכנראה עבר את העבירה עשה זאת לפני יותר מ-7 שנים (כנראה שיש התיישנות)  ולא כלפיו.

בכלל לא ברור שיהיה לו את מי לתבוע.

עריכה: עוד לא עברו שבע שנים מהמקרה, אבל זה מאד קרוב. בהנחה שמדובר בסוזוקי גרנד ויטרה, למרות שהרכב בן 9 שנים המחירון שלו עוד על 72000 ש"ח מאד מרשימים לגילו, כך שיש לבעל הרכב ממה להפסיד, אבל כפי שכתבתי לא ברור לי אם יהיה לו ממי לתבוע.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

יש פה בהחלט אבדן ערך מסחרי, רק לא בטוח שיש לחבר את מי לתבוע.
שלא יזוז מ"מ בלי עו"ד שמבין בנזיקין.
הכלי החדש הזה של הסליקה פשוט לייף סייבר. הציל קרוב משפחה שלי מקניה של רכב שבור לפני שבוע בדיוק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הסיכוי לקבל כסף במקרה הזה הוא די נמוך. המקום היחיד שניתן לבוא אליו בדרישה כלשהיא הוא מכון הבדיקה. בן אדם נסע על הרכב שנתיים וחצי לפי פות"ש. ככה"נ ללא בעיות, אחרת זה היה מוזכר כאן מיד. בטופס בדיקה מצויין שאין אחריות על רכיבי האלטרוניקה, מזגן וכריות אוויר - שאלו הדברים שהוחלפו בסבירות גבוהה ב2013. הנזק המתואר בקורה מתייחס כנראה לתאונה שקרתה ב2017.  סביר להניח שהבעלים הנוכחי רכש את הרכב במחיר נמוך יותר בגין התאונה (את זה יצטרך להראות במשפט, אם וכאשר). בסופו של יום, בתביעות קטנות (ובשל שווי הרכב הנוכחי, 2012, יד 3 לפחות עם תאונה בעברו, מדובר כאן על סכום של תביעות קטנות) הוא יצטרך להראות מה ההפסד שנגרם לו. יש צורך להכין דו"ח שמאי שיאמוד את גובה ירידת ערך - לפי הכתבה מדובר באחוזים בודדים בלבד (5% מ60-70 K זה 3-3.5 אלף ש"ח). כמו כן, עניין נזק עתידי למערכות הרכב בעקבות ההצפה לא נראה רלוונטי לרכב שנמצא כבר 7 שנים על הכביש לאחר ההצפה. כמו כן מצויין שקשה עד בלתי אפשרי לזהות רכב שהוצף, אם בוצע תהליך ייבוש/החלפת מכלולים בצורה טובה. הרכב גם עבר בדיקת תקינה על פי המסמך שצורף.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4366213,00.html

פורסם

שמע, אל תתפוס אותי במילה, כבל כאשר מכרתי את הרכב שלי, שגם נכנסתי במישהו במהירות נמוכה ובגלל שהרכב היה פחות משנתיים על הכביש, בתיקון הגיע לכמעט 23 אלף ש"א, אמרו לי "החלפנו את הפגוש הקדמי ו את הפנס וכמה דברים קטנים", זה בדיוק מה שאמרתי לקונה, לא שיקרתי לו, אחרי שסיימנו הכל וחיכינו בדואר כדי לעשות העברת בעלות, קבילתי את הדו"ח של מה החליפו באמת, והיו שם מאלה דברים קטנים שלא אמרו לי.
לגבי המכון בדיקה, הבחור שבדק את הרכב אמר לקונה "שמע, הרכב עבר תאונה, לא יודע מה הוחלף בכלל אבל כן הוחלף פה משהו", במילים באלה, שמעתי אותו.
לא אומר ש במקרה שלך המכון לא אשם, אבל כנראה שאם לא פותחים הכל, אי אפשר לדעת באמת מה הוחלף וזה.

אבל הכי טוב? עורך דין, אל תילך לבד.

Enviado desde mi SM-G975F mediante Tapatalk

פורסם

אתר בדיקת היסטוריה הסליקה הביטוחית קיים משלהי 2017 . למה חברך לא ביקש תדפיס מהמוכר לפני קנייה ? זה שלב מקדים לבדיקה במכון. רשלנות תורמת ?

בחורף האחרון טבעו לא מעט מכוניות.

גם אם המוכר אדם מבוגר. אז הבת שלו תעזור לו להוציא את התדפיס.

• תוכן חדש...