Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, GhostBuster כתב:

רק שבפנייה לאותם enthusiasts (וברשותך, בוא נקרא לזה חובבי נהיגה מעתה ואילך, למען נוחות הדיון) אין יותר מידי כסף, או יותר נכון, לא מספיק כסף.

פורשה ממשיכה להציעה גיר ידני והיא יקרה יותר. אסטון מרטין מציעה vantage ידנית

לפני 9 דקות, RK כתב:

רוב ה-159 שנמכרו באותו מבצע היו רובוטיות, חד מצמדיות. זה נחמד שיש ידניות בהיצע, בפועל לא נמכרו הרבה.

התכוונתי גלובלית. ל159 היו גרסאות ידניות לכל המנועים, לא יודע מה היה פילוח המכירות

לג'ולייה אפשרות ידנית רק בגרסת התלתן המאוד יקרה, מעניין האם זה אומר שאין יותר ביקוש באירופה למכוניות אלפא ידניות

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

תבדוק מה אחוז הפורשה הידניות מסך מכירות פורשה. כמו שמכסח השדים אמר, אין מספיק חובבי נהיגה עם כסף כדי שזה יהווה מאסה קריטית.

לגבי ה-159, היא לא מכרה מספיק טוב בעולם כדי לדבר עם האם זה בזכות התיבה הידנית או למרות. מדגם קטן מדי.

לגבי הג'וליה, אין יותר תיבה ידנית בהיצע, הפסיקו עם תלתן ידנית משהו כמו שנה לאחר תחילת הייצור, כך שזה די מדבר בעד עצמו. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פורסם

20% מתוך מכוניות שהעלות שלהן מתחילה באזור ה-100K$ בארה"ב, שלא בטוח שנוסעות כל יום ושסביר להניח שיש לצדן עוד כמה וכמה כלים במשק הבית. זה לא חובב הנהיגה אליו התכוונת. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 12 שעות, mcshmupi כתב:

עכשיו ברור לי שרכב יכול להיות ספורטיבי, מהנה ואוטומטי אבל אלפא זו מכונית מיוחדת הפונה ל enthusiasts (איך שלא אומרים את זה בעברית)
ולכן חבל שאת הג'ולייה (הרגילה) ניתן לקבל באוטומט בלבד.

ב-2019 נמכרו 65 ג'וליות, סך הכל. מתוכן, 14 יחידות אפשר לכנות כגרסאות ל"חובבים" (3 תלתן ו-11 וולוצ'ה). 

כשאתה מייצר דיאגרמת וון משלושת הנתונים שנדרשים כדי להחליט אם לייצר רכב ידני:

לכמה אנשים יש כסף לקנות את הרכב מכלל האוכלוסיה.

כמה מהאנשים האלה חובבים.

כמה מהאנשים האלה לא מוכנים לוותר על גיר ידני.

אתה מגלה שבעוד כמות חובבי הרכב נשארת די סטטית (הנתונים אומרים שפיזור חובבי הרכב הוא די אחיד בין השכבות הסוציו-אקונומיות) יש שני משתנים ש... ובכן משתנים, דרסטית: 
כמות האנשים מכלל האוכלוסיה שיכולים להרשות לעצמם את הרכב הזה, באופן טבעי קטנה (ktEna, לא ktAna) ככל שהרכב יקר יותר. 

כמות האנשים שלא מוכנים לוותר על רכב ידני קטנה ככל שעובר הזמן כי תיבות אוטומטיות הופכות להיות יותר ויותר טובות. 

כשמחברים לזה את העובדה שמכוניות כמו ג'וליה, שנמצאות בדיוק על התפר שבין מכונית מכונית זולה שבדרך כלל משרתת בעיקר מטרה פרקטית (ולכן פחות תירכש ע"י חובבים) לבין מכוניות נישה יקרות בהן הרוכשים יכולים להשתעשע כי זו לא המכונית היחידה שלהם. מתקבל מצב שכמעט כל מי שקונה אותה - היא הרכב היחידי שלו, ובגלל זה ה"דרישה" לידני הרבה יותר חלשה כי זה רכב יומיומי שצריך להיות גם נעים, אז יש הרבה פחות רציונל להתעקש על גיר ידני. הצד השני של המשוואה הוא מעט מאוד מאוד מאוד אנשים שגם יכולים להרשות לעצמם אותה, גם רוצים רכב כיפי וגם לא מוכנים להתפשר על תיבה אוטומטית. וכידוע, המטרה של יצרנים היא לייצר דברים שיהיו טובים מספיק כדי שיקנו אותם ולא יותר. כי אנחנו צריכים לזכור שחוץ מאשר לנצח את המתחרים שלהם, הם גם צריכים להשאיר לעצמם מספיק מקום לנצח את עצמם בדור הבא של הרכב.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
אתמול זו היתה יגואר היום אלפא. האם אנחנו בפני גל של הוזלות מצד יבואני הרכב או שפה זה בערך יגמר?

יש להם הרבה מאוד מה להוזיל שם בחברת המזרח עם המחירים הסופר מנופחים שלהם מלכתחילה.

מהלך יפה של סמל״ת עם אלפא, למרות שאני לא רואה את זה הופך את הקערה על פיה מבחינת המכירות. שמח לראות שיפור משמעותי באיבזור (דבר שממש הוריד לי כששקלתי אחת בזמנו), וסוף סוף גרסת VELOCE במחיר שפוי ועם ההנעה הנכונה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • אהבתי 1
פורסם

לפני כשעה, פבל כתב:

כשמחברים לזה את העובדה שמכוניות כמו ג'וליה, שנמצאות בדיוק על התפר שבין מכונית מכונית זולה שבדרך כלל משרתת בעיקר מטרה פרקטית (ולכן פחות תירכש ע"י חובבים) לבין מכוניות נישה יקרות בהן הרוכשים יכולים להשתעשע כי זו לא המכונית היחידה שלהם. מתקבל מצב שכמעט כל מי שקונה אותה - היא הרכב היחידי שלו, ובגלל זה ה"דרישה" לידני הרבה יותר חלשה כי זה רכב יומיומי שצריך להיות גם נעים, אז יש הרבה פחות רציונל להתעקש על גיר ידני. הצד השני של המשוואה הוא מעט מאוד מאוד מאוד אנשים שגם יכולים להרשות לעצמם אותה, גם רוצים רכב כיפי וגם לא מוכנים להתפשר על תיבה אוטומטית. וכידוע, המטרה של יצרנים היא לייצר דברים שיהיו טובים מספיק כדי שיקנו אותם ולא יותר. כי אנחנו צריכים לזכור שחוץ מאשר לנצח את המתחרים שלהם, הם גם צריכים להשאיר לעצמם מספיק מקום לנצח את עצמם בדור הבא של הרכב.

בתור מישהו שכבר עשור בעלים של רכבים ידניים בלבד (ושמח על כך), מוזרה לי ההצגה שלך של הרכבים הידניים כרכבים שאינם נעימים, נוחים ומתאימים לנהיגה יומיומית. 

• אהבתי 1
פורסם

בתור מישהו שגם לא מעט שנים נוהג בידני, ואף מעדיף גיר ידני, אנחנו יכולים לסובב את זה כמה שנרצה, אבל העובדה היא שלא להעביר הילוכים נוח יותר מאשר כן להעביר הילוכים. זהו. יכול להיות שזה לא כזה ביג דיל, ויכול להיות שהפער קטן, אבל העובדה בעינה נותרת. לא לעשות משהו*, זה בדרך כלל יותר נוח מאשר כן לעשות אותו. 

* המילה "משהו" מתייחסת לפעולה מוחשית כלשהי, ואיננה מייצגת מונחים אמורפיים של קואוצ'רים ו/או מומחים מטעם עצמם כגון "טרנספורמציה", "שינוי", "מהפך בחיים שלך ב-10 צעדים פשוטים" ושאר ממבו ג'מבו רוחניקי.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, mcshmupi כתב:

פורשה ממשיכה להציעה גיר ידני והיא יקרה יותר. אסטון מרטין מציעה vantage ידנית

התכוונתי גלובלית. ל159 היו גרסאות ידניות לכל המנועים, לא יודע מה היה פילוח המכירות

לג'ולייה אפשרות ידנית רק בגרסת התלתן המאוד יקרה, מעניין האם זה אומר שאין יותר ביקוש באירופה למכוניות אלפא ידניות

עוד פעם הולכים לקיצון.

מה הקשר בדיוק בין פורשה ואסטון מרטין לאלפא?

יאללה בוא נזרום. פרארי וקוניגסג לא מציעים גיר ידני. בוגאטי ולמבורגיני לא מציעים גיר ידני. נו...? הוכחתי משהו? לא ממש.

פורשה ממשיכה להציע גרסאות ידניות כי זה רכב ספורט, לא רכב משפחתי שאמור לשרת מטרה נוספת. אותו דבר אסטון מרטין.

ב.מ.וו הולכים להציע גרסה ידנית, מוחלשת, של ה-M3 החדשה, בדיוק בשביל אותם טהרנים (מילה שלהם דרך אגב, הם אמרו purists).

האלפא ג'וליה זה רכב שאמור לשרת מספר מטרות, ובהמון מקרים יהיה הרכב הראשי בבית, זה שעושה את הנסיעות לסופר, לעבודה וכו'. לכן ברכבים כאלה כמעט ואין אנשים שבוחרים בגיר הידני. עובדה גם שהג'וליה לא מוצעת עם גיר ידני כבר, הם זנחו את הגיר הזה קצת אחרי ההשקה.

קח עוד דוגמה.
לפני שה-M5 הנוכחית הוצגה, פורשמה כתבה עם מנהל הפתיוח של חטיבת M. הוא אמר שמתוך 100% מהרוכשים של של M5 ו-M6 (שים לב, רוכשים, לא מתעניינים, רוכשים, אנשים ששילמו כסף) בדיוק 0 אנשים בחרו באופציה הידנית. לכן התקבלה ההחלטה שב-M5 החדשה (הנוכחית) לא תהיה אופציה לגיר ידני.

אתה מבין? כשהרכב שבן אדם קונה צריך לשרת מספר מטרות ולא רק מטרה אחת, אנשים פשוט לא בוחרים באופציה הידנית.

גיר ידני כרגע עוד חי ברכבים זולים יותר, נתח שוק שבו יש יחסית הרבה חובבי רכב.ה-BRZ למשל, בארה"ב, משהו כמו 70% מהרוכשים של BRZ בוחרים בגיר הידני.

חובבי הרכב היותר מבוססים, ברובם, מעדיפים גיר אוטומטי.

לכן רוב החברות לא יוצאות מגדרן בכל מה שקשור לגיר ידני, פשוט כי אין שם כסף.

אני אנסה לנסח טוב יותר את מה שכתבתי בתגובה הקודמת.

זה לא שאין חובבי רכב עם כסף, אלא שכמות חובבי הרכב לא שווה מספיק כסף (בשביל היצרן שצריך להשקיע כסף בזה) למול אלה שלא חובבי רכב. החובבים הם אחוז זניח (לצערי).

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster
  • אהבתי 2

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, GhostBuster כתב:

עוד פעם הולכים לקיצון.

מה הקשר בדיוק בין פורשה ואסטון מרטין לאלפא?
....
אתה מבין? כשהרכב שבן אדם קונה צריך לשרת מספר מטרות ולא רק מטרה אחת, אנשים פשוט לא בוחרים באופציה הידנית.

גיר ידני כרגע עוד חי ברכבים זולים יותר, נתח שוק שבו יש יחסית הרבה חובבי רכב.

את פורשה ואסטון הבאתי כדוגמאות לטענה של RK שגיר ידני לא מוצע במכוניות יקרות.
לא בטוח שרוב רוכשי המשפחתיות\סופרמיני באירופה הם חובבי נהיגה.

לפני 38 דקות, פבל כתב:

בתור מישהו שגם לא מעט שנים נוהג בידני, ואף מעדיף גיר ידני, אנחנו יכולים לסובב את זה כמה שנרצה, אבל העובדה היא שלא להעביר הילוכים נוח יותר מאשר כן להעביר הילוכים. זהו. יכול להיות שזה לא כזה ביג דיל, ויכול להיות שהפער קטן, אבל העובדה בעינה נותרת. לא לעשות משהו*, זה בדרך כלל יותר נוח מאשר כן לעשות אותו. 

* המילה "משהו" מתייחסת לפעולה מוחשית כלשהי, ואיננה מייצגת מונחים אמורפיים של קואוצ'רים ו/או מומחים מטעם עצמם כגון "טרנספורמציה", "שינוי", "מהפך בחיים שלך ב-10 צעדים פשוטים" ושאר ממבו ג'מבו רוחניקי.

עד כמה שאני יודע באירופה רוב המכוניות עדיין נמכרות עם שלוש דוושות. מעניין שמצד אחד רוכשי קליאו או פוקוס ממשיכים לקנות אותן עם גיר ידני,
אולי נושא הנוחות לא כזה מפריע להם או שהם פשוט התרגלו, או מעדיפים לחסוך.
מצד שני רוכשי סדרה 3\ג'ולייה\A4 כולם עברו לאוטומט. 

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

פורסם

חובבנים מאוד.

היום בסוכנות הנציגים לא שמעו בכלל על הדגמים והמחירון החדש. ניסו לדחוף את מה שיש בהנחה לא גדולה מדי. 

לא מבין יבואן שמוציא הודעה ובסוכנות לא יודעים לתת עליה פרטים בכלל. 

פורסם
לפני 57 דקות, GTאי כתב:

חובבנים מאוד.

היום בסוכנות הנציגים לא שמעו בכלל על הדגמים והמחירון החדש. ניסו לדחוף את מה שיש בהנחה לא גדולה מדי. 

לא מבין יבואן שמוציא הודעה ובסוכנות לא יודעים לתת עליה פרטים בכלל. 

לא יודעת על איזו סוכנות מדובר, אבל אני יודעת שלפחות לחלק כבר נכנסו הדגמים החדשים לתצוגות. 
ככה שזה לא ממש הגיוני שנציג לא ידע מה המחירון של הרכב שעומד בתצוגה, עם מפרט + מחירון צמודים. 

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...