Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קרא לי משהו מאוד מוזר ברכב.

אחרי הדלקה של המזגן על קור (בד"כ אני מדליק על עוצמה נמוכה) בעוצמה יותר גבוהה מהרגיל המזגן לא קירר בכלל (הוציא אוויר כמו איוורור עד רמה של חום).

כיביתי והדלקתי את הרכב, ושוב על עוצמה גבוהה, אחרי בערך 10 דקות יצא אוויר קר ולאחר נסיעה של 2 ד' בערך מד הטמפ' התחיל לעלות לכיוון ה100 (בד"כ סביב ה86 מעלות).

עצרתי בצד, נתתי למנוע להתקרר בדקתי נוזל קירור בעודפים + ברדיאטור והיה נוזל.

אחרי הקירור נסעתי קרוב לשעה עם מזגן דולק על קור כאשר הוא מההתחלה הוציא על קור, והמד נשאר בערך 86 כרגיל.

יש סיבה לדאוג? או לפחות לבדוק משהו באופן עצמאי לפני שאני נוסע למוסך?

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי shodedamiti
פורסם

סע למוסך, יתכן ויש בעייה סירקולציה כלשהי במערכת הקרור. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 שעות, zaf כתב:

סע למוסך, יתכן ויש בעייה סירקולציה כלשהי במערכת הקרור. 

תודה רבה על התשובה

הלכתי למוסך והוא אמר שיש כנראה בעיה במאוורר (בין הרדיאטור למנוע) כשהמזגן פועל המאוורר אינו מסתובב

הוא שיחק עם המאוור ואמר שכנראה שהוא היה תקוע כי עכשיו הוא כן מסתובב

הוא אמר שאם אני רוצה להחליפו זה יעלה לי בערך 1500 שח (עלות מאוורר 1300 עבודה 200)

כדאי?

פורסם

אם המאורר תקול, אז הוא עלול להיתקע שוב והמנוע יתחמם

וזה עלול לקרות במקום שאינך יכול מיד לעצור.

התחממות יתר עלולה לגרום נזק גדול ויקר למנוע.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)
לפני כשעה, shodedamiti כתב:

תודה רבה על התשובה

הלכתי למוסך והוא אמר שיש כנראה בעיה במאוורר (בין הרדיאטור למנוע) כשהמזגן פועל המאוורר אינו מסתובב

הוא שיחק עם המאוור ואמר שכנראה שהוא היה תקוע כי עכשיו הוא כן מסתובב

הוא אמר שאם אני רוצה להחליפו זה יעלה לי בערך 1500 שח (עלות מאוורר 1300 עבודה 200)

כדאי?

מחיר המאוורר נראה לי מעט גבוה, נסה לבדוק מחיר שלא במוסך יבואן. דווקא מחיר העבודה בסדר גמור בהנחה שמדובר במחירים כולל מע"מ.

image.png.fb16b6a9a06aeb0c92e3861c6c85ca7a.png

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לפי מס' רישוי הרכב/שילדה, ברר מחיר למאורר הרדיאטור אצל יבואן פרטי לחלפי יונדאי ורכבים קוריאניים

"יונדאישופ" (קוריאה פלקון) שברח' תושיה 19 ת"א (הם גם מבצעים משלוח), טל' 053-809-5091.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 11 דקות, zaf כתב:

מחיר המאוורר נראה לי מעט גבוה, נסה לבדוק מחיר שלא במוסך יבואן. דווקא מחיר העבודה בסדר גמור בהנחה שמדובר במחירים כולל מע"מ.

image.png.fb16b6a9a06aeb0c92e3861c6c85ca7a.png

לפני 6 דקות, רפי לין כתב:

לפי מס' רישוי הרכב/שילדה, ברר מחיר למאורר הרדיאטור אצל יבואן פרטי לחלפי יונדאי ורכבים קוריאניים

"יונדאישופ" (קוריאה פלקון) שברח' תושיה 19 ת"א (הם גם מבצעים משלוח), טל' 053-809-5091.

בברכה  -  רפי לין

תודה רבה רבה על כל העזרה!

אתם חושבים אבל שזה באמת הסיבה להתחממות הפתאומית הזו? או שיכול להיות שזה עוד דברים?

פורסם

כמובן שיתכן שיש גורמים אחרים והכל היה על סמך מה שכתבת שזה נסמך

על מה שאמר לך המכונאי.

צריך גם לבדוק את הפעלות המאורר הן לפי חום המנוע והן לפי פעולת המזגן

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 8 שעות, רפי לין כתב:

כמובן שיתכן שיש גורמים אחרים והכל היה על סמך מה שכתבת שזה נסמך

על מה שאמר לך המכונאי.

צריך גם לבדוק את הפעלות המאורר הן לפי חום המנוע והן לפי פעולת המזגן

בברכה  -  רפי לין

לפני 9 שעות, zaf כתב:

היי רפי וzaf אשמח מאוד אם יהיה לכם זמן לענות

נסעתי במהירות עירונית במשך שעה עם מזגן לסירוגין (בערך 30 ד' בלי ו30 אם) - ולא חזר העליה בחום (לפי מכוון) + מאוורר אכן הסתובב

בנוסף עשיתי בדיקות עם obd פשוט (בשביל טמפ' מדוייקת יותר מאשר המחוון בשעון):

טמפ' עבודה במנוחה (מזגן מכובה = מאוורר מכובה) - 86-88 

טמפ' עבודה במנוחה (מזגן דלוק = מאוורר דלוק) - 85-88 

טמפ' עבודה בנסיעה (מזגן מכובה = מאוורר מכובה) - 90-98 - חייב לציין שהמחוון בשעון היה קצת מעל 80

טמפ' עבודה בנסיעה (מזגן דלוק = מאוורר דלוק) - 87-92

*בנוסף אציין ששמתי לב פעם אחת בזמן מנוחה שהמאוורר דלק למרות שהמזגן היה מכובה (כנראה עבד בגלל שהחום מעט עלה) - שזה דבר טוב לא? זה אומר שהוא כן נכנס לעבודה מתוצאת החיישן ולא דווקא אם המזגן עובד

האם לדעתכם כדאי לי להמשיך ולבדוק או פשוט להחליף ולסיים אם זה? פשוט הפחד שלי שזה לא הסתיים בזה וסתם הוצאתי סכום שכזה על מאוורר

תודה רבה!

פורסם

1. אם המאורר נתפס מכנית, אז יש סיכון שהוא יתפס שוב.

2. איני מכיר את מכוניתך, אבל יש מכוניות שבהן יש 2 מהירויות פעולה למאורר הרדיאטור

ואז צריך גם לבדוק אם הוא אכן פועל בשתיהן.

בברכה  -  רפי לין

פורסם

מעלה השערה.

לא יכול להיות שיש לו 2 מאוררים? אני לא מכיר את הרכב. המאורר של חום מנוע הרגיל תקול, לפעמים עובד ולפעמים לא. ושל המזגן כן עובד ולכן כשהמזגן עובד חום המנוע בסדר? (כך היה לי ביונדאי)

לגבי המאוורר והחיישן. יתכן מאד שלפעמים הוא יעבוד ולפעמים לא. גם אם הוא תקול.

פורסם
לפני 10 שעות, צפוניאא כתב:

מעלה השערה.

לא יכול להיות שיש לו 2 מאוררים? אני לא מכיר את הרכב. המאורר של חום מנוע הרגיל תקול, לפעמים עובד ולפעמים לא. ושל המזגן כן עובד ולכן כשהמזגן עובד חום המנוע בסדר? (כך היה לי ביונדאי)

לגבי המאוורר והחיישן. יתכן מאד שלפעמים הוא יעבוד ולפעמים לא. גם אם הוא תקול.

יש לי מאוורר אחד. יש דרך לדעת אם החיישן תקין?

• תוכן חדש...