Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רק מציין עד כמה ענפים רבים בארץ חולים מהיסוד, מיושנים, לא יעילים, לא משקיעים בכוח אדם וטכנולוגיה. עכשיו הם אוכלים את הדייסה שבישלו. מגיע להם.

אני יכול לספר לך לא מעט סיפורי זוועה על קמצנות חסרת פשרות, מאבקי אגו וליטרלי טמטום משני עשורים של עבודה בהייטק, אבל עזוב אותי, לא קראת אף פעם דילברט?!?

מעבר לזה, מרירות עושה קמטים. בסוף תגמור כמו סקווידוויד.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 354
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל 17 מספיק ורחוקמאוד מהלפטופים וחוסר המחשבים שתיארת (אישית עובד עם מסך 17 מתוך בחירה ולא רוצה להחליף. לא נוח לי מסך גדול על השולחן).

שנית, מאיפה כל המרירות, האנטי, הזלזול והקנאה בכל מי שהצליח יותר מרובנו והגיע להחזיק משרד גדול או להיות שותף בו?

אם אתה כל כך בטוח שאתה טוב לפחות כמוהם אם לא יותר אז למה אתה זה שמריר על הניצול שמנצלים אותו במקום להיות בעל משרד בגודל דומה?

אני חייב לחלוק עליך בעניין המסכים... 17 אינץ' זה תת תנאים בטח במושגים של היום (מבחינת המחשב, לא יודע מה קורה מסביב במקום העבודה...)

בצוות שלי הרוב עובדים עם שני מסכים כשהמינימום הוא 22 אינץ' בד"כ. (איך בכלל אפשר למדל, לעבוד על אקסל/פאוור פוינט וכו' על מסך 17 אינץ'?)

וסתם עוד נקודה קטנה של תגיד שאולי זה עניין של דורות כי אני בסה"כ בן 28... אבא שלי תכף בן 59 ועובד עם שני מסכים של 27 + מסך של המחשב נייד פתוח בצד לדברים קטנים... תנסה לעבוד עם מסך 27 ותראה שאתה לא חוזר אחורה. :-D

פורסם (נערך)
קודם כל 17 מספיק ורחוקמאוד מהלפטופים וחוסר המחשבים שתיארת (אישית עובד עם מסך 17 מתוך בחירה ולא רוצה להחליף. לא נוח לי מסך גדול על השולחן).

שנית, מאיפה כל המרירות, האנטי, הזלזול והקנאה בכל מי שהצליח יותר מרובנו והגיע להחזיק משרד גדול או להיות שותף בו?

אם אתה כל כך בטוח שאתה טוב לפחות כמוהם אם לא יותר אז למה אתה זה שמריר על הניצול שמנצלים אותו במקום להיות בעל משרד בגודל דומה?

ראשית, 17 אינץ' זה מסך בסטנדרטים של 2004, לא של 2014. אני לא יודע איפה הם בכלל הצליחו לרכוש מסך בגודל כזה, אבל תהיה בטוח שלא קרה בשנים האחרונות. פחות מ-24 אינץ' זה עינוי כאשר צריך לעבוד עם גליונות אקסל גדולים.

שנית, חלילה אין זלזול וקנאה. אני רק מציין שמדובר בארגונים שלא ירקו לכיון של עובדים שלהם שנים על גבי שנים והתחילו להשקיע קצת רק אחרי שעובדים התחילו בניסיונות התאגדות.

שלישית, אם תבקר במשרדים של הביג 4 בארה"ב אתה תראה עובדים יושבים עם 2-3-4 מסכים בגודל 24 אינץ' לפחות וסביבת עבודה הרבה יותר מודרנית, נקייה ומתוחזקת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ב-24 אינץ' יש גם הבדל, יש גודל נורמלי ויש 1080P שהוא קטן משמעוית. אני עובד עם 3, כשאחד מהם הוא מהסוג הקטן יותר ולא משמש לעבודה שוטפת, אלא למשימות שמצריכות כמה שניות כל פעם.

17 אינץ' היה עינוי כבר לפני 10 שנים, לא מבין איך אפשר לעבוד עליו מתוך בחירה. אבל כל אחד והבחירות שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שנית, חלילה אין זלזול וקנאה. אני רק מציין שמדובר בארגונים שלא ירקו לכיון של עובדים שלהם שנים על גבי שנים והתחילו להשקיע קצת רק אחרי שעובדים התחילו בניסיונות התאגדות.

שלישית, אם תבקר במשרדים של הביג 4 בארה"ב אתה תראה עובדים יושבים עם 2-3-4 מסכים בגודל 24 אינץ' לפחות וסביבת עבודה הרבה יותר מודרנית, נקייה ומתוחזקת.

לכל מקום ולכל מדינה יש את הסטנדרטים שלה. איך נראה הביג4 בהודו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני חייב לחלוק עליך בעניין המסכים... 17 אינץ' זה תת תנאים בטח במושגים של היום (מבחינת המחשב, לא יודע מה קורה מסביב במקום העבודה...)

בצוות שלי הרוב עובדים עם שני מסכים כשהמינימום הוא 22 אינץ' בד"כ. (איך בכלל אפשר למדל, לעבוד על אקסל/פאוור פוינט וכו' על מסך 17 אינץ'?)

וסתם עוד נקודה קטנה של תגיד שאולי זה עניין של דורות כי אני בסה"כ בן 28... אבא שלי תכף בן 59 ועובד עם שני מסכים של 27 + מסך של המחשב נייד פתוח בצד לדברים קטנים... תנסה לעבוד עם מסך 27 ותראה שאתה לא חוזר אחורה. :-D

מדובר על עבודה משרדית ולא מידול.

למידול ותיב"מ אני עובד עם "27 אבל זה בחדר אחר ושולחן אחר. לעבודה המשרדית השוטפת אני עם לפטופ ומחשב נוסף עם מסך 17 וגם זה כי לא מצאתי מסך 15. סותם לי את השולחן ומאוד מפריע לי.

יש משרדים כמו דלויט שעובדים עם מסכים 22 ויש משרדים קטנים שעובדים עם 4 מסכים גדולים בכל עמדה. אין קשר לגודל המשרד אלא לשיטות עבודה ומנטליות. זו גם לא שאלה כספית כי ההבדל ביןם מסך קטן למסך יותר גדול זה גרושים במונחים של עלויות ציוד משרדי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני רק אשים את זה כאן:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5656124,00.html

אם מישהו חושב שהפערים האלה לא ילכו ויגדלו בחברה הישראלית צריך לקבל service pack בדחיפות.

ואלינו ל"מסעדת הפארק" הביאו פעם את "סמדי בומבה" ממאסטר שף

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

יש משרדים כמו דלויט שעובדים עם מסכים 22 ויש משרדים קטנים שעובדים עם 4 מסכים גדולים בכל עמדה. אין קשר לגודל המשרד אלא לשיטות עבודה ומנטליות. זו גם לא שאלה כספית כי ההבדל ביןם מסך קטן למסך יותר גדול זה גרושים במונחים של עלויות ציוד משרדי.

מנטליות של קמצנות, חסכון וניצול בשילוב של שיטות עבודה מיושנות, אי השקעה בטכנולוגיה, אי השקעה בטיפוח כוח אדם ותנאים. אחרי שהם הפכו את התחום למה שהוא הם בוכים על "מחסור בכוח אדם" ומתלוננים ש"צעירים רוצים תגמול מיידי". נו באמת.

אני מסכים איתך שרכישת מסכים זה גרושים במונחים של עלויות ציוד משרדי. לכן נשאלת השאלה למה לקח להם כל כך הרבה שנים להשקיע סכום "עתק" של 300 שקל במסך לכל עובד. זה אחד הסימפטומים למחלה של המקצוע.

אגב זה נכון לגבי כמעט כל תחום במדינה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

כמה שטויות אתה כותב בלי שום ביסוס ו/או הבנה וידע מינימליים.

אתה מדבר על משרדים שתקציב האספרסו שלהם יותר גבוה מהמשכורת שלי ושלך יחד (ולא יודע מה איתך אבל אני מרויח לא רע).

מנטליות של קמצונות, ניצול וחיסכון. כמה מרירות וחוסר הבנה בסיסי בהודעה אחת על מקומות עבודה בין הנחשקים בתחום.

עריכה: ושוב שואל, אם מרויחים כל כך הרבה בגלל שמנצלים אותך איפה המשרד שפתחת עם תנאי העבודה החלומיים או לחילוםין המיליונים שהרווחת ממנו?

פורסם

למה אין מספיק מקומות ישיבה? למה המשרדים מוזנחים? למה לא היו מסכי מחשב? למה הייתה תקופה שאפילו לא שמו עוגיות במטבחים? למה הייתה תקופה של הקפאת העלאות שכר?

מודל העסקי שלהם התבסס על שיטת "דפוק וזרוק" בלי להזמין לקפה בקופיקס ב-5 שקלים כי הייתה להם אספקה שוטפת של כוח עבודה זול ושבוי עם חובת התמחות וזה אפשר להם לשחוק את השכר טרחה על חשבון המתמחים בשביל למשוך לקוחות לפירמה.

פורסם

שוב, אם אתה חושב ככה (ורק שתחזור לכדור הארץ, אף אחד לא חייב לתת לך עוגיות במטבח. אתה מספיק בוגר לקנות פעם בשבוע שבועיים חבילת עוגיות) איפה המשרד שלך שמגלגל מליונים עם נופשונים כל חודש לכל העובדים?

למשרד רו"ח לא צריך השקעות גדולות במיוחד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוגיות במטבח זה רק לאנשים שמגיעים מבחוץ לישיבות. לעובדים אסור לגעת בזה אחרת מקזזים להם מהשכר!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמגאי, אני לא יודע אם אתה מתלונן כי אתה לא מצליח לראות דרך הבולשיט והוא פשוט מסנוור אותך, חוסר היכרות או סתם ראיית מנהרה. המצחיק הוא שאתה לחלוטין צודק, וגם כל מי שלא מסכים איתך צודק.

אסביר.

מה שאתה מתאר כ"קמצנות" וכו' זו מנטליות עסקית של ארה"ב של שנות משבר הדוטקום. אחרי הרבה שנים של צמיחה מהירה ועליה חדה ברמות החיים, התפוצצה הבועה והתחילו לחתוך בבשר החי. היו המון עובדים שעמדו בתור, אלה שכן עבדו פחדו שיפטרו אותם אז סתמו את הפה וידעו שאם וכאשר תתעורר הבעיה הכי קטנה, הם יעופו. יועצים לפתרון משברים ומומחים אחרים מטעם עצמם שנשכרו ע"י דירקטוריונים אמרו להם את מה שהם רוצים לשמוע שזה בגדול איך לייעל את החברה מבלי לפגוע לעצמם במשכורות.

פאסט פורוורד 20 שנה, והתעשיות המסורתיות הן, well, מסורתיות יותר. הן עדיין עובדות לפי השיטות האלה, ועדיין, כשצריך, מתחילות לחתוך מלמטה. ואתה רואה את זה גם כאן* - כשבעלי עסקים אומרים לך במשפט אחד שאם הם יעלו לעובדים שלהם את השכר ב-2000 שקל לחודש הם יפשטו רגל, ובמשפט השני שהם מרוויחים לא רע.

*אני לא אומר שזה טוב או רע, כל אחד ומה שמתאים לו ולעובדים/מעסיקים שלו. אני רק מציג את התמונה.

אנשים רואים את זה, ומעבר לכביש רואים את הגישה של ההייטק (היא קיימת בעוד הרבה מקומות, אבל היא הגיעה משם), שמטבעו הוא תחום הרבה יותר גמיש מחשבתית ודורש כל הזמן מציאת פתרונות חדשים ויצירתיים. ברור שהם ילכו להייטק.

ועכשיו לחלק האמנותי - הלינק ששמת לכתבה על חיים כהן, והלינק ששמו על המחסור בעובדי ייצור, היא אותה כתבה! רק שמייקרוסופט, בהיותם חברה שדורשת חדשנות, מתלוננים שאין להם עובדים ע"י ניסיון למשוך עוד עובדים, ואיך עושים את זה? ע"י "תוכן" ו"כתבות" על זה ש"נודע לוויינט" (כן, נודע לכם כי התקשרו אליכם מהיח"צ של מייקרוסופט או חיים כהן וביקשו לעשות על זה אייטם. במקרה הטוב. במקרה הרע קנו את האייטם הזה) שוואו איזה כיף הולך להיות לעובדים של מייקרוסופט, ואיזה באסה לכם שאתם לא עובדים של מייקרוסופט, בואו להיות עובדים של מייקרוסופט.

הנקודה היא שלא חסרים עובדים. בשום מקום. זה הכל קשקוש יחצני. חסרים עובדים טובים ששווים את הכסף שמשלמים להם. ההבדל הוא שהתעשייה המסורתית מתמודדת עם זה בצורה מסורתית ומתלוננת על זה שאין עובדים, והתעשייה המתוחכמת יותר מצפה את זה באוכל טוב בחינם, ימי כיף, ופופים.

[video=youtube_share;hER0Qp6QJNU]

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
שוב, אם אתה חושב ככה (ורק שתחזור לכדור הארץ, אף אחד לא חייב לתת לך עוגיות במטבח. אתה מספיק בוגר לקנות פעם בשבוע שבועיים חבילת עוגיות) איפה המשרד שלך שמגלגל מליונים עם נופשונים כל חודש לכל העובדים?

למשרד רו"ח לא צריך השקעות גדולות במיוחד.

צודק. אף אחד לא חייב לי כלום גם לא מסך מחשב. כבודו מוזמן לקחת לפטופ ולהוציא את העיניים על מסך 14 אינץ'. הכל טוב. זו לא הנקודה.

הנקודה היא כשיש ענף שמתקמצן על עוגיות ומסכי מחשב לעובדים ומצד שני יש ענף שמביא לעובדים שף שמכין סושי והמבורגרים שלא יתפלאו שהמוכשרים הולכים לענף שמשקיע בהם יותר.

אם אין להם כסף לשלם משכורות ראויות לעובדים אז למה שמוכשרים ילכו לעבוד במקצוע שלהם? זה לא חינוך או עבודה סוציאלית או גננות שאפשר להחליף - לפחות באופן חלקי - תגמול כלכלי בתגמול של תחושת סיפוק ועזרה לקהילה.

מדובר במקצוע משרדי יבש של ייצור דוחות. אז במקום לייצר דוחות אנשים ילכו לכתוב שורות קוד או להטמיע מערכות ERP בשביל הרבה יותר כסף ותנאים. המשרדים יצטרכו לגרד את התחתית של החבית של ההון האנושי עובדים שבקושי יודעים להפעיל מחשב.

אולי זה תקין. אולי ככה זה אמור להיות. לא יודע. אני רק שם את הדברים על השולחן.

• תוכן חדש...