Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בסרטונים של תיקוני הברגות באגן השמן,

בעיקר עם ערכות כמו זאת

https://www.ebay.com/itm/M13-X-1-5-Oil-Pan-Drain-Sump-Plug-Key-Thread-Repair-Tool-Kit-Set/252810054469?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

השאלה, עד כה זה נפוץ להרוס את ההברגה ?

אם אני נוהג להחליף את הדיסקית כל החלפה , אבל לא את הבורג.

ונניח אני מחליף שמן 3 פעמים בשנה.. מה הסיכוי לגמור את ההברגה ב10 שנים הקרובות ?

אני נוטה לחשוב שזה לא כל כך שכיח להרוס הברגות... ובעיקר אם מחליפים לבד בבית בלי לחץ כמו במוסכים.

ובכל זאת, אם יש לי 2 רכבים שהבורג שלהם הוא M12 , האם צריך להכניס לארגז הכלים ערכת הרחבה לM13?

פורסם

במידה ואתה סוגר במומנט הנדרש לפי הנחיות הייצרן ומכניס את הבורג ידנית ולא עם פטיש אוויר אין לך מה לדאוג.

אנשים שנהרסה להם ההברגה היא כתוצאה שסגרו את הבורג בעזרת כלים לא נכונים ומומנט גבוה או הבורג קיבל מגע בזמן נסיעה.

סע לשלום.

איזה כייף לי :)

פורסם

לדעתי האגנים שלי אלומיניום (קורולה וטרווארס).

אני סוגר ידנית - מכניס את הברגים עם היד, מסובב ידנית עד הסוף ואז מחזק עם בוקסה... תמיד יש לי הרגשה שאני לא סוגר מספיק חזק.

אף פעם לא סגרתי עם ידית מומנט.. (אולי הגיע הזמן??)

אבל תמיד חצי שנה אחרי זה ... שאני בא לפתוח .. זה סגור ממש חזק ומצריך מאמץ לפתיחה..

פורסם

שאלת המשך.

בורג ריקון שמן באגן אלומיניום, נסגר ככל הנראה לאורך השנים במוסכים במומנט 50% יותר מהנחיית היצרן, ואולי אף יותר. אין נזילות ואין נזק ויזואלי.

הרכב עבר לאחזקה עצמית, בורג הריקון נסגר מעתה עם מד מומנט. עולה המחשבה, שעקב שחיקת ההברזה ואולי אף עיבור פלסטי מקומי, מוטב מעתה והלאה לסגור את הבורג לא במומנט X לפי הנחיות היצרן, אלא X+20%.

דעתכם בנושא?

חזיר דיזל

פורסם

אין צורך. אם ההברזה עברה מעט עיבור פלסטי המקשה על הברגת הבורג ניתן לעבור עם מברז מתאים ושלום על ישראל.

איזה כייף לי :)

פורסם

קורולה - ממליץ להתחדש בידית מומנט (שים לב לקנות משהו שיתאים לטווחים רלוונטיים), ובנוסף לעבור עם מברשת על ההברגות בבורג ובאגן ולבדוק ויזואלית שההברגה לא נפגעה לפני שמכניסים. במידה ויש קושי - ממליץ לעבור עם מברז כמו שמרק כתב.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

OK

זה אומר להצטייד בידית מומנט (הוזמנה מאמזון) , ובסט מברזים שתואמים להברגות...

בקורולה 12X1.25

בטרווארס 12X1.75

יש המלצות על סט מברזים?

יצא יותר יקר מהסט של המברז של ה 13X1.5 ו 6 ברגים חדשים :roll:

• תוכן חדש...