Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כפי שידוע, צריכת החשמל במזגן ביתי בקיץ עולה ככל שהמדחס עובד יותר זמן. משמע, שככל שהטמפרטורה נמוכה יותר, כך המדחס צריך לעבוד זמן רב יותר וצריכת החשמל עולה (אני שואל לגבי קירור בלבד). רציתי לשאול האם הדבר עובד באופן דומה במזגן ברכב? האם המדחס עובד בתזמון ועצמה דומים ללא שום קשר לטמפרטורה המוזנת או לעוצמת הקירור בגלגל בחירת הטמפ'? או במילים אחרות, האם העלאת הטמפ' במזגן לקריר ולא למקפיא (יש לי גלגל טמפרטורה ולא הזנה מדויקת של מספר) חוסכת דלק? בחיפוש כללי באינטרנט מצאתי כמה תשובות מעורפלות בעניין.

תודה!

פורסם

קשה לענות תשובה חד משמעית כי זה תלוי מאוד באיך שמערכת מיזוג\בקרת אקלים ממומשת ברכב שלך.

במערכות מיזוג קלאסיות, העלאת הטמפרטורה לא תורמת בכלום לצריכת הדלק, כי כל האויר היה עובר דרך מאייד המזגן, ואז חלקו היה עובר חימום דרך רדיאטור החימום.

יתכן שחלק ממערכות בקרת האקלים המודרניות עובדות בשיטה יותר יעילה, אבל בעבר הלא רחוק בעלי מקצוע הגיבו פה שגם היום מערכות בקרת אקלים ממשיכות לעבוד בשיטה הקלאסית ומערבבות אויר קר וחם.

יום טוב גם לך

פורסם

מה שכן יכול להשפיע זה מדחס ספיקה משתנה, הוא עובד בספיקה נמוכה כשדרישת הקירור נמוכה ומעמיס על המנוע פחות.

במערכת עם מדחס ON-OFF, בעיקרון צריכת הדלק מושפעת רק ממהירות המאוורר הפנימי ולא ממצב בורר הטמפ'.

פורסם
שלום

כפי שידוע, צריכת החשמל במזגן ביתי בקיץ עולה ככל שהמדחס עובד יותר זמן. משמע, שככל שהטמפרטורה נמוכה יותר, כך המדחס צריך לעבוד זמן רב יותר וצריכת החשמל עולה (אני שואל לגבי קירור בלבד). רציתי לשאול האם הדבר עובד באופן דומה במזגן ברכב? האם המדחס עובד בתזמון ועצמה דומים ללא שום קשר לטמפרטורה המוזנת או לעוצמת הקירור בגלגל בחירת הטמפ'? או במילים אחרות, האם העלאת הטמפ' במזגן לקריר ולא למקפיא (יש לי גלגל טמפרטורה ולא הזנה מדויקת של מספר) חוסכת דלק? בחיפוש כללי באינטרנט מצאתי כמה תשובות מעורפלות בעניין.

תודה!

אותו עקרון בדיוק כמו מזגן ביתי, ככל שהפרש הטמפרטורה בין פנים הרכב או הטמפרטורה אותה הנהג מכוון ולבין הטמפ' הסביבתית גדול יותר, כך יעבוד המדחס מזגן יותר והתצרוכת דלק תעלה.

ברכב כמו שלך ללא בקרת אקלים, המשחק של בורר החום קור לא ממש ישנה משהו, אבל ברור כי ביום חם המדחס יעבוד יותר זמן ובלחצים יותר גבוהים ותצרוכת דלק תושפע מכך.

פורסם

אם הטמפ' החיצונית עולה מ-28 ל-34 מעלות צלזיוס או גם הלחות החיצונית גדלה יותר בהחלט צריכת הדלק תעלה מכיוון שתפוקת הקירור של המזגן תעלה בכדי להתגבר על עומס חום נוסף.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...