Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הלוואי והיה שוק לידני בארץ.

עם ישראל הוא עם עצלן.

ידני לא הולך כאן וזהו

מעולם לא חשבתי שניתן להכניס כל כך הרבה שטויות להודעה אחת

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאלה לפ.ש.

מאיפה אתה בארץ?

לפי מצב עומסי תנוע כמו שיש היום ופקקים במרכז נהגיה ברכב ידני הופך לסבל.

דרך אגב גם לי יש רכב עם גיר ידני.

יצא לי לנהוג בוקר בוקר , 40 דק עמידה בפקק, ולא היה לי כל כך נורא.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

לאורך איזו תקופה? שואל כי אני מאוד נהנה מהנהיגה ברכב ידני, rev matching ו - heel and toe עדיין עושים לי את זה גם אחרי אלפי פעמים בנסיעות מנהלתיות לחלוטין אבל אין סיכוי שהייתי בוחר ברכב ידני אם הייתי צריך לעמוד כל יום בפקקים של גוש דן.

פורסם

הייתי עם רכב ידני(208GTI) והסתובבתי המון בת"א,פתח תקווה, הרצליה פיתוח(כן זה 3 האיזורים הכי פקוקים שיש) ועמדתי גם בפקקים של יותר משעה פעמיים ביום ליותר מחצי שנה וואלה? עדיין לא היה לי הבדל ביחס לאוטומט.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

יצא לי, הייתי נוהג ..

יש הבדל גדול בין יצא והייתי נוהג לבין לנהוג יום יום וכל יום מבוקר עד לילה בפקקים של תל אביב .

ולמה היום אתם לא עם ידני עם כל כך כייף ולא נורא?

היום במרכז לא כייף לנהוג באוטומטי כי יש כאבים ברגל ימין עם ידני זה די מאוזן ,כי כאבים בזוג רגליים.

פורסם

מדובר על תקופה של שנתיים, שבה עמדתי בפקקים של מעל 40 דק, ומה אתה יודע , לא היה כזה נורא.

מכרתי את הרכב בגלל החלפת מקום עבודה (מרכז תא אין חניות וגם כשמוצאים אחת אחרי עשר דק היא בכחול לבן.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

גם אני נהגתי המון פעמים עם פקקים במרכז, באמת לא נורא בכלל מבחינת הגיר עצמו, מתסכל יותר הפקק כמו שמסתכל את כל בעלי הרכבים האוטומטיים שעמדו לצידי אבל הפעולה עצמה של להתקדם בפקק עם גיר ידני ממש לא תסכלה אותי יותר ביחס לגיר אוטומטי, כאילו אם לא היה לי רכב ידני הייתי כולי מבסוט עכשיו.

אתם שוכחים שבאירופה מרכזי ערים פקוקים לא פחות מבמרכז הארץ והמוני אנשים נוהגים עם גיר ידני, לציין את בעיית הפקקים בשילוב גיר ידני כמשהו שיחודי לישראל ושלא ניתן להקביל למקום אחר זה שטויות.

פורסם

הייתי באיטליה לא מזמן ולקחתי רכב ידני ובטעות נכנסתי למקומות עם סמטאות ברוחב של כמה ס"מ מרוחב הרכב בעליות משופעות וסיבובים חדים. היה מאוד מלחיץ לנסוע עם ידני, אבל לא מתחרט לרגע! העניין הוא שזוגתי שתחיה רצתה לחוות נהיגה ונתקעה עם האוטו בזינוק בעליה ביציאה מאוטוסטרדה, וזה היה קצת יותר מלחיץ, אבל זה עניין של הרגל גם כן.

כן יש לאוטומט יתרונות ברורים לקהל הרחב ויש לאנשים פה תחושה שידני זה גיר פופולארי כיון שאנחנו בכל זאת, בפורום של חובבי נהיגה, אבל בתכלס אם נהיה כנים - אם גיר ידני היה אטרקטיבי, היבואנים היו מוכרים בכמויות. מאידך - אולי היבואנים מעצבים תודעה? הם בכל זאת מביאים לפה חרא של רכבים ידניים שערומים לגמרי ונותנים מחיר לא אטרקטיבי בעליל. אני זוכר למשל את האיבו של סיאט שהייתה עם 150 כ"ס והייתה מן רכב ביניים בין הקופרה לאיביזה מבחינת הכוח, ונמכרה במחיר עלוב למדי לטעמי. רכב עם עוצמות ביניים שהיה נמכר במחיר של 100~ ש"ח היה לדעתי מוכר לא מעט כידני.

אני אישית מאוד אוהב גיר ידני, אבל אני יכול גם לחשוב אובייקטיבית עד כמה זה לא יעיל להוריד רגל לקלאץ' כדי לנתק מנוע ולהעביר הילוך ואז לחבר מחדש כשיש גירים מתקדמים היום שעושים את זה במאית השניה. אני כן חושב שזה היה נחמד אם לנהגים גם בגיר אוטומט, הייתה שליטה טובה על החלפת ההילוכים כמו הפליפרים מאחורי ההגה, למי שהיה רוצה בכך. אם אני לא טועה גם במירוצי ראלי היום משתמשים בהם.

פורסם

הכיף שבנהיגה עם גיר ידני לא משתווה לאוטומט, אז יש פקקים בארץ במרכז מה לעשות, אבל מי שיודע להשתמש טוב בקלאץ' ולא להיות עם הרגל כל הזמן על הדוושה לא סובל בכלל.

פקקים הם מעצבנים בלי קשר לגיר ידני או רגיל. אפילו שאני נוסע בפיקנטו ידנית עם מנוע יחסית חלש, עדיין אני נהנה יותר ממה שנהניתי בנהיגה עם הונדה סיויק אוטומטית עם גיר טיפטרוניק.

פורסם

ולמה היום אתם לא עם ידני עם כל כך כייף ולא נורא?.

שאלה טובה, הייתי צריך לעבור לרכב ליסינג בגלל עלויות.

כשביקשתי גיר ידני בליסינג אחרי גיכוח קל על הבקשה המוזרה המנהלים הסבירו לי שהחברה לא לוקחת רכבי ליסינג ידניים כי לא יהיה אפשרי להעביר אותם למשתמש אחר אם אצא מהחברה באמצע החוזה ולכן נאלצתי להתפשר על רכב אוטומטי.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

זה מאד אינדוודואלי.

אחרי 15 שנה עם משפחתומטית עברתי לרכב ידני שנמצא אצלי מזה 6 שנים, ולא רואה את עצמי חוזר לאוטומט.

הן מבחינת השליטה על הנהיגה והן מבחינת החוויה שלי בנסיעות.

עומד בכל בוקר 20 דקות לפחות פקקים בבוקר בכניסה לצפת.

כשאנחנו נוסעים למשפחה במרכז עם הרכב האוטומטי של אשתי רגל שמאל מחפשת מה לעשות, ואני משתעמם.

זוכר לי פקק אחד אחרי 11 שעות עבודה שנתקעתי מעל שעתיים ואז כם פיללתי לאוטמט כי הייתי לאחר לילה לבן.

בכל מקרה, זה מאד אישי, ולעיתים גם תלוי במה עבר עלי לפני הנסיעה.

אני אשית מאד אוהב ומעדיף את הגיר הידני.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

התשובה פשוטה מאד, הרוב המכריע של הנהגים בישראל לא נהנה מנהיגה בגיר ידני, כן אני חוזר לא נהנה מכך ואפילו סובל מכך, אם או ללא קשר לפקקים.

אם היו נהנים היו קונים והיבואנים היו מספקים.

זאת המסקנה האינדיוידואלית שלי, לא עשיתי מחקר, אבל כן עשיתי 1 + 1.

רק אציין שמעבר לחסרונות הנוחות שבגיר הידני, ברכבים עם גיר ידני נגרעת הנוחות גם בפונקציות אחרות, למשל לא ניתן להשתמש במשענת יד מרכזית שכן היא מפריעה לשילוב ההילוכים (אולי רק בכבישים בינעירוניים ארוכים), פונקציית "אוטו הולד" אינה קיימת ברכבים עם גיר ידני (לא "היל הולד"), פונקציית בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים לא קיימת ברכב עם גיר ידני.

דחילק הנושא הזה נטחן עד תום, אתם מיעוט שבמיעוט, בשנים הקרובות יימכרו בישראל רכבים חשמליים ותופתעו כמה הם מהנים ואתם עדיין תקועים בטכנולוגיה שנבראה ביחד עם המצאת המכונית (למרות שגם רכבים חשמליים יוצרו כבר מזמן בכמויות קטנות).

אבל הכל טוב, על טעם ועל ריח לא ניתן להתווכח ותמשיכו להנות :)

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...