Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרבה יותר קשה להתעסק בהילוכים ובטלפון בו זמנית אלא אם כן אתה בנסיעה רציפה בין עירונית ממושכת על כביש די פנוי על הילוך קבוע אבל כבר ביטלת את רוב ההתעסקויות בזה בסביבה עירונית ואני אומר את זה מניסיון

קיבלתי דו''ח על שימוש בטלפון גם כן באיזור עירוני.

מנסיון כואב אני אומר לך שזה אפשרי.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה יכולות הריכוז שלך גבוהות משלי. בכל אופן זה בטוח קשה יותר מאשר באוטומט, זה כבר עניין עובדתי, הוויכוח הוא אולי רק על כמה ופה זה כבר משתנה מאחד לשני.

פורסם (נערך)

מי שמורגל בנהיגה בידני עושה זאת בלי מחשבה.

נהגתי 25 שנה על ידניות עד שעברתי לאוטומט. האם אני מרגיש הבדל? לא ממש. בחו"ל אני נוהג בד"כ על ידניות* ומבחינתי השינוי בינן לבין האוטומטיות שיש לי בבית לא משמעותי. השינוי במנופי הפעלה, בלוחות המחוונים ובעיקר בכבישים הרבה יותר משמעותי, כולל באזורים הרריים ובתוך העיר.

* שלוש פעמים נהגתי בחו"ל באוטומטיות: פעם אחת כשדרוג, פעם אחת כיוון שזה היה בקנדה ובפעם השלישית, לאחרונה, באירופה, כאשר רציתי שתהיה אופציה שאשתי תחליף אותי בנהיגה. ההפרש במחיר בין אותו דגם (308 ) ידנית ואוטומטית היה זניח, 5 אירו ליום, בשוויצריה. לפני מספר שנים בדקתי הפרשים במדינה אחרת, היה מדובר על מחיר יותר מכפול. אז קשה לי להשוות בין מדינות, אבל נראה כי גם חברות ההשכרה האירופיות מתיחסות כיום לרכב אוטומטי כדי סטנדרטי.

דור - אני חושב שהמספר שהבאת על יחס בין ידני לאוטומטי בחלקים מאירופה 1:1 הוא אופטימי\פסימי מדי (בחר את הנכון מבחינתך). אבל גם אם היחס 2:1 או אפילו 3:1 המגמה ברורה. ועדיין אני ממליץ על לימוד נהיגה בידני, ועם הבנים שלי התעקשתי על כך. שניים מהם נהגו בארופה בידני אחרי שבארץ עברו לאוטומטי אחרי הטסט. החזרה לידני - אחרי מספר שנים של נהיגה באוטומטי - היתה קלילה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כן, כל חובב רכב אמיתי חייב לפחות פעם בחייו לנסות פיקנטו ידנית.

אם אתה משווה בין פיקנטו ידנית לאוטומט, יש הבדל עצום בצריכת הדלק, אז אם בנאדם מתלבט (כמו שאני התלבטתי בזמנו, מכל מיני סיבות ושיקולים) בין האוטומט לידני, אז הידני עדיף בהרבה.

פורסם
מי שמורגל בנהיגה בידני עושה זאת בלי מחשבה.

נהגתי 25 שנה על ידניות עד שעברתי לאוטומט. האם אני מרגיש הבדל? לא ממש. בחו"ל אני נוהג בד"כ על ידניות* ומבחינתי השינוי בינן לבין האוטומטיות שיש לי בבית לא משמעותי. השינוי במנופי הפעלה, בלוחות המחוונים ובעיקר בכבישים הרבה יותר משמעותי, כולל באזורים הרריים ובתוך העיר.

* שלוש פעמים נהגתי בחו"ל באוטומטיות: פעם אחת כשדרוג, פעם אחת כיוון שזה היה בקנדה ובפעם השלישית, לאחרונה, באירופה, כאשר רציתי שתהיה אופציה שאשתי תחליף אותי בנהיגה. ההפרש במחיר בין אותו דגם (308 ) ידנית ואוטומטית היה זניח, 5 אירו ליום, בשוויצריה. לפני מספר שנים בדקתי הפרשים במדינה אחרת, היה מדובר על מחיר יותר מכפול. אז קשה לי להשוות בין מדינות, אבל נראה כי גם חברות ההשכרה האירופיות מתיחסות כיום לרכב אוטומטי כדי סטנדרטי.

דור - אני חושב שהמספר שהבאת על יחס בין ידני לאוטומטי בחלקים מאירופה 1:1 הוא אופטימי\פסימי מדי (בחר את הנכון מבחינתך). אבל גם אם היחס 2:1 או אפילו 3:1 המגמה ברורה. ועדיין אני ממליץ על לימוד נהיגה בידני, ועם הבנים שלי התעקשתי על כך. שניים מהם נהגו בארופה בידני אחרי שבארץ עברו לאוטומטי אחרי הטסט. החזרה לידני - אחרי מספר שנים של נהיגה באוטומטי - היתה קלילה.

אני לא חושב שהוא פסימי והוא גם מגובה בנתונים מאתרים שונים. בהזדמנות כשאזכר איפה ראיתי את זה אשלח קישורים.

היחס הזה היה רלוונטי למדינות כמו אנגליה וגרמניה למשל, אך סביר להניח שהוא תקף בעוד מדינות שלא טרחתי לבדוק, אשער שהמצב דומה בצרפת, אולי במדינות סקנדינביה, אוסטריה וכו'.

אגב, בענייני השכרת רכב - מעולם לא קיבלתי אוטומטי.

כשביקשתי לשדרג את הרכב באחת מההשכרות שלי בגרמניה, הציעו לי רכב אוטומטי, אך לא רציתי. גם לא היה מדובר ברכב מעניין במיוחד - אודי A3 סדאן 1.4TSI.

יש מדינות שעדיין קשה להשיג בהן רכבים אוטומטיים, כמו רומניה או פולין למשל, אבל במדינות כמו איטליה, גרמניה או אוסטריה לא זכור לי שהייתה בעיה.

בכל אופן, אני בעד הוצאת רישיון על גיר ידני, גם אחותי עשתה את זה (ומאז לא נגעה ברכב עם גיר ידני), אבל אם היא תצטרך לנהוג, תהיה לה האפשרות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אבל היום בהרבה רכבים אין ברירה, אין כמעט רכבים משפחתיים שזמינים בגרסה ידנית (או אולי אין בכלל), סופר מיני - פחות ופחות, יש יבואנים שבכלל לא מציעים סופר מיני ידנית (כמו מאזדה למשל) כבר הרבה מאוד זמן. אפילו רכבים מסחריים כבר זמינים בגרסאות אוטומטיות.

המצב של הסופרמיני בכלל גרוע.

גם חברות שמפרסמות שיש גרסה ידנית לא מוכרות אותו בפועל. קליאו ג'אז פולו איביזה. יש עוד שלא נזכר בהן עכשיו. סוויפט דווקא יש. רק תחכה כמה חודשים.

פורסם (נערך)
לא מבין מה כל הסיפור?

לא מבין בן אדם רגיל שנוסע ביום יום באיזה רכב רגיל צריך גיר רגיל. לשחק אותה נהג ראלי? לחסוך בדלק? בירידת ערך או תקלה מסוימת של אותו רכב כל החיסכון הלך לפח. שלא לחשוב על הנאה מנסיעה ברכב אוטומטי וזה בכלל לא משנה מה התיבת הילוכים שלו.

חוץ מהתלהבות של גיל 17-18 שאתה רק מוציא רשיון וחושב שאתה ושומאכר דיי דומים, למה זה טוב?

אנשים נוהגים בתוך הטלפון, בקושי מסתדרים עם אוטומט ומוביליי, רק חסר להוסיף עכשיו עוד כמה מאות אלפי רכבים ידניים לסיפור.

ועוד משהו, כל אחד עם רכב מעל 1.6 סמ"ק גיר ידני משחק אותה גבר גבר ונוסעה כמו מטורף, וחושב שהוא נהג מירוצים, וזה כבר בעיה שאין באמת לאנשים חובבי הענף יותר מדי מקומות להתפרע במקום מסודר כמו מסלולים באירופה.

לכן אין שום הגיון ברכב ידני בארץ, אלא אם כן אתה ממש קמצן, חושב שאתה נהג ראלי, או סתם מתהלב.

אפילו נהגי מוניות הבינו וכמעט ולא נוסעים על גיר רגיל למעט כמה חולי נפש, וגם ענף המשאיות ואוטובוסים עוברים לגירים אוטומטיים/רובוטיים.

שלא לדבר על הנושא של לתת את הרכב הידני לאישתך ולספר לה שנהג אמיתי נוסע בגיר רגיל, ולגרום לה להאמין לבולשיט הזה.

מעולם לא חשבתי שניתן להכניס כל כך הרבה שטויות להודעה אחת עריכה אחרונה על ידי Pecan
פורסם
יש לך פה הרבה הכללות ודעות קדומות מופרכות שאני לא רואה טעם להתייחס אליהן.

אני כן אתייחס לקטע של התאונות שציינת כי פה זה בדיוק הפוך ממה שאמרת - תוסיף עוד מאות אלפי רכבים ידניים לכבישים ודווקא אז אנשים יצטרכו להתרכז יותר בנהיגה מאשר בטלפון. ככל שדברים נעשים יותר אוטונומיים (וגיר אוטומט זה אכן יותר ״אוטונומי״ מידני) אז לאנשים דווקא יותר קל לעשות דברים אחרים חוץ מלנהוג אז איך בדיוק הוצאת מזה את התסריט ההפוך זה רק אתה יודע.

בדיוק זה.
פורסם

דור, יש מספרים מעודכנים. האחוז הכולל של רכב אוטומטי הנמכר באירופה הוא 33%, אבל האחוזים נעים בין פחות מ-20% באיטליה, ספרד, בלגיה, פורטוגל, יוון ועוד כמה, לבין רוב מוחלט במדינות כמו לוקסמבורג, שוודיה או איסלנד.

חפש בחוברת הזו (עמ' 42 מבחינת ה-PDF ו-80 מבחינת החוברת).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני ראיתי נתונים קצת אחרים, אבל הנתונים די קרובים למה שראיתי, 42% אצל הגרמנים זה אוטומט, 40% אצל האנגלים, אני ראיתי משהו כמו 48% אצל האנגלים ו-49% או 51% אצל הגרמנים.

בכל אופן שני הנתונים האלו תומכים בעניין שאמרתי שבמדינות מסוימות כבר יחסי המכירות הם 1:1 או מאוד קרוב לכך.

וכמו שחשבתי בגוש הסקנדינבי יש לא מעט.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני הכרתי את הנתונים של שנה קודם, שקצת יותר נמוכים.

דרך אגב, עכשיו ראיתי שבחוברת הזו יש נתונים שנתיים מ-2001. כמובן שמדובר בנתוני רכב חדש הנרשם, לא על סך הרכבים באיזור.

פורסם
מעולם לא חשבתי שניתן להכניס כל כך הרבה שטויות להודעה אחת
לא יכולתי לרשום משהו יותר מוצלח.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
על מה? איך הינך קשור?
אני פתחתי את השרשור.

צר לי אבל כל מה שכתבת הוא כמו שאומרים אצל הילדים , "קשקוש בלבוש".

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
אני פתחתי את השרשור.

צר לי אבל כל מה שכתבת הוא כמו שאומרים אצל הילדים , "קשקוש בלבוש".

למרות שזה הינו השרשור שלך, לא זכור לי שצוטטת על ידי

ובנוסף זו דעתי, אותו אחד שצוטט על ידי יצא למגיפת שטויות לאחרונה, לא שזה באמת מעניין מישהו

• תוכן חדש...