Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
4 שעות זה כבר מאוד מאוד קיצוני, גם הרגל הימנית שלוחצת על הגז והברקס כבר תתעייף אחרי כזה עינוי. מה בדיוק קרה שם?

לפני מחלף בן שמן הייתה תאונה , אחר כך בואדי ערה היה פקק ( רצח באום אל פחם )

חזרתי מיום מסלול במוטור סיטי שעה חמישים הלוך חמש שעות חזור . לעולם לא אסע לימי מסלול שלא נופלים בשישי או שבת . את הלקח שלי למדתי .

פורסם
התשובה פשוטה מאד, הרוב המכריע של הנהגים בישראל לא נהנה מנהיגה בגיר ידני, כן אני חוזר לא נהנה מכך ואפילו סובל מכך, אם או ללא קשר לפקקים.

אני חושב שזו התגובה הכי נכונה ותמציתית בשרשור הזה.

ואני עם רכב ידני, ואני כן נהנה. וזה שחבר (צעיר) מהעבודה נתקע שבוע שעבר כי רכבו היה במוסך והצעתי לו להשתמש ברכב שלי ותגובתו הייתה שהוא לא יכול כי זה רכב עם הילוכים, זה היה מאוד עצוב.

אחרי זה שאלתי כמה אנשים בעבודה לגבי נסיעה על רכב הילוכים-

אז לכמה מהם יש בכלל רשיון רק לאוטומט.

עוד כמה לא בטוחים שיסתדרו עם הילוכים.

ויש כמה צדיקים שלא מבינים מה הבעיה ומאיפה נחתתי עליהם.

אבל תוצאות התשאול לא מותירות הרבה ספק- אנשים סולדים/פוחדים/נגעלים/נרתעים/ ______(השלם את החסר) ממוט הילוכים.

פורסם
התשובה פשוטה מאד, הרוב המכריע של הנהגים בישראל לא נהנה מנהיגה בגיר ידני, כן אני חוזר לא נהנה מכך ואפילו סובל מכך, אם או ללא קשר לפקקים.

אם היו נהנים היו קונים והיבואנים היו מספקים.

זאת המסקנה האינדיוידואלית שלי, לא עשיתי מחקר, אבל כן עשיתי 1 + 1.

רק אציין שמעבר לחסרונות הנוחות שבגיר הידני, ברכבים עם גיר ידני נגרעת הנוחות גם בפונקציות אחרות, למשל לא ניתן להשתמש במשענת יד מרכזית שכן היא מפריעה לשילוב ההילוכים (אולי רק בכבישים בינעירוניים ארוכים), פונקציית "אוטו הולד" אינה קיימת ברכבים עם גיר ידני (לא "היל הולד"), פונקציית בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים לא קיימת ברכב עם גיר ידני.

דחילק הנושא הזה נטחן עד תום, אתם מיעוט שבמיעוט, בשנים הקרובות יימכרו בישראל רכבים חשמליים ותופתעו כמה הם מהנים ואתם עדיין תקועים בטכנולוגיה שנבראה ביחד עם המצאת המכונית (למרות שגם רכבים חשמליים יוצרו כבר מזמן בכמויות קטנות).

אבל הכל טוב, על טעם ועל ריח לא ניתן להתווכח ותמשיכו להנות :)

אפשרי . בפוקוס שהייתה שלי . הייתה משענת יד.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

בעקבות הדיון שתי שאלות בנושא:- האם זה באמת בעייתי לנהוג ברכב אוטומטיבשלג? לכאורה, בקנדה וארה"ב הרוב אוטומטי ואיכשהו מסתדרים. או שאיפה שיש שלגשם אז הכל ידני? אשמח לשמוע את דעתכם. - בזמנו שמעתי (או קראתי איפשה) אמירהשאומרת שמשום שבאירופה הרכבים הידניים הם דיזל אז המנוע יותר סלחני לטעויות בהעברתהילוכים ופחות נכבה. זאת בניגוד לידני בנזין שבן אדם פרטי ירכוש בארץ. האם יש בזהאמת או שזו סתם אגדה אורבנית? תודה

פורסם

רק אציין שמעבר לחסרונות הנוחות שבגיר הידני, ברכבים עם גיר ידני נגרעת הנוחות גם בפונקציות אחרות, למשל לא ניתן להשתמש במשענת יד מרכזית שכן היא מפריעה לשילוב ההילוכים (אולי רק בכבישים בינעירוניים ארוכים), פונקציית "אוטו הולד" אינה קיימת ברכבים עם גיר ידני (לא "היל הולד"), פונקציית בקרת שיוט אדפטיבית עם זחילה בפקקים לא קיימת ברכב עם גיר ידני.

דווקא כל נדברים האלו קיימים גם במכונית עם גיר ידני למעט בקרת שיוט אדפטיבית עד מהירות 0.

זה לא אפשרי טכנית. מתחת לסל"ד/מהירות מסויימים בקרת שיוט אדפטיבית בידני לא יכולה לעבוד, היא מתנתקת.

אגב ראיתי פעם רכב חשמלי סיני עם קלאץ' וגיר ידני, כך שגם לאחרי מעבר למכוניות חשמליות לא הכל אבוד :-)

פורסם

בעקבות הדיון שתי שאלות בנושא:- האם זה באמת בעייתי לנהוג ברכב אוטומטיבשלג? לכאורה, בקנדה וארה"ב הרוב אוטומטי ואיכשהו מסתדרים. או שאיפה שיש שלגשם אז הכל ידני? אשמח לשמוע את דעתכם. - בזמנו שמעתי (או קראתי איפשה) אמירהשאומרת שמשום שבאירופה הרכבים הידניים הם דיזל אז המנוע יותר סלחני לטעויות בהעברתהילוכים ופחות נכבה. זאת בניגוד לידני בנזין שבן אדם פרטי ירכוש בארץ. האם יש בזהאמת או שזו סתם אגדה אורבנית? תודה

איפה לדעתך הבעיה בנהיגה ברכב אוטמטי בשלג?

ולגבי "מנועים סלחניים" זה רלוונטי רק כשאתה לומד נהיגה, אחרי שאתה צובר מעט ניסיון אין לזה שום משמעות.

פורסם

נהיגה ברכב ידני הופכת לטבע שני לנהג. כמעט ולא מרגישים את זה - גם בפקקים לאורך זמן...

וכן לספקנים בינכם - היו לי רכבים ידניים. נהגתי 3 שנים על איביזה FR 1.8T ידנית שהחליפה אותה לאון קופרה MK3 ידנית גם ל-3 שנים.

ההחלפה ל-DSG לוותה בהרבה חששות (בקופרה 1.4TSI עם הגיר היבש הייתה נוראית לאור הגיר המזעזע אבל בקופרה 280 עם DSG6 יבש נהנתי מאד) -

החלפתי בעיקר כי פשוט לא הביאו דגמים ידניים - מניח שאם היו מביאים, הייתי רוכש ידנית.

היום לעומת זאת, עם מערכת בקרת זחילה בפקקים -STOP AND GO שהיא לא אפשרית עם ידני , כנראה שלא הייתי חוזר לידני גם אם היו מציעים לי את אותו הרכב ב-10K פחות...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם (נערך)

איך יש ״אוטו הולד״ ברכב ידני?

הרי האוטו הולד מאפשר ברכב אוטומטי לאחר לחיצה על דוושת הבלם ולאחר שהרכב עצר לחלוטין, להוריד את הרגל מדוושת הבלם והרכב ימשיך לעמוד במקום.

כדי להתחיל לנסוע פשוט לוחצים על דוושת התאוצה.

כיצד זה מתבצע ברכב ידני?

הרי בזמן עצירה רגל ימין לוחצת על דוושת הבלם ורגל שמאל לוחצת על דוושת המצמד (מאד נוח דרך אגב :(), האם אפשר לעזוב את שני הרגליים מהדוושות והרכב יעמוד במקום?

ולגבי משענת היד המרכזית, נכון שיש משענות כאלו ברכבים עם גירים ידניים, אבל הן ממקומות אחורה מדי ולא בתנוחה אפקטיבית שמאפשרת הישענות עליה עם יד ימין, או שהן ניתנות לכיוונון ואז בלית ברירה מכוונים אותם למצב האחורי ביותר שלהם או שבכלל משכיבים אותם למצב הנמוך ביותר שלהם, אחרת קשה עד בלתי אפשרי להעביר את ידית ההילוכים. בכל המקרים הנ״ל המשענות משמשות לקישוט ולא אפקטיביות. (דרך אגב משענת היד המרכזית בתנוחה האפקטיבית שלה, יכולה להפריע גם לתפעול טיפטרוניק של גיר אוטומטי, אבל ההפרעה קטנה יותר שכן התפעול של הטיפטרוניק קל יותר מתפעול גיר ידני).

וסתם אנקדוטה קטנה, היום בבוקר נסיעה מהבית לעבודה, מרחק של כ- 8 ק״מ, לקחה לי שעה שלמה על השעון! וזה עוד לא אזור המרכז, סתם חיפה. חלק מהתוואי הוא בעלייה ומצריך עשרות זינוקים בעליה. מה להגיד לכם פשוט זוועה וזה עוד עם אוטו הולד ואפילו בקרת שיוט עובדת בחלק מהמקטע. ברכב ידני זה היה פשוט בלתי נסבל לדעתי. אבל אני לא מדבר רק על מקרים של פקקים קשים, אלא גם סתם על תוואי עירוני שמצריך הרבה יותר פעולות ומאמץ בגיר ידני, אני חושב שאין על כך מחלוקת עובדתית. יש אנשים שזה לא מפריע להם, יש אנשים שמסתגלים לכך ויש אנשים שנהנים מכך רחמנא ליצלן.

אבל רוב האנשים לא נהנים מכך וכפי שאחד המגיבים ציין אפילו סולדים/ נרתעים מכך ועוד ברכות ואני כאמור באופן אישי חושב שיש לכך הרבה סיבות מוצדקות.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הרי האוטו הולד מאפשר ברכב אוטומטי לאחר לחיצה על דוושת הבלם ולאחר שהרכב עצר לחלוטין, להוריד את הרגל מדוושת הבלם והרכב ימשיך לעמוד במקום.

כיצד זה מתבצע ברכב ידני?

הרי בזמן עצירה רגל ימין לוחצת על דוושת הבלם ורגל שמאל לוחצת על דוושת המצמד (מאד נוח דרך אגב :(), האם אפשר לעזוב את שני הרגליים מהדוושות והרכב יעמוד במקום?

כנראה שעבר קצת זמן מאז שנהגת באוטו עם גיר ידני.

זה מכיוון שבזמן עמידה לא לוחצים על המצבד אלא רק על הבלם והגיר בניוטרל.

אפשר לעזוב את הדוושה, אוטו הולד מחזיק את הבלימים.

הוא משתחרר בדיוק כמו ברכב אוטומטי, עם תחילת תנועה.

פורסם

הרעיון ב autohold ברכב ידני הוא להחזיק את הברקס נעול לעוד פרק זמן קצר כאשר מבצעים למשל זינוק בעליה.

ואז יש לך זמן לעבור לגז וללחוץ בלי שהרכב ידרדר למטה.

באוטומט כמובן זה לא רלוונטי.

ברמזור אפשר להעביר לניוטרל ואז לעזוב את הדוושה.

האם autohold יחזיק גם את הרכב , לא ניסיתי ברכב שלי. לא יודע. כנראה שכן.

בתחילת הנסיעה תדרש שוב ללחוץ על הקלאץ , לשלב להילוך ורק לנסוע.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אלו שני דברים נפרדים.

היל הולדר - לזינוק בעליה, מחזיק את הבלמים 2-3 שניות.

אוטו הולד - להחזקת בלמים כל זמן שהרכב עומד במקום כדי לשחרר את הנהג מהצורך ללחוץ על הדוושה בזמן המתנה.

הראשון יכול להיות מיושם בכל רכב עם מערכת ESP.

השני דורש גם בלם יד חשמלי.

פורסם

כיצד זה מתבצע ברכב ידני?

ולגבי משענת היד המרכזית, נכון שיש משענות כאלו ברכבים עם גירים ידניים, אבל הן ממקומות אחורה מדי ולא בתנוחה אפקטיבית שמאפשרת הישענות עליה עם יד ימין, או שהן ניתנות לכיוונון ואז בלית ברירה מכוונים אותם למצב האחורי ביותר שלהם או שבכלל משכיבים אותם למצב הנמוך ביותר שלהם, אחרת קשה עד בלתי אפשרי להעביר את ידית ההילוכים. בכל המקרים הנ״ל המשענות משמשות לקישוט ולא אפקטיביות. (דרך אגב משענת היד המרכזית בתנוחה האפקטיבית שלה, יכולה להפריע גם לתפעול טיפטרוניק של גיר אוטומטי, אבל ההפרעה קטנה יותר שכן התפעול של הטיפטרוניק קל יותר מתפעול גיר ידני).

וסתם אנקדוטה קטנה, היום בבוקר נסיעה מהבית לעבודה, מרחק של כ- 8 ק״מ, לקחה לי שעה שלמה על השעון! וזה עוד לא אזור המרכז, סתם חיפה. חלק מהתוואי הוא בעלייה ומצריך עשרות זינוקים בעליה. מה להגיד לכם פשוט זוועה וזה עוד עם אוטו הולד ואפילו בקרת שיוט עובדת בחלק מהמקטע. ברכב ידני זה היה פשוט בלתי נסבל לדעתי. אבל אני לא מדבר רק על מקרים של פקקים קשים, אלא גם סתם על תוואי עירוני שמצריך הרבה יותר פעולות ומאמץ בגיר ידני, אני חושב שאין על כך מחלוקת עובדתית. יש אנשים שזה לא מפריע להם, יש אנשים שמסתגלים לכך ויש אנשים שנהנים מכך רחמנא ליצלן.

אבל רוב האנשים לא נהנים מכך וכפי שאחד המגיבים ציין אפילו סולדים/ נרתעים מכך ועוד ברכות ואני כאמור באופן אישי חושב שיש לכך הרבה סיבות מוצדקות.

תעשה סיבוב בפוקוס אקובוסט ותראה שהמשענת לא מפריעה לשום דבר.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם (נערך)

אני חושב שככל הנראה העולם מתחלק לכמה סוגי אנשים.

כאלה שנהנים מרכב כרכב. נוחות אחיזה, אמינות, כח וטכנולוגיה.רואים ברכב כמקום שאפשר להתפנק בו וכמה שיותר להנות מהנסיעה, לבד או ביחד. הרכב עבורם הוא גם סמל סטטוס.

אלא קונים רכבי יוקרה, או רכבים עם טכנולוגיה חדשה( חלקה ירוקה) חלקה פחות. לא ראיתי אותם עם גיר ידני. אפילו לא אחד.

כאלה שרואים ברכב כלי תחבורה שהמטרה היא להוזיל בכל דרך אפשרית את המעבר מנקודה א ל ב.

אלא קונים רכבים קטנים גיר רגיל, גם בגלל עלות הרכב וגם בגלל צריכת הדלק הכביכול פחותה יותר.

אלא לקוחות של כל קטגוריית המיני.

יסעו ויסבלו בידני, עד שישברו ויקנו אוטומט. או שפשוט יתחתנו.

כאלה שרואים ברכב מכונה מוטורית.

אלא קונים רכבי ספורט, רכבים חזקים במיוחד, משופרים, לא תמיד נוחים. רכבים שכמעט נוגעים בכביש, ומגרדים מדרכות. אנשים הללו רוצים לשלוט בחיה בכל דרך אפשרית, גיר רגיל, זה סוג אחד של שליטה. זה אנשים שיתנו גז בכל רמזור אפשרי, גם אם לידם תעמוד קורולה היברידית. אלא תמיד יעדיפו גיר רגיל, וחבריהם יעריכו אותם על זה יותר.

פה אפשר לפגוש את כל הגילאים, מ 18 - 120. כאלה שאחרי משבר גיל 40 או כאלה שלפני. לפה אפשר להכניס גם חלק מהצעירים, בנים לרוב שיש להם את האפשרות הכלכלית לאפשר לעצמם רכב פוזה!

אלא ה מתהלבים ( שום דבר פסול) כל אחד היה או יהיה שם ככל הנראה.

פה לפעמים אפשר לפגוש גם כמה בנות מיוחדות.

כאלה שרכב זה המשרד שלהם,

סוכני שטח, נותני שירות, אנשים רגילים שרכב מביא אותם לא רק לעבודה אלא משמש אותם כמעט בכל שעות היום. מבחינתם הרכב צריך להיות כמה שיותר נוח, עם כמה שיותר מערכות, בקרת שיוט זה אביזר חובה, אוטומטי חובה, וכל תוספת שתקל על הקילומטרים המטורפים שהם יעשו.אלא נהגי הליסינג למניהם, הם יכולים לספר לכם על התענוג הגדול בבקרת שיוט אדפטיבית בכביש 6 או כביש החוף בשעות העומס.

תן להם ידני והם ירצחו אותך בדם קר.

בעלי משפחות

אלא קונים רכב ככלי תחבורה למשפחה. לוקחים בחשבון שגם האישה תנהג. זה יהיה רכב גדול שהפרמטר בין החשובים יהיה גודל תא המטען, ואפשרות להכניס עגלה. ומאחורה יכנסו כמה כסאות לילדים, ואולי זה יהיה בכלל רכב 7 מקומות.

זה יהיה רק רכב אוטומטי ב 99%.

נהגי מוניות, פה יש שילוב של המתפנקים והחסכנים.

חבריה צעירים עם רשיון חדש, שכל רכב שיוכלו להשיג, יהיה מתנה משמיים.

אוהבי רכבי אספנות-זן נדיר

אוהבי רכבי שטח - זן מיוחד

בגלל זה הרוב הגדול של האנשים, חוץ משתי משפחות מאוד ספציפיות בוחרים ברכב אוטומטי. לא בגלל שהאנשים עצלנים, לא בגלל שלא יודעים לנהוג, לא בגלל שלא אוהבים רכבים. כי פשוט זה חסר כל הגיון לאותם אנשים, ואפילו נשמע כמו עונש או עניין פרימיטיבי לדווש תוך כדי נהיגה.

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

שלום

האוטו הולד משתחרר ברגע שמשחררים את המצמד .

אני לא משתמש באפשרות הזאת ( למעשה אני לא משתמש באף אופציה חדשנית, פרימיטיבי ככה אני רגיל ) כל מי שקצת יתרגל את עניין הזינוק בעליה ימצא שזה די קל לזנק בלי בלם חניה ומבלי לשרוף את המצמד .

• תוכן חדש...