Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אין באמת קהל לרכבים ידניים חדשים בארץ. לובינסקי ניסו להביא קקטוס ידני, לא נמצאו עשרה לקוחות שהיו מוכנים להזמין. השוק הזה מת באופן סופי מוחלט.

זה חרטא. אולי לא נמצאו עשרה אנשים שבנקודת זמן מאוד ספציפית היו מוכנים להתחייב מראש על רכישה של רכב שלא ראו מעולם, אבל אין לי שום ספק בכלל שאם היו מביאים קקטוס ידני לארץ לאורך זמן הם היו מוכרים כמויות יפות מאוד.

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני דווקא כן בספק שהיו מוכרים בכמויות יפות, הקקטוס החדשה היא לא מסוג הרכבים שחובבי ידניות יחפשו, אלא אם כן התמחור היה ממש אטרקטיבי ואז זה היה מושך את החבר'ה שעובדים על תקציב נמוך.

אני בספק שאפילו באוטומט היא מוכרת משהו.

פורסם
זה חרטא. אולי לא נמצאו עשרה אנשים שבנקודת זמן מאוד ספציפית היו מוכנים להתחייב מראש על רכישה של רכב שלא ראו מעולם, אבל אין לי שום ספק בכלל שאם היו מביאים קקטוס ידני לארץ לאורך זמן הם היו מוכרים כמויות יפות מאוד.

א. למה לא ראו? קקטוס חדשה, רק עם גיר ידני. אם באמת היו כאלו שרוצים אחת כזו והגיר הוא שיקול מהותי עבורם, היו מביאים. זה גם לא שהיו תשעה, אתה יודע.

ב. יש שוק (קטן) לידני ברכבים ספורטיביים, ו(קצת יותר גדול) ברכבים זולים. בוא, זה לא שמישהו בלובינסקי לא רוצה למכור, הם היו מאוד שמחים להעיף פה מאות קקטוסים ידניים, הם פשוט היו בסרט הזה בדור הקודם ומבינים שזה לא כלכלי בסגמנט הזה ובתמחור שהוא לא game changer.

ג. תזכיר לי, למשל, כמה טיפו ידניות נמכרו לעומת אוטומט (כשהידני דווקא הגיע עם המנוע הכי חזק ועם הכי הרבה אבזור)?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
אכן סובייקטיבי. מי שחובב ידניות יהנה מאוד ממוט הילוכים קצר וקליקי, גז ביניים ו heel and toe ושלל הטכניקות שמגיעות עם נהיגה שכזו, אפשר להבין גם למה זה יכול להיות מערב יותר כשאתה שולט בעוד גורמים שקשורים לנהיגה עצמה מאשר כשאתה לוחץ על גז וברקס בלבד כאילו זה משחק פלייסטיישן אבל היי, כל אחד והשקפתו.

בדיוק כך. אני מבצע את כל אלה גם בנסיעה הכי מנהלתית שיש מתוך הרגל. לא לבצע אותם זה מרגיש לי חצי נהיגה וכאחד שממש אבל ממש אוהב לנהוג זה מבאס.

הייתה לי תקופה קצרה רכב עם גיר אוט' ודי שיעמם אותי אחרי תקופה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתם מפחידים אותי. כנראה שכשארצה להחליף אל הרכב, לא אצליח למצוא ידנית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

א. אני לא קניתי מעולם רכב מבלי שנסעתי עליו, לכן מן הסתם לא הייתי מתחייב מראש לשים סדר גודל של מאה אלף שקל על רכב. היום, כשאני מתחיל לחפש תחליפים ליטי הידנית שלי, הייתי שוקל את הקקטוס מאוד מאוד ברצינות.

להגיד שהם לא מביאים רכב ידני כי בזמנו הם לא הצליחו למצוא עשרה אנשים שיתחייבו לקנות אותו זה ממש לא נכון. לובינסקי לא מביאים קקטוס ידני לארץ, נקודה. אני מניח שאתה מדבר על קבוצת הרכישה שהתארגנה פה בפורום, ולכן מן הסתם הקהל שלה לא היה כל עם ישראל אלא קבוצה שמהווה חיתוך בין קבוצת האנשים שגולשים בפורום של carsforum לבין קבוצת האנשים שבדיוק היו בשלבי חיפוש רכב חדש לבין קבוצת האנשים שרוצים לרכוש רכב ידני, או בקיצור - קבוצה כמעט ריקה. מן הסתם לא תמצא עשרה אנשים בקבוצה שמונה שניים.

הרי גם אם היו מוצאים עשרה אנשים הם לא היו מתחילים פתאום לייבא קקטוס ידני באופן סדרתי - הם רצו למצוא עשרה אנשים כדי למכור להם עשר מכוניות, לא יותר מזה.

יבואנים אחרים מביאים דגמים ידניים באופן סדיר ואיכשהו המכוניות האלה לא נשארות בנמל אלא נמסרות ללקוחות, ובכמויות הרבה יותר גדולות מעשר. לובינסקי הם הסיבה שאין מספיק היצע של רכבים ידניים בארץ, הם לא קורבן הנסיבות.

ב. יש הבדל בין העדר ביקוש לרכב ידני לבין לא כלכלי לרכבים ספציפיים. מן הסתם מחירו של קקטוס ידני צריך להיות נמוך יותר ממחירו של קקטוס אוטומטי, ובהפרש משמעותי. למשל, כשאני קניתי את הרכב שלי, ההפרש בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית באותה רמת אבזור היה 20 אלף שקל ובהפרש כזה זה היה no brainer בשבילי לבחור בגרסה הידנית.

לובינסקי כנראה עושים יותר כסף על הגרסה האוטומטית מאשר היו עושים על הגרסה הידנית (גם אם היא הייתה נמכרת בכמויות יפות) ובזה זה נגמר.

ג. דגם ספציפי לא רלוונטי לדיון (בטח לא דגם שאף אחד לא קונה מחוץ לשוק הליסינג, טוב שלא שאלת כמה 301 ידניות נמכרו). המציאות היא שחלק גדול מהדגמים הידניים שמוצעים, נמכרים יפה מאוד ויבואנים שבוחרים לא להביא דגמים ידניים לא עושים את זה כי ישראלים לא קונים ידני אלא כי ישראלים לא קונים ידני במחיר של אוטומט.

פורסם
א. אני לא קניתי מעולם רכב מבלי שנסעתי עליו, לכן מן הסתם לא הייתי מתחייב מראש לשים סדר גודל של מאה אלף שקל על רכב. היום, כשאני מתחיל לחפש תחליפים ליטי הידנית שלי, הייתי שוקל את הקקטוס מאוד מאוד ברצינות.

להגיד שהם לא מביאים רכב ידני כי בזמנו הם לא הצליחו למצוא עשרה אנשים שיתחייבו לקנות אותו זה ממש לא נכון. לובינסקי לא מביאים קקטוס ידני לארץ, נקודה. אני מניח שאתה מדבר על קבוצת הרכישה שהתארגנה פה בפורום, ולכן מן הסתם הקהל שלה לא היה כל עם ישראל אלא קבוצה שמהווה חיתוך בין קבוצת האנשים שגולשים בפורום של carsforum לבין קבוצת האנשים שבדיוק היו בשלבי חיפוש רכב חדש לבין קבוצת האנשים שרוצים לרכוש רכב ידני, או בקיצור - קבוצה כמעט ריקה. מן הסתם לא תמצא עשרה אנשים בקבוצה שמונה שניים.

הרי גם אם היו מוצאים עשרה אנשים הם לא היו מתחילים פתאום לייבא קקטוס ידני באופן סדרתי - הם רצו למצוא עשרה אנשים כדי למכור להם עשר מכוניות, לא יותר מזה.

יבואנים אחרים מביאים דגמים ידניים באופן סדיר ואיכשהו המכוניות האלה לא נשארות בנמל אלא נמסרות ללקוחות, ובכמויות הרבה יותר גדולות מעשר. לובינסקי הם הסיבה שאין מספיק היצע של רכבים ידניים בארץ, הם לא קורבן הנסיבות.

אי אפשר (כלומר, אפשר, אבל לא הגיוני) מצד אחד להגיד שגיר ידני הוא MUST, ומצד שני בכלל לא לשקול רכב עם גיר ידני כשאפשר לעשות נסיעת מבחן על רכב זהה עם גיר אוטומטי. מעבר לזה, קבוצת הרכישה התארגנה בעיקר במועדון של הקקטוס ושותפה פה בפורום. היה פה פוטנציאל מבחינת חשיפה, הוא לא התממש.

אבל באמת, אני לא חושב שיבואן כלשהו (בלי שום קשר ללובינסקי כרגע) מגיע למצב שכל יום נכנסים אנשים לאולמות התצוגה, מבקשים להזמין דגם מסויים עם גיר ידני, נענים בשלילה והיבואן פשוט לא מוכן להביא כאלו עקרונית. זה בסה"כ עסק כלכלי - אם דגם מסויים לא נמכר בכמות מסויימת, הוא לא ייובא. אם יהיה ביקוש, הוא ייובא.

יש עדיין יבואנים שמביאים רכבים ידניים, אבל המספר הולך ויורד. בוודאי ברכבים שהם לא או ספורטיביים (או בעיקר כאילו ספורטיביים) או מאוד זולים. משפחתיות רגילות ידניות לדעתי יש אולי לאון וסיוויק, וגם הן לא מככבות בטבלת המסירות.

ב. יש הבדל בין העדר ביקוש לרכב ידני לבין לא כלכלי לרכבים ספציפיים. מן הסתם מחירו של קקטוס ידני צריך להיות נמוך יותר ממחירו של קקטוס אוטומטי, ובהפרש משמעותי. למשל, כשאני קניתי את הרכב שלי, ההפרש בין הגרסה הידנית לגרסה האוטומטית באותה רמת אבזור היה 20 אלף שקל ובהפרש כזה זה היה no brainer בשבילי לבחור בגרסה הידנית.

לובינסקי כנראה עושים יותר כסף על הגרסה האוטומטית מאשר היו עושים על הגרסה הידנית (גם אם היא הייתה נמכרת בכמויות יפות) ובזה זה נגמר.

אתה מניח משום מה שכל מי שרוצה קקטוס ידנית יקנה במקום קקטוס אוטומטית. זה לאו דוקא נכון (אפילו ממש לא, בטח אם הוא צריך להוסיף עוד 20,000 ש"ח כפי שאתה טוען). מעבר לזה, אני לא לגמרי מבין למה רכב ידני צריך להיות זול משמעותית - ומה אם ההפרש במחיר ליבואן לא כזה גדול? מה אתה מצפה שהיבואן יעשה? ולמה כל מי שכותב כאן וכל כך רוצה גיר ידני חייב הפרש עצום כדי להשתכנע ולקנות?

ג. דגם ספציפי לא רלוונטי לדיון (בטח לא דגם שאף אחד לא קונה מחוץ לשוק הליסינג, טוב שלא שאלת כמה 301 ידניות נמכרו). המציאות היא שחלק גדול מהדגמים הידניים שמוצעים, נמכרים יפה מאוד ויבואנים שבוחרים לא להביא דגמים ידניים לא עושים את זה כי ישראלים לא קונים ידני אלא כי ישראלים לא קונים ידני במחיר של אוטומט.

בודאי שרלוונטי, כי הוא ממחיש את חוסר השוק. הטיפו סדאן היא אכן תת-משפחתית מוכוונת ליסינג / השכרה, אבל הטיפו האצ'בק היתה (קצת) שונה, ובכל זאת נמכרה במספרים זעומים. גם וולוו V40 ידנית יש בדיוק 2 בארץ, עוד ניסוי שלא הצליח. הרכבים היחידים שנמכרים בהצלחה יחסית עם גיר ידני הם רכבי כאילו ספורט (לאון FR 3 דלתות היא דוגמה מצויינת) או רכבים מאוד זולים (מיקרה, סנדרו וכאלה). אם אתה טוען שזה לא נכון, תביא בבקשה דוגמה לרכב ידני מקטגוריה אחרת שנמכר טוב (היום, לא לפני 5 שנים).

אני נוהג על רכב ידני היום, והייתי שמח שגם הרכב הבא שלי יהיה ידני (אבל אני מבין שזה ממש לא בטוח). מצד שני, אני מבין שהבעיה היא לא ביבואנים (שבסה"כ מביאים מה שיש לו ביקוש) אלא מצד הלקוחות, או יותר נכון (העדר) הביקוש.

אני מסכים איתך

פורסם

אתה מניח משום מה שכל מי שרוצה קקטוס ידנית יקנה במקום קקטוס אוטומטית. זה לאו דוקא נכון (אפילו ממש לא, בטח אם הוא צריך להוסיף עוד 20,000 ש"ח כפי שאתה טוען). מעבר לזה, אני לא לגמרי מבין למה רכב ידני צריך להיות זול משמעותית - ומה אם ההפרש במחיר ליבואן לא כזה גדול? מה אתה מצפה שהיבואן יעשה? ולמה כל מי שכותב כאן וכל כך רוצה גיר ידני חייב הפרש עצום כדי להשתכנע ולקנות?

לא, אני מניח שחלק ממי שקונה היום סיאט איביזה ידנית היה קונה קקטוס ידנית אם היא הייתה קיימת. ובוודאי שיותר מעשרה אנשים היו קונים אותה אם היא הייתה נמכרת בפחות מ-100,000 ש"ח.

לגבי ההפרש במחיר - זה המצב בשוק דה פאקטו. ההפרש בין סיאט איביזה ידנית לאוטומטית הוא 15,000 ש"ח, וב-2018 נמכרו 350 יחידות של הגרסה הידנית. כנראה שאם ההפרש היה 5,000 ש"ח הביקוש לגרסה הידנית היה נמוך הרבה יותר. בסוזוקי בלנו ההפרש עוד יותר גדול.

בודאי שרלוונטי, כי הוא ממחיש את חוסר השוק. הטיפו סדאן היא אכן תת-משפחתית מוכוונת ליסינג / השכרה, אבל הטיפו האצ'בק היתה (קצת) שונה, ובכל זאת נמכרה במספרים זעומים. גם וולוו V40 ידנית יש בדיוק 2 בארץ, עוד ניסוי שלא הצליח. הרכבים היחידים שנמכרים בהצלחה יחסית עם גיר ידני הם רכבי כאילו ספורט (לאון FR 3 דלתות היא דוגמה מצויינת) או רכבים מאוד זולים (מיקרה, סנדרו וכאלה). אם אתה טוען שזה לא נכון, תביא בבקשה דוגמה לרכב ידני מקטגוריה אחרת שנמכר טוב (היום, לא לפני 5 שנים).

למה לא לפני 5 שנים? אתה חושב שההעדפות המוטוריות של עם ישראל השתנו כל כך בחמש השנים האחרונות שהיום אף אחד לא יהיה מוכן לקנות רכבים ששווקו בהצלחה רבה ב-2014?

סקודה יטי היא דוגמה טובה לרכב ידני שנמכר בכמויות יפות מאוד עד שהפסיקו לייצר אותו. היום בסגמנט של היטי יש את הדאסטר שמצליח לא רע והקשקאי, שהוא יקר יותר. בסגמנט הסופר מיני יש את הבלנו והאיביזה.

אבל השאלה שאתה שואל היא שאלה מכשילה - אני לא יכול להביא לך הרבה דוגמאות לרכבים ידניים שנמכרים בכמויות כי מראש אין הרבה דגמים של רכבים ידניים בארץ כי היבואנים פשוט לא מביאים אותם.

אתה טוען שזה בגלל שאין ביקוש לגיר ידני, אני טוען שזה בגלל שהיבואנים כנראה פשוט מרוויחים יותר על רכבים אוטומטיים ובגלל שאין להם תחרות הם יכולים לעשות מה שהם רוצים, אבל זה לא משנה את השורה התחתונה שהיא - אין מספיק רכבים ידניים בישראל כי היבואנים לא מביאים מספיק רכבים ידניים לישראל.

אני מאמין שאם יכולת להכנס לסוכנות ולהרכיב לך רכב עם מפרט כרצונך, כנראה שהיית רואה בארץ הרבה יותר רכבים ידניים.

באופן אישי, אם היה משווק בישראל פז'ו 3008 עם גיר ידני הייתי נכנס באותו רגע לסוכנות וקונה אותו וכך גם רבים אחרים. אבל לעולם לא נדע מה הביקוש אליו כי היבואן לעולם לא יביא אותו.

פורסם

זו קצת ביצה ותרנגולת - כדי לקבל מחיר טוב על דגם כלשהו היבואן חייב להתחייב על כמות. אם הביקוש נמוך, הוא לא יכול להתחייב על כמות, ולא יכול למכור במחיר טוב, ולכן הביקוש יורד וחוזר חלילה.

כנראה (די בוודאות) איביזה נמכרת משמעותית יותר מקקטוס, ולדעתי מעט מאוד מרוכשי איביזה בכלל יפזלו לכיוון של הקקטוס, גם אם הוא ימכר באותו מחיר כמו האיביזה. אז כנראה שצ'מפיון יכולים להתחייב על כמות סבירה של רכבים ידניים ולובינסקי לא.

אני חושב (אבל לא יודע בוודאות) שאם מצב השוק היה שיש מספיק אנשים שמחפשים פיתרון מסויים שלא מיובא לארץ, והם היו נכנסים לאולמות התצוגה ומבקשים פיתרון כזה, אז אחד היבואנים היה מרים את הכפפה (לא מטוב לב, מתוך רצון להרוויח). קשה לי להאמין שיש פה קרטל למניעת יבוא רכב ידני.

בחמש השנים האחרונות גירים אוטומטיים התקדמו מאוד - אם לפני 5 שנים היית יכול לקבל או גיר רובוטי עם תחזוקה יקרה או גיר פלנטרי עם 4 הילוכים בחלק לא קטן מהרכבים, היום פלנטרי 6 הילוכים (ויותר) הוא תופעה די נפוצה, וזה הופך את האוטומטיים להרבה יותר תחרותיים מול הידניים מבחינת צריכת דלק ותחושה, כשפער הנוחות נשאר משמעותי לטובת האוטומט. מעבר להבדל הזה, הפקקים רק הולכים וגדלים ואנשים נעשים יותר ויותר "עצלנים" כחלק מתהליך גלובאלי, או לפחות ככה זה מרגיש.

ד"א, חוץ מהיטי שיש לה ייצוג סביר בידני (וגם כאן, איזה אחוז של ידניות יש?) אין הרבה דוגמאות לרכב משפחתי שהצליח בגרסה הידנית. זה פשוט לא המקרה הנפוץ. אפילו האוקטביה שנמכרה עם גיר ידני לא ממש הצליחה כאן.

לגבי 3008, אני משוכנע שהיו כמה אמיצים שהיו מזמינים אחת ידנית, אבל לדעתי זה היה מספר חד ספרתי, או לפחות דו ספרתי נמוך מאוד. ושוב, ע"ע טיפו האצ'בק ופוקוס אקובוסט לדוגמא, מקרים שבהם היה יבוא של ידניות מאובזרות וחזקות יחסית (אבל לא ספורטיביות) עם קרוב לאפס ביקוש. זה פשוט לא תופס ברכבים משפחתיים.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

לא מבין מה כל הסיפור?

לא מבין בן אדם רגיל שנוסע ביום יום באיזה רכב רגיל צריך גיר רגיל. לשחק אותה נהג ראלי? לחסוך בדלק? בירידת ערך או תקלה מסוימת של אותו רכב כל החיסכון הלך לפח. שלא לחשוב על הנאה מנסיעה ברכב אוטומטי וזה בכלל לא משנה מה התיבת הילוכים שלו.

חוץ מהתלהבות של גיל 17-18 שאתה רק מוציא רשיון וחושב שאתה ושומאכר דיי דומים, למה זה טוב?

אנשים נוהגים בתוך הטלפון, בקושי מסתדרים עם אוטומט ומוביליי, רק חסר להוסיף עכשיו עוד כמה מאות אלפי רכבים ידניים לסיפור.

ועוד משהו, כל אחד עם רכב מעל 1.6 סמ"ק גיר ידני משחק אותה גבר גבר ונוסעה כמו מטורף, וחושב שהוא נהג מירוצים, וזה כבר בעיה שאין באמת לאנשים חובבי הענף יותר מדי מקומות להתפרע במקום מסודר כמו מסלולים באירופה.

לכן אין שום הגיון ברכב ידני בארץ, אלא אם כן אתה ממש קמצן, חושב שאתה נהג ראלי, או סתם מתהלב.

אפילו נהגי מוניות הבינו וכמעט ולא נוסעים על גיר רגיל למעט כמה חולי נפש, וגם ענף המשאיות ואוטובוסים עוברים לגירים אוטומטיים/רובוטיים.

שלא לדבר על הנושא של לתת את הרכב הידני לאישתך ולספר לה שנהג אמיתי נוסע בגיר רגיל, ולגרום לה להאמין לבולשיט הזה.

עריכה אחרונה על ידי timur2008

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

מה רע בסתם מתלהב? חייבים להיות מתלהב מדופלם כדי שזה יהיה בסדר?

אני מסכים איתך

פורסם
מה רע בסתם מתלהב? חייבים להיות מתלהב מדופלם כדי שזה יהיה בסדר?
עם סתם מתהלבים אין בעיה,

ובדיוק בשביל זה צריך רכבים ידניים.

בלי קשר אם זה יותר טוב, פחות טוב.

אמין או לא

חסכוני או לא

קשה להעביר הילוכים או לא

יותר מהיר או לא.

בן אדם סתם מתלהב ובא לו גיר ידני זה בסדר גמור.

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם
בן אדם סתם מתלהב ובא לו גיר ידני זה בסדר גמור.

פה אנחנו מסכימים. תכלס - היתרון העיקרי של ידני היום הוא התחושה. למי שלא אוהב את זה אין שום סיבה לקנות ידני.

אני פשוט חשבתי שזה פורום שמורכב ברובו מסתם מתלהבים (כמובן שיש גם כמה שומאכרים אמיתיים, אבל רובינו לא כאלו).

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...