Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אבחון טורבו (?) - סיאט לאון 1.4TSI?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים , מדובר על לאון 1.4TSI שנתון 2016 עם 70 אק"מ משופרת סטייג' 2 .

חשוב לציין שהתופעה הייתה עוד לפני השיפורים שיש על הרכב , כאשר הרכב מתחיל לגדוש ישנם רשרושים מאיזור המנוע - בהתחלה חשבתי שזה אחד הפולים של הרצועת אביזרים או משהו כזה אבל הדבר נשלל .... לאחר מכן ביצעתי טיימינג לרכב - ועדיין הבעיה לא נפתרה .

המליצו לי למלא פול של 98 בגלל שאולי הרשרושים היו מדלק לא טוב וגם כאן לא הייה שיפור במצב .

לאחרונה קצת קראתי שב1.4TSI יש תקלה דיי נפוצה בטורבו שהאקטואטור(וייסטגייט) מתחיל להתפגר ולהרעיש וניתן להחליף את החלק הנ"ל בלבד .

האם יש אמת בדברים? האם באמת אקואטור תקול מרשרש ? אולי למישהו יש עוד כיוונים ...

תודה רבה !

פורסם (נערך)

אני מניח שהרעש מתרחש סביבות 2000 סל"ד בערך?

היה לי את הרשרוש המדובר בגולף 1.4TSI, זה מאיזור הוייסטגייט שפשוט רוטט ולא בגלל שהוא מתחיל להתפגר, אלא בגלל שיש שם חתיכת מתכת שרוטטת, וזהו.

יש סוג של פין ייעודי שאמור לתפוס אותו כדי שלא ירטוט והרעש נעלם.

בכל מקרה, החזקתי את הרכב 3 שנים, הגיע ל 95000 ק"מ והכל היה תקין למרות הרשרוש... אתה יכול להיות רגוע.

ראה סרטון:

עריכה אחרונה על ידי makinen456

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

תודה על התגובה , ראיתי את הסרטון הזה ברשת עוד לפני תגובתך וישר רצתי לרכב לבדוק ואכן כן - יש רעש מתכתי כזה מהחלק הזה .

אבל מה שמוזר שבנסיעה כאשר מאיצים הרעש מרגיש יותר חזק מאשר כשהרכב כבוי ואני נוגע בחלק .

יש לך מושג איפה אפשר להשיג מק"ט לחלק? השגתי מק"ט של 2.0TSI

פורסם

הרעש מהווייסגייט נובע מחלקיקי אבק שחדרו לתוכו. בהמשך הוא עלול להיתפס במצב פתוח או סגור. יש ברשת סרטונים המראים איך לפתוח ולנקות אותו. אם אומנם זו הבעיה כדאי לרכוש חדש ואחר כך את הישן לנסות לפתוח ולנקות שיהיה ספייר. שים לב שבפנים הוא מאוד רגיש, אל תמשוך את החלק הפנימי חזק, הוא עשוי להיקרע.

פורסם

בדרך כלל כשהרעש נובע מהווייסטגייט, יהיו עוד תופעות כמו ירידה בהספק של המנוע עקב גדישה לא תקינה. אצלי כשהיתה הבעיה הזו, זה היה תוצאה של קרע בצינור האויר שדרכו נכנסו חלקיקי האבק למערכת (גם זה כשלעצמו פגע בהספק של המנוע). לא ממליץ להישאר כך הרבה זמן למרות שאצלי לקח זמן עד שהתקלה אובחנה. פשוט תזמין את החלק מחו"ל ותחליף. בארץ זה יקר הרבה יותר. ממליץ גם לבדוק את שלמות צינור האויר.

פורסם

ברכב שלי העלות בישראל כ 1800 שקל, בחו"ל כ 300 שקל. תבדוק לגבי הרכב שלך.

נ.ב: הסתכלתי בסרטון שצורף כאן בשרשור. הרעש הנשמע שם שונה מהרעש בו נתקלתי בתקלה אצלי( שם רעש מתכתי, אצלי היה רעש של אויר)

• תוכן חדש...