Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דלק מוטורס לא מייבאים לישראל את דגמי הפוקוס והפייסטה החדשים

השאלה היא מה מונע ממישהו אחר לייבא אותם? נניח אילון מוטורס ייבאו פוקוס ופיאסטה דור קודם במקבלים לדלק

למה הם לא מנצלים את ההזדמנות ומייבאים את הדגמים החדשים בלעדית?

עלויות תקינה? מלאי חלפים ומחסור ברשת מוסכים? סיבה אחרת?

האם לא ניתן להתגבר על הקשיים והאם לא מדובר בהזדמנות (תלוי בכמה זמן ימשך הסכסוך בין דלק לפורד)?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

לפורד נהרס השם ודלק לא מעוניינים לשקם אותו. ואילון לא מסוגלים לזה.

לפורד אין יחוד משלו, למאזדה יש עיצוב, לטיוטה יש שמירת ערך, ליונדאי יש היברידיות. עוד רכב אטמוספרי שלא מעניין אף אחד.

פורסם

אטמוספרי? דווקא רוב הליין שלהם נסמך על מנועי טורבו.

פורד ,בדומה למאזדה , פונים לנהג. ראה את הפיאסטה בבריטניה למשל.

פורסם

ניתן.

זה פשוט מצריך תכנון, כסף להשקעה וקצת מזל.

תחשוב שאתה צריך רכב שיש לו מספיק ביקוש (ולא 4 אנשים שיקנו).

אתה צריך גם שיהיה סיכוי סביר שאחוז ניכר מהביקוש הזה ירצה לרכוש את הרכב במחיר שאתה תמכור אותו.

אתה צריך לדעת לתת שירות טוב, למרות שאתה חוסך בעלויות, אז אולי אצלך המשלוח יהיה אטי יותר או האבזור דל יותר.

אחרי כל זה, התגברת, תכננת, עבדת ימים ולילות והצלחת להפוך ליבואן שמייבא את הפוקוס והפיאסטה החדשים במחיר זול ב-15 אלף שקל מדלק תוך כדי שאתה כמובן מצמצם רווחים שלך למינימום אפשרי.

מה דלק יעשו?

מורידים מחיר למחירי הפסד. חודש/חודשיים/שישה, אתה בסוף תפשוט את הרגל כי לא תהיה מוכן להפסיד עוד. הם ישרדו כי להם יש גב חזק. אחר כך יעלו מחיר בחזרה.

אני בכלל לא מדבר על להקשות עליך לייבא מבחינת לובי, טופסיאדה והשפיעה שלהם על מחוקקים ואני ציבור מסוימים.

כמובן שדלק זו סתם דוגמה. אני מתייחס למונופול באופן כללי. ברגע שיש אחד כזה כבר, קשה יותר לאחרים להצליח בתחום שלו מאשר בשדה שווה, שבו כמה זכיינים מתחילים מאפס.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לפורד אין יחוד משלו, למאזדה יש עיצוב, לטיוטה יש שמירת ערך, ליונדאי יש היברידיות. עוד רכב אטמוספרי שלא מעניין אף אחד.

עיצוב זה עניין של טעם. וגם לטויטה יש היברידיות ואפילו יותר טובות מיונדאי קיה. אטמוספרי? רק בV6 וV8. כל שאר ההיצע הוא על טורבו. בלי קשר לזה אין אף יצרן עממי שיש לו שלדות ומתלים ברמה של פורד. בנושא הזה הם קטגוריה אחת מעל השאר.

תעשה סיבוב קצר בבריטניה, ספרד, גרמניה וכו' תראה לבד כמה פורדים יש בכביש מכל קשת הדגמים וזה לא סתם.

פורסם
ניתן.

מה דלק יעשו?

מורידים מחיר למחירי הפסד. חודש/חודשיים/שישה, אתה בסוף תפשוט את הרגל כי לא תהיה מוכן להפסיד עוד. הם ישרדו כי להם יש גב חזק. אחר כך יעלו מחיר בחזרה.

אני בכלל לא מדבר על להקשות עליך לייבא מבחינת לובי, טופסיאדה והשפיעה שלהם על מחוקקים ואני ציבור מסוימים.

כמובן שדלק זו סתם דוגמה. אני מתייחס למונופול באופן כללי. ברגע שיש אחד כזה כבר, קשה יותר לאחרים להצליח בתחום שלו מאשר בשדה שווה, שבו כמה זכיינים מתחילים מאפס.

אבל זה נראה שדלק ויתרו על ייבוא דגמי הנוסעים של פורד, אחרת הם כבר מזמן היו כאן

פורסם

זה לא נכון, לפורד יש קטע חזק של רכבים מהנים שפונים לנהג וגם על הבסיס הזה הם מצליחים יפה באנגליה.

אני בעצמי הייתי קונה פיאסטה (רגילה או ST) במידה והאופציה הזו היתה קיימת בארץ.

הם גם בכלל באים עם מנועי טורבו לרוב אז לא הבנתי למה אתה מנסה לצייר את המותג כאילו זה איזה רכב קוריאני משמים.

פורסם

אני חושב שבייחוד בשנים האחרונות פורד מתמקדים ב- SUV וצפונה עד ה- Heavy Duty.

מצד אחד זה סגמנט צפוף מאוד בישראל, ו"הלהיטים האמיתיים" של פורד מתחילים באקספלורר וצפונה שבישראל ממותגים ומתומחרים "כיוקרה".

בשילוב עם העדפות שוק/צפיפות כבישים/בעיות חניה שגורמות לבעלי מקצוע להעדיף סגמנט כמו רנו קנגו על פני ה- F150 אז אני לא כ"כ רואה ביקוש למותג.

פורסם

אני נוהג על פוקוס 5 דלתות 2.0 2013 כ4-5 שנים כבר.

לפני כחודש נהגתי יום על סקודה אוקטביה 1.4 2018 עם פחות מ10K ק"מ, הרכב זריז בזכות הטורבו אבל ברגע שהתחלתי להכנס לעיקולים וסיבובים זה היה פשוט הזוי, חשבתי שמשהו לא בסדר ברכב\צמיגים\בולמים. הייתי צריך לרדת ב30% לפחות מהמהירויות שאני רגיל לקחת בהם את אותם עיקולים וסיבובים בפורד.

אין ספק שהשלדה-בולמים-מתלים של פורד פשוט לא רואים ממטר שום רכב בסגמנט. מרגישים זאת בפעם הראשונה שנוהגים בפורד, ואני זוכר את ההרגשה המוזרה שהיתה לי כאשר נהגתי בה לראשונה, כאילו שהרכב נוסע על מסילה. אני מאוד מקווה שהפוקוס החדשה תיובא לארץ, היא תהיה הבחירה הראשונה שלי.

פורסם

איזה שטויות. פורד פיאסטה נחשבת כבר שנים לסופר מיני מהטובות שיש עם ביקורות מעולות בכל אספקט. היא גם אחת מהמכוניות הכי נמכרות באירופה. יש פה פשוט יבואן מטומטם זה הכל.

פורסם
(תלוי בכמה זמן ימשך הסכסוך בין דלק לפורד)?

על איזה סכסוך מדובר?

לפורד נהרס השם ודלק לא מעוניינים לשקם אותו.

איך אתה יודע שדלק לא מעוניינים לשקם אותו? האם זה נסמך על עובדות/מקור מידע מתוך החברה? או שזו הנחה שלך?

אבל זה נראה שדלק ויתרו על ייבוא דגמי הנוסעים של פורד, אחרת הם כבר מזמן היו כאן

איך אתה יודע שדלק ויתרו על הייבוא? האם זה נסמך על עובדות/מקור מידע מתוך החברה? או שזו הנחה שלך?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

הסכסוך הוא שמועה. הטענה היא שדלק לא קיבלו מספיק גב מפורד בטיפול בתקלות הגיר הרובוטי של הפוקוס וזה עלה להם הרבה כסף.

אני לא יודע אם הם ויתרו על הייבוא. המצב חריג משום שהפוקוס משווקת כשנה והפייסטה שנתיים וזה מוזר ששיווקם תרם החל בארץ

פורסם
אני חושב שבייחוד בשנים האחרונות פורד מתמקדים ב- SUV וצפונה עד ה- Heavy Duty.

מצד אחד זה סגמנט צפוף מאוד בישראל, ו"הלהיטים האמיתיים" של פורד מתחילים באקספלורר וצפונה שבישראל ממותגים ומתומחרים "כיוקרה".

בשילוב עם העדפות שוק/צפיפות כבישים/בעיות חניה שגורמות לבעלי מקצוע להעדיף סגמנט כמו רנו קנגו על פני ה- F150 אז אני לא כ"כ רואה ביקוש למותג.

תעשה הפרדה בין פורד אמריקה (הטנדרים והSUV, לבין פורד אירופה עם הפרטיות.

היבואן בארץ מוכר כרגע בעיקר את הטנדרים האמריקאים, ורכבי הסעות (פורד טרנזיט אירופאי).

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

לא יודע למה המותג הזה נזנח.

יתכן שהחברה מאמינה בשוק הליסינג ולקבל הנחות ענק על דגמים פשוטים ואז עדיף פעם להביא רק מאזדה 3 ואחרי כמה שנים רק פוקוס וההיפך.

מה שאני בטוח זה שקהילת חובבי הנהיגה מפסידה פה כבר הרבה שנים מכוניות מצויינות דגמי ה ST (לא האדג') וה RS.

לפי ביקורות מחו"ל הפוקוס החדשה מעניינת מאוד גם בגרסאות העממיות, וה ST החדשה מסקרנת מאוד (אם כי התייקרה)

חבל מאוד!

• תוכן חדש...