Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור מדיח קטן, אבל:

אם לא מתחשמק לך מדיח, אז תמיד יש את השיטה הצבאית של 1948 (לך תזכור...):

קח דלי גדול (גדול! לא 15 ליטר). שים בפנים אבקת כביסה/אבקה למדיח ומים חמים חמים. לאט ובאיטיות תערבב ותהיה לך יופי של תמיסה להדחת כלים בטבילה. תשרה אותם שם לחצי שעה לפחות. כמובן שתבזבז לא מעט מים בשטיפה... ואת הענין הזה תבצע ליד נקודת ביוב/ניקוז מים.

אז שוב: מדיח קטן הוא הפתרון.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם לא מתחשמק לך מדיח, אז תמיד יש את השיטה הצבאית של 1948 (לך תזכור...):

קח דלי גדול (גדול! לא 15 ליטר). שים בפנים אבקת כביסה/אבקה למדיח ומים חמים חמים. לאט ובאיטיות תערבב ותהיה לך יופי של תמיסה להדחת כלים בטבילה.

יש שיפור אחד לשיטה מאז 1948, עושים את זה בכיור עצמו. בכיורים מודרניים יש שסתום שפותח וסוגר את פתח הניקוז במיומד למטרה זו :-)

פורסם

מדיח הוא פתרון טוב, אבל הוא לא מספיק טוב אם מבשלים, כי צריך לעשות pre-wash קל לפני שמכניסים למדיח.

מכיוון שכך, ועד שיהיו מדיחים שיצליחו להתמודד עם כל (טוב, כמעט) לכלוך כמו elbow greese ישן וטוב החלטתי להתמודד עם זה ראש בראש.

אחרי תקופה, אני כבר לא שם לב למטלה הזו. הכמות כלים שלכם מזכירה את שלנו (אולי עם פחות כוסות). אני בד"כ מאחד את זה עם ניקיון של עוד פריט במטבח על הדרך (שיש/מיקרו/כיריים וכו'). מקצה לזה מקס' של חצי שעה ביום.

אם היינו מארחים אורחים באופן קבוע, אזי מדיח הוא כבר די בגדר חובה כדי לא לבזבז על הדבר הזה יותר מידי זמן.

@Spire, אני מנקה את הכלים בבית. פשוט כי אני לא סומך על ניקיון של אף אחד אחר. טוב, אולי חוץ מאמא. האם זו הפרעה? :lol:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
יש שיפור אחד לשיטה מאז 1948, עושים את זה בכיור עצמו. בכיורים מודרניים יש שסתום שפותח וסוגר את פתח הניקוז במיומד למטרה זו :-)

בכיור זה אפשרי כמובן, אלא אם בת הזוג בעלת חגורה אדומה בצ'יאננג - קונג - צוקאהרא (אמנות קרב שהרגע המצאתי).

פורסם
מדיח הוא פתרון טוב, אבל הוא לא מספיק טוב אם מבשלים, כי צריך לעשות pre-wash קל לפני שמכניסים למדיח.

אולי זה היה נכון בעבר, כיום - פשוט לא נכון.

לא עושה pre-wash לעולם, הסירים יוצאים נוצצים.

יש מקרים נקודתיים של אוכל דביק, אבל גם כאן, גירוד קל ומכניסים למדיח.

המשתמשים המתקדמים במדיח מפעילים גם את השיטה הבאה - לא יצא נקי? מדיחים שוב.

כשהטבליה עולה 50 אגורות והלחיצה על הכפתור עולה לך קלוריה - פשוט לוחצים בלי למצמץ.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

במדיחים מודרניים לא צריך שום pre-wash. לפני ששמים במדיח מעבירים מתחת לברז וזהו, פעולה של 10 שניות לכלי.

פותח השירשור, מדיח זה כנראה השידרוג הכי משמעותי שאתה יכול לעשות מבחינת עבודות הבית, גם אם תפעיל אותו רק פעם בשבוע. פתאום לא צריך להתבאס על כל צלחת/כוס/מזלג נוסף שמוציאים, פתאום לא מתבאסים על שטיפת כלים אחרי אירוח חברים. ובונוס, זה חוסך במים לעומת שטיפה ידנית.

פורסם

מקבל.

בpre-wash התכוונתי לגירוד הקל הזה. לא רוצה לעשות כלום. גם לא ללחוץ פעמיים. מפונק מידי?

אם צריך לעשות יותר מפעולה אחת, אני כבר מעדיף לעשות את הכל לבד. אבל אולי אני מעט מופרע בעניין הזה. :loco:

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לא עושה שום pre wash ולא מגרד שום דבר חוץ מלזרוק שאריות אוכל גדולות לפח. גם לא מעביר מתחת לברז.

ב 99% מהמקרים הכלים יוצאים נקיים.

פורסם

לי יש מדיח "על השיש" של בוש, שקניתי מבעל דירה כלשהו לפני בערך 3 שנים, עדיין עובד יופי, מנקה פצצה, גיליתי שחלק גדול מהניקיון זה הקפסולות, אז קונה קפסולות טובות, יש תוכנית מהירה, יש תוכנית חסכונית במים (שלוקחת מלא זמן), ויש כאלה עם טמפ' גבוהה, בפועל אני משתמש כמעט תמיד בתוכנית המהירה.

אגב גם הייבוש שלו פצצה, ואפשר להדליק "ייבוש אקסטרה" שמוציא את הכלים ממש יבשים לגמרי.

אבל הוא לא זול, סד"ג של 1800-2000 שקל

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זכור לי שעל המדיח הקטן עוד ריחמנו והיינו מעבירים את הכלים מתחת לברז לפני הכנסה למדיח (סביר להניח שבלי סיבה טובה). במדיח הנוכחי (בוש גדול) הכל נכנס למדיח as is. הדבר היחיד שגיליתי שהוא לא מצליח להתמודד איתו זה שאריות אבוקדו יבש... אין לי מושג למה. מי שיקח את הרעיון הזה ויפתח ממנו את הדבק החזק בעולם, מתבקש להעביר לי תמלוגים :-D

פורסם
מקבל.

בpre-wash התכוונתי לגירוד הקל הזה. לא רוצה לעשות כלום. גם לא ללחוץ פעמיים. מפונק מידי?

אם צריך לעשות יותר מפעולה אחת, אני כבר מעדיף לעשות את הכל לבד. אבל אולי אני מעט מופרע בעניין הזה. :loco:

אתה מבין שזה לא קונסיסטנטי בשום צורה, מצד אחד להתעצל ללחוץ פעמיים על כפתור ומצד שני להעדיף לעמוד 20 דקות לשטוף כלים...

פורסם
אישה זריזה שנהנית לבשל.

תחליף בת זוג לאחת שאין לה בעיה מדי פעם גם להיות אישה כמו שצריך.

בנות!! (מורזילקה, נטלי, ל', בי-רו וחברותיכן): ננעץ המסמר האחרון בארון הפמיניזם בפורום! אני מודה באשם תורם.

מצד שני, אני מופקד על ניהול המדיח. וגם על ניקוי הכלים הבעייתיים באמת, אלה שלא נכנסים למדיח.

וברצינות - לי יש מדיח משפחתי (60 ס"מ). המשפחה שלי היא ביסודה בת 5 נפשות, אבל הדור הצעיר בהליכי עזיבת הקן, כך שיש תקופות שבהן אשתי ואני לבד בבית. בתקופות כאלה לוקח למדיח יום וחצי להתמלא. אני גם נמנע כמעט לגמרי מ-Pre-wash, ונדיר שהמדיח מסריח עד כדי כך שצריך להפעילו קודם שהוא מלא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין ספק שמדיח זה החיים.

אנחנו עכשיו מצטופפים בדירה קטנה בלי מדיח ובלי מכונת כביסה ומייבש. כל פעם שאני מגיע לביקור בארץ לדירה שלנו, אני רץ לחבק את המדיח והמכונה.

לגבי pre-wash: אין שום צורך. ככל שהתוכנית ארוכה יותר, השטיפה טובה יותר. הייתי מעמיס את המדיח דבר אחרון לפני השינה, שולח אותו לתוכנית אקו של שלוש שעות והולך לישון.

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אנחנו משפחה עם שלושה ילדים קטנים.

מסתדרים מצויין עם המדיח הקטן שעל השיש (אצלנו הוא בארון)

נותנים שטיפה קלה לפני שמכניסים למדיח מיד בתום הארוחה כך שלא צריך גם לשפשף.

ואז עובדים על הפעולה הקצרה ביותר 27 דקות עם 7 ליטר מים.

היבוש כבר מתבצע כאשר פותחים את המדיח והכלים עוד חמים.

לא רואה סיבה להפעיל תוכניות ארוכות ובזבזניות יותר בחשמל ומים.

המדיח מופעל פעם ביום בערך, כך לא צריך להחזיק המון כלים בבית, שגם ימלאו את המדיח וגם ישאירו כלים בארון לשימוש.

בהתחלה קניתי את המדיח הכי יקר של בוש שהיה צרה צרורה, באחריות היו פעמיים, פעם אחת אני סידרתי אותו ואחרי זה כבר זרקתי אותו אחרי בערך שנה וחצי.

וקניתי אחד של אלקטרה הכי פשוט שעלה בערך 700 שקל.

עובד מצויין כבר 3-4 שנים.

בהתחלה אישתי לא הבינה למה צריך מדיח, לא היה לה בבית ההורים, היום אין מצב שהיא יכולה בלי.

גם אין מה להשוות את הניקיון שלו לניקיון ידני באזורים שקשה להגיע כמו סכו"ם ידיות של ספלים, אבנית שמצטברת מתחת לכוסות ביבוש וכו'

עריכה אחרונה על ידי פלג_

• תוכן חדש...