Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים!

אז עוד פרויקט נוסף במסע ההתקנות (בעיקר התאורה) שלי ברכב, והפעם תאורת LED מקורית למחזיק הכוסות ב-Audi A3 2013. ראשית, למי שלא מכיר את הפרויקטים הקודמים של התאורה ברכבי, מוזמן להסתכל פה ופה.

קודם כל, מידע קטן. מדובר ברינג שיושב בתוך מחזיק הכוסות ובו יש נקודת LED בצבע לבן שמאירה על כל העיגול כדי לתת תוספת תאורה באזור המחזיק כוסות, אזור יחסית חשוך בדגם זה. הפיצ'ר הזה הגיע כחלק מחבילת Lighting Package שאאודי מציעים וכיום הוא מוצע כסטנדרט בכל הדגמים. ממש אהבתי את הפיצ'ר, והאזור עבורי די חשוך בנסיעה בלילה אז החלטתי ליישם אותו!

טוב, אז ראשית כל, מה נדרש?

• רינג תאורה LED מקורי (מק"ט 8V0947157A): אני אישית רכשתי את שלי מאליאקספרס משום שהוא מגיע כחלק מקורי והסיניים מוסיפים לו מחבר וצמה, אז זה אחלה.
  • כלי הוצאה פלסטיק.
  • מלחם.
  • דבק מגע איכותי.
  • סבלנות.

התהליך מעט מסובך משום שמחזיק הכוסות נמצא כחלק מהקונסולה המרכזית, שהיא בעצם שני חלקים מודבקים עם פלסטיק שבניהם צריך להחליף את הרינג הקודם שלא מכיל LED ברינג החדש לכן יש לנהוג בסבלנות וזהירות יתרה כשעושים פרויקט מסוג זה.

1. נתחיל בפירוק הקונסולה המרכזית ע"י הכנסה של כלי פלסטיק שטוח (עדיף אחד יחסית חזק וארוך) בין הקונסולה המרכזית לתעלה המרכזית בנקודה המסומנת בתמונה (אם תשימו לב, ניתן לראות שנקודת ההכנסה זהה פחות או יותר לנקודה של כפתור המולטימדיה המרכזי אז ניתן להיעזר בה).

ConsoleRemoval1.png

2. לאחר הכנסת הכלי עד הסוף, יש להרים אותו בזהירות רבה כדי לשחרר את הקליפסים, בעצם עד ששומעים "קליק" והקונסולה מתרוממת. נבצע זאת בשני צדי הקונסולה.

ConsoleRemoval2.png

3. לאחר ניתוק הקונסולה מהקליפסים, יש לנתק את שני הקליפסים הקדמיים שמוכנסים בעצם לתעלה; הם נמצאים ליד חיבור המצת ופשוט נשלפים אחורה.

ConsoleRemoval3.png

4. כדי להרים את הקונסולה לחופשי, נדרש להזיז מעט את כיסוי העור של ידית ההילוכים כדי לתמרן החוצה את הקונסולה. ניתן לשחק איתו מעט על מנת להביא אותו למצב שהוא אנכי ובכך לשחרר החוצה את הקונסולה ללא פגע. כמו כן, חשוב לנתק את הצמות המחוברות לקונסולה.

ConsoleRemoval4.png

ConsoleRemoval5.png

5. מעולה! עכשיו כשהקונסולה הוצאה החוצה בהצלחה, מתחיל החלק הפחות כיפי וזה ההתקנה עצמה. אני הנחתי את הקונסולה על משטח בד כדי לא לפגוע בחלק התחתון של הכפתורים ועבדתי בחוץ משום שזו עבודה עם מלחם. המשימה שלנו היא בעצם לנתק את החלק העליון מהקונסולה, בעצם להפריד אותה לשניים. כפי שניתן לראות בתמונה, הקונסולה מולחמת עם טאבים מפלסטיק מהמפעל. אין דרך יפה לנתק אותה לשניים, לכן אני מצאתי דרך והיא להמיס את הטאב הפלסטיק בעזרת מלחם. כדי לא לפגוע ב-100% ממנה, החלטתי להמיס את שמונת הטאבים שקרובים למחזיק הכוסות כך שזה ייתן לי בדיוק מספיק מרווח כדי להכניס את הרינג בפנים ולא לפרק הכל.

ConsoleWork1.png

ConsoleWork2.png

חסכתי מכם את הקטע המשעמם של ההלחמה. בעצם מה שעשיתי זה העברתי את המלחם על כל טאב עד שהוא נמס ואפשר לי להוציא מנגד את החלק התחתון, כאילו אין טאב בכלל. חשוב להזהיר לא להגזים עם המלחם כדי לא לפגוע בפלסטיקה למטה, זאת שבעצם רואים כשהדבר מותקן ברכב.

6. לצערי בשלב הזה הטלפון שלי מת, אבל בעצם נוצר מספיק רווח כדי להפריד את שני החלקים, לשלוף את הרינג הישן החוצה ולהתקין את הרינג החדש. שימו לב שכדי לעזור לעצמי, הנחתי כלי פלסטיק כחול בצד כדי להחזיק את הקונסולה בזמן שאני מכניס את הרינג.

ConsoleWork3.png

7. השלב הכיפי, החיבור! כל מה שנותר הוא לחבר את הצמה למאחורה של הקונסולה (בעצם למחבר של הרינג החדש) ולחבר אותו לרכב. ברמת העיקרון, זה אמור להתחבר למחשב הרכב לפין מסוים וכך ניתן לשלוט על הבהירות שלו. משום שהכבל שלי לא היה מספיק ארוך ולא רציתי להעביר כבלים מתחת לקונסולה, בחרתי להתעלק על הצמה של המצת שגם היא, דרך אגב, ניתן לשלוט על הבהירות שלה, אז לא הפסדתי פה כלום בעצם.

Connection1.png

Connection2.png

8. נחזיר את הקונסולה למקום בזהירות בלי לשכוח לחבר את כל הצמות בחזרה ונבדוק, והרי לכם התוצאה המרהיבה.

לפני:

BeforeInstallation.png

אחרי:

Result1.png

s-l300.jpg

תודה רבה על הקריאה :-).

ConsoleRemoval1.png

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם

משובח! תוספת אור מעולה לאזור הזה.

כיף לקרוא את המדריכים שלך.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
מדריך מעולה!

איך 2 החלקים מתחברים חזרה? הרי המסת את הטאבים

אופס, שכחתי לכלול את החלק הזה במדריך הרי שציינתי שצריך דבק איכותי ברשימת המצרכים.

אני השתמשתי בדבק תעשייתי ממש טוב שמצאתי זרוק בבית ובצבתות פלסטיק כדי להחזיק את שני החלקים צמוד עד שהוא התייבש.

2016 BMW M235i.

פורסם

כל הכבוד על הסבלנות ועל העבודה הזהירה והיפה!

אין ספק שהרכב הזה הוא קרקע פוריה לאינספור שיפורים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
כל הכבוד על הסבלנות ועל העבודה הזהירה והיפה!

אין ספק שהרכב הזה הוא קרקע פוריה לאינספור שיפורים.

מכל מלמדי השכלתי. תודה לך חבר יקר :)

2016 BMW M235i.

פורסם

יפהפה, משהו קטן שמוסיף המון כיף לנסיעה.

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

• תוכן חדש...