Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינת עיקרון פעולה ונצילות דלק, אין ספק שדיזל זו מכונה יעילה יותר. כל ענף ההובלה, ההסעה, התעשיה, רכב מסחרי ולמעשה כל רכב החל מגודל פולקסווגן טרנספורטר ומעלה נוסע על דיזל כבר עשרות שנים.

אבל מתקפה על דיזל בחזית זיהום אוויר היא משמעותית מאוד, לדוגמא ברכבי דיזל של פיז'ו נדרש למלא מפעם לפעם עוד שני נוזלים במיכלים נפרדים, כל תפקיד הנוזלים האלו הוא צמצום זיהום אוויר.

בתחום המשאיות היצרנים עושים שמיניות באוויר כדי לעמוד בתקנים. מכיוון שמשאית על מצברים שנוסעת לטווחים ארוכים זה דבר שלא נראה מעשי בעתיד הקרוב, בנתיים מסבכים את הטכנולוגיה ומוסיפים עוד מערכות.

באוטובוסים עירוניים זה יותר ריאלי. יש מספר ערים באירופה שרכשו כמות של אוטובוסים חשמליים, חלקם עם טעינה עלילת בזמן עמידה בתחנה.

חוץ מפיז'ו, אני לא מכיר יצרן רכב המוני שהציג מנוע דיזל חדש בשנים האחרונות, כולם משקיעים רק בטרובו בנזין, היברידי פלאג אין וחשמלי 100%.

היום אפשר לקנות דיזל ולהנות, במיוחד מי שנוסע הרבה. חיסכון בדלק, גם מול טורבו בנזין הכי מתקדם, עדיין קיים. מול היברידי, פחות.

אבל עתיד הדיזל הפרטי לא נראה ורוד.

פורסם

אני באופן עקרוני נהנה הרבה יותר ממנועי דיזל חזקים כמו שהיו לי בלנד קרוזר כמו שיש לי עכשיו בסורנטו ובסוואנה.

וגם העמידות שלהם מצויינת.

אבל מצד שני אין לי ניסיון עם מנועים טורבו בנזין ואין לי דיזילים חדישים עם אוריה וכו'

פורסם

העניין הוא שבסופו של עניין לאדם פרטי שהולך לסוע 15-20K בשנה כל הכסף של החסכון בדלק ילך לו על החלפה ותיקון של מערכות יקרות בלי קשר לשאר הוצאות האחזקה ותיקונים שגם לא זולים. מי שמתכוון לסוע המון קילומטרים בשנה, דוגמא נהגי מוניות, לטווח ה"ארוך" יתגמד לצד החסכון המצטבר ואמינות המנוע. רוב האנשים הפרטים לא מעניין אותם שמנוע דיזל יכול להחזיק 150K-200K יותר כי ממילא הם יחליפו את הרכב.

הוצאות התיקונים על בנזין מודרני (עם טורבו, הזרקת דלק ישירה וכד') ממש לא נמוך יותר מדיזל מקביל - להפך; הרבה יותר תקלות של פיח, בוכנות שבורות, רגישויות מטורפות להחלפות שמנים, תקלות במשאבות בנזין לחץ גבוה, מזרקים וכד'.

מנוע בנזין, בשנים האחרונות, הפך לעבוד בדיוק כמו מנוע דיזל מסילה משותפת מלפני 15 שנה: טורבו, משאבת דלק בלחץ גבוה, הזרקה ישירה לצילינדר וכד'. תקלות לא חסר.

בתכל'ס הבנזין המודרני סובל מהמון בעיות שקודם לכן (עוד כשהיה אטמוספרי עם הזרקת דלק רב נקודתית) לא ידע או חלם עליהן שלא לדבר על המגמה ללכת לכיוון שרשראות ומותחנים שעושים לא מעט בעיות אצל לא מעט קונצרנים של רכבים.

הדברים שהלבישו על מנועי הדיזל מגיעים על מערכת הפליטה, למטרת הקטנת זיהום האויר (אוריאה וסנן חלקיקים).

EGR קיים בדיזל כבר כמה עשורים אחורה, זה לא משהו חדש, וגם הטיפול בו לא מסובך. מכירים את התקלות (אם יש) ויודעים לטפל.

העניין שמנוע דיזל יכול להחזיק יותר מבנזין הוא ממש לא ה issue פה, כמו השימושיות והחיסכון בדלק שמושגים כבר מהקילומטר הראשון - וברגע שמנועי הבנזין יישרו קו עם הזרקת דלק ישירה וטורבו (רק בשנים האחרונות) כמו בדיזל - הוא כבר יוצא גם יותר אמין מהם (הניסיון שנצבר לאורך השנים גרם להבשלת המערכות ולרמת אמינות מאוד גבוהה. לבנזין יש את הבעיות שלו ועוד יקח זמן עד שהוא יעבור אותן).

זו דעתי בלבד

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זו גם דעתי, נכון להיום אני "מפחד" יותר ממנוע בנזין downsized בנפח קטן שגדשו עד 150 כ"ס מאשר מדיזל עם יותר נפח, הספק יותר נמוך ויותר מומנט.

ועדיין, כל מה שחפרתי בהודעות הקודמות קצת מדאיג.

• תוכן חדש...