Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס על מענק חתימה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי עבודה חדשה וקיבלתי מענק חתימה של X ש"ח שאמור להכנס ביחד עם המשכרות הראשונה.

1. מה המס שאני משלם על המענק חתימה ? האם המדרגה עולה או שיש מס מיוחד על מענק ?

2. במידה ואני עוזב לפני שנתיים אני צריך להחזיר את המענק. האם במקרה של עזיבה אני אוכל לקבל בחזרה את המס ששילמתי ? האם זה משנה אם אני עוזב בשנת המס הנוכחית או בשנת המס הבאה ? מה לגבי ביטוח בריאות\לאומי ?

תודה !

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

למיטב ידיעתי (וזה איננו מקצועי)

1. מס רגיל, כמו על בונוס. בחישוב שנתי, כמובן.

2. במקרה שתעזוב, הבונוס יקוזז ממשכורתך האחרונה ולכן תשלם פחות מס. שוב, החישוב של המס הוא שנתי. אם באותה שנה קיבלת את הבונוס וגם הוא קוזז, אין שינוי במס. אם בשנה שאחרי - בשנה אחת תשלם יותר מס, ובשנייה, פחות.

:turn-l:
פורסם

כמו בכל מעבר עבודה, תעשה תיאום מס כדי לא לשלם מסים בעודף.

כשאתה מקבל את המענק, אתה משלם עליו מס רגיל כמו על משכורת או בונוס.

אם אתה לא זכאי לבונוס הם מורידים לך אותו מהמשכורת ואתה מזוכה על ההפרש (בחישוב שנתי)

פורסם

מענקים כדאי לקבל לקראת סוף השנה, כיוון שלמענקים המתקבלים בתחילת השנה מחושב המס לפי תקופה יותר קצרה, ומשלמים עליהם מס יותר גדול. בהמשך המעסיק מחשב את המס כל חודש לפי הסכום הכולל ששולם במהלך השנה עד אותו חודש, ומחייב או מקזז במס בהתאם לסכום הכולל ולתקופה שחלפה מתחילת השנה.

בסוף השנה אפשר להגיש דו"ח שנתי על מנת לקבל החזר, אם אתה זכאי לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המס מחושב בחישוב שנתי ולא משנה מתי הבונוס ניתן. אם הבונוס ניתן בתחילת השנה המעסיק יכול לפרוס את המס בכל החודשים שנותרו. אם ניתן בדצמבר, כל המס יקוזז בדצמבר. אבל בכל מקרה, סך כל המס ללא שינוי.

פורסם

יובק - אין ספק שהמס שנתי, אבל לפעמים בונוס, במיוחד כזה שניתן מוקדם שנה מצריך איזה מאמץ נוסף של הגשת דו"ח, במיוחד אם מקום העבודה מוחלף או שהיתה תקופה ללא הכנסות, ורצף חישוב המס לא מושלם.

בקצרה - זו התפלפלות, עניין שניתן לסידור בלי קושי מיוחד, אבל מצריך תשומת לב כלשהי, וגם זהירות בהגשת הדו"ח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
המס מחושב בחישוב שנתי ולא משנה מתי הבונוס ניתן. אם הבונוס ניתן בתחילת השנה המעסיק יכול לפרוס את המס בכל החודשים שנותרו. אם ניתן בדצמבר, כל המס יקוזז בדצמבר. אבל בכל מקרה, סך כל המס ללא שינוי.

אתה סגור על הטכניקה הזו?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ןמה יעשה המעביד עם מיד לאחר קבלת המענק ותשלום מס יחסית קטן ,העובד מפסיק לעבוד.

ממי ייגבה את המס?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא נכון. המס שמשלם שכיר הוא תמיד מלא בכל רגע נתון, לכן אם ניתן בונוס בתחילת השנה ישולם מלוא המס. שכיר שעובד בעבודה אחת לא יכול להיות "חייב" למס הכנסה כסף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

חס וחלילה לא חייב כסף למס הכנסה. מי שמקבל משכורת חודשית קבועה ישלם מס חודשי קבוע. אם בחודש פברואר קיבל בונוס, אז תחזית המס השנתי משתנה, והמס ממשכורת פברואר עד דצמבר יתעדכן בהתאמה. אם רק בדצמבר קיבל בונוס, רק בדצמבר יגבה המס. זה ההסבר שאני קיבלתי מחשבת השכר

פורסם
אתה סגור על הטכניקה הזו?

תרגיל מוכר בעיקר עם מדובר במענק מותנה.. שיתכן שצריך להחזיר אותו עם עוזבים את העבודה.

נניח מענק חתימה בגובה של 12,000 ש"ח , מותנה בכל שהעובד ישאר שנה שלמה.

אם הוא עוזב לפני תום השנה הוא צריך להחזיר את החלק היחסי לפי חודשים.

במשכורת הראשונה מזינים 1,000 בונוס ו 11,000 ש"ח הלוואה.

ואז ב 11 משכורות הבאות מזינים 1,000 ש"ח בונוס - והחזר של 1,000 ש"ח על חשבון ההלוואה.

ככה המעביד מרוויח 3 פעמים :

1) המענק בהתחלה מגיע נטו והעובד שמח על המעביד הנדיב

2) המענק נרשם כהלוואה ופחות מעיק על המאזן (הוצאות)

3) בתום השנה בגלל שנגמר התרגיל יש לעובד קפיצה קטנה בנטו .. ואז אפשר לתת העלאה קטנה יותר

פורסם

מתעלק,

אם אני מוכר מניות שהוענקו בזמן החתימה על חוזה,

יש הבדל אם למכור חצי x וחצי x עוד חודשיים או נניח בדצמבר השנה?

תודה מראש.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

ההבדל ינבע רק ממחיר המניות שתמכור. אם אתה רוצה לחלק את המס יהיה עליך להמתין עד 1 בינואר הבא.

גם לגבי נירות ערך החיזוב הוא שנתי, אבל לוקח בחשבון גם קיזוז הפסדים מניירות ערך אחרים. אאל"ט אפשר ליצור אפילו ארוע מס מלאכותי של "מכירה רעיונית" - כלומר לשלם מס כאילו מכרת ניירות ערך השנה (נניח, כדי לקזז רווחים מניירות אחרים), ואז חישוב המס הבא על הניירות שנמכרו "רעיונית" יחושב לפי ערכם ביום ביצוע פעולה זו, ולא לפי ערך הרכישה הראשוני.

• תוכן חדש...