Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צילמתי את התמונה מנקודת המבט שלי ברכב, משום מה זה המקסימום שלה

בבדיקה שעשיתי הדלת לא הוחלפה אבל יש סיכוי (רואים על הדלת) שקיבלה מכה ועברה תיקון פח, כנראה גם המראה הוחלפהמראה ברכב.jpg

פורסם

כן. זה גם לא משנה כמה אחורה או קדימה אני הולך עם הכסא תמיד אני רואה את הצד של הרכב. כדי לעקוף אני מטה את הגוף קצת ימינה,מסתכל ואז יש שדה ראייה

פורסם

אולי המראה תקועה, אצלי ברכב אני מזיז עד הסוף, ואז עם האצבע לוחץ על המראה היא יוצאת עוד בחוץ. לא בכל רכב אפשרי, תנסה בעדינות אם לא הולך לא בכוח.

פורסם (נערך)

סליחה על הבורות, אבל אני לא מבין מה הבעיה.

אתה צריך לראות במראה הצדדית את קצה הדופן של הרכב ואת הדרך שבצידי הרכב. וזה בדיוק מה שקורה פה בתמונה.

נתקלתי באנשים שמשום מה מחפשים לראות רק את צידי הכביש מאחור(לא יודע אם זה המקרה פה) וזה אופן שגוי ואף מסוכן כי אתה מוסיף עוד שטחים מתים שאין לך אפשרות לראות.

עריכה אחרונה על ידי Uria3402
פורסם
כיוון נכון זה שאתה רואה את החלק האחורי, ואז נותן עוד לחיצה שלא יראו את החלק האחורי.

"מראות הצד מיועדות לשקף את הנעשה בכל צד מצדדיו של הרכב. כדי לוודא שהן מכסות את כל השטח הסמוך לרכב מכל צד ועד למרחק מסוים ממנו, חשוב שתהיה נקודת התייחסות לקצה הרכב וממנו והלאה. כלומר, את קצה דופן הרכב ואת הדרך שבצדי הרכב. חשוב לוודא שהתנועה הקרובה לדופן הרכב תשתקף במראת הצד, ומעבר לו."

מקור

אם אתה רואה את הדופן האחורי ונותן עוד "לחיצה" כדי שלא יראו את הדופן האחורי זה לא בטיחותי בהתאם לתקנות משרד התחבורה.

פורסם

תסתכל מבחוץ, האם המראה יושבת כמו שצריך?

יכל להיות שהמשולש בדלת, מקום עליו מוברגת המראה מעט עקום ואז מהלך הכיוון לא מספיק.

פורסם
צילמתי את התמונה מנקודת המבט שלי ברכב,

אם זה אכן המצב אז זה נראה שאתה משום מה יושב יותר מדי צמוד לשמאל.

שב במרכב במושב, בלי הטיות מיותרות, מול ההגה והכל יסתדר לך.

פורסם
סליחה על הבורות

סלחנו.

יש הבדל בין תאוריה לפרקטיקה. אומנם נידון רבות בפורום, אך הנה טעימה:

מסמך ממכון ויצמן: https://www.weizmann.ac.il/operations/sites/operations/files/uploads/kyvvn_mrvt_ppt_ppt.pdf

סרטון שמסביר, ראה בלינק הבא: http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3599316-.html

עוד מעט גם תגיד שצריך לנהוג עם הידים על ההגה בשעה 2 ו-10.:wink:

כאשר היותר נכון הוא 3 ו-9 (או יותר קרוב לכך לפחות).

אם אתה רואה את הדופן האחורי ונותן עוד "לחיצה" כדי שלא יראו את הדופן האחורי זה לא בטיחותי בהתאם לתקנות משרד התחבורה.

איזו תקנה מכתיבה זאת?

מה שמצאתי שמופיע בתקנות התעבורה:

מראת תשקיף, מצלמות ומסכים תק' (מס' 3) תשע"ה-2015 תק' (מס' 13) תשע"ח-2018

361. לא יירשם רכב ולא יחודש רישיונו אלא אם כן –

(1) ברכב נוסעים פרטי ובמונית יותקנו שתי מראות תשקיף – האחת בתוך הרכב והשנייה מבחוץ בצדו השמאלי של הרכב;

(3) ברכב כאמור בפסקה (1) ששנת ייצורו 1990 או לאחריה יותקנו שלוש מראות תשקיף – האחת בתוך הרכב ושתי מראות תשקיף משני צדיו;

(12) המראות האמורות בפסקאות (1) עד (4) ו-(9) יאפשרו לנהג לראות ממושבו בבהירות ולסקור את הדרך מאחורי הרכב למרחק של 100 מטרים לפחות;

פורסם
"מראות הצד מיועדות לשקף את הנעשה בכל צד מצדדיו של הרכב. כדי לוודא שהן מכסות את כל השטח הסמוך לרכב מכל צד ועד למרחק מסוים ממנו, חשוב שתהיה נקודת התייחסות לקצה הרכב וממנו והלאה. כלומר, את קצה דופן הרכב ואת הדרך שבצדי הרכב. חשוב לוודא שהתנועה הקרובה לדופן הרכב תשתקף במראת הצד, ומעבר לו."

מקור

ככה יש הכי פחות שטח מת, ואם אני רוצה לראות את קצה הרכב, אני אזיז את הראש ס''מ אני אראה.

• תוכן חדש...