Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 208 חוות דעת אוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לקבל המלצה על פג'ו 208 בתור משפחתית זוג +1 עגלה

מאיזה שנה מומלצת דגם?

וגם אמינות נכון שכול השמעות על צרפתיות זה בורות וזה אבל עדיין

חיפשתי הונדה ג'אז אבל נראה לי מאוד יקר וגם אני לא מוצא דגם קומפורט

פורסם

כן לא קיבלתי תשובה חד משמעית,וגם בשביל מה קיים הפורום אם לא לשאול אולי דברים חדשים צצו? לאנשים חוות דעת אחרות תמיד טוב לרענן

פורסם

מה התקציב שלך? ואיזה 208 אתה מחפש?

יש 1.2 אטמוספירית רובוטית

יש 1.2 טורבו אוטומטית

ויש 1.6 אטמוספירית אוטומטית

פורסם

הדגם הרלוונטי בשבילך אמור להיות 1.2 טורבו, אוטומטי.

יש לי את הדגם הידני(בלי טורבו אבל אותו המנוע) אמנם לא הרבה זמן אצלי אבל לא היו בעיות עד כה.

כנראה הכי הרבה רכב שתוכל לקבל בשביל הכסף שלך(בהתחשבות בשנתון גבוהה ככל הניתן).

לגבי הגיר זה גיר אוטומטי של איסין (חברה יפנית שנחשבת סופר אמינה) כך שגם כאן לא אמורות להיות בעיות.

בכל מקרה מציע לך לקחת רכב כזה לבדיקה ולהרגיש לבד אם אתה מתחבר אליו.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

רצה לאמר Aisin . אייסין.

הדגם הספציפי של הגיר am6 נחשב אמין.

חברה יפנית ותיקה שהיו לה גם נפילות עם גירים אחרים (קורה גם לטובים).

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
רצה לאמר Aisin . אייסין.

הדגם הספציפי של הגיר am6 נחשב אמין.

חברה יפנית ותיקה שהיו לה גם נפילות עם גירים אחרים (קורה גם לטובים).

זה הדגם של 1.2 טורבו? אוטומטית?

פורסם

לי היה ניסיון רע עם 208, אך אני מאמין שנפלתי כנראה על לימון, כי תכלס, הרוב די מרוצים מהרכב.

רק שים לב גם בבדיקה לגבי מצב רצועת הטיימינג, היא די רגישה ועלולה להתפורר לפני הזמן, אם תשים לב, יופי, צריך להחליף, אם לא זה יעלה לך בהחלפת מנוע,חוץ מנושא רצועת הטיימינג, הרכב נותן תמורה מעולה למחיר.

פורסם

למעט רצועת טיימינג לא שמעתי על בעיות מיוחדות.

ה 208 נותנת תמורה טובה לכסף, מנוע זריז, נוחות נסיעה טובה, עיצוב.

ועקב תדמית השלילית אתה יכול לרכוש רכב חדש יחסית.

חבר מחזיק 208 מודל 2014 עם מנוע אחר, אך מבחינת חשמל החליף מנורה ומשאבת מים שהתחילה להרעיש, מעבר לזה מאוד מרוצה.

מישהו שעבר איתנו היה בעל 1.2 ידנית והיה מרוצה אבל עקב מנוע חלש החליף ל1.2 טורבו.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני אחדד קצת מניסיון אישי עם פיגו 208:

לאישתי הייתה פיג'ו 208 ממקום עבודתה , הרכב היה מודל 2017, אוטומט, מנוע 1.2 טורבו, 110 כ"ס. קיבלנו אותו עם 0 קילומטר.. "מהניילונים". לפני כחודש החזרנו אותו למעסיק בעקבות יציאה לחופשת לידה.

תא המטען כנראה יספיק לעגלה , אבל חשוב מאוד לבדוק את הדבר פיזית, כלומר, לנסות להכניס את העגלה ולחשוב מה עושים עם ציוד נוסף שיש לשנע במידה ונוסעים לחופשה או וואטאבר. עלינו זה נורא הקשה.

הרכב השני בבית הוא פיג'ו 308 שנקנתה לפני מספר חודשים מחבר פורום כרכב שני, שם תא מטען גדול יותר. גם נכנסת בתקציב, אולי תאלץ לרדת בשנתון טיפונת.

לגבי אמינות ב208, בשנתיים שהרכב היה אצלנו נסע כ75000 ק"מ. במהלכן הוחלפו נורות ראשיות מספר פעמים, פעם אחת אף נשרפו שתי הנורות הקדמיות בבת אחת בשעות הלילה כשהייתי מחוץ לעיר, התעסקות לא כיפית, ההחלפה פשוטה, מחזיקים נורות ספייר בתא כפפות. לא דרמטי מבחינתי.

בנוסף, כשהרכב הגיע ל72000 ק"מ סבל מתקלה שנגרמת בעקבות התפוררות רצועת התזמון(נורות תקלה הופיעו בלוח השעונים), תקלה שדווחה רבות בפורום. הרכב נלקח למוסך, הוחלפה רצועת התזמון, שמן המנוע והפילטר, במסגרת אחריות אני משער(לא שאלתי, ליסינג.. לא באמת אכפת לי מי משלם ). לקח כמה ימים והרכב הוחזר לידנו.

כחודש אחרי, שוב דלקו אותן נורות תקלה, שוב נלקח למוסך, הפעם הוחלפו חיישני התזמון המשתנה. לפי מה שקראתי בפורום, זה תוצר לוואי של התפוררות רצועת התזמון, יתכן ויכלו רק לבצע ניקוי ויתכן שהיו צריכים לבצע ניקוי בזמן החלפת רצועת התזמון, בכל מקרה, שוב תקלה שהשביתה את הרכב מספר ימים.

ה208 נעימה לנסיעה, זריזה, הגיר יפני ומרגיש ככה. נותנת פייט בקלות לרוב רכבי הסופר מיני, צריכת דלק של כ1/13, 1/14 בתוואי משולב עירוני +בינעירוני , לא מעט נסיעות במהירויות של כביש 6, תבין לבד. אגב, גם במהירויות של כביש 6 הרכב משדר תחושת יציבות ואחיזה נהדרים, לא מתקרב לרכבי סופר מיני אחרים בהם נהגתי, יאריס, סוויפט, I20, למשל.

עניין נוסף ששמתי לב אליו, הגומיות בחלונות האחוריים התעוותו ממש קצת לפני שהחזרנו את הרכב ורעשי רוח (וגם רוח) היו חודרים לתוך הרכב, מבאס. מאמין שאם הרכב עוד היה בידינו היינו מכניסים אותו למוסך שיטפלו בכך, אין לי מושג לגבי עלויות. חבל שלא צילמתי איך זה נראה לפני שהחזרתי את הרכב. צריך לבדוק שהגומיות מסביב לחלונות האחוריים נצמדות לרכב כמו שצריך בזמן שהדלתות סגורות ואוטמות כראוי, אצלנו פשוט נפער רווח שנראה לעין.

אגב, גם המנוע של ה308 סובל מאותה מחלה של רצועת תזמון מתפוררת, במידה ותחליט שהאחות הגדולה עדיפה. ברכב שאני קניתי הוחלפה רצועת התזמון + ביצוע ניקוי יסודי של חלקיקי גומי לפני כשנה, במסגרת אחריות. יש שיאמרו שהדבר אינו נורא וניתן להחליף את הרצועה באופן יזום כל מספר שנים, צריך לקחת בחשבון שהעלות מחוץ למסגרת האחריות ובאופן יזום תהיה כנראה סביב ה2500-3000 ש"ח במוסך מורשה. במידה והרצועה תתפורר לפני שתוחלף באופן יזום(בהנחה שהיא לא מתפוררת בהדרגה עם השנים) אז אני אשער שעלות הטיפול שלא במסגרת האחריות תהיה גבוהה יותר שכן תדרוש קצת מעבר להחלפת רצועה: ניקוי אגן שמן, צינורות הולכת שמן לטורבו, ניקוי חיישני תזמון וכו'.

אחרי כל תרחישי האיימים שאני כותב על גבי הפורום אתה תוהה למה קניתי פיג'ו 308 בידיעה שה308 וה208 חולקות את אותן המחלות שחוויתי.. בגלל יחס עלות/תמורה. השוק של הרכבים האלו די חלש בגלל סטיגמות על אמינות ירודה(בצדק או שלא) - ולכן אפשר לקבל הרבה רכב ב"קצת" כסף. חשוב לקחת בחשבון שאתה קונה בזול.. ותמכור בזול, יתכן ויהיה ממש קשה למכור. אני נערך לכך.

אם הייתי מחפש קוריאנית באותו התקציב שהיה בידי כנראה שהייתי צריך לרדת בשנתון, לשלם יותר על דלק ולסבול ביצועים וחוויית נסיעה נחותים משמעותית.

בהצלחה באשר תבחר

• תוכן חדש...