Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אביב שאל אותי למה יצרני מכונות כביסה בעלות פתח קדמי משתמשים במיסבים בעלי מכסי פח משני צידי המיסב במקום באטמי גומי.

מעבר להיגיון ולניסיון שלי התייעצתי עם עמית שבעיני הוא הסמכות העליונה בארץ בנושא, עשרות רבות של שנות התמחות בבחירת מיסבים ובהדרכות לגביהם.

לתשובה יש כמה רגליים.

1 - עלות. מכסה פח זול יותר. במכונת כביסה חוסכים כל גרוש אז זה מתבקש.

2 - סביבת העבודה. בית הוא סביבה נקייה (בוודאי לעומת התעשייה) ולכן אין צורך באטימה ממשית.

3 - עמידות בטמפרטורה. מכונת כביסה מגיעה ל-90 מעלות וברור שזה לא מוסיף בריאות למכסים העשויים גומי, שעלולים להתייבש ולהתפורר בתנאים כאלה.

4 - נצילות. היצרנים נדחפים לתחרות מגוחכת, AA, AA+ וכך הלאה, אז אטימה ללא מגע ממשי וללא החיכוך הנלווה אליה עדיפה להם. דרך אגב, קיימים מכסי גומי בעלי רמות מגע (ולכן גם חיכוך) שונות.

לגבי מחזירי שמן, אביב שאל לגבי כיווני ההרכבה שלהם.

בדרך כלל מחזיר שמן מורכב כך שתהיה אפשרות לשחרר עודפי גריז החוצה. הרכבה כזו גם מסייעת למנוע חדירת אבק וזוהמה. אם הוא מורכב הפוך, אז גריז לא יוכל לצאת מהמיסב ולעומת זאת חומר זר יוכל לחדור פנימה בקלות יחסית. אז למשל אם תורכבנה 2 יחידות באותו כוון וגריז יוחדר למרווח שביניהם יתקבל מעין אטם גריז, כשהעודפים יוכלו לצאת בקלות החוצה וגריז לא יוכל לחדור לאזור המיסב. זה שימושי למשל כשגריז 'האטימה' הוא מסוג אחד והגריז הפנימי במיסב הוא מסוג אחר.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

לגבי מחזירי שמן, יש כאלה עם מנגב חיצוני שמונע את כניסת האבק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לשנייכם.

תמונות.. ודוגמאות היכן עוד מותקן (במידה ונמצא לא רק במכונות כביסה) - יעזרו מאוד

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יוסי תודה על הבירור וההסבר.

נתקלתי בהנחיה באתר של אחד היצרנים של מחזירי השמן שכותב שהצד עם החריץ (הצד הפנימי) צריך להיות מכוון לכיוון התא בו הלחץ גבוה יותר. האם ייתכן כי יש הנחה שהלחץ בדוד מכונת הכסיבה נמוך יותר מהלחץ בתוך בית המיסב מסיבה כלשהי (קשה לי לדמיין מדוע)?

אכן במכונת הכביסה למחזיר השמן יש שפה חיצונית שמכונה

Auxiliary dust lip

והיא זו שמופנת כלפי הצד הפנימי של הדוד בו נמצאים המים.

פורסם

במכונת כביסה באיזור המיסב אין לחץ או מים אלא מקסימום לחות ולכלוך(הדוד פתוח גם דרך המשאבה וגם דרך מריגרת חומרי הניקוי ומפלס המים לא מגיע לחצי הדוד. מקסימום יכול לההגיע קצף). תפקיד הריטיינר הוא יותר מניעת חדירת גריז מהמיסב פנימה ולכלוך הכביסה.

פורסם (נערך)

אני מתקשה להאמין שאתה צודק משני טעמים:

1. בזמן עבודה התוף והעכביש מתיזים מים שסביר שמגיעים לכל אזורי הדוד.

2. הכשל השכיח ביותר הוא חדירת מים לאזור בית המיסב שגורמים לחלודה במיסבים, בציר ולכשל מוקדם של המיסב.

עריכה אחרונה על ידי אביב
פורסם

יש התזה אבל אין טבילה.

נקודת המוצא היא שאנשים ישלימו יותר בקלות עם אורך חיים קצר של מכונה בגלל כשל פיזי מאשר אורך חיים קצר בגלל הרס הכביסה.

בכלל הפיתרון הכי נכון זה לשים שני מחזירי שמן. אחד לכל כיוון.

עריכה: חדירה למיסב בדרך כלל מתרחשת אחרי שמתפתח במיסב חופש ואז מחזיר השמן פחות יעיל ואפילו נפגם טוטאלית.

פורסם

אתה מתאר תרחיש הגיוני (כשל ראשוני במיסב שגורם לחופש בציר ומכאן לפגם באטימה). במציאות כמעט בכל המקרים שיצא לי לראות (לא מעט) אחד המיסבים מתחיל להרעיש (בעיקר בסחיטה), זמן רב לפני שנוצר חופש מורגש בציר. על כן אני נוטה להאמין שמקור הכשל הוא בחדירת מים, אבל ייתכן ואני טועה.

פורסם

מיסב תמיד מרעיש לפני שהוא מפתח חופש.

נכון שמדובר במיסבים שעובדים בעומס גבוה יחסית (כמה קילוגרמים לא מאוזנים רחוקים ממישור המיסב) ועדיין אי אפשר לדעת אם הוא מרעיש מחדירת לכלוך או שחודר לכלוך בגלל הרעש.

פשוט לא מכיר אף אחד שמספיק משוגע לפרק מיסב רק בגלל הרעש.

פורסם

מאחר ואני מכיר את הכרוניקה- כאשר ממתינים יותר מידי מגיעים למצב של נזק כבד לציר, לבית המיסב ולתוף, עד למצב בלתי הפיך. על כן אני בהחלט מעדיף להחליף מיסב כשיש רעש משמעותי. במקרים בהם פתחתי את התוף עקב רעש תמיד מצאתי מיסב קדמי חלוד מאד.

פורסם

במקרים בהם נתקלתי הציר כבר היה מחורץ מלחץ המחזיר, שפת הגומי יצרה חריץ ממשי על ציר המתכת.

אני גם סקפטי עד כמה המחזיר מסוגל למנוע מאדי מים לחדור לאזור המיסב.

יוסי

פורסם

מחזיר שמן תקין מונע בלי שום בעיה.

אני מייצר לאחד המגופים שלי ידית הפעלה עם מיסבים קוניים אטומים עם מחזירי שמן (בקוטר 60 מילימטר). זה עובד בסביבה הכי קורוזיבית שיש של אדי ביוב וכבר כמעט 20 שנה לא היה אפילו מקר אחד של מיסב תקול.

פורסם

פשוט לא מכיר אף אחד שמספיק משוגע לפרק מיסב רק בגלל הרעש.

מכונת כביסה זוהר מהתקופה שחלק מהכותבים באשכול טרם נולדו המשיכו לעבוד גם אחרי שכדוריות יצאו מהמיסב. סיפור אמיתי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...