Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי סאב שאמור לעבוד עד 400 RMS . אני יודע שזה באמת חזק אבל ממה שהבנתי שיטת

המדידה במגברים היא שונה ורובם מגיעים רק ל 250RMS.

כאשר חיברתי את הסאב שלי לרכב של חבר עם מגבר שהגיע לערך של 150-200RMS הסאב

קיקר שלו בעט בצורה חמודה אבל שלי היה פחות ב 30% מהעוצמה שלו. לאחר מכן החלטתי

שאני עושה עוד ניסוי, הלכתי לחבר אחר עם מגבר שבפירוש היה כתוב לו על המגבר 400RMS ואם אני

לא טועה זה היה מגבר boss ולא החיקוי... לאחר שחיברנו אותו על גשר מלא שיספק לו 400RMS,

והורדנו את הגיין שלא יישרף הסאב בטיפה, העוצמה היתה אדירה ! הייתי מעריך שהסאב

"דפק" עד מעל ל 70% אחוז מהקיקר של חבר שלי שאצלו חיברתי בהתחלה.

אני נשבע לכם את הסאב שלי שמעו עד למרחק של כמה רחובות מהמקום שבו עמדנו, פשוט היה בלתי

אפשרי לשבת בתוך האוטו בלי לקבל התקף לב מכל פיצוץ שהסאב נותן למושבים ולמרכב האוטו.

החבר עם המגבר 400W הסביר לי שבעצם המגבר הקודם בקושי היה מחמם לסאב שלי את הסלילים

ובגלל זה הוא לא דפק כמו שצריך ואני צריך לחפש מגבר עם הצהרה ל 400RMS .

לפי מה שהבנתי יש שני שיטות של מדידה, W vs RMS .

איך אני יודע כמה RMS כל מגבר? או יותר נכון איך אני יכול להמיר W וואט ל RMS ?

אני מעוניין במגבר זול/יד שניה שיספק לי 400RMS נקי עם גשר/בלי גשר העיקר שייצא לי

מגבר אחד רק לסאב עם 400RMS.

תודה רבה לכל מי שיענה

פורסם

לגבי ההמרה בין W ל-W RMS , אין פה משהו מיודק..רמקול להיות 180W ו90RMS וגם יכול להיות 300W ו90RMS. הכל תלוי בחומרים מהם עשוי הרמקול והמטרות שלו. בדר"כ הספק הRMS רצוי שיהיה חצי מההספק המקסימלי...לפי מה שאני יודע.

לגבי המגבר שאתה מחפש..אם זהו סאב 2 סלילים אז אתה יכול לרדת איתו ל2 אום ולדעתי יתאים לך בדיוק ה magnat classic monoblock...הוא יוציא לך 450RMS ב-2 אום..http://www.cheaper.co.il/product.asp?productid=308&CatCode=169

גולף...כי לא כל אחד יכול להרשות לעצמו אחת כזאת :wink:

פורסם

צר לי לצטט:

"לאחר שחיברנו אותו על גשר מלא שיספק לו 400RMS,

והורדנו את הגיין שלא יישרף הסאב בטיפה, העוצמה היתה אדירה ! הייתי מעריך שהסאב

"דפק" עד מעל ל 70% אחוז מהקיקר של חבר שלי שאצלו חיברתי בהתחלה. "

לפי מה שאני מבין, מה זה גשר מלא? ועוצמה אדירה והורדת גיין כדי שהסאב לא ישרף...ממגבר BOSS

4 ערוצים...דפק 70% יותר מקיקר...

לי זה נשמע כמו ניסיון לקומבינה ששווה יותר מגישור של 2 ערוצים.

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם

אין קשר בין החומרים מהם עשוי הרמקול לבין ההבדל בין ההספק הרשום על הקופסה וההספק האמיתי (RMS) שלו.

ההספק הנקוב יכול להימדד עפ"י כמה תקנים . יש PMPO , PEAK TO PEAK (אותו דבר נדמה לי) , לפי תקן DIN , והשד יודע מה עוד. RMS הוא , בגדול , ההספק הממוצע של הרמקול (חישובי שטח ממוצע של המשרעת של מוצאו - אם עוד נשאר לי איזשהו זיכרון תקין מכיתה י'). ההבדל הוא בגלל שיטות מדידה שונות , ולא בגלל חומר כזה או אחר.

דימה- עדיין לא הבנתי מה בין מה שציטטת לבין גישור על 4 ערוצים...לא ראיתי שה-BOSS הוא 4 ערוצים

פורסם

אין שיטה שונה במגברים. ההבדל היחיד הוא שכשכתוב על סאבוופר שהוא "400 וואט RMS" - הכוונה להספק שהוא מסוגל לספוג בעבודה רציפה למשך זמן, בעוד שכשמדובר במגבר - כתוב כמה וואטים RMS הוא מספק לכל ערוץ (ובגישור) בעבודה רציפה.

אם מדובר במגבר זול - הנתונים המוצהרים של המגבר בדרךכלל לא נכונים ומזייפים כלפי מעלה!

כמו שכבר אמרו לפניי - אין נוסחה להוציא וואט RMS מוואט מקסימום, כי זה לא עובד לפי זה.

ככל שתשקיע יותר כסף במגבר (כדיי להגיע למגבר ידוע שההצהרות שלו מציאותיות ולא שקריות) - כך תוכל להיות יותר בטוח שהנתונים המוצהרים של המגבר אכן נכונים, או אפילו לקבל יותר מההצהרה (דוגמת Rockford Fosgate).

יש עוד נתונים שיגרמו לסאבוופר "100 וואט RMS" להיות יותר חזק מסאב בעל יכולת קבלת הספק דומה של חברה אחרת... למשל נצילות, גודל תיבה או חלל הבגאז'.

• תוכן חדש...