Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז קראתי פה על התופעה . הופיעו לי נקישות בהגה שנשמעות מאזור פנימי הלכתי למוסך שנתן הצעה של 800 שקל פלוס מע"מ .אמר החלק זול אבל העבודה יקרה. והראה לי סלסלה מלאה כאלו גלגלי שיניים אכולים .

פורסם

לי אין שום כוונה להתעסק הכוונה שלי היתה האם לחפש מוסך אחר שיתן מחיר זול יותר או שזה מחי סביר . פלוס מינוס 100 שקל זה לא מה שיעשה הבדל אבל אם למשל זה אמור לעלות סביב ה 400 אז זה כבר מוגזם

פורסם

אכן לוקחים מחירים לא נמוכים על החלפת הקופלונג.

יש לך מדריך בפורום ועשרות סרטונים ביוטיוב.

תצפה ותבדוק אם זה אפשרי מבחינתך.

Stay Dirty

פורסם

מאור..

מראש אני לא בעל מוסך..

ראיתי את העבודה מבוצעת, אכן יש הרבה עבודה, הכוונה לפחות שעתיים שלוש..

מה לא מובן בזה שבעל העסק עובד על הרכב זמן רב ולכן המחיר?

אתה בטוח מבין שזה מבטל פועל שמתעסק רק עים הרכב הנ"ל בלבד !!

במקרה הזה נראה לי סביר, ולידיעה לוקחים גם אלף.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

Shsul-c, העבודה לוקחת גג שעה, במקרים המורכבים יותר. בקוריאניות יש 2 מערכות הגה מעט שונות אחת מהשניה מבחינת הפירוק.

אחת - i30 עד 2012 , פורטה עד 2013

השניה - אלנטרה i35, פורטה מ-2013, וולוסטר

הראשונה "מורכבת" יותר, כי צריך לפרק בנוסף מחשב הגה (עוד 3 ברגים) ולעתים רחוקות צריך לבצע כיול הגה עם סורק לאחר העבודה.

בשניה אפשר לסיים גם תוך חצי שעה, אם מדובר במכונאי שכבר עשה את זה יותר מפעם אחת.

זאת עבודה קלה יחסית ונקייה.

עד היום היה קשה לתפוס הצעת מחיר קונקרטית ממישהו, תמיד זרקו פה מספרים החל מ-600 שח עד 2000+

אז אני מצרף הצעה מחבר פורום עם i30 שהחלפתי אצלו את הקופלונג.

קופלונג.jpg

סימנתי בצבע כי סעיף החלק והעבודה נמחקו בעט במקור. מי שלא מצליח לקרוא: "החלפת שינן בהגה חשמלי" ו- "שינן מקשר ביחידת הגה" בהתאמה.

מוגזם? לעבודה כזאת - לדעתי מאוד.

אבל מוסך רשאי לדרוש כרצונו, כמו שזכותך לעשות סקר שוק.

Stay Dirty

פורסם
מאור..

מראש אני לא בעל מוסך..

ראיתי את העבודה מבוצעת, אכן יש הרבה עבודה, הכוונה לפחות שעתיים שלוש..

מה לא מובן בזה שבעל העסק עובד על הרכב זמן רב ולכן המחיר?

אתה בטוח מבין שזה מבטל פועל שמתעסק רק עים הרכב הנ"ל בלבד !!

במקרה הזה נראה לי סביר, ולידיעה לוקחים גם אלף.

זה ממש לא עבודה של 3 שעות ולא קרוב לזה ובגלל זה שאלתי על שעתון לעבודה מסוג זה. שרוצים למשוך 3 שעות אז יכולים ואז המחיר יהיה תואם את הזמן..צודק. עבודה שכזו

כמו שציין אסף היא לא אורכת זמן רב ולכן לא תואמת את המחירים שניגבים עליה ובטח שהמיכלול עצמו הוא זיל הזול.

פורסם

מחזק את מה שנאמר, אני החלפתי אצל היבואן בטבריה (קיה פורטה 2011) ב570 כולל מע"מ.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ברגע שיש הוראת יצרן מסודרת או TSB, כמו במקרה הזה, ישנו גם שעתון, על פיו המוסך אמור לחייב.

כל הצעת מחיר עם זמן עבודה גבוה יותר תהיה פשוט מופקעת.

שעתון של עבודה זאת לפי ה TSB הוא 0.8, ז"א פחות משעת עבודה.

• תוכן חדש...